düğüne 2 ay kala nişan attık, doğru mu bilmiyorum

M minikkurba evet zaman vermiyor, zaman bize hayır getirmez diyor devamlı ve bu konuda katı ne dediysem ikna edemedim. Kaçmak fikirlerimin arasında yok zaten inşallah. İnşallah hayırlısı olur zaten şuanda bu olacak diye inat ettiği konularda ısrarcı maalesef
@Aschi Evet gerçekten ev konusunda illa o olacak diyor. Ben sorun çıkacağını az çok kestiyorum. Zaten istemeyerek gideceğim başta bu yüzden problemler çıkacak. Ama bu oluşan boşluk da gerçekten çok kötü acı veriyor hem de çok.
@kosucukaplumbaga Aslında ailesi o kadar problemli değil kendisi çok dediğim dedik bir insan direk doldurulmadan bu olacak diyor. Seçenek bırakmıyor gerçekten. Bir de sanırım ben devamlı alttan alan kişi olduğum kişi eninde sonunda kabul edeceğimi düşünüyor. Ama kabul edemem sevmediğim yerde oturamam.
@Dublin olursa olur olmazsa olmaz kafasında idi. Yok yok ayrılmak konusunda çok cesaretli kendileri fakat suç benim üstüme kaldı ertelemek istemek = ayrılmakmış ne dedimse de anlamıyor sen ayrıldın diyor.
@curiouss Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Öğretmenim vaktin çoğu okulda geçer, geri kalanda da spor gibi bir uğraş olabilir. Gerçekten çok zor ama o olmayınca sanki başkasını sevemeyecekmişim gibi ya da gelecek çok karanlık gibi gözüküyor. Sanki yaşama sevinci uçup gidiyor. Bir de öyle zamanlarda insanın aklına sadece iyi özellikleri geliyor

ooo iyi yönler çıkmaz ki gelsin akla
çok iyi anlıyorum
ya kendiniz sevdiğiniz gittiğiniz da sıkılmayacağınız bir arkadaşınıza ya da akrabanıza ama kendi eviniz ile aynı evde olmayacak ve kesinlikle sıkılmayacak gibi olacaksınız
öyle bir yere 2 gün de olsa tatile gidin(1-2 ay sonra) tek gittiğinizde daha çok ağlayacak ama döndüğünüzde daha sakin olacaksınız ama ilk 4-5 ay 6 yıllık yaşanmışlığı unuturum gibi düşünmeyin unutmaz hatta unutmaya çalıştıkça aklınızda güldüğünüz onun size söylediği güzel sözler söyler aklınızdan hiç çıkmaz unutmaya çalışmayın acımı yaşayıp önüme bakacağım gözüyle hareket edin
sizi pısırıklaştırmış ben ne dersem o sen nasıl olsa ceptesin gözüyle bakan adama dönmeyin
arkadaşlarınız yürüyüşe bile çağırsa gidin işleriniz sıkışsın ama olmuyor onsuz olamam diyerek oturup karalar bağlanmayın
sosyal medyada sürekli paylaşım yapayım üzüldüm sanmasın ergen triplerinede girmeyin rica ediyorum

curiouss teşekkürler tavsiyeler için tekrardan denemeye çalışacağım. Şayet hatasını gerçekten anlarsa ancak o zaman bu olay belki olabilir, bilmiyorum hayırlısı olsun. Zaten unutmak ne mümkün ruyalara bile giriyor :) sosyal medya kullanmıyorum. Şu dönemlerde kitap okumaya, spor yapmaya çalışıyorum boş durdukça daha kötü oluyor.

Ben evlenirken mümkün mertebe ailelerden çok bi şey beklememe taraftarıyım zaten. Hediye olayını falan boşverin. Nasıl bi insan karşınızdaki sizi seviyor mu değer veriyor mu seneler sonra bile dönüp arkanıza baktığınızda iyi ki bu adamla evlenmişim diyebileceğiniz biri mi bu önemli. Benim konuda tek dikkatimi çeken aile apartmanı altlı üstlü oturma mevzusu. Kendisi bunu neden istiyor. Aile mi istetiyor. Aile ağzına bakan biri mi. Önce aynı apartmanda oturmama konusunda ikna olmuş sanırım sizi sevdiği için ama kavga edince tekrar dönüş yapmış maalesef ailesinin sözünü dinleyen ve onları sizden daha çok seven biri. Burdan öyle görünüyor. Ayrıca düğüne iki ay kaldı diye kimseyle evlenmeye mecbur değilsiniz. Eğer kafanızda soru işaretleri varsa bekleyeceksiniz bu en doğal hakkınız. Galiba erkekler nişan olduktan sonra tamam bitti bu iş diyip cepte görüp kendilerini salıveriyorlar. İnanın şu an kendini affettirip peşinizden koşması çiçekler yollaması gerekirdi. Böyle bir adamı boş verin. Rabbim karşınıza iyi birini çıkaracaktır.

