- Konu Sahibi gurbaaprenses93
-
Okumakla takının arasında nasıl bir bağ kuruyorsunuz?Hayır ama geline takılır zaten ailem de bilezik taktı.Ama ailesi sürekli biz zenginiz bizim aile hep okumuş senin ailen öyle değil demeye getirir.Ezmeye çalışır ama görünürde birşey yapmadılar
Trabzon seti begenmiyorum oncelikle ama kıymetlidir. Trabzon setin sıra sayısına göre değişir. 15-17 sıra bir biledik taktıysa başka bileşik takmasına bence hiç gerek yok. O bahsettiğiniz bileşiklerin on tanesi takılan benim bahsettiğim trabzona bedeldir zaten. Trabzon bildiğiniz üzere 22 ayar altından yapılır. O bahsettikleriniz genellikle 14 ya da 18 ayardan yapılıyor. Çok tuhaf hususlara takılmışsınız. Takılan altınla mı değeriniz belli olacak? Pardon ama siz eşya mısınız da böyle değer biçilmesini kendinize layık gördünüz? Dedem 3 fabrikası ve bunun dışında da pek çok yatırımı olan bir işadamıydı. Dayımın eşine, gelinimize, trabzon set, inci, tek taş pırlanta ve pırlanta alyans takmışlardı. Sizin mantığınıza göre varlıkları da var kuyumcu dükkanını takmaları gerekirdi. Bu arada ben ne altın bilezik ne trabzon seti tercih etmem, takmam. Gösterişi olan boyutta pırlanta alyans, pırlanta tektaş ve set gibi birşey takılır bizim ailelerde genelde. Alırken pahalıdır, satmayı da kimse düşünmez. Bu bakış acısıyla biz çok değersiz oluyoruz???Kızlar evleneli 2 aya yaklaştı ama halen kafama takıp üzülüyorum .Evlenirken kaynana hiç takı konusunu açmadı şunu takılacak diye biz de sormadık .trabzon seti küpesi yoktu bilezik ve kolye.bir tane de 15 gram işçiliği çok modern bi bilezik alındı.çok üzülüyorum gelinlerin kollarında 5 6 bilezik görünce.kaynanama göre taktıkları şey çok büyük herkes konuşuyormuş gözleri fal taşı gibi açılmış o takarken.Bir şey de demedim ama satmaya kalksam işçiliği çok olan şeyler değer kaybedecek .Gerçekten gelinlikli arkadaşlarımın resimlerine bakıyorum 5 6 hatta daha fazla bilezikler .Bana değer vermediğini düşünüyorum eş ailesinin .Onlara göre de Trabzon set varsa başka bilezik olmazmış ,gerçekten böyle mi o set takılınca başka bir şey takılmaz mi?
Ben memurum, evlendiğimde evimde yemek masam, televizyonum yoktu. Annemin çok canı sıkılmıştı salonun yarısını boş görünce, eşyadır alınır takılmayın, eşimin sevgisini hiçbirşeye değişmem, önemli olan eşinizle mutluluğunuz, trilyonluk villalarda mutsuzluk çeken de çok, eşya bir kriter değildir.Tek sorunum bu değil ama herşey üst üste gelince o bari olmaydı diyorum .Evimde de hiç bir şey yeni değil bi salon bi yatak odası alındı.Evli moduna giremedim eşimden soğudum yaşadıklarımdan dolayı .Galiba çok uzun sürmez evliliğim de
Aileler biz yaparız dediler yoksa biz eşimle beklemek istedik.Sonra da iki aile de yapmadı Şimdide herşey içimde ukte kaldığı için hem de kaynanam rahat vermediği için çok soğudum evliliktenPara biriktirmeden neden evlendin ki?
Ben değil kendisi kuruyor .Kaynanm söylüyor hepOkumakla takının arasında nasıl bir bağ kuruyorsunuz?
