Düğünü kim yapacak???

herkes kendi memleketindeki düğünü karşılar.ama erkek tarafı ısterse 2 tarafta da kuaför masraflarını üstlenebilir

10 saatlik bizim de mesafemiz var :)
Esimle ben ayni yerdeyiz esimin ailesi memlekette.
Nisani mekanda yaptım eglenceli vs .
Dugun meselesi konuşuldu evin ilk gelini benim cevrem aile cok genis biz kendi memleketimde dugun istedik ama karsi taraf iki dugunu kaldıramayiz dedi kv düğünü sizde nikâhı bizde yapalim dedi babam nikâksiz kiza dugun yapılmaz nikah olmadan da getirmem dedi . Babam bir dugunu karsilarim dedi bana ama kabul etmedim dugun yapcak durumumuz vardi ama aileler arasında gerginlik olsun esim arada kalmasin diye ...
Annemde kinayi evde istiyordu hep ...
En sonunda kinayi yine mekanda yaptık. Benim tarafimda nikah oldu nikah sonrasi 40 50 kisilik yemek verildi esimin amcasi ayarlamis ... gençlerle aksam disari ciktik
Bir hafta sonra da esimin memleketine gittik dugun yapıldı salonu ailesi tuttu orda cok bir masraf olmadi... düğün sonrasi uc gun otelde kaldik sonra kv lere gittik 4 gunde orda kaldik donduk .
Nikah oldu ama ben yine baba evine gittim dugune kadar orda kaldim esim ne kadar ama babaaaa desede ve babam ama damatttt dese de karari değişmedi :)

İki düğün yaptık bizde memleketler uzak olduğu için. Kendi tarafımdakini tabiki biz karşıladık. Köy düğünü şeklindeydi yemekli oldu hem gelinliğimi giydim hem bindallı giydim. Düğün kına birlikte olmuş oldu. Eşimin tarafında salon düğünü yapıldı. Onu onlar karşıladı. İki düğün isteyip ikisini de bir tarafa yüklemek acımasızca bence.

Kendi memleketinde yapilacak seylerden siz sorumlusunuz.

Nisanliniz kendi memleketinde zaten dugun yapacakmis

Eh bir de size ayri dugun yapamazlar yani

Hayalim ayriyetten de kadın kadına bi kına organizasyonu yapmaktı açıkçası ama şu cevaplardan sonra bilemedim açıkçası
Bekarlığa veda yap kız kıza:)
Kınada gelinlik giy sonra bindallı giy kına yakılsın
Kuzenin iki düğünü de karşı tarafa yıkmış, vicdan meselesi:)

Bizimde aynı şekilde biz tek düğün yapıcaz kına benim memleketimde düğün nisanlimin memleketinde olacak. Ikı düğün gereksiz diye düşünüyorum ben açıkçası . Ama illa ki benim memleketimde de düğün olsun dersen kız tarafı karşılar bunun masrafını

Sizin yapmanız gerekir. Ama gereksiz diye düşünüyorum. Kına düğün bir arada yaparsanız daha iyi olur bence.

Teyzem evlendiginde nikahi enistemlerin oldugu yerde yaaptilar. dugun kina bir arada teyzemin koyunde oldu. Enistem karsiladi. Ama baska dugun yapmadilar

kendi memleketinizde kina yapin.gelinlikle cikin dugunu de nisanlinin memleketinde yaparsiniz.

Sizin memlekette olan düğünü siz,nişanlının memleketinde olan düğünü onlar yapacak.

Biraz maddiyat ya da karşılıklı anlayısa baglı bence. Abimin düğününde kız tarafına gıtmeden calgı cengı tarzı ufak çaplı bı toplanma oldu. Kız tarafına 9 saatte gıttık. Gıttıgımız gun kız tarafında koy dugunu yaptık gece kına yakıldı ertesı gun gelın cıkarma oldu. Ardından bızım tarafa donduk abımın kınayı(içkili) yaptık. Ondan sonrakı gun de salonda dugun yaptık Ben düğün istemedım kendi zorlarıyla yapma kararı aldılar. Şart koştum kız erkek kınası bır olacak bır gun bekleyıp oyle dugun yapılırsa kabul ederım dedım (mecbur kaldım yoksa bunları da ıstemiyordum). Salonun masrafını da dugundekı takılanlardan karsıladık. Kp cimri olduğundan masraf yapmadı. Babamla eşim ilgilendiler. Maddiyata gore konuşun anlaşın bence illa siz ya da onlar yapacak dıye bir şey yok. Muhabbet arasında sorun beklentıdeymıs gıbı davranmazsanız nısanlınız rahatça fikrini soyler.

Şehirlerin birinde nikah diğerinde düğün oluyor genelde ya da kız tarafı kendi şehrinde kına-düğün karışımı birşey yapıyor. Erkek tarafı kuaför, elbise, bindallı vs masrafını filan karşılayabilir ama mekan, yeme içme vs tarzı masraflar size ait olur. Tabi bunlar ailelere de bağlı. Belki erkek tarafı çok zengindir tüm masraflar bizden der o ayrı

Düğün niye hep erkeğin memleketinde oluyor? Kızın düğünü değil mi? 1 tane düğün olsun sizin şehrinizde olsun.

2 dugun oldu. Benim oturudugum sehirdeki dugunu ailem karsiladi. Esimin oturdugu sehirdeki dugunu onlar karsiladi. Cok zor bir durum degil.

Düğün yapmayın. Sade bir nikah töreni ile evlenin. Gerçekten yanınızda olmak isteyenler yanınızda olur. Ne gerek var o kadar masrafa

Bizim Istanbul`da kina ve nikah, esimin memleketinde dugun olmustu. Benim dusuncem iki dugunu de damada yuklemek haksizlik olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…