- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.007
- 278
Tam ben yazacaktım aynını, ağzımdan almışsın:))
Aynısından...
Bizim de eşimle memleketlerimiz arasında 10 saat var nerdeyse. Bizim iki yerde de hem kına hem düğün yapıldı. Herkes kendi düğün ve kinasindan sorumluydu. Erkek tarafı sizin orda yaptığınız düğünün masraflarını karsilamaz bence. Yani oyle bir şeyi dile getirmek bile yersiz olur.Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
Benim arkadaslarim kendi tarafondaki dugunlerini kendileri karsilamis.Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
Buradaki kadınlar saldırmaya yer mi arıyor? Böyle bir düşüncem olsa burda fikir istemek yerine direkt dediğinizi uygularım. Kuzenim ağustosta evleniyor. Onlarda bizim gibi 2 şehirde düğün yapacak ancak onlarda 2 düğünü de erkek karşılıyor. Ben buradakini kendim yaparım dediğimde saçmalama düğünü erkek yapar dedikleri için bir de burdaki bayanlara sormak istedim. Tavriniza dikkat ederseniz sevinirim.Anladığım kadariyla hem iki düğün istiyosun hem de ikisini de onlar yapsin istiyosun. Ne güzelmis tabiki birini siz yapicaksiniz bunu sormaniz bile sacma.
Ama yok ya bosverin 3 tane yaptırin hatta. Hani 10 saatlik bi mesafe var dediniz ya arada kalan sehirde de yaptırın. Artik insanlar banka mi soyar, bobreklerini mi satarlar orasini onlar düşünsün. Siz hicbiseye elinizi sürmeyin.
Anladım çok teşekkürlerİş arkadaşım (erkek) İstanbul'da, kız da İstanbul'da. Ama çocuğun ailesi Karadeniz'de oturuyor, çocuk burda çalışıyor. Onlar önce İstanbul'da kına ve düğün yapacaklar, ardından çocuğun memleketinde düğün yapacaklar.
İstanbul'da kına ve düğün mekanı tutuldu, kınayı kız, düğün salonunu da çocuk ödüyor. Çocuğun memleketinde düğün olacak ama evlerinin önünde yapacaklarmış orda düğün salonu masrafı olmayacak ama evde yemek verilecekmiş onun da masrafını erkek tarafı karşılayacak tabi.
Bilmediğim için sormuştum çok teşekkürler cevap içinBenim ablam kendi memleketindekini kendisi yapmıştı. Her ikisini erkeğe yaptırmak çok çok ayıp.
Anladım çok teşekkürler ben kına için de ayriyetten mekan tutup organizasyon yapicam sadece düğün mekanını da mı ben ödemeliyim bilemediğim için sormuştumBirini siz yapın, birini karşı taraf.
Birinden çifter çifter düğün istemek haksızlık her şeyden önce. Kabul etmeseler haklıdırlar.
Hoş, bana kalsa düğünü bizzat evlenecek kadınla erkek birlikte yapmalı.
Düğün harici gelin saçı makyajıda var daha.Anladığım kadariyla hem iki düğün istiyosun hem de ikisini de onlar yapsin istiyosun. Ne güzelmis tabiki birini siz yapicaksiniz bunu sormaniz bile sacma.
Ama yok ya bosverin 3 tane yaptırin hatta. Hani 10 saatlik bi mesafe var dediniz ya arada kalan sehirde de yaptırın. Artik insanlar banka mi soyar, bobreklerini mi satarlar orasini onlar düşünsün. Siz hicbiseye elinizi sürmeyin.
Sanırım o kastettiğiniz de kınaya ilk bi gelinlikle çıkıyorlar sonradan da kaftan giyiyorlar dediginiz bu şekilde oluyor değil mi ?Sizin tarafta kına, erkeğin tarafında düğün. Ya da sizin tarafta yapılan düğünü siz karşılayacaksınız. Erkek tarafında yapılanı kendileri. Şimdiye kadar çevreden, arkadaşlardan gördüğüm böyle. Hatta iki tarafta da kına ve düğün yapanlar var. Masraf olmasın diyorsanız ilk dediğim gibi kınayı sizin orda yapın sadece.
Anladım teşekkürler cevapların çoğunluğu da bu yönde olduğuna göre cevabımı almış oldum çok sağolun :)Benim arkadaslarim kendi tarafondaki dugunlerini kendileri karsilamis.
Hayalim ayriyetten de kadın kadına bi kına organizasyonu yapmaktı açıkçası ama şu cevaplardan sonra bilemedim açıkçasıSizin memlekette kına nişanlınızın memleketinde düğün, normali budur.
Ötesi gereksiz masraf, ekstra tantana.
Bizde o kadar giden olamaz işte malesef biliyorum bunu :)Benim bir arkadaşım Artvinli birisiyle evlendi bir akşam burada kına yaptılar önce çıkarken gelinlik giydi ertesi gün gelin alma Artvin'de düğün oldu. Bursa'da olduğumuz için şok uzak hatta düğün 3 gün sınra yapılmıştı. Mesafe 24 saatmiş ama Buarada baya kişi gitti düğüne yine de
İki düğün istiyorsan sen yapmalısın bu karşıntarafa ağır gelirBizde o kadar giden olamaz işte malesef biliyorum bunu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?