Düğüne 45 gün var ve ortada hiçbirşey yok :(

Sorun sadece ceyiz esyalarinin hazir olmasi değil, sen içten içe 45 gun sonra evlenmek istemiyorsun
Nisanlin istiyor diye razı olmak zorunda değilsin o istediği kadar diretsin, o katı diye sen ona uymak zorunda değilsin
"Ben ertelemek.istiyorum" demen yeterli ha bunun icin kavga edebilirsiniz, ayrilmak da isteyebilir ama bunlari da goze alabilmelisin çünkü evlilik bir tarafın istegiyle olmaz kaldi ki evliliği ayakta tutan genelde kadinin alttan almasi oluyor yani sorumluluğun çoğunluğunu alacak olan sensin bu sebeple de karar verirken net olman ve aklinda acabalarin olmamasi gerek

Güzel tespitler:) içimdeki o heves gitmeseydi 45 güne hazır olurdu,ama endişelerimden ötürü zaten hiçbişey hazır değil.
Bu topic de bahsetmek istememiştim,ama şuanda bile konu düğün ertelemeye geldiyse sanıyorum daha cesur davranmam gerekiyo bu konuda

Sorunlarımız vardı,sorunların üstünü örtüp hazırlık yapmak istemedim,bu ara çok daha iyi herşey
Ama para da yok ikimizde çalışıyoruz,bi ton borç olacak sanıyorum
sorunun çözülmüşse ve aile yardım etmeyecekse gelinliğini ikinci el satanlardan al yada ucuz kiralıyan yerler var eşine damatlığı istanbuldaysan topçuların outleti var yatak odanı al çamaşır makineni ocağını bir tv evini tut yaz zaten
sonra düğününde takılanla bunların borcunu kapar oturma grubunu perdelerini alırsın kurarsın canım yuvanı eşin iyi olsun yuvan olur yoksa evin içini görgüsüzce doldurup anlaşamasan nolacak
ben gelin evi diye bir program var onu izliyorum sırf özenti Türkiye düğün içine en çok para harcayan ülkelerdenmiş

Canım sen ertelemeyi değil de daha ciddi düşün kendini sorgula bence

Eğer düğün salonu tutup, nikah günü almadıysanız direkt erteleyin derim. Hoş bahsettiğiniz gibi sorunlar varsa, bunlar yapıldıysa bile erteleyin.

Maddiyat olsa yapılacak şeylerin hepsi maksimum bir haftada halledilir ki kredi çekip tek bir yere ödeme imkanı yoksa, elden parça parça borç ödemek sonradan çok belinizi büker. Çok problem yaşarsınız bu yüzden. O yüzden erteleyin.

Karşınıza çıkan sorunları da imtihan mantığıyla görüp sınanıyorum diye düşünmeyin. Gerçek hayatta sizi öldürmeyen şey güçlendirmiyor maalesef.
Her zaman inanırım ki ve beni hiç yanıltmamıştır, olacak olan saat gibi sekmeden işler, siz çare aramadan kendiliğinden tıkır tıkır olur. Aksine arkana bakmadan kaç kaç kaç.

Zaten heves ve heyecanınız da yokmuş. Olmuş olsun diye yapıp sonra başka sıkıntılarla uğraşmayın.

öenmli olan nişanlının ve ailesinin sana saygısı var mı?
erkeklerin geneli aileye bağımlılıkla saygıyı karıştırıyor. eşinden önce ana babasının istekleri daha önemli oluyor onlar için.
neden ailen sana bırakıyor, sordun mu? içlerine sinmeyen tek şey kv mi?

Farklı şehirlerdeyiz,nerdeyse her haftasonu geldi bulunduğum şehre.kalacak yeri de yok
Bi yıl daha aynı şekilde zor gelir bana diyo,aileside istemiyo sanırım

anlıyorum ama bu senin hayatınla ilgili çok önemli bir karar. o sırf bazı angaryalardan kurtulmak için biran önce biraraya gelmeyi istemiş ve seni de biraz zorlar gibi olmuş. çok yanlış buluyorum. ben konunu okurken bile seni heyecansız buldum ve birşeylerin yolunda olmadığını anladım aslında. bence burda onun bir sene daha yanına git gel yapmasından daha önemli bişey varsa o da senin hazır olup olmaman. 1 sene erteleseniz, sen bu arada çeyizini yapsan, o da düğün için biriktirse ve bu sırada sen kendini iyice gözlemlesen, bu evliliği gerçekten istiyor musun, bu adamla mutlu olabilecek misin, bunları biraz daha irdeleyip içine sindirsen inan ki o zaman yaptığın evlilik de huzurlu olacak. bir sene dediğin öyle çabuk geçiyor ki.

