Düğünde Trabzon set takılınca başka takı takılmaz mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teyzemde var bundan, kendisi 73 yaşında Diyeyim de bana miras bıraksın bari.
Ben buna şey diyodum nişanlılık madalyonu. Bizim orda nişanda takıyolar. Hiç gık etmedim ne gereği var filan tarzında.
İlk sene tüm bayram düğünlerde taktım eş kişisinin akrabalarının. Dibine kadar gelin gösterişimi yaptım kaynanamın keyfine layık.

Eyvah ki eyvah senin durumun daha vahimmiş demedin mi gerdanlıım nerde diye

yaaa öyle istemez esine bile belli etmezsem böyle milletin malları gözüne kacr neden istemedim zaten kisiye beden bicme degil bu cocuguna yardım yoksa benim bedelim trilyon olsa az gelir dicektin sonucta trabzon zaten bozulmuyo alırken normal gramı 300 diyelim onu 600 e satıyolar işcilkli diye ama satarken bilezik hurda fiyatı oluyo onu gectim eee ailen nerde sen nerdesin nasıl demezsin tamam 10 bilezik belli fazla ama en azz 7 8 bilezik olur hani ev verdimi dayadı dösedemi yok dede bayılıım buutun borcları size taktıy ve sizde babanızın sıcak evinden cıkıp borc odemek icin mi evlendiniz ooooooooooooooo

el ogluna acımam ailesini hicccccccccccccccccc acımamm o bilezik sonucta yarın araba alırsın baska bisey olur ona kullanırsan vs vs yani socucta cocuguna yardım öyle uyanık erkek ailelerine uyanık kız tarafı olucak hic bisey yapmıcak erkek tarafı sonra senin kızın zorlanıcak ev kira maas az oooo faturalar felaket

Kendi değerinizi bilezikle mi ölçüyorsunuz? 50 gram bilezik takılınca değersiz, 500 gram bilezik takılınca değerli mi oluyorsunuz? Söyleyecek çok şey var da neyse. Benim annemde elleri kolları dolu evlenenlerden, hatta babamın babası bile yokmuş, babam köyden İstanbula çalışmaya biri, babaannem ise sütçüymüş. Buna rağmen ellerini kollarını doldurmuşlar kadının. Gel gör ki değer gördü mü? Hayır. O yüzden değerinizi bilezikle ölçmeyin, ayrıca insanlar size içlerinden geleni takmış,güçleri buna yetmiş. Çok istiyorsanız eşiniz taksaydı 5 6 bilezik. Niye herşeyi eş ailesinden bekliyorsunuz? Bi Trabzon burması seti az para mı? Bu kadar maddiyat düşkünü olmayın ya, evet para da lazım ama huzur daha önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
G gurbaaprenses93 ,
memurmuşsunuz çalışıyormuşsunuz, neden evlenmeden önce birikim yapmadınız? Düğünü, mobilyaları aileye bırakınca çiftler mutsuz oluyor nedense, eşinizle nişanlıyken el ele verip her şeyi kendiniz yapabilirdiniz, aileler biz yapacağız dediğinde biz kendimiz yaparız deyip kibarca geri çevirebilirdiniz, ki sizin ailenizin durumu yokmuş zaten, insanların zorlanacakları belliymiş, bunu bildiğiniz halde yapmadılar diye ailenizi de aramıyorsunuz, yaptığınız ayıp değil mi sizce?

Ben Trabzon set falan bilmiyorum, çok mu önemli takı takılması? Daha çok yeni evlisiniz ama umarım zamanla anlarsınız, insanın değeri ne takılarla ne eşyalarla ölçülmüyor.
Çiftler birbirini sevmezse, omuzunuza kadar bilezik taksalar, eviniz tıklım tıklım eşya dolsa bir işe yaramıyor.

Bir şey olsa da kavga çıksa ayrılsam dediğiniz eşinize olan sevginizi eşyalara ve takılarınıza endekslemişsiniz, adamı sevmiyorsunuz o zaman bahane aramanıza gerek yok, bugün de ayrılabilirsiniz lakin siz suçu başkası üstlensin istediğiniz için açık arama çabasına girmişsiniz.

Kayınvalideniz patavatsız, hatta annenize düğün günü laf söyleyecek kadar hadsiz biriyse görüşmezsiniz, annenize söyledikleri için özür dilemesini sağlarsınız, resti çekmiş olursunuz lakin siz de istediğiniz gibi evlendirmediler diye ailenize yüz çeviriyorsunuz, suçu yokken eşinizin açığını aramaya çalışıyorsunuz.

Evet dediğiniz gibi bu gidişle evliliğiniz uzun sürmez çünkü siz evliliğiniz sürsün istemiyorsunuz.

Ablacım taşıyan taşıyo da yani ben en son bunu layığıyla takacak insanım. Sokakta taksam çaldı sanarlar.
Helde boyun açık olacak süper duruyor varya
Tüh ya kv ye söyleyeyim bana bir de tuğralısından alsın
Napayım ucuza gitmişim
Bende diyim kaygananaya trabzon alsana bana diye şırakkkk dişer kalır herhalde

Eyvah ki eyvah senin durumun daha vahimmiş demedin mi gerdanlıım nerde diye
Ya bana sordular ne istersin diye var benim herşeyim dedim, eşime de dedim bu takı işlerine girmeyin diye zaten herşeyi kendimiz yaptık bi de kendimize takı mı alacaktık düğünden sonra bir beştaş aldı hediye ona bile kıyameti kopardım, acıyorum takıya verilen paraya ya

ooo, iki gonul bir olunca samanlik seyran olurcularin nesli tukenmedi mi ya,
bir tek ben kaldim saniyordum

Ben de varım ben de anam babam laf söylemesin diye kredi çekip kendi takımızı kendimiz aldık. Mobilyamızı da kendimiz yaptık. Çok şükür çalıştık kazandık ödedik üzerine ev araba sahibi olduk, samanlıktan saray yaptık. Başlarım başkasının bana ihsan edeceği takıya da eşyaya da.

Ben dedim alınacak dediler .bi salon bi yatak odası alındı en ucuzundan

Mobilyalar alınırken sen neredeydin yavrum, diyemedin mi ben bu modeli beğenmedim başka bakalım diye.

Ne kadar acısanda bir kadının azda olsa takıları olması lazım,arada takınca zengin gibi hissediyorsun kendini

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…