düğüne 1 gün kala ayrılmak ne acı ..acım dinermi ?

tarifi imkansız bir acı..Allah kimseye yaşatmasın inşallah..aile cok önemli derlerdi de inanmazdım..gercekten cok önemliymiş..eğer beni gerçekten sevseydi ailesini dinlemezdi bu da var tabi..Allah herkesin gönlüne göre versin

Canım suan evlıyım dedım ya bak evlenelı 1 yıl oldu gectı daha bır kere esımın aılesıyle ne telefonda konustum ne de yuzyuze geldım..Onlar Antep de yasıyorlar gercı ...Benım esımın aılesı bıze neler yaptı ama esım hıc bırını dınlemedı benı hıc uzmedı evlendık...Suan ınan cok mutluyuz Yanı demem o kı ''sevseydı gıtmezdı,sevseydı dınlemezdı,sevseydı senı bırakmazdı''... Allah yolunu acık etsın...

İnşallah gelecekte Allah gönlüne göre herşeyin en iyisini verir, seni tanımasam da bu gibi konulara çok sinirlendiğim için içtenlikle dua ediyorum, günah yada haksızlık kesinlikle karşılıksız kalmaz, iyi günler..

canım benim... seni en iyi anlayabileceklerden biriyim.. bir gün kala değil ama bir iki ay kala ben de ayrılmıştım.. hem de aile yüzünden.. dediğin gb fiştekleye fiştekleye bi yere kdr dolduruyorlar..benim anne baba bile değil evdeki bekar görümceydi üstelik ortalığı karıştıran.. kız huyumu anlamış,damarıma basılacak şeyleri söyletiyordu çocuğa. ben de tabi patlıyordum.. şimdiki aklım olsa zaten annem babam istemiyordu kızım bu ile sana da bize de göre değil diyorlardı,onları dinlerdim en başından. şimdi ne mi yapıyorum? önce bir sene boyunca kapıma gelenlerin hepsini resmen kovdum,korkudan.. sonra baktım olmuyor acı çıkarttım birsürü insanla görüştüm,sonra babamlar bi aile dostunun önerisiyle biriyle tanışmamı istediler.. ilk görüşte değil ama ikinci görüşümde eşime aşık oldum.. 4 ay içinde hemen evlendik o kdr emin olmuştum ki bu sefer.. şimdi 13 aylık bebeğim var ve o kdr mutlu bi hamilelik dönemi geçirdim ki çocuğumun ağzı gülmekten kapanmıyo bile.. geriye dönüp baktığımda beni insanlar karşısında zor durumda ve açıklama yapmak zorunda bıraktığı ve sayesinde bi sene,korkudan iki sene evlenmediğim için ona hakkımı helal etmiyorum.. şu an 2. çocuğumu doğurmuş olabilirdim..
şimdiki ailemde abilerim,kayınpederim bile bana ismimle seslenmediler daha,hep saygı ifadeleri kullanıyorlar.. eşim desen bana sarılmadan uykusu gelmiyo. senin de tüm acıların dinecek,en son o günlere dair bi burkuntu kalacak sadece.. yeter ki sabır,gerçekten sabır.

buna da çok inanmıyorum gerçekten sevse bile her akıllı mantıklı insan ömür boyu aileyle görüşmeden yaşayamayacağını bilir.. tercihten ziyade önünü görmek,tabii bazıları son güne kadar göremiyor ya da görse bile cesaret edip söyleyemiyor diye düşünüyorum.. siz istisnai olabiirsiniz eşinize de tebrkler sonuna kdr sevgisine sahip çıkmış,ama yarın öür gün torun olunca onlar da elbet gelmek görmek isteyeceklerdir..

çok teşekkürler yorumun i.çin..hiç kimseye güvenmeyecekmişim gibi hissediyorumm kutulamıyorum bu acıdan..evlenmekten korkuyorum..hatta evlenecegimi sanmıyorum desem inanırmısınız.. ((

bu mübarek günlerde allah sana sabır ve güç versin arkadaşım zor günler geçiriyorsun kabul ediyorum ama acın dinecek belki de daha hayırlı senin için evlendikten sonra keşke demek de insanın canını çok yakıyor çünkü

Canım, çok iyi anlıyorum seni, hissettiğin şeyin sevgiyle aşkla ilgisi yok önce buna inan, canını acıtmışlar hem de bile bile, Rabbim cezalarını verir hiç endişen olmasın. Yat kalk şükret bunu şimdi yaptıkları için, kanımca sen de her şeyin çok kötü olduğunu bile bile sabrettin, verdiğin söze sırtını dönemediğinden. Bu sebepten sen iyi bir insansın ve iyi şeyler eninde sonunda gelip seni bulacak. Belki o iyi olanla karşılaştığımızda değerini bilmeyiz diye önce kötülerle sınıyor bizi Rabbim. Her şey O'nun takdiri.

Konunla alakalı değil ama sana gerçek bir hayat hikayesinden alıntı yazacağım.Hepimizin ders alması gereken bir hayat hikayesi, ben çok etkilendim.

