Düğünde Trabzon set takılınca başka takı takılmaz mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır ama geline takılır zaten ailem de bilezik taktı.Ama ailesi sürekli biz zenginiz bizim aile hep okumuş senin ailen öyle değil demeye getirir.Ezmeye çalışır ama görünürde birşey yapmadılar
Okumakla takının arasında nasıl bir bağ kuruyorsunuz?
Çok okuyan çok az okuyan azmı takıyor

Trabzon seti begenmiyorum oncelikle ama kıymetlidir. Trabzon setin sıra sayısına göre değişir. 15-17 sıra bir biledik taktıysa başka bileşik takmasına bence hiç gerek yok. O bahsettiğiniz bileşiklerin on tanesi takılan benim bahsettiğim trabzona bedeldir zaten. Trabzon bildiğiniz üzere 22 ayar altından yapılır. O bahsettikleriniz genellikle 14 ya da 18 ayardan yapılıyor. Çok tuhaf hususlara takılmışsınız. Takılan altınla mı değeriniz belli olacak? Pardon ama siz eşya mısınız da böyle değer biçilmesini kendinize layık gördünüz? Dedem 3 fabrikası ve bunun dışında da pek çok yatırımı olan bir işadamıydı. Dayımın eşine, gelinimize, trabzon set, inci, tek taş pırlanta ve pırlanta alyans takmışlardı. Sizin mantığınıza göre varlıkları da var kuyumcu dükkanını takmaları gerekirdi. Bu arada ben ne altın bilezik ne trabzon seti tercih etmem, takmam. Gösterişi olan boyutta pırlanta alyans, pırlanta tektaş ve set gibi birşey takılır bizim ailelerde genelde. Alırken pahalıdır, satmayı da kimse düşünmez. Bu bakış acısıyla biz çok değersiz oluyoruz???

Ben memurum, evlendiğimde evimde yemek masam, televizyonum yoktu. Annemin çok canı sıkılmıştı salonun yarısını boş görünce, eşyadır alınır takılmayın, eşimin sevgisini hiçbirşeye değişmem, önemli olan eşinizle mutluluğunuz, trilyonluk villalarda mutsuzluk çeken de çok, eşya bir kriter değildir.

Para biriktirmeden neden evlendin ki?
Aileler biz yaparız dediler yoksa biz eşimle beklemek istedik.Sonra da iki aile de yapmadı Şimdide herşey içimde ukte kaldığı için hem de kaynanam rahat vermediği için çok soğudum evlilikten Yani bi şey olsa bi kavga çıksa da şu evden gitsem diye resmen eşimin açığını arıyorum .Yeni gelin her şeyi yeni olur, heveslenir yemek yapar felan mutfağı yeni olur .Benim heves edecek bir şeyim yok ki

sana verilen değer takılan altınla mı ölçüyorsun altın kaç para senin haberin var mı adamlar almış trabzon seti daha napsın takılma boşver. Kimseyle kıyaslama kedini Allah evliliğinde huzur versin .Mutluluklar...

Hayır ama geline takılır zaten ailem de bilezik taktı.Ama ailesi sürekli biz zenginiz bizim aile hep okumuş senin ailen öyle değil demeye getirir.Ezmeye çalışır ama görünürde birşey yapmadılar
Şimdi ellerine bak tam sonra sırtını kaşı bu devirde iki elin varsa kendi sırtını kendi kaşıcaksin. Kimseden bişey bekleme eş ailesinin tavrı fikir isteydin herkes sana fikir verirdi.Kadin seni istememiş belli eşin ile mutlu isen gerisini önemseme.

Ama annesi sürekli biz çok zenginiz biz okuduk senin ailen öyle değil Dİye beni ezmeye çalışıyor

Ee zenginse zengin seninle ne alakası var.
Artık sen eşinle bir ailesin onların ailesine üvey evlat olarak gitmedin ki.
O aileden kopup eşinle birlikte bir hayat kurmanız lazım gerekirse sıfırdan. O o ailenin malı sizi ilgilendirmez.

Trabzon set fiyatlarından pardon haberin var mı ? Ya da hayır yani 2 tane ıle 6 tane taksan ne olacak? Belkı senın 2 tanen o 6 taneye bedel gram olarak. Hayır yanı ben olsam hıc takmam oğlum ılerde çalışıp parasını getırsın ben ona altın yapar kenara koyarım evlenırken kendı paralarıyla evlensınler. Çokta tın

Yas kaçtı?

ben yeni evlendim ama şunu anladım evlenenlerin paraya ihtiyacı oluyor .İşçiliksiz bilezik takıp gelini rezil etmeden 5 6 bilezik taksa daha iyi olmaz mıydı sonra bozdurunca değer kaybı olmazdı
5-6 bilezik dediğin nedir ki ahsjajsks 20 gramlık normal incelikte bileziklerden beş tane taksa 40 bin lira ediyor. 40 bin lira. Kırk bin Türk lirası. Başka derdiniz yok mu, oturup bunları mı düşünüyorsunuz? Çalışmıyorsanız bir iş bulun kendinize.

ben yeni evlendim ama şunu anladım evlenenlerin paraya ihtiyacı oluyor .İşçiliksiz bilezik takıp gelini rezil etmeden 5 6 bilezik taksa daha iyi olmaz mıydı sonra bozdurunca değer kaybı olmazdı
valla hayretle okudum nasılda maddiyatçı bir yaklaşım ya adamlar imkanları neyse onu yapmışlardır. senin evinin huzur olsunda parayıda kendin kazan. Sen anne babaya güvenerek mi evlendin?

Aman yapıpta gelinin kafasına kakanda çok, benimkiler iyiki yapmamış diyorum, boşverin :)

Trabzon set yetmez mi?yanında bilezik de varmış... hem diğer gelinlerin kolundaki bilezikleri kim taktı bilemezsiniz ki? Benim de düğün gecesi kolumda baya bilezik vardı ama eşimin ailesi bir yane taktı sadece. Iste kardeşlerim, ananem, dedelerim,bahanem,amca,hala,teyze,eş kardeşleri...vs takınca zaten dolu görünüyor. Bence böyle şeyleri takmayin

Eşini gerçekten seviyor musun? Merak ettim...

Benzer şeyler yaşadım. Set almadım, para yoktu.. eşyalarım dandikti para yoktu. Bana set takacak, para verecek bir kp yoktu. Kendi ailemden asla kabul etmem. Esim çalıştı herşey oldu. Para ile satın alınabilir şeyler için üzülmeyin.

Esyalar eski ise satın üç beş çeyrek alin istediğiniz seyi. Sevgi olsun, saygı olsun muhabbet olsun yeter ki....

Kisacasi "evlilige hazir degildik ama baskasinin lafina güvenip yaptik bir esseklik, simdi istedigim kadar altinda gelmedi ortaligi toz duman etmek icin firsat kolluyorum" diyorsunuz. Evlilikten sogumanizi anlamadim, daha evliligin ne oldugunu ne gerektigini anlamamissiniz bile.
Ve hayir trabzon seti taktiysa daha fazlasina gerek yok kayinvalideden. Insallah altin ve para icin kendi ailenize de kiziyorsunuzdur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…