Düğünde Trabzon set takılınca başka takı takılmaz mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben dedim alınacak dediler .bi salon bi yatak odası alındı en ucuzundan
Iki gönül bir olursa samanlık seyran olmuyor bana göre. Evlenmeden önce ev ve eşya konusunu konuşmalıydınız. Bakin kafanıza takılıyor. En ucuzundan seçildi diyorsunuz. Siz neredeydiniz bu seçimlerde? Ben bunu beğendim. Istemiyorum sizin sectiginiz mağaza uygun değil benim için demediniz mı? Yatak odasını sizin aileniz alıyor. Nasıl oluyor da sizin beğenmediğiniz yatak odası alınıyor anlamıyorum??? Eşyasını beğenmediğiniz,kendi eski evinizden daha kötü şartlarda bir evi beğenmemekte haklı olurdunuz eğer en baştan ben bunları istemiyorum diye tavrınızı koysaydınız. Yoksa sizin duygularınızı anlıyorum bende de pek heves kalmazdı böyle düşüncelere sahip olduğum şartlarda.

Belki gerçekten de taktığı takı 6 bileziğin ücret karşılığına bedeldi..Kuyumcuya gidn bir bakın istenseniz ne kadar yaptığına.. Değerinizi de ölçmüş olursunuz bu sayede (!)

Hiç mi kendi fikrin yok da onlar öyle dedi böyle dedi biz de tamam dedik oluyor?
Bence bir an önce boşanın, hiç bir erkek bu tarz düşüncede bir kadın istemez. Senden önce davayı o açarsa hiç şaşırma.

siz cok farkli bir kafadasiniz ya.

ufak tefek kucuk ev hediyeleri haricinde hic bir esyami aileler almadi.
esimle biz bir kismini yeni, bir kismini 2. el, bir kismini da kendi bekar evlerimizden getirerek kurduk evimizi.
sonrasinda tasindik masindik esyalar eskidi bitti,
simdi on yillik evliyim, yeniden ev duzuyorum gibi bir sey, her seyi kendim yapiyorum, evdeki her sey benim zevkime gore, karisan kimse yok, zira parasini da ben oduyorum, dudugu de ben caliyorum.
huzurum da yerinde.

siz sifirdan baslasaniz ne yapacaktiniz acaba?
Bu kadar kendinizi sorumluluktan arindirmayin.
Zaten yardim edilmis, kalan da sizin ellerinizden oper.
Eski olan esyalar maddi imkan saglaninca degistirilir, ne olacak ki?

hayir yeni bile olsa bu esyalar eskimeyecek mi.

Onlara da kızıyorum tabiki .Madem iki aile de hazır değildi niye bazı şeyler bende sadece heves olarak kaldı .İki aileyi de aramıyorum bile
Siz hazır degilmissiniz eşiniz ile. Ikiniz yapabilirdiniz çoğu şeyi. Artık evlenenlerin çoğu kendi yapıyor. Onların da yanlışı sizin söyleminiz ile biz yaparız demek olmuş ama evdeki hesap çarşıya uymamış olabilir.

Hakkaten yaa
Nasıl bunu kafana takip değerini altınla olcersin
Tek derdi koluna bilezik takip ev gezmesi yapıp hava atacak birilerinden olmak falan istedin sanırım.
Sen kendi değerini koluna taktıkları bilezikle sana aldıkları esyayla olcersen karşı taraftan saygı mi görmeyi umacaksin .
Herkesin imkanı dahilinde. Hem kendi ailem hem eşimin ailesi imkanları dahilinde yaptılar takılarımi bir gün bile onlara güvenip koluma takip gezmek derdim olmadı, aman benim de ne kadar degerim varmış demedim.
Benim değerim saygimda sevgimde eşimde onun ailesinde benim ailemde. Benim değerim kendimde . Maddi şeylerde değil

ben yeni evlendim ama şunu anladım evlenenlerin paraya ihtiyacı oluyor .İşçiliksiz bilezik takıp gelini rezil etmeden 5 6 bilezik taksa daha iyi olmaz mıydı sonra bozdurunca değer kaybı olmazdı
Ay neden bozdurmayı düşünüyorsun hemen. Takarsın işte madem değer de kaybediyor hiç bozdurma.

Işte bu nedenle aynı kafa yapısı, benzer bakış açısı olan çiftler mutlu ve sağlıklı iletişimi olan evlilik yürütürken, farklı bakış acılarına sahip bireyler ilk günden sorun yaşıyor. Iletişimde açık olunsa, herkes istediklerini kendini gizlemeden belirtse belki başlamadan bitecek o ilişkiler. Konu sahibesi önce susmuş ve kabul etmiş, şimdi hayal kırıklığı yaşıyor....

Takılan altından memnun değilsiniz, evdeki eşyadan memnun değilsiniz.

Eşimin bir açığını bulsam da evden gitsem diye kolluyorum demişsiniz.

Yazık vallahi.

Tamam iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor, romantik cümleler kurmaya gerek yok ama evlenirken aklınız neredeydi? İstediğiniz gibi olsun diye çalışıp çabalayacaktiniz olmuyorsa çocuk gibi kayinvalidem altın takmadi, evim şöyle böyle diye sizlanmayacaksiniz.

Son düzenleme:
ben yeni evlendim ama şunu anladım evlenenlerin paraya ihtiyacı oluyor .İşçiliksiz bilezik takıp gelini rezil etmeden 5 6 bilezik taksa daha iyi olmaz mıydı sonra bozdurunca değer kaybı olmazdı

bunu eşinle konuşacaktınız

kv kendince gösteriş yapıp en iyisini almış

ileride bozdurulsun diye değil saklansın diye almış

bozdurulacak takıyı diğer aile yakınları takar

sizin aileniz ne taktı

varsa kardeşleriniz, dayınız, amcanız, halanız, teyzeniz

keza aynı şekilde varsa damadın kardeşleri, dayı, amca, hala, teyze vs

kolumda 10 dan fazla bilezik var galiba fotoğrafta da bunun sadece 2sini kv ve kp (birer) taktı

Sizin aileniz ne taktı? Değer görme ölçütünüz düğünde takılan takılarla mı sınırlı

Eşine aşık olarak değil de eli yüzü düzgün ailesi de zengin diye evlenilmiş gibi geldi bana :)

Benim düğünümde hiç takı merasimi olmadi, biz istemedik baştan davetlilere söyledik takı takılmayacak diye. Düğünü takı için yapıyoruz gibi olsun istemedik. Isteyen ev hediyesi aldı bize. Yine de davetlilerden birşeyler takan oldu tabi
Nisanımda Kv bir gerdanlık takmıştı hepsi o.
Bana o kadar saçma geliyor ki bu taki olayı anlatamam.
Siz zorla birine illa bana hediye alacaksın diyormysunuz? Bu da onun gibi birşey çünkü.

Ay niye altın istiyorsunuz anlamıyorum bir şey satıyor gibi ucuza gitti falan demişsiniz bir de. Sen onunla evleniyorsan o da seninle evleniyor bunun karşılığında niye ailesinin sana ödeme yapması gereksin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…