Düğünü kim yapacak???

Kına organizasyonunu kadınlar arası yapmayın. Bunu erkeklerin de gelebileceği bir düğün haline getirin. Sizin için daha az masraflı ve gelenler için kolaylık olur. Biz kuzenimde nikahı bir yer de düğünü bir yerde yapmıştık. Böylece gelinlik ile iki taraf da görmüştü. Hem de kına kadınlar arasında kalmıştı. Bunda bir fikir. Öbür türlü iki düğünü de sen yap diyemezsiniz karşı tarafa. Oradaki düğün daha büyük olacaktır. İnsanlar yeterince masraf yapıyor bir de 2. düğün eklemeyin. Anlayışlı olun.

Bizim de eşimle memleketlerimiz arasında 10 saat var nerdeyse. Bizim iki yerde de hem kına hem düğün yapıldı. Herkes kendi düğün ve kinasindan sorumluydu. Erkek tarafı sizin orda yaptığınız düğünün masraflarını karsilamaz bence. Yani oyle bir şeyi dile getirmek bile yersiz olur.

Genelde arkadaşlarım kınaya gelinlikle çıkıp dansını edip kına moduna giriyorlardı, onlar kına moduna girerken de genelde beyler dışarı çıkıyor dışarıdaki oturma alanında takılıyorlardı.

Düğün de tamamen erkek tarafında oldu.

İçime sinmiyor, erkekler girince çıkmazlar diyorsanız kına sonrası nikahı memleketinizde kıydırın, erkek tarafında da düğününüzü yaparsınız mis gibi.

Zaten masraflı iş her ikisini erkek tarafından beklemek olmaz.

İkisini de müstakbel eşin yapsa bile onunla evlenecek olan sizsiniz yani cepten çıkacak para da girecek para da borç da takı da nişanlınızın masrafı yapmasını takriben bir iki gün sonra size de ait olacak buna göre karar verirseniz hem nişanlınız için daha adil olur hem de siz yapılan masrafın aştında kalmamış olursunuz

Kina senin memlekette düğün erkek tarafının memleketinde olsun

Benim arkadaslarim kendi tarafondaki dugunlerini kendileri karsilamis.

Buradaki kadınlar saldırmaya yer mi arıyor? Böyle bir düşüncem olsa burda fikir istemek yerine direkt dediğinizi uygularım. Kuzenim ağustosta evleniyor. Onlarda bizim gibi 2 şehirde düğün yapacak ancak onlarda 2 düğünü de erkek karşılıyor. Ben buradakini kendim yaparım dediğimde saçmalama düğünü erkek yapar dedikleri için bir de burdaki bayanlara sormak istedim. Tavriniza dikkat ederseniz sevinirim.

Sizin memlekette kına nişanlınızın memleketinde düğün, normali budur.
Ötesi gereksiz masraf, ekstra tantana.

Anladım çok teşekkürler

Anladım çok teşekkürler ben kına için de ayriyetten mekan tutup organizasyon yapicam sadece düğün mekanını da mı ben ödemeliyim bilemediğim için sormuştum

Düğün harici gelin saçı makyajıda var daha.

Sanırım o kastettiğiniz de kınaya ilk bi gelinlikle çıkıyorlar sonradan da kaftan giyiyorlar dediginiz bu şekilde oluyor değil mi ?

Benim bir arkadaşım Artvinli birisiyle evlendi bir akşam burada kına yaptılar önce çıkarken gelinlik giydi ertesi gün gelin alma Artvin'de düğün oldu. Bursa'da olduğumuz için şok uzak hatta düğün 3 gün sınra yapılmıştı. Mesafe 24 saatmiş ama Buarada baya kişi gitti düğüne yine de

Sizin memlekette kına nişanlınızın memleketinde düğün, normali budur.
Ötesi gereksiz masraf, ekstra tantana.
Hayalim ayriyetten de kadın kadına bi kına organizasyonu yapmaktