Düğünde Trabzon set takılınca başka takı takılmaz mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bana hiç takan olmadı kardeş, takmadılar. Hep üzerime yaptılar...
...Tapuları...

Ne kadar halden anlayan, empatik bir üye.

Allah herkese sizin gibi arkadaşlar versin.

Bende bir değil iki oğlan var, yaş üç bile yok. Evlendirmem ben diyorum şimdiden. Kızımı da babası vermiyor. Maa aile yaşlanmak niyetimiz

İyi ya işte gözlerin yerinde duruyor

Bana hiç takan olmadı kardeş, takmadılar. Hep üzerime yaptılar...
...Tapuları...
Senin adına da üzüldüm kardeşim. Tapu da güzel bişi ama takıp şıkır şıkır sallayamazsın, bi düğünde ne bileyim bi cenazede ışıl ışıl kuyumcu vitrini gibi gezip hava atamazsın diğer gelinlere. Düşman çatlatamazsın tapuynan. Çok üzüldüm

Çekme beni oralara

aaa kız alıyorlar alacaklar tabi. Erkeğin şanındandır
Şöyle ki , erkek ailesi olarak bilezikleri sıra sıra dizecek, evi baştan aşağı en kaliteli esyalarla düzecek ve kati suretle gelin hanıma olumsuz bir yorum yandan bakış atmayacak.

Böylesi makbul olur ancak.

Boynuma çerçeveletim astım 2 tanesini ama hep acıdı boynum çıkardım. Olmuyor kardeş, ben neyimi nasıl şıngırdatayım? İnsan biraz düşünmeli bunları.. Napim ben de evlerin abortmanların boydan fotosunu çekip elimde tapuynan poz verip insteğramıma attım, altına da "Üzerime yaptılar, hep üzerime yaptılar bunları" yazdım ki anlasınlar.

Bir oturmada bileziklerini sallayan arkadaşıma evin anahtarlarını salladım. İnş anlamıştır.

Ya şimdi yüklenmişsiniz kıza da şöyle bişi var bu kızın dünyası da bu demekki...
Çalışan, okumuş vs biri değil demekki. Bazı kızlarımız evlilik, düğün, halay, gelinlik, bohça, kına, takı ekseninde yaşıyor evlenene dek bunların hayalini kuruyor....

Bakın mesela algıda seçicilik, çevrede gördükleri, kolları bilezik dolu gelinler...Mesela benim çevremde yok böyle kişiler...Yani biraz algı, biraz çevre ve kültür meselesi ...
Bu hanım kızımızın da derdi bu..
Onun algı çerçevesine göre normal bi dert kendince...

Dünyayı, coronayı, zor durumda olan insanları görmüyor ki, gazete bile okumuyor haber bile izlemiyordur belki...Normal yani böyle olunca..

bizim cocuklarin donemine kalmaz diyordum bu sacmaliklar ama kalacak anlasilan.

cok isterlerse artik satar evi arabayi altin yapariz gelinimizin kollarina,
sonra da gelin hanimin evine yerlesiriz mecburen.

Ben cidden sizin psikolojinizi iyi görmüyorum . Başka bir işiniz gücünüz kendinizi gelistirebileceginiz bir alan yok mu ?hayat boyu böyle evde bilezik altin kaynana mi düşünüp konuşacaksınız . Algınızı başka yönlere çevirin biraz gelişin bence

Evlerin apartmanların fotolarını duvar kağıdına bastır, kapıya, fayanslara yaptır sonra çağır o şıngırdatanları göster günlerini kardeşim.

ya dimi, ben o kadar takmis takistirmis birini gorunce o insan adina utaniyorum,

hani altin guzel bir takidir aslinda, sik kullanildiginda ben severim,
ama ne var ne yoksa kiyafet uysun uymasin takilinca, bir iyyyk durumu olusuyor

ya dimi, ben o kadar takmis takistirmis birini gorunce o insan adina utaniyorum,

hani altin guzel bir takidir aslinda, sik kullanildiginda ben severim,
ama ne var ne yoksa kiyafet uysun uymasin takilinca, bir iyyyk durumu olusuyor

Zevk meselesi..kimse herkese karışamaz

Şöyle ki , erkek ailesi olarak bilezikleri sıra sıra dizecek, evi baştan aşağı en kaliteli esyalarla düzecek ve kati suretle gelin hanıma olumsuz bir yorum yandan bakış atmayacak.

Böylesi makbul olur ancak.
tamam işte bu. Bunun dışındaki muamele kız tarafına hakarettir zaten

bizim cocuklarin donemine kalmaz diyordum bu sacmaliklar ama kalacak anlasilan.

cok isterlerse artik satar evi arabayi altin yapariz gelinimizin kollarina,
sonra da gelin hanimin evine yerlesiriz mecburen.
Kızım olaydı dünür olmayı isterdim sizinle

Ben size hak veriyorum. Hep o doğrultuda mesaj verdim. Herkesin beklentileri farklı. Bu nedenle kimse kimseyi eleştiremez. Amma velakin bunu önce susup sonra aklı başına gelmiş gibi sonradan tasa konusu yapmakla yanlış yapıyor. Herkesin beklentisi, yasam standartı, istekleri çok farklı. Bu beklentiye uygun secim, isteğini beyan, uzlaşı noktası aramak ve uygunsuzsa kabul etmemek dururken sonradan tasalanmak biraz düşüncesizlik oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…