- 6 Eylül 2008
- 8.251
- 4.994
- 373
- Konu Sahibi orchiddream
-
Aile apartmanı için daha yeni açılmış bir konu var okuyun istersenizMerhaba, bu konuda pişmanlık duyduğum için buraya yazmak istedim. 6 yıllık bir ilişkimiz vardı son 8 ayı nişanlıydık ve geçen gün tamamen bitti. Sebepleri ise birikmişti aslında,
ilk başta ailem ailesine ısınamadı onun ailesi olumsuz bir şey demese de her şey olur biter olur biter onu alırız bunu alırız diyorlardı olumlu konuşuyorlar fakat soğukluk vardı. Neyse ben ailemi zorla ikna ettim nişanlandık. Nişan günü dahi problemli geçti o günüm zehir oldu diyebilirim hem onun ailesi hem de kendi ailem de hatalıydı. Bu süreçler içerisinde ailem devamlı onun doğru insan olmadığını mutlu olamayacağımızı hayat tecrübelerine göre konuştuklarını söylemiş ve ben gözardı edip ' hayır o iyi biri biz mutlu oluruz ' bağırıyor ve onları bastırıyordum. Bunun harici benim nişanlımla ilişkim de devamlı tartışmalar oluyordu ve ben kendimi devamlı gönül alan biri olarak buluyordum onu bırakamıyordum o ise ayrılıyordu devamlı. 'olursa olur olmazsa sen bilirsin' düşünce yapısına sahip bir insandı ve ben hep idare ettim. Hep o mu suçluydu? Hayır elbet bende suçluydum ama çoğunluk gönül alan konumundaydım ve bir kere bile ayrılmadım. Aklımda hep şüphe vardı acaba ayrılsak uğraşır mı benim için. Bunların yanı sıra iyi özellikleri de gerçekten iyidir. Yalan söylemez, eğitimime ve sağlıma çok önem verir. (psikolojik sağlığımı unuttu ama sanırım:)) evden işe işten eve bir insandır ve gerçekten dürüst bir kişiliğe sahiptir neyse o. ama bu olumsuz özellikleri beni ziyadesiyle yıprattı ve son zamanlarda artık hiç bir şey yapmaya isteğim kalmamıştı ne gelinlik bakmak, ne eşya seçmek... İyi ve mutlu hissetmiyordum zaten ailem de pek istekli değildi her şey birleşti. Onun ailesi de nişanlılık sürecinde (kesinlikle maddiyatta değilim onlarda bilip kabul ederler) hediye dahi almadılar, gelmediler, ailemi çok fazla aramadılar. Ben geleneklere fazla takılan bir insan değilim fakat nihayetinde genç bir kızım ve heveslerim oluyor bunlar çok gerçekleşmedi. Mesafeler bir hayli uzaktı ama artık her şey kolay... Bunların üstüne birde aile apartmanında altlı üstlü oturacağımızı söyledi.Öncesinde kiralık eve ikna olmuştu fakat aramızda tartışma geçince yine aile apartmanı dedi ve seçenek bırakmadı. Açıkcası ben kaldıracak bir yapıya sahip değilim bunu. Neyse ben ertelemek istediğimi ama onu çok sevdiğimi şuan hazır hissedemediğimi söyledim. Açıkcası korkuyordum. Bana biraz zaman vermesini istedim o da veremem ya bu tarihte olur ya da biz hiç olmayız dedi ayrıldık. Bu süreçte onun da ayrılmakta zorlandığını farkettim konuştuk bitti konuştuk bitti... En konuşmamızda nolur bu tarih kalsın biz ayrılmayalım dedi ama aile apartmanında yine ısrar etti ve babamı ikna etmek için aradı babamda zaten olumsuz olduğu için tam bitirmedi ama beklemesi gerektiğini söyledi kızım işe başlasın bir dedi. O da beklemenin hayır getirmeyeceğini söyleyip helallik aldı kapattılar ve burada bitti. Kendimi çok büyük boşlukta hissediyorum ayrılık olsun istemedim ama olaylar buraya geldi. Acaba pişman olur muyum diye çok korkuyorum. Bana o vedalaşırken pişman olacağımı hayatını mahvettiğimi söyledi. Bilmiyorum çok üzgünümbu arada ailemde onun hakkında bir hayli olumsuz çünkü ailemin yanında da bir kere benden ayrıldığını söyledi bu yüzden ailem ona kızgın.Ben ise onu devamlı özlüyorum...
