- 3 Nisan 2014
- 36.469
- 149.123
- 798
- Konu Sahibi Atommkarincaa
-
Cezaevinde nikah kiydim çünkü hiç suçu yok hemen çıkacak diye düşündüm ve kelepçeyle önümden giderken beni bekleyecek mısın diye çaresiz kalması içimi yaktı destek olmak istedim. Onun annesi benim kayınvalidem yaşlı ve yanlız bir kadın o yüzden
Ben sizin çok iyi niyetli olduğunuzu anlayabiliyorum. Ama avukat arkadaşıydı değil mi? Haliyle dışardan bakan biri olarak daha birşeyler yazmıyorum. Durumlar netleşinceye kadar ailenizin yanına dönün.Nikah için gidecegimden haberi bile yoktu o da şok oldu orada beni görünce
Sonuçta nişanlınız suçlu farkında mısınız?Gosterdim. Çok yabancı bir avukata 5 yıl dedi. Çünkü sentetik madde yok sentetik madde de ceza daha fazla oluyormuş bahsi geçen maddeden 8 yıl 4 ay pişmanlık yasası iyi hal indirim 5 yıla duser dedi af çıkarsa 2.5 yıla duser 1 yılını açık ceza evinde geçirir dedi
Sürekli onunla kalmiyorum. Babam gece bekçisi geceleri evde olmuyor kv yanlız bizde annem kv ben beraber kalıyoruz bazen eve geciyorum bazen orada kalıyorum ailemle birlikteyim yaniPeki siz ne yapmayı düşünüyorsunuz adam çıkana kadar konuşamazsınız bilgi net alamazsınız da , neden yapmış vs ..
Annesini teselli etmek yerine kendinizi düşünün bu süreçte bence . Desteğe ihtiyacı olan annesi kadar sizsiniz de ..
Kendi ailenizin olaya bakışı nasıl? Eve gitseniz size destek şefkat vs olsalar daha iyi gelmez mi ?
Bence sen derhal işlemlere başla ablacım.Sürekli onunla kalmiyorum. Babam gece bekçisi geceleri evde olmuyor kv yanlız bizde annem kv ben beraber kalıyoruz bazen eve geciyorum bazen orada kalıyorum ailemle birlikteyim yani
Direk aklimdan gecenleri yaziya dokmussunuz.Bu suçu işlemiş olmak yada yer tedarik etmek destek olmak yüzlerce defa katil olmakla aynı anlamı taşır. Eğer konuyu bilerek bu işe dahil olduysa nikahı kıymakla büyük hata yapmışsınız.
Siz en iyisini bilirsiniz eğer bu suça ucundan kıyısından dahil olmuş ise paraya ikna olmuş ise çok yazık hemen bu işi bitirin ve asla görüşmeyin derim. Çocuk katili, genç katili, gelecek katili bunlar.
Cezaevinde nikah kiydim çünkü hiç suçu yok hemen çıkacak diye düşündüm ve kelepçeyle önümden giderken beni bekleyecek mısın diye çaresiz kalması içimi yaktı destek olmak istedim. Onun annesi benim kayınvalidem yaşlı ve yanlız bir kadın o yüzden
Sizden bunu saklaması suçlu olduğu için. Çünkü suça yardım etmekten suçlu. Belki yardım bile yapmıyor suçtan az ceza almak için yalan söylüyor nereden bileceksiniz bunları? Çok adi bir suç benim gözümde, onca insanın ahına girmek. Çek senet davası olsa neyse denebilir belki ama uyuşturucu ya! Birde dürüst davranmayıp sizden saklamış ifadesini. Böyle biriyle ben gelecek düşünmezdim. Hakkınızda hayırlısı olsunEn başından bilsem asla kabul etmezdim.
Ki zaten bunu bildiği için bana hiç bahsetmefi bence
Yaw kız haberim yoktu diyor iyi de ?Ben bu mesajlardan şunu anladım, siz bu işi geçim kaynağı olarak seçmiş kişilersiniz, siz de konuyu biliyorsunuz. Yazıklar olsun.
Bir müteahhit yüzlerce kalem inşaat malzemesini, alanı satanı , hangi firmanın ne fiyat verdiğini, hangi taşeronun hangi işi hangi malzeme ve işçilik ile yaptığını, belediyenin kararlarını, yapı denetimlerin hakedişlerini, işçisinin işini çalışma gününü, satış reklam çalışmasını, müşterilerini hatta müşterilerinin akıl hocalarını ve fikirlerini ve daha benim aklıma gelmeyen bir sürü şeyi bilir, düşünür, uygular. Yani akıllı adamdır müteahhit, malını korumayı, ismini itibarını korumayı bilen adamdır. Bu suça bilmeden dahil olması imkansız, sizde parayı sevdiniz sanırım üstelik sizdeki para kanlı pis para.
Lanet olsun sizin gibilere
Yorumlarda bilgisi var kısmını okumadan bu yorumu yazdım. Konu sahibinin o suçsuz sadece mülk sahibi diye tutuklandı demesine istinaden. Rakip firma bile yapmış olabilir diye düşündüm çünkü inşaat işinde çok para dönüyor malum. Fakat bilgisi olduğunu okuyunca... Ne denir ki? Gencecik hayatların sönüp gitmesinde, ailelerin yıkılmasında, uyuşturucunun ilkokul çağına kadar düşmesinde...hepsinde parmağı olmuş oluyor. Sizin adınıza üzüldüm ama eşinizin cezasını çekmesini dilerim. Çünkü kimse daha fazla oara için kimsenin hayatını mahvetmemeli. Azıcık aşım kaygısız başım deyip sizinle mutlu olmayı seçebilirdi. Fakat o parayı seçmiş geleceğini yakmayı seçmiş siz de üzülmeyin. Annesiyle de kalmayın bugüne kadar yanında siz mi vardınız sanki? Kendi başının çaresine baksın. Şu an orda o kadın oğlum oğlum diye ağladıkça psikolojiniz bozulucak gerçekleri göremiyceksiniz. Bence nikahı da iptal edin keşke baştan anlayıp dinleyip ona göre hareket etseymişsiniz. Bu acele neden? Suçsuz olduğudan tamamen emin olsanız ve gerçekten suçsuz olsa gerekirse ömür boyu bekleyin ama malesef suçlu. Çünkü sadece bir suçu işlemek değil ona göz yummak da suçtur.İyi günde kötü günde evet demişsin ve bunu hapishanede yapmışsın. Baştan kabul etmişsin bence bundan sonra düşünme 5 değil 15 yıl da olsa göze almışsın ki beklemelisin de her şey güzelken sorun yok ama zor durumda insan kendini belli eder. Eğer suçu yoksa zaten onu boş yere terk etmiş olursunuz suçluysa bilemem sizin tercihiniz ama insanlar ne hatalar yapıyor ya baştan nikah kıymıycaktınız gidişata göre karar vericektiniz şu an kıydınız artık o sizin kocanız ve yanında olmalısınız. Seviyosanız bunu gerektiriyor. Şöyle de bir durum var diyelim ki onu tanıyamadınız çok büyük bir uyuşturucu satıcısı, bir sürü insanın hayatını mahvetti...o zaman da karar sizin. O durumda hala sevebileceğinizi sanmıyorum. Umarım kendisi suçlu değildir. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Adamla hic düzgün bir konuşmadan bu doğru olur mu bilmiyorum ki ..Bence sen derhal işlemlere başla ablacım.
Aacayip acayip seviyorum triplerini de bi bırak tamam mı ?
İstemem ayagın taşa değsin.
Yakma kendini.
Aptallık etme.
Beylik laflara sıgınma.
Ne haberi olmayacak hiç mi anlamaz, hissetmez insan. Hadi öncesinde haberi yoktu öğrenince niye nikah yaptı. Bu nikahında temiz nikah olmayacağını ya bu suçluyu koruyacağını yada kendine çıkar sağlayacağını düşündü.Yaw kız haberim yoktu diyor iyi de ?
21 yaşında genç bir kadın bunu nasıl anlasin ?Ne haberi olmayacak hiç mi anlamaz, hissetmez insan. Hadi öncesinde haberi yoktu öğrenince niye nikah yaptı. Bu nikahında temiz nikah olmayacağını ya bu suçluyu koruyacağını yada kendine çıkar sağlayacağını düşündü.
Buraları açıp okumayı, yazmayı bilen herkes eğriyi doğruyu karşılaştırmayı bilir.
*Doktor Hanımcım konu beni çok gerdi, yeterince anlaşılır yazamadıysam kusura bakmayın.*
Şu anda inşaat sektörü kan ağlıyor, sektörde ve bu sektöre bağlı hiçbir işte 5 kuruş para yok. 1-2 yıl öncesindeyse çok çok iyi paralar vardı. Ama şimdi müteahhit firmaların çoğu battı, büyükler devlet ortaklığına geçti. Bu müteahhit bozuntusu belliki o pis işten kazandığı parayı inşaatta aklıyor. Allah belasını versin bunların. Ceza evinden 40 yıl sonra boş bedenleri çıksın. KatillerYorumlarda bilgisi var kısmını okumadan bu yorumu yazdım. Konu sahibinin o suçsuz sadece mülk sahibi diye tutuklandı demesine istinaden. Rakip firma bile yapmış olabilir diye düşündüm çünkü inşaat işinde çok para dönüyor malum. Fakat bilgisi olduğunu okuyunca... Ne denir ki? Gencecik hayatların sönüp gitmesinde, ailelerin yıkılmasında, uyuşturucunun ilkokul çağına kadar düşmesinde...hepsinde parmağı olmuş oluyor. Sizin adınıza üzüldüm ama eşinizin cezasını çekmesini dilerim. Çünkü kimse daha fazla oara için kimsenin hayatını mahvetmemeli. Azıcık aşım kaygısız başım deyip sizinle mutlu olmayı seçebilirdi. Fakat o parayı seçmiş geleceğini yakmayı seçmiş siz de üzülmeyin. Annesiyle de kalmayın bugüne kadar yanında siz mi vardınız sanki? Kendi başının çaresine baksın. Şu an orda o kadın oğlum oğlum diye ağladıkça psikolojiniz bozulucak gerçekleri göremiyceksiniz. Bence nikahı da iptal edin keşke baştan anlayıp dinleyip ona göre hareket etseymişsiniz. Bu acele neden? Suçsuz olduğudan tamamen emin olsanız ve gerçekten suçsuz olsa gerekirse ömür boyu bekleyin ama malesef suçlu. Çünkü sadece bir suçu işlemek değil ona göz yummak da suçtur.
Eğer böyleyse bu kızın ailesine yazıklar olsun.21 yaşında genç bir kadın bunu nasıl anlasin ?
Ben hiç alakası olduğuna inanmıyorum, sadece yaşının verdiği deli cesareti nikah kıyması başka hic bir şey degil . Çok yazık gerçekten .
Seni umutlandırmak istemem ama şu anda ceza indirimi yada af konusu var gündemde umutsuzluğa kapılmaBugün düğünüme tam 20 gün kaldı.
Herseyim hazır nikah kıyıldı gelinlik kartlar eşyalar salonlar kuaförler herşey tamam tek bir eksik bile yoktu.
Ama nişanlım geçen hafta tutuklandı.
Şuan cezaevinde ilk mahkemesi olmadı adlî tatil sebebiyle eylülden sonra olacak.
Neredeyim ne yapıyorum bilmiyorum. Bir acı bu kadar mı tarifsiz olur anlamıyorum. Daha 21 yaşında kocaman bir yük yüklendi sırtıma. İsyan etmiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Onu çok seviyorum ama çok kızgınım bana bunu yaşatmaya hakkı var mıydı.?
Zaman geçmek bilmiyor aglayamiyorum bile yanlız kalmak istemiyorum..
Sağlıklı düşünemiyorum..
(Suçunun cezası 2-5 yıl arası)
Nişanlım inşaat işiyle uğraşıyor tapusunu henüz devretmedigi ama alakasının da olmadığı bir yerde (eminim) yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Tapu sahibi olduğu için şuan tutuklu durumda.
Avukat ilk mahkeme de çıkma ihtimali yüksek diyor çıkmasa bile en fazla 5 yıl ceza alır diyor.
Nisanlimi gösteren hiçbir delil yok (parmak izi, isim)
BEN KOTU GUN DE CEKİP GİDECEK BİR İNSAN DEGİLİM. BEN NİKAHİ BİLE TUTUKLANDIKTAN 2 GUN SONRA CEZAEVİNDE KİYDİM. MESELE BU DEGİL. FARZ EDİN Kİ 15 YİL CEZA ALDİ HANGİ BİRİNİZ BUNU GOZE ALIRSINIZ.? YA DA HANGİNİZİN CEZA EVİNDE SADECE EVET DİYİP BİR TEBESSUMLE NİKAH KİYACAK GUCUNUZ VAR.?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?