- 6 Eylül 2018
- 119
- 157
- 103
- Konu Sahibi orchiddream
-
M minikkurba
@curiouss Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Öğretmenim vaktin çoğu okulda geçer, geri kalanda da spor gibi bir uğraş olabilir. Gerçekten çok zor ama o olmayınca sanki başkasını sevemeyecekmişim gibi ya da gelecek çok karanlık gibi gözüküyor. Sanki yaşama sevinci uçup gidiyor. Bir de öyle zamanlarda insanın aklına sadece iyi özellikleri geliyor
Hediye olayını ben de geçtim artık. Soruyorum ailen mi baskı yapıyor? - yok paramız mı yok? - var o zaman neden bura dediğimde kiralık eve vaktim zamanım varken ayarlıyorken sen istemedin. -tartışma olayından bahsediyor.- Bir evim var orada yaşayalım atanınca gideriz atandığın yere atanmazsak da ev alırız diyor. Ben öğretmenim atama bekliyorum ama bu kim bilir ne zaman olacak bu sene mi diğer sene mi nasıl garantisi olabilir yıllarca orada mı bekleyeceğim atama olacak diye ya da ev alacağız diye gençliğimin en güzel yıllarını orada mı tüketeceğim istemediğim semtte istemediğim evde. Bilmiyorum aslında her şey kendisinin elinde ama inat ediyor. Heveslerimi öldürüyor.Ben evlenirken mümkün mertebe ailelerden çok bi şey beklememe taraftarıyım zaten. Hediye olayını falan boşverin. Nasıl bi insan karşınızdaki sizi seviyor mu değer veriyor mu seneler sonra bile dönüp arkanıza baktığınızda iyi ki bu adamla evlenmişim diyebileceğiniz biri mi bu önemli. Benim konuda tek dikkatimi çeken aile apartmanı altlı üstlü oturma mevzusu. Kendisi bunu neden istiyor. Aile mi istetiyor. Aile ağzına bakan biri mi. Önce aynı apartmanda oturmama konusunda ikna olmuş sanırım sizi sevdiği için ama kavga edince tekrar dönüş yapmış maalesef ailesinin sözünü dinleyen ve onları sizden daha çok seven biri. Burdan öyle görünüyor. Ayrıca düğüne iki ay kaldı diye kimseyle evlenmeye mecbur değilsiniz. Eğer kafanızda soru işaretleri varsa bekleyeceksiniz bu en doğal hakkınız. Galiba erkekler nişan olduktan sonra tamam bitti bu iş diyip cepte görüp kendilerini salıveriyorlar. İnanın şu an kendini affettirip peşinizden koşması çiçekler yollaması gerekirdi. Böyle bir adamı boş verin. Rabbim karşınıza iyi birini çıkaracaktır.
Aaaa öyle mi ben de atama bekliyorum. Puanınızı bilmiyorum ama İnşallah şubat için duyuruya çıkıldı biliyorsunuzdur. Gün ola harman ola.Hediye olayını ben de geçtim artık. Soruyorum ailen mi baskı yapıyor? - yok paramız mı yok? - var o zaman neden bura dediğimde kiralık eve vaktim zamanım varken ayarlıyorken sen istemedin. -tartışma olayından bahsediyor.- Bir evim var orada yaşayalım atanınca gideriz atandığın yere atanmazsak da ev alırız diyor. Ben öğretmenim atama bekliyorum ama bu kim bilir ne zaman olacak bu sene mi diğer sene mi nasıl garantisi olabilir yıllarca orada mı bekleyeceğim atama olacak diye ya da ev alacağız diye gençliğimin en güzel yıllarını orada mı tüketeceğim istemediğim semtte istemediğim evde. Bilmiyorum aslında her şey kendisinin elinde ama inat ediyor. Heveslerimi öldürüyor.
Evet, ya puanım ortalama aslında olabilir de olmayabilir de inşallah hayırlıca atanırız:) çalışmama hiç engel olacak biri değil aslında ondan eminim ama kendisi özel sektör direk gelmesi de zor aslında bir hayli karışık zaten memur olsa kimbilir şimdiye evlenmiştik. Babam zaten biraz da özel sektör olduğu için çekinceli ama ben hiç problem etmemiştim bunu. Her şey çok zor çıkmaza giriyor. İnadından da vazgeçmiyor kendince onu doğru görüyor ama tahmin edemiyor çıkacak problemleri. Anlatsam da anlamıyor.Aaaa öyle mi ben de atama bekliyorum. Puanınızı bilmiyorum ama İnşallah şubat için duyuruya çıkıldı biliyorsunuzdur. Gün ola harman ola.
Yine siz bilirsiniz ama bence atanmadan evlenmeyin. Erkekler çok acayip belki bu adamla evlenecektiniz tayininiz çıkacaktı gitmenize engel olacaktı aklınıza girip. Hem ne iş yapıyor pat diye kalkıp sizinle gelebilecek durumda mı. Maalesef öğretmenlerin evlenme durumu kritik artık. O yüzden fazla kafanıza takmayın geleceğinize odaklanın.
İnşallah sonu hayır, ve güzellik olur dediğiniz gibi. İnşallah pişman olacağım kararlar çıkmaz sonunda. Benim için de benim durumumda olan nice insan için de...Ya nedense bana bu nişan atma konuları bir ferah, bir mis kokulu, taptaze geliyor ki sormayın gitsin! İnsan durup dururken hiçbir sorun yokken ayrılır mı? Ayrılmaz. Demek ki bu köprüden önce son çıkışı kullanıp ayrılan şanslı insanlar, bu yanlış insanla evlenip de pişman olmayacaklar. Şükretmeniz gerekiyor.
Valla bazen ben de fazla duygusallaşıyorum. 6 yıl dile kolay. Kendimi senin yerine koyduğumda mantığım hayır derdi duygularımsa karmakarışık olurdu. Ama hayat duygularla ilerlemiyor işte. Mantıkla ilerliyor. Sen şu an olayı objektif bir gözle göremiyorsun. O yüzden pişman olur muyum diye düşünebilirsin. Ona haksızlık mı yaptım falan filan. Kendine biraz zaman ver. Beynini daha fazla bununla meşgul etme. Bir müddet sonra mantığın daha ağır basmaya başladığında doğru yaptığını anlayacaksın.Evet, ya puanım ortalama aslında olabilir de olmayabilir de inşallah hayırlıca atanırız:) çalışmama hiç engel olacak biri değil aslında ondan eminim ama kendisi özel sektör direk gelmesi de zor aslında bir hayli karışık zaten memur olsa kimbilir şimdiye evlenmiştik. Babam zaten biraz da özel sektör olduğu için çekinceli ama ben hiç problem etmemiştim bunu. Her şey çok zor çıkmaza giriyor. İnadından da vazgeçmiyor kendince onu doğru görüyor ama tahmin edemiyor çıkacak problemleri. Anlatsam da anlamıyor.
Sana söyleyeceğim tek şey. Ailenin icine sinmemişse mutlu bir evliliğin olamaz.Merhaba, bu konuda pişmanlık duyduğum için buraya yazmak istedim. 6 yıllık bir ilişkimiz vardı son 8 ayı nişanlıydık ve geçen gün tamamen bitti. Sebepleri ise birikmişti aslında,
ilk başta ailem ailesine ısınamadı onun ailesi olumsuz bir şey demese de her şey olur biter olur biter onu alırız bunu alırız diyorlardı olumlu konuşuyorlar fakat soğukluk vardı. Neyse ben ailemi zorla ikna ettim nişanlandık. Nişan günü dahi problemli geçti o günüm zehir oldu diyebilirim hem onun ailesi hem de kendi ailem de hatalıydı. Bu süreçler içerisinde ailem devamlı onun doğru insan olmadığını mutlu olamayacağımızı hayat tecrübelerine göre konuştuklarını söylemiş ve ben gözardı edip ' hayır o iyi biri biz mutlu oluruz ' bağırıyor ve onları bastırıyordum. Bunun harici benim nişanlımla ilişkim de devamlı tartışmalar oluyordu ve ben kendimi devamlı gönül alan biri olarak buluyordum onu bırakamıyordum o ise ayrılıyordu devamlı. 'olursa olur olmazsa sen bilirsin' düşünce yapısına sahip bir insandı ve ben hep idare ettim. Hep o mu suçluydu? Hayır elbet bende suçluydum ama çoğunluk gönül alan konumundaydım ve bir kere bile ayrılmadım. Aklımda hep şüphe vardı acaba ayrılsak uğraşır mı benim için. Bunların yanı sıra iyi özellikleri de gerçekten iyidir. Yalan söylemez, eğitimime ve sağlıma çok önem verir. (psikolojik sağlığımı unuttu ama sanırım:)) evden işe işten eve bir insandır ve gerçekten dürüst bir kişiliğe sahiptir neyse o. ama bu olumsuz özellikleri beni ziyadesiyle yıprattı ve son zamanlarda artık hiç bir şey yapmaya isteğim kalmamıştı ne gelinlik bakmak, ne eşya seçmek... İyi ve mutlu hissetmiyordum zaten ailem de pek istekli değildi her şey birleşti. Onun ailesi de nişanlılık sürecinde (kesinlikle maddiyatta değilim onlarda bilip kabul ederler) hediye dahi almadılar, gelmediler, ailemi çok fazla aramadılar. Ben geleneklere fazla takılan bir insan değilim fakat nihayetinde genç bir kızım ve heveslerim oluyor bunlar çok gerçekleşmedi. Mesafeler bir hayli uzaktı ama artık her şey kolay... Bunların üstüne birde aile apartmanında altlı üstlü oturacağımızı söyledi.Öncesinde kiralık eve ikna olmuştu fakat aramızda tartışma geçince yine aile apartmanı dedi ve seçenek bırakmadı. Açıkcası ben kaldıracak bir yapıya sahip değilim bunu. Neyse ben ertelemek istediğimi ama onu çok sevdiğimi şuan hazır hissedemediğimi söyledim. Açıkcası korkuyordum. Bana biraz zaman vermesini istedim o da veremem ya bu tarihte olur ya da biz hiç olmayız dedi ayrıldık. Bu süreçte onun da ayrılmakta zorlandığını farkettim konuştuk bitti konuştuk bitti... En konuşmamızda nolur bu tarih kalsın biz ayrılmayalım dedi ama aile apartmanında yine ısrar etti ve babamı ikna etmek için aradı babamda zaten olumsuz olduğu için tam bitirmedi ama beklemesi gerektiğini söyledi kızım işe başlasın bir dedi. O da beklemenin hayır getirmeyeceğini söyleyip helallik aldı kapattılar ve burada bitti. Kendimi çok büyük boşlukta hissediyorum ayrılık olsun istemedim ama olaylar buraya geldi. Acaba pişman olur muyum diye çok korkuyorum. Bana o vedalaşırken pişman olacağımı hayatını mahvettiğimi söyledi. Bilmiyorum çok üzgünümbu arada ailemde onun hakkında bir hayli olumsuz çünkü ailemin yanında da bir kere benden ayrıldığını söyledi bu yüzden ailem ona kızgın.Ben ise onu devamlı özlüyorum...
çok uzun oldu kusura bakmayın...
Evet haklısınız. Sevgi de yetmiyor bir süre sonra artık . Çok üzülüyorum 6 yılıma, giden heveslerime. Bir sürü "keşke" kafamın içinde dönüp duruyor.Sana söyleyeceğim tek şey. Ailenin icine sinmemişse mutlu bir evliliğin olamaz.
Ayrıca ayrılma pahasına da olsa sana istediklerini dayatan bencil bir insan. Aile apartmanında yaşama ısrarı zaten baştan fiyasko. Buradaki konuları okuyun. Mutlu olan yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?