Affetmeyi öğrenmek...
* MARİE BALTER kendisine bile bakmaktan aciz, alkolik bir annenin evlilik dışı dünyaya gelen çocuğuydu. Beş yaşına geldiğinde çocuk bakım yurduna yerleştirildi.
* Daha sonra bir çift tarafından evlat edinildi. Sadist çift, küçük kızı evin mahzenine kapayıp, ona sistematik bir biçimde işkence etti. Çiftin toplum içindeki saygın konumu, küçük kızın yaşadıklarını çevreden kolaylıkla gizliyordu.
* Marie on yedi yaşına geldiğinde depresyondan felç geçirdi. Kas spazmları ve boğularak ölmesine sebep olabilecek denli yoğun astım krizleri geçiriyordu. Halüsinasyon da gördüğü için doktorlar ona yanlışlıkla şizofreni teşhisi koydular.
* Bundan sonraki onyedi yılı akıl hastanesinde geçti. Umutsuzluk ve çaresizlik içinde kıvranan kız, yemek yiyemiyor, fazla kımıldayamıyor ve intihar etmeyi sıkça düşünüyordu.
* Otuz dört yaşına geldiğinde doktorlar Marie'nin durumunu yeniden değerlendirdiler. Onun şizofren olmadığına, ağır depresyon geçirdiğine ve panik atak yaşadığına karar verdiler.Arkadaşlarının ve kendisini seven birkaç sağlık görevlisinin yardımıyla Marie hastaneden çıktı.
* Artık yaşamını nasıl sürdüreceğine kendisinin karar vermesi gerekiyordu. Terk edilmiş, işkence görmüş, tacize uğramış, hayatının otuz dört yıllı ziyan olmuştu. Kızgın, öfkeli, umutsuz olmak onun en doğal hakkıydı. Yaşamının sorumluluğunu üstlenmeden, devlet yardımıyla hayatının sonuna kadar yaşayabilirdi. Ama o, bu yolu seçmedi.
* Marie üniversiteye girdi ve mezun oldu. Evlendi. Harvard Üniversitesi'nde mastır yaptı. Psikiyatrik hastalarla çalıştı. Konferanslar verdi. Biyografisini yazdı.
* Elli sekiz yaşındayken, on yedi yılını geçirdiği hastaneye yönetici olarak atandı. Haber ajansları onun yeni görevini haber yaparken, o zaferinin açıklamasını şöyle yaptı;
* "Eğer affetmeyi öğrenmeseydim, bir adım bile gelişemezdim. Yaşamım ziyan edilmiş bir yaşam olurdu. Ve bugün bu hastaneye yönetici olarak dönemezdim."

Son düzenleme:
ya canım çok üzüldüm diyemeyeceğim aksine çok sevindim.Düğüne bu kadar kısa bir süre kala gözünü açtığı için.Bunu ben de 13 yıl önce yapmış olsaydım çok mutlu olurdum.Hala içimde acıdır neden düğünde çekip gitmedim diye?Mesleğim var üni.mezunuyum ama onu düğün günü orda bırakmadığım için çooooook pişmanım.İçimde hep bu sızıyla yaşıyorum hep.Bendeki sorun ailesi,akrabaları ve aşırı bağlı olduğu bacıları.Ve onların mutluluğu.İnan ki senin adına çok sevindim.Geri asla dönme!Kapında sürünse de asla.Ne demek ya annesi istedi diye.Evlenmiş olsanız bile annesi huzursuz ederdi sizi.Uzakta olmaları çözüm değil.Bizimkiler 14 saat uzaklıkta.Ama bana hayatı zehir etmeyi başardılar.İnan ki yaptıklarını hiç unutmadm.10 yıl önce söylenenler beynimde sürekli dönüyordu bu günlerde ve bu konuya denk geldim.Şanslıymışsın belki de.Allah onlara da yaşatsın aynı acıyı ben nasıl acı çekiyosam hala.
Unutma dünyada o kadar büyük acılar var ki.Bunu yıllar sonra anlayacaksın.Zaman en büyük ilacın olacak.Geçmiş olsun..........

Allah yardımcınız olsun aslında ayrılmanız sizin için dogru olan olmuş ama bu şekilde olması, bu kararı sizin vermemiş olmanız yaralayıcı. Umarım atlatırsınız, hayat devam ediyor..

Biz nekadar üzülme desekte boş yaşa acini sonuna kadar. Ama gun gelecek unutacaksin. Hatta nisanlini hatırladığında midenin bulanacak. Benim arkadaşım kına gecesi gunu ayrılmıştı. Çok ağladı bulanima girdi ama atlattı suan başkasıyla evli birde bebekleri var. Belkide rabbim sana daha iyilerini layık görmüştür.

Allah yardımcın olsun canım. seni anlayamam ama zordur eminim. inşaallah rabbim karşına bunları unutturacak birini çıkarır ve çoook güzel günler geçirirsin.

Adam değilmiş zaten. Anasının eteğinden çıkmamış.

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ne kadar kötü insanlar var. Allah daha beterini vermesin. Senin adına çok üzüldüm ama büyük bi beladan kurtulmuşsun evlenseniz bunlar size rahatlık vermezdi

Allah yardımcınız olsun aslında ayrılmanız sizin için dogru olan olmuş ama bu şekilde olması, bu kararı sizin vermemiş olmanız yaralayıcı. Umarım atlatırsınız, hayat devam ediyor..

Allah yardımcın olsun canım. seni anlayamam ama zordur eminim. inşaallah rabbim karşına bunları unutturacak birini çıkarır ve çoook güzel günler geçirirsin.

cok saǧolun..Rabb im cok buyuk.hala aklima geldikçe sinrlerim geriliyo ama olsun gectigitti.

ona geri dönmezsiniz inşALLAH. Allah ın isimleriyle dua etmeyi denediniz mi çok tesirli oluyor

Ne kadar kötü insanlar var. Allah daha beterini vermesin. Senin adına çok üzüldüm ama büyük bi beladan kurtulmuşsun evlenseniz bunlar size rahatlık vermezdi

ona geri dönmezsiniz inşALLAH. Allah ın isimleriyle dua etmeyi denediniz mi çok tesirli oluyor
asla kesinlikle..bitti gitti cok sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…