ailenize siz soyleyin. ertelemek istiyorum, borcu var bitsin istiyorum o yuzden diye. aileniz kendi fikirleriymis gibi konussunlar. bakin kafanizda en ufak bir soru isareti olmamasi gerekirdi gercekten icinize sinseydi. kendinize en buyuk kotulugu yaparsiniz. bu hayattaki onceliginiz kendinizsiniz , bunu asla unutmayin. ayrilin bitsin gitsin demiyoruz ki. enazindan sonbahara erteleyin.

Sorunlarınızı gözardı etmeyin lütfen bir ilişkide sorunlar hep var ise bu evlilikte devam edecektir .Dua edin diyorsunuz ama bu iş senin ciddi bir konuşma yapıp ertelemeyi söylemen lazım yani .Şimdilik iyi diyorsun belki de ertelemeyi söylediğin için şu anlık olarak yapıyordur bilemezsin erkeklerin hepsi geçiçi bir süreliğine kendilerini düzeltiyorlar ayrılık eşliğinde veya ayrıldıktan sonra barıştığında ama gerçekten yine özlerine dönüyorlar .Şimdden senin kalbini kırıyorsa evlenince bu durum daha da artar o Zaman sana beni biliyordun nişanlıklık döneminde de böyleydim diye .Nişan atılmasın diye yapmayın bunu kendinize evlenip ayrılmaktan bin kat iyi .iyice düşünün kararınızı verin eşyadan gelinlikten önemli daha büyük sorunlarınız var

Tam olarak bu..istediğim bu.öyle olsa daha öok sevicem

Canım içindeki sorunları cözüp eminsen hersey den cok rahat hal olur o surede. Kredi çekin ck borca gırmeden orata halli esyalar alın lukse kacmayın sonrasında calısır beraber odersınız yada altınlarla odeyıp kafanız rahat olur Ama asıl onemli olan senin hissettiğin tek taraflı itelemeyle de olmaz bu güne kadar karşı taraf bişey yapmad mı demedı mi

Bedenin standarta yakınsa 36 38 40 gibi gelinliğide rahat bulursun ama para yoksa işin zor

Aklın yolu bir...toz pembe bakamıyorum. Nişan atacak kadar negatif değilim,45 gün sonra evlenecek kdar pozitif değilim
İhtiyacımız olan şey zaman, bu zaman zarfında herşey daha güzel halledilir gibi geliyo
Ama bikaç ay düğün konuşmadan,strese girmeden sevgili gibi vakit geçirmemiz gerekiyor

sen istiyorsun da nişanlın ister mi? kavga mı eder, nişanı mı atar? tepkisi ne olur?

Evet maalesef öyle
Düğüne 45 gün var, Bir adet pike takımı dışında hiçbirşey yok,gelinlik damatlık dahil
Bu sürede halledilemez mi
Hic canini sikma. Esim askerden geldikten bir ay sonra dugun yaptik. 0 tl ile borc harc ayagimizi yorganimiza gore uzattik.. sukur simdi borcumuz bitti ustune arabamiz da var
Ama sana tavsiyem. Internetten arastirmaya basla hemen. Alacagin mobilyalarin midelini begen. Beyaz esyanin markasina karar ver. Boylelikle cok gezmeden kafanda bir sekil olusmus olur. Gelinlikte az cok bir model vardir aklinda.. ben bir gunde bulmustum istedifim gelinligi..
Allah kolaylik versin. Simdiden mutluluklar diliyorum..

O yapmayı çok isitiyo ama ben ağırdan aldım canım,tanışalı bir yıl olmadı,nişanlandık ve sorun yaşıyoruz
Sırf evlenmiş olmak için yanlış adım atmak istemiyorum

Teşekkürler:) inşallah herşey güzel olur

Kafanda sorular varsa ertele zaten evlilik kolay değil
Kardeşim nişanlanmak istiyo,ona diyorumki hemen aile işine girmeyin.biraz daha sevgili olun çünkü nişanlıyken o zamanki tadı olmuyı.ama o bunu idrak edemiyo
Bana da herkes evlilik nişanlılık gbi olmuyo,nişanlılıktan daha zor bi süreç diyolar
Ama idrak edemiyorum.içimdeki ses bi taraftan iyi olacak derken diğer taraftan sen napıyosun diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…