çok uzun oldu kusura bakmayın...
benim gibisin en iyisini yapmışsin. dün konu açtım oku mutlaka oldu mu. bizde 6 yıl birliktelik 9 ay nişan 4 aylık evlilik. uzun uzun anlattım oku ve kendini iyi hisset. ve üzerine dün akşam telefon geçmişindeki babaya para hibe etme. bankada benim üzerime ama onunda girme yetkisi olan kasamiz var içinde düğün takılarımız. ani ölürse onu bile nasıl bsbasına bırakir evimizi nasıl miras babasına bırakir ani ölümde. ve sağ kalan eşe miras bırakmama araştırmaları yapmış ani bi kazada ölürse diye. oku benim yazdığımı hataya düşmeMerhaba, bu konuda pişmanlık duyduğum için buraya yazmak istedim. 6 yıllık bir ilişkimiz vardı son 8 ayı nişanlıydık ve geçen gün tamamen bitti. Sebepleri ise birikmişti aslında,
ilk başta ailem ailesine ısınamadı onun ailesi olumsuz bir şey demese de her şey olur biter olur biter onu alırız bunu alırız diyorlardı olumlu konuşuyorlar fakat soğukluk vardı. Neyse ben ailemi zorla ikna ettim nişanlandık. Nişan günü dahi problemli geçti o günüm zehir oldu diyebilirim hem onun ailesi hem de kendi ailem de hatalıydı. Bu süreçler içerisinde ailem devamlı onun doğru insan olmadığını mutlu olamayacağımızı hayat tecrübelerine göre konuştuklarını söylemiş ve ben gözardı edip ' hayır o iyi biri biz mutlu oluruz ' bağırıyor ve onları bastırıyordum. Bunun harici benim nişanlımla ilişkim de devamlı tartışmalar oluyordu ve ben kendimi devamlı gönül alan biri olarak buluyordum onu bırakamıyordum o ise ayrılıyordu devamlı. 'olursa olur olmazsa sen bilirsin' düşünce yapısına sahip bir insandı ve ben hep idare ettim. Hep o mu suçluydu? Hayır elbet bende suçluydum ama çoğunluk gönül alan konumundaydım ve bir kere bile ayrılmadım. Aklımda hep şüphe vardı acaba ayrılsak uğraşır mı benim için. Bunların yanı sıra iyi özellikleri de gerçekten iyidir. Yalan söylemez, eğitimime ve sağlıma çok önem verir. (psikolojik sağlığımı unuttu ama sanırım:)) evden işe işten eve bir insandır ve gerçekten dürüst bir kişiliğe sahiptir neyse o. ama bu olumsuz özellikleri beni ziyadesiyle yıprattı ve son zamanlarda artık hiç bir şey yapmaya isteğim kalmamıştı ne gelinlik bakmak, ne eşya seçmek... İyi ve mutlu hissetmiyordum zaten ailem de pek istekli değildi her şey birleşti. Onun ailesi de nişanlılık sürecinde (kesinlikle maddiyatta değilim onlarda bilip kabul ederler) hediye dahi almadılar, gelmediler, ailemi çok fazla aramadılar. Ben geleneklere fazla takılan bir insan değilim fakat nihayetinde genç bir kızım ve heveslerim oluyor bunlar çok gerçekleşmedi. Mesafeler bir hayli uzaktı ama artık her şey kolay... Bunların üstüne birde aile apartmanında altlı üstlü oturacağımızı söyledi.Öncesinde kiralık eve ikna olmuştu fakat aramızda tartışma geçince yine aile apartmanı dedi ve seçenek bırakmadı. Açıkcası ben kaldıracak bir yapıya sahip değilim bunu. Neyse ben ertelemek istediğimi ama onu çok sevdiğimi şuan hazır hissedemediğimi söyledim. Açıkcası korkuyordum. Bana biraz zaman vermesini istedim o da veremem ya bu tarihte olur ya da biz hiç olmayız dedi ayrıldık. Bu süreçte onun da ayrılmakta zorlandığını farkettim konuştuk bitti konuştuk bitti... En konuşmamızda nolur bu tarih kalsın biz ayrılmayalım dedi ama aile apartmanında yine ısrar etti ve babamı ikna etmek için aradı babamda zaten olumsuz olduğu için tam bitirmedi ama beklemesi gerektiğini söyledi kızım işe başlasın bir dedi. O da beklemenin hayır getirmeyeceğini söyleyip helallik aldı kapattılar ve burada bitti. Kendimi çok büyük boşlukta hissediyorum ayrılık olsun istemedim ama olaylar buraya geldi. Acaba pişman olur muyum diye çok korkuyorum. Bana o vedalaşırken pişman olacağımı hayatını mahvettiğimi söyledi. Bilmiyorum çok üzgünümbu arada ailemde onun hakkında bir hayli olumsuz çünkü ailemin yanında da bir kere benden ayrıldığını söyledi bu yüzden ailem ona kızgın.Ben ise onu devamlı özlüyorum...
çok uzun oldu kusura bakmayın...
Dediklerinize üzülerek de olsa katılıyorum, teşekkürler. Ben yıllarca onu kendimin önüne koydum onu düşünürken birde bakmışım ki yıpranmışım... İnşallah herşey iyi olurAdamı alıştırmışsınız hep alttan alarak. Her ayrilikta gönül almaya çalışan, devam etmek isteyen siz olunca "ben ne dersem kabul eder, ne istesem yapar" moduna girmiş. Aile apartmanı da son noktası olmuş. Ben yorumlarinizdan şimdi bile "hadi hadi yine iyisin, kiraya çıkarız bak bu iyiligimi de unutma" dese yine kabul edecekmişsiniz sonucunu çıkardım. Çünkü bence onun tavrı bu şekilde. Bunu söylese bile evlendikten bir sure sonra tekrar ailenin yanina gitmek istemeyeceginin garantisi yok. Bu sefer de evlendim nasil hayir diyeyim diye çile çekmeye devam edeceksiniz. Lütfen kendinizin kiymetini bilin. Siz bilmezseniz kimse bilmiyor çünkü.
Bir de her şeyi ama her şeyi kendi istediği gibi yaptiramayinca pişman olacaksin diye hava atmalar yok mu? Yorumlarda yazılmış hemen evlenir diye. Ben de katiliyorum. Hemen evlenir aile apartmaninda oturacak biriyle. Ama siz hayatinizin geri kalaninda çile çekmekten kurtulmuş olursunuz. Olay sicakken anlamazsiniz ama karsiniza size değer veren biri çıkınca anlarsınız kurtulduğunuzu.
Teşekkür ederim gerçekten. Şuanda doğru muyum yanlış mıyım karar veremediğimden çok duygusal olduğumdan buraya yazmak istedim. Gerçekten teşekkürler iyi geliyor. İlk başlarda ben de diyordum evlenince düzelir herşey harika olur bir sarılınca herşey geçer ama yıllar geçtikçe gördüm ki kimse değişmiyor :) ve ben değiştirilmeye çalışılıyorum devamlı onun istediği gibi biri olmak için...Ben sizi gayet mantıklı aklı başında gördüm. Pişman olacağınızı düşünmüyorum. İyiki diyebilirsiniz ama..
Bir çok insan var bu tip sorunlar yaşayıp ama seviyorum ölüyorum bitiyorum, evlenince düzelir diyen.. bu hataya düşmemişsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
hemen hemen aynı seyleri yaşamısız. şuan evliyim. keske ailemi dinleseydim diyorum. ailelerimiz bizim için en iyisini en doğrusnu ister herzaman. unutrsun. kimler unutulmadı ki.neler geçmedi ki. evlenip ayrılmak daha mı iyi. şimdiki aklım olsa şuan evlenmezdim..!
Gerçekten haklısınız bunlar bana hep tecrübe olmalı bazen iç sesim dese de evlenince mutlu olursunuz o değişir diye görüyorum ki bu bir hayal" Inceldiği yerden koparmazsan sağlam yerinden kopar" bence tam da bu olmalı... Tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bir kere ayrıldıysanız barışmayın.. Evlenseniz de pişman olursunuz. Kendimden biliyorum
Evet tam olarak böyle. Ben ona tabiri caizse yalvardım lütfen ayrılmayalım, gerçekten ayrılmak istemiyorum zamana ihtiyacım var şuandaki durumumu öyle hemen sen de geçiremezsin olmuyor lütfen anla zaman ver her şeyin daha iyi olması daha sağlıklı bir evlilik yapmamız için defalarca nice bu ve bunun gibi açıklamalar güzel sözler söyledimse de olmadı. Hayır dedi bekleyemem unut beklemeyi ya şimdi oluruz ya da hiç oluruz dedi ve gitti. Ev meselesi hakkında da çok anlattım herkes çok iyi olsa da illaki orada tartışmalar yaşanacak ben öz kızı gibi olamam istese de, o kızıyla kavga eder hemen barışabilir ama biz ettiğimiz zaman her şey farklı olur kırgınlıklar olur birikir birikir dedim. İster istemez kötülüğüne olmasa bile takip ederler sürekli sorarlar karışırlar bunlar ileri seviyeye giderse sen de başa çıkamazsın ben de diyorum. Haklısın diyor ama ben sana destek olurum sen yeter ki benim sözümü dinle diyor. ve halden anlamıyor neler demedim ki ailenle uzak olmamız ilişkimizin daha tatlı,iyi kalmasını sağlar dedim. Ama ne yazık ki anlatamadım.Siz ben bitirdim diye niye düşünüyorsunuz ki, ben düşünmek istiyorum demişsiniz adam bitsin o zaman demiş yani kendisi bitimiş.. Siz anladığım kadarıyla vebalden korkuyorsunuz ama bitiren o .size de istemediğinizi dayatan yine o.Sizin bir suçunuz yok istemediğiniz duruma tabiki hayır diyecektiniz.Ayrıca sürekli ayrılalım d,yen oydu demişsiniz evlenseydiniz her tartışmada boşanmaya kalkacaktı çok büyük ihtimal..Kendinizi kurtarmışsınız.Yakın arkadaşım aile apartmanına gelin gitti çok pişman babasına çok kızgın beni elleriyle verdi diyor,evlilikten bişey anlamadım diyor sürekli kayınbaba kayınvalideye her adımını haber veriyor,bir gün boyunca evden çıkmasa hemen kapıyı çalıyorlarmış ayıp insan bi uğrar diye özel hayat dene bişey yok diyor.Kız bu ortamdan kaçmak için tekrar ünv sınavına girip annesi babasının yanına geldi okuyor şu an..Lütfen pişman olmayın kendinizi telkin edin..
Yok canım emın ol evlenince düzelmiyor aksıne göstermediği huylarını gösteriyor.Gerçekten haklısınız bunlar bana hep tecrübe olmalı bazen iç sesim dese de evlenince mutlu olursunuz o değişir diye görüyorum ki bu bir hayalbu yüzden en doğrusu bu Rabbim hepimize hayırlısını versin,olan sıkıntılarımızı da düzeltsin.