Hediye olayını ben de geçtim artık. Soruyorum ailen mi baskı yapıyor? - yok paramız mı yok? - var o zaman neden bura dediğimde kiralık eve vaktim zamanım varken ayarlıyorken sen istemedin. -tartışma olayından bahsediyor.- Bir evim var orada yaşayalım atanınca gideriz atandığın yere atanmazsak da ev alırız diyor. Ben öğretmenim atama bekliyorum ama bu kim bilir ne zaman olacak bu sene mi diğer sene mi nasıl garantisi olabilir yıllarca orada mı bekleyeceğim atama olacak diye ya da ev alacağız diye gençliğimin en güzel yıllarını orada mı tüketeceğim istemediğim semtte istemediğim evde. Bilmiyorum aslında her şey kendisinin elinde ama inat ediyor. Heveslerimi öldürüyor.

Aaaa öyle mi ben de atama bekliyorum. Puanınızı bilmiyorum ama İnşallah şubat için duyuruya çıkıldı biliyorsunuzdur. Gün ola harman ola.
Yine siz bilirsiniz ama bence atanmadan evlenmeyin. Erkekler çok acayip belki bu adamla evlenecektiniz tayininiz çıkacaktı gitmenize engel olacaktı aklınıza girip. Hem ne iş yapıyor pat diye kalkıp sizinle gelebilecek durumda mı. Maalesef öğretmenlerin evlenme durumu kritik artık. O yüzden fazla kafanıza takmayın geleceğinize odaklanın.

Evet, ya puanım ortalama aslında olabilir de olmayabilir de inşallah hayırlıca atanırız:) çalışmama hiç engel olacak biri değil aslında ondan eminim ama kendisi özel sektör direk gelmesi de zor aslında bir hayli karışık zaten memur olsa kimbilir şimdiye evlenmiştik. Babam zaten biraz da özel sektör olduğu için çekinceli ama ben hiç problem etmemiştim bunu. Her şey çok zor çıkmaza giriyor. İnadından da vazgeçmiyor kendince onu doğru görüyor ama tahmin edemiyor çıkacak problemleri. Anlatsam da anlamıyor.

Ya nedense bana bu nişan atma konuları bir ferah, bir mis kokulu, taptaze geliyor ki sormayın gitsin! İnsan durup dururken hiçbir sorun yokken ayrılır mı? Ayrılmaz. Demek ki bu köprüden önce son çıkışı kullanıp ayrılan şanslı insanlar, bu yanlış insanla evlenip de pişman olmayacaklar. Şükretmeniz gerekiyor.

İnşallah sonu hayır, ve güzellik olur dediğiniz gibi. İnşallah pişman olacağım kararlar çıkmaz sonunda. Benim için de benim durumumda olan nice insan için de...

Aile apartmani nedir ya ?
Birde erkek ailelerinde bu cikti.
Benim bir tanidigim var. Kizin altinda kayinvalidesi yaninda eltisi onun altinda gorumcesi en altta da kocasinin amcasi yasiyor. Sebep ?
Sirf egolari tatmin olsun. Her aksam bir evde topluca yemek yenir ki bu genelde buyuklerin evi olur. Yatana kadar orda durulur sonra herkes evine dagilir. Burda ben mantik bulamiyorum. O kadar insan ayni yerde oturuyor ama biri kalkipta ben bu apartmanda oturmam demiyor. Neden cunku ayip gunah.. 25-30 yasindaki gencecik insanlar kendi hayatlarinin en guzel doneminde soz hakki olamiyorlar. Buna dur diyen de yok. Dendigi zaman kotu olunuyor cunku. En sinir oldugum mevzu ! Sirf seninle bu yuzden evlenmekten vazgeciyorsa birak gecsin hic uzulme. Evlilik demek erkegin aldigi kararlari onaylamak degildir. Akli selimbir erkek zaten once nisanlisina fikrini sorar. Ortak bir karar alinir. Sana soz hakki vermeyip kestirip atan birinden asla koca olmaz. Bir eve sevgi takas edilemez. Bunda da bir hayir vardir de. Allah yardimcin olsun

Mini_mini
Amin inşallah. Ben de erkeklerdeki bu olayı anlamıyorum. İnat ediyorlar dediğim olsun diyorlar. Bir evlilikte kadın ve erkek ortak karar vermeli ki huzur olsun dayatma ile olmaz ki. Benim bu kendi düşüncem tabi, aile apartmanında isterse herkes çok iyi insanlar olsun ama illaki bir yerde sorun çıkacak bu kadar yakın olmaktan kaynaklı ki kaldı ki ben ailesini o kadar detaylı tanımıyorum huylarını bilmiyorum tamamen risk. İlk duyduğumda orada oturacağımı korkmuştum zaten bir tuhaf oldum. Bir de işin kötü yanı orada önceden abisi oturuyordu ve çıkalı 3 - 4 ay kadar oldu ve benim oturmam isteniyor. Abisi ile küs değiller ama eşi ile sanırım problemler olmuş çünkü kadın kimse ile konuşmak istemiyordu. Ben olayları bilmeden iletişime geçtim cenazesi vardı başsağlığı için, kadının bana ilk dediği şey numaramı kimseye verme. Zaten yeni numarası bende nasıl gözüktü onu da bilmiyorum o da bilmiyor. Neyse nişanlıma sordum gerçekten düşündüğün gibi değil onların kendi içinde sorunu vardı dedi detay vermedi. E ben napayım yani insan korkuyor.

İlişkiniz çok yorucu hale gelmiş. İnsan mutlu olmak için evlenir. Pişman olmazsın. Acele etme biraz kendine vakit ayır. Ailenin de seninde içine sinen daha iyi bir kısmet bulur evlenirsiniz. Hayat kısa bu kadar yormayin

Valla bazen ben de fazla duygusallaşıyorum. 6 yıl dile kolay. Kendimi senin yerine koyduğumda mantığım hayır derdi duygularımsa karmakarışık olurdu. Ama hayat duygularla ilerlemiyor işte. Mantıkla ilerliyor. Sen şu an olayı objektif bir gözle göremiyorsun. O yüzden pişman olur muyum diye düşünebilirsin. Ona haksızlık mı yaptım falan filan. Kendine biraz zaman ver. Beynini daha fazla bununla meşgul etme. Bir müddet sonra mantığın daha ağır basmaya başladığında doğru yaptığını anlayacaksın.

G gelecekvizyon zaten duygulari dinleyecek olsam, duygularım ona git bak onsuz üzülüyorsun, tüm isteklerini kabul et evlen gitsin diyor zira 2 yıl önceki ben olsam hiç sorun çıkarmadan herşeyi kabul eder evlenirdim ama artık içim rahat etmiyor, mantigim reddediyor inşallah doğru olanı yapiyorumdur diyorum. Geriye kalan üzüntüsü ise gerçekten hayatı çekilmez kılıyor. İnsallah geçer.

Sana söyleyeceğim tek şey. Ailenin icine sinmemişse mutlu bir evliliğin olamaz.
Ayrıca ayrılma pahasına da olsa sana istediklerini dayatan bencil bir insan. Aile apartmanında yaşama ısrarı zaten baştan fiyasko. Buradaki konuları okuyun. Mutlu olan yok.

Evet haklısınız. Sevgi de yetmiyor bir süre sonra artık . Çok üzülüyorum 6 yılıma, giden heveslerime. Bir sürü "keşke" kafamın içinde dönüp duruyor.

Nisanliniz zaten ayriligi goze almis baksaniza..sizi kaybetme korkusu hic yokmus..sahsen esim nisanlilik doneminde ne dersem ikiletmedi..kaybetme korkusu daha fazla olur o dönemde..sizin pisman olacaginizi dusunmuyorum

Merhaba öncelikle başınıza gelenlere çok üzüldüm ve 4 gün önce biten ilişkimiz sizinkine çok benziyor aile apartmanı olayı hariç bizimse ailelerimiz çok anlaşamıyordu ve 1 ay sonra düğünümüz vardı aslında resmi olarak herşey bitti bohçalar gitti herkese söylendi ama ben çok pişmanım yeni olduğundan dolayı sen atlatabildin mi bu durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…