Çok okuyan çok az okuyan azmı takıyor
Şimdi ellerine bak tam sonra sırtını kaşı bu devirde iki elin varsa kendi sırtını kendi kaşıcaksin. Kimseden bişey bekleme eş ailesinin tavrı fikir isteydin herkes sana fikir verirdi.Kadin seni istememiş belli eşin ile mutlu isen gerisini önemseme.Hayır ama geline takılır zaten ailem de bilezik taktı.Ama ailesi sürekli biz zenginiz bizim aile hep okumuş senin ailen öyle değil demeye getirir.Ezmeye çalışır ama görünürde birşey yapmadılar
Ama annesi sürekli biz çok zenginiz biz okuduk senin ailen öyle değil Dİye beni ezmeye çalışıyor
Yas kaçtı?Aileler biz yaparız dediler yoksa biz eşimle beklemek istedik.Sonra da iki aile de yapmadı Şimdide herşey içimde ukte kaldığı için hem de kaynanam rahat vermediği için çok soğudum evliliktenYani bi şey olsa bi kavga çıksa da şu evden gitsem diye resmen eşimin açığını arıyorum .Yeni gelin her şeyi yeni olur, heveslenir yemek yapar felan mutfağı yeni olur .Benim heves edecek bir şeyim yok ki
5-6 bilezik dediğin nedir ki ahsjajsks 20 gramlık normal incelikte bileziklerden beş tane taksa 40 bin lira ediyor. 40 bin lira. Kırk bin Türk lirası. Başka derdiniz yok mu, oturup bunları mı düşünüyorsunuz? Çalışmıyorsanız bir iş bulun kendinize.ben yeni evlendim ama şunu anladım evlenenlerin paraya ihtiyacı oluyor .İşçiliksiz bilezik takıp gelini rezil etmeden 5 6 bilezik taksa daha iyi olmaz mıydı sonra bozdurunca değer kaybı olmazdı
valla hayretle okudum nasılda maddiyatçı bir yaklaşım ya adamlar imkanları neyse onu yapmışlardır. senin evinin huzur olsunda parayıda kendin kazan. Sen anne babaya güvenerek mi evlendin?ben yeni evlendim ama şunu anladım evlenenlerin paraya ihtiyacı oluyor .İşçiliksiz bilezik takıp gelini rezil etmeden 5 6 bilezik taksa daha iyi olmaz mıydı sonra bozdurunca değer kaybı olmazdı
Aman yapıpta gelinin kafasına kakanda çok, benimkiler iyiki yapmamış diyorum, boşverin :)Aileler biz yaparız dediler yoksa biz eşimle beklemek istedik.Sonra da iki aile de yapmadı Şimdide herşey içimde ukte kaldığı için hem de kaynanam rahat vermediği için çok soğudum evliliktenYani bi şey olsa bi kavga çıksa da şu evden gitsem diye resmen eşimin açığını arıyorum .Yeni gelin her şeyi yeni olur, heveslenir yemek yapar felan mutfağı yeni olur .Benim heves edecek bir şeyim yok ki
Senin durumun konu sahibinden bile beter sende Trabzon set bile takılmamış.Yine google abiye sorup gelmem lazim. Trabzon seti nedir diye. Bir saniye
Aileler biz yaparız dediler yoksa biz eşimle beklemek istedik.Sonra da iki aile de yapmadı Şimdide herşey içimde ukte kaldığı için hem de kaynanam rahat vermediği için çok soğudum evliliktenYani bi şey olsa bi kavga çıksa da şu evden gitsem diye resmen eşimin açığını arıyorum .Yeni gelin her şeyi yeni olur, heveslenir yemek yapar felan mutfağı yeni olur .Benim heves edecek bir şeyim yok ki
Aileler biz yaparız dediler yoksa biz eşimle beklemek istedik.Sonra da iki aile de yapmadı Şimdide herşey içimde ukte kaldığı için hem de kaynanam rahat vermediği için çok soğudum evliliktenYani bi şey olsa bi kavga çıksa da şu evden gitsem diye resmen eşimin açığını arıyorum .Yeni gelin her şeyi yeni olur, heveslenir yemek yapar felan mutfağı yeni olur .Benim heves edecek bir şeyim yok ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?