Düğünü kim yapacak???

Seso35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2016
2.485
2.431
133
34
Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)

Nikah ve kınayı kendi memleketinizde yapmayı düşünür muydunuz?Nisanlinizin bu konuda ne diyor?

Anladığım kadariyla hem iki düğün istiyosun hem de ikisini de onlar yapsin istiyosun. Ne güzelmis tabiki birini siz yapicaksiniz bunu sormaniz bile sacma.

Ama yok ya bosverin 3 tane yaptırin hatta. Hani 10 saatlik bi mesafe var dediniz ya arada kalan sehirde de yaptırın. Artik insanlar banka mi soyar, bobreklerini mi satarlar orasini onlar düşünsün. Siz hicbiseye elinizi sürmeyin.

İş arkadaşım (erkek) İstanbul'da, kız da İstanbul'da. Ama çocuğun ailesi Karadeniz'de oturuyor, çocuk burda çalışıyor. Onlar önce İstanbul'da kına ve düğün yapacaklar, ardından çocuğun memleketinde düğün yapacaklar.

İstanbul'da kına ve düğün mekanı tutuldu, kınayı kız, düğün salonunu da çocuk ödüyor. Çocuğun memleketinde düğün olacak ama evlerinin önünde yapacaklarmış orda düğün salonu masrafı olmayacak ama evde yemek verilecekmiş onun da masrafını erkek tarafı karşılayacak tabi.

Birini siz yapın, birini karşı taraf.
Birinden çifter çifter düğün istemek haksızlık her şeyden önce. Kabul etmeseler haklıdırlar.

Hoş, bana kalsa düğünü bizzat evlenecek kadınla erkek birlikte yapmalı.

Sizin tarafta kına, erkeğin tarafında düğün. Ya da sizin tarafta yapılan düğünü siz karşılayacaksınız. Erkek tarafında yapılanı kendileri. Şimdiye kadar çevreden, arkadaşlardan gördüğüm böyle. Hatta iki tarafta da kına ve düğün yapanlar var. Masraf olmasın diyorsanız ilk dediğim gibi kınayı sizin orda yapın sadece.

Biz de iki düğün yaptık,sizde olduğu gibi mesafe sorunundan dolayı. Benim memleketimdeki düğünü ben ve ailem karşıladık. Söz konusu dahi edilmedi kimin karşılayacağı.

Düğünü evlenecek insanların kendilerinin karşılaması taraftarıyım, belki ailelerin de eşit desteğiyle... Ama ille adet, gelenek, görenek tarafından bakılıp yapılacaksa, erkek tarafına iki düğünü de ödetmek çok bencilce ve ayıp olur. Sonuçta kendi akrabalarınız için yapacağınız çok ekstra bir durum bu.

Bir arkadaşım İstanbul'da önce kına gibi giriş yapıp ardından gelinlik giymiş düğüne çevirmişti, tabi düğün kadın erkek karışıktı.

Erkek tarafının memleketinde de sadece düğün yaptılar. Bu da bir fikir.

Ilk düğünüm kina-dugun bir arada oldu. Zamanımız olsaydı kinam ayrı 1. düğünüm ve 2. Düğünümün ayrı olmasını isterdim. 2 dugunude esim yapti. Biz ne desek boş. Herkesin adeti farklı. Nisanlinla konuşmuyor musun bu durumu? Ortak karar alın bence .

Kına ve nikah'ı sizin memlekette yapın hem kına düğün gibi oluyor.Takılarını takmak isteyen akrabalarınız da nikahta takar.
Diğer şehirde ki düğünü de müstakbel eşiniz karşılar. İki tarafta çok fazla yükün altına girmez ,ağzınızın tadı da bozulmaz.

Benim kuzenimde burda kina yapacak dugune gidemeyenler burda takisini takacak kinadan sonra istanbula gidecek orda da damadin gelemeyen akrabalari takiyi takacak

Kınayı kendi yaşadığınız yerde yapın. Düğünü ise erkek tarafında. Bildiğim kadarı ile ile kınayı kız tarafı düğünü erkek tarafı karşılıyor diye biliyorum.
Fakat kına- düğünü yaşadığınız şehirde istiyorsanız sizin yapmanız gerekli erkek tarafı değil.

Tam ben yazacaktım aynını, ağzımdan almışsın:))
Aynısından...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…