- 12 Haziran 2020
- 341
- 424
- 18
- Konu Sahibi gurbaaprenses93
-
Iki gönül bir olursa samanlık seyran olmuyor bana göre. Evlenmeden önce ev ve eşya konusunu konuşmalıydınız. Bakin kafanıza takılıyor. En ucuzundan seçildi diyorsunuz. Siz neredeydiniz bu seçimlerde? Ben bunu beğendim. Istemiyorum sizin sectiginiz mağaza uygun değil benim için demediniz mı? Yatak odasını sizin aileniz alıyor. Nasıl oluyor da sizin beğenmediğiniz yatak odası alınıyor anlamıyorum??? Eşyasını beğenmediğiniz,kendi eski evinizden daha kötü şartlarda bir evi beğenmemekte haklı olurdunuz eğer en baştan ben bunları istemiyorum diye tavrınızı koysaydınız. Yoksa sizin duygularınızı anlıyorum bende de pek heves kalmazdı böyle düşüncelere sahip olduğum şartlarda.Ben dedim alınacak dediler .bi salon bi yatak odası alındı en ucuzundan
Belki gerçekten de taktığı takı 6 bileziğin ücret karşılığına bedeldi..Kuyumcuya gidn bir bakın istenseniz ne kadar yaptığına.. Değerinizi de ölçmüş olursunuz bu sayede (!)Ya bir de kaynanam aradığımda diyor ki biz balayı dönüşü kaza yaptık arabanın önü baya hasar aldı.Ben güzel takı taktım millet görmemiş ondan nazar oldu da o kazayı yaptınız diyor .Gel de sinirlenme
Hiç mi kendi fikrin yok da onlar öyle dedi böyle dedi biz de tamam dedik oluyor?Aileler biz yaparız dediler yoksa biz eşimle beklemek istedik.Sonra da iki aile de yapmadı Şimdide herşey içimde ukte kaldığı için hem de kaynanam rahat vermediği için çok soğudum evliliktenYani bi şey olsa bi kavga çıksa da şu evden gitsem diye resmen eşimin açığını arıyorum .Yeni gelin her şeyi yeni olur, heveslenir yemek yapar felan mutfağı yeni olur .Benim heves edecek bir şeyim yok ki
Eşimle mutluyum ama bekarlık hayatımı özlüyorumYa evlendim bekar evim daha güzeldi arkadaşlarım çok fazladaydı.Burada kimseyi tanımıyorum eşim eve geç geliyor ev öğrenci evi gibi .Hiç heveslenmiyorum temizlik yapayım yemek yağayım diye .Kaynana zaten arayıp arayıp laf sokuypr yok yere rahatımı bozdum
Siz hazır degilmissiniz eşiniz ile. Ikiniz yapabilirdiniz çoğu şeyi. Artık evlenenlerin çoğu kendi yapıyor. Onların da yanlışı sizin söyleminiz ile biz yaparız demek olmuş ama evdeki hesap çarşıya uymamış olabilir.Onlara da kızıyorum tabiki .Madem iki aile de hazır değildi niye bazı şeyler bende sadece heves olarak kaldı .İki aileyi de aramıyorum bile
sen ona ne taktın ? ajhdajjfhafİnsan kafasına takıuor , takmayım diyorum ama kaynanayı arayacak oluyorum aman boşver o çok mu değer verdi bana diyorum
Ay neden bozdurmayı düşünüyorsun hemen. Takarsın işte madem değer de kaybediyor hiç bozdurma.ben yeni evlendim ama şunu anladım evlenenlerin paraya ihtiyacı oluyor .İşçiliksiz bilezik takıp gelini rezil etmeden 5 6 bilezik taksa daha iyi olmaz mıydı sonra bozdurunca değer kaybı olmazdı
siz cok farkli bir kafadasiniz ya.
ufak tefek kucuk ev hediyeleri haricinde hic bir esyami aileler almadi.
esimle biz bir kismini yeni, bir kismini 2. el, bir kismini da kendi bekar evlerimizden getirerek kurduk evimizi.
sonrasinda tasindik masindik esyalar eskidi bitti,
simdi on yillik evliyim, yeniden ev duzuyorum gibi bir sey, her seyi kendim yapiyorum, evdeki her sey benim zevkime gore, karisan kimse yok, zira parasini da ben oduyorum, dudugu de ben caliyorum.
huzurum da yerinde.
siz sifirdan baslasaniz ne yapacaktiniz acaba?
Bu kadar kendinizi sorumluluktan arindirmayin.
Zaten yardim edilmis, kalan da sizin ellerinizden oper.
Eski olan esyalar maddi imkan saglaninca degistirilir, ne olacak ki?
hayir yeni bile olsa bu esyalar eskimeyecek mi.
Işte bu nedenle aynı kafa yapısı, benzer bakış açısı olan çiftler mutlu ve sağlıklı iletişimi olan evlilik yürütürken, farklı bakış acılarına sahip bireyler ilk günden sorun yaşıyor. Iletişimde açık olunsa, herkes istediklerini kendini gizlemeden belirtse belki başlamadan bitecek o ilişkiler. Konu sahibesi önce susmuş ve kabul etmiş, şimdi hayal kırıklığı yaşıyor....siz cok farkli bir kafadasiniz ya.
esimle biz bir kismini yeni, bir kismini 2. el, bir kismini da kendi bekar evlerimizden getirerek kurduk evimizi.
simdi on yillik evliyim, yeniden ev duzuyorum gibi bir sey, her seyi kendim yapiyorum, evdeki her sey benim zevkime gore, karisan kimse yok, zira parasini da ben oduyorum, dudugu de ben caliyorum.
huzurum da yerinde.
ben yeni evlendim ama şunu anladım evlenenlerin paraya ihtiyacı oluyor .İşçiliksiz bilezik takıp gelini rezil etmeden 5 6 bilezik taksa daha iyi olmaz mıydı sonra bozdurunca değer kaybı olmazdı
Sizin aileniz ne taktı? Değer görme ölçütünüz düğünde takılan takılarla mı sınırlıKızlar evleneli 2 aya yaklaştı ama halen kafama takıp üzülüyorum .Evlenirken kaynana hiç takı konusunu açmadı şunu takılacak diye biz de sormadık .trabzon seti küpesi yoktu bilezik ve kolye.bir tane de 15 gram işçiliği çok modern bi bilezik alındı.çok üzülüyorum gelinlerin kollarında 5 6 bilezik görünce.kaynanama göre taktıkları şey çok büyük herkes konuşuyormuş gözleri fal taşı gibi açılmış o takarken.Bir şey de demedim ama satmaya kalksam işçiliği çok olan şeyler değer kaybedecek .Gerçekten gelinlikli arkadaşlarımın resimlerine bakıyorum 5 6 hatta daha fazla bilezikler .Bana değer vermediğini düşünüyorum eş ailesinin .Onlara göre de Trabzon set varsa başka bilezik olmazmış ,gerçekten böyle mi o set takılınca başka bir şey takılmaz mi?
siz cok farkli bir kafadasiniz ya.
huzurum da yerinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?