Bana daha şimdiden ne huylar gösterdi. Ayrıldığından hiç bir iyi söz işlemiyor neler desem de yapsam da günler sonra barışıyor ve onda da birdaha böyle yapma şöyle yapma deyip geliyor. Evlenince o aile apartmanında özellikle bana defol yan odada yat demesinden ya da devamlı beni yalnız bırakıp aşağı inmesinden ya da devamlı boşancaz bak şöyle yaparsan boşanırız demesinden korktum.Yok canım emın ol evlenince düzelmiyor aksıne göstermediği huylarını gösteriyor.
diyolar diyolar. sürekli boşanıcaz da diyolar al esyalarını annenın evıne dön de diyolar senden soğudum senı görmek ıstemıyorum da diyolar. hepsini diyolarBana daha şimdiden ne huylar gösterdi. Ayrıldığından hiç bir iyi söz işlemiyor neler desem de yapsam da günler sonra barışıyor ve onda da birdaha böyle yapma şöyle yapma deyip geliyor. Evlenince o aile apartmanında özellikle bana defol yan odada yat demesinden ya da devamlı beni yalnız bırakıp aşağı inmesinden ya da devamlı boşancaz bak şöyle yaparsan boşanırız demesinden korktum.
Evet elbette o da fedakarlık yapmıştır ama ben daha çok yaptığıma inanıyorum. Haklı olayım veya haksız ne zaman tartışma olsa üzülür dayanamaz güzel sözler yazıp özür dilerdim uğraşırdım ilk başta bu daha kolaydı tabi daha sonra yıprandığımı hissettimozlersin cok ozlersin..icin de acir. ama naptin da adamin hayatini mahvettin. surekli ayrilik diyen o. nazi niyazi yapan o. ailen hakli boyle ömür gecmez. anladigim kadariyla fedakar bi tipsi. yapma...kiymet bik evet de kiymetin de bilinsin.
diyolar diyolar. sürekli boşanıcaz da diyolar al esyalarını annenın evıne dön de diyolar senden soğudum senı görmek ıstemıyorum da diyolar. hepsini diyolar
Fedakar olanın tepesine çıkıyorlar işte sen hep kendinden verdikçe bunu görevin gibi görüyorlar, belli ki zehir zemberek bir hayatın kıyısından dönmüşsün. Ailen istemediyse zaten bir bildikleri vardır, çok şahit oldum evlilikte ailenin rolü büyük.Evet elbette o da fedakarlık yapmıştır ama ben daha çok yaptığıma inanıyorum. Haklı olayım veya haksız ne zaman tartışma olsa üzülür dayanamaz güzel sözler yazıp özür dilerdim uğraşırdım ilk başta bu daha kolaydı tabi daha sonra yıprandığımı hissettim
Anladım durumu.Tek bildiğim şey var bir insan istemediği şeylere evet diyorsa kesinlikle pişman oluyor, bu her konuda geçerli evlilikte bunu üçle çarpın.Olaya şöyle bakın derim, evlilik yaparken olması gereken nedir ? dayatma ile yada ona karşı sevginizi suistimal ederek size kendi isteklerini dikte etmesi değil, sizin istediklerinize daha çok önem vermeli ve yapmalıydı eğer gerçekten seviyor olsaydı..Seviyorsa da karakteri ve egosu bunun önüne geçmiş size çok sıkıntılar yaşatırdı diye düşünüyorum.Zor bir insan anlattığınız..Mutlu edecek biri değilEvet tam olarak böyle. Ben ona tabiri caizse yalvardım lütfen ayrılmayalım, gerçekten ayrılmak istemiyorum zamana ihtiyacım var şuandaki durumumu öyle hemen sen de geçiremezsin olmuyor lütfen anla zaman ver her şeyin daha iyi olması daha sağlıklı bir evlilik yapmamız için defalarca nice bu ve bunun gibi açıklamalar güzel sözler söyledimse de olmadı. Hayır dedi bekleyemem unut beklemeyi ya şimdi oluruz ya da hiç oluruz dedi ve gitti. Ev meselesi hakkında da çok anlattım herkes çok iyi olsa da illaki orada tartışmalar yaşanacak ben öz kızı gibi olamam istese de, o kızıyla kavga eder hemen barışabilir ama biz ettiğimiz zaman her şey farklı olur kırgınlıklar olur birikir birikir dedim. İster istemez kötülüğüne olmasa bile takip ederler sürekli sorarlar karışırlar bunlar ileri seviyeye giderse sen de başa çıkamazsın ben de diyorum. Haklısın diyor ama ben sana destek olurum sen yeter ki benim sözümü dinle diyor. ve halden anlamıyor neler demedim ki ailenle uzak olmamız ilişkimizin daha tatlı,iyi kalmasını sağlar dedim. Ama ne yazık ki anlatamadım.
Hem de ne kadar zor bir insan bunu kendisi bile kabul ediyor. Seviyor ama gururunu egosunu çoğu zaman öne geçiriyor. Çok konuştum nolur yapma gurur dediğin şey yıpratır yapma herşeyde takılı kalma barışalım çok dil döktüm. Birde mesela benden istediği şeyleri ben senin iyiliğini düşünüyorum sen şuanda yanlış düşünüyorsun bana güven deyip güzel ve tatlı sözlerle söyleyince insan duruyor düşünüyor o çok iyi insandı da ben mi anlamıyorum acaba deyip pişman oluyorum açıkcası o da söylediği sözlerle pişman ediyor.Normalde haklı olduğumu düşündüğüm üzüldüğüm konularda öyle bir konuşuyor ki kendimi şunu derken buluyorum ' ben ona nasıl yaptım da üzdüm böyle ' bende anlamıyorum. Çoğu kez zaten kendimi yargıladım acaba sorun gerçekten ben miyim devamlı yanlış mı yapıyorum. Defterlere yazdım kendimi düzeltmeye çalıştım ama baktım ki bu tartışmaların azaldığı yok. Bende o böyle bişey yaptı hemen karşılığını vereyim, dur bi trip atayım, hep benim dediğim olsun gibi düşüncelere de sahip olmadım gerçekten hep iyi olsun istedim herşey. Tartışma sonlarında benle konuşmadığında çok gözyaşı döktüm çok ağladım o şekilde uyuyakaldığım oluyordu bitkin düşüyordum. Ama yine yazıyordum konuşmaya çalışıyordum hemen güzel söz söylediğinde mutlu olup konuşmaya devam ediyordum bunları yaparken doğru olmadığını hissediyordum ama engel olamıyordum kendime. Daha sonra artık yorulunca eskisi kadar yazamadım konuştukça tartışma çıkınca tartışmalardan korktum kaçtım yazmamaya başladım işte son halimde gram dayancak gücüm kalmamıştı bu yüzden biraz da zaman istedim. Yıllarca onunla evlenmek hayalim olsa da kalbim durulmadı devamlı huzursuz ve mutsuz hissettim sonra baktım ki ben de çekilince kopup gidiyor. O yapma ayrılmayalım diyor güzel sözler söylüyor ama kendi istediği şeylerle beni dinlemeden...Anladım durumu.Tek bildiğim şey var bir insan istemediği şeylere evet diyorsa kesinlikle pişman oluyor, bu her konuda geçerli evlilikte bunu üçle çarpın.Olaya şöyle bakın derim, evlilik yaparken olması gereken nedir ? dayatma ile yada ona karşı sevginizi suistimal ederek size kendi isteklerini dikte etmesi değil, sizin istediklerinize daha çok önem vermeli ve yapmalıydı eğer gerçekten seviyor olsaydı..Seviyorsa da karakteri ve egosu bunun önüne geçmiş size çok sıkıntılar yaşatırdı diye düşünüyorum.Zor bir insan anlattığınız..Mutlu edecek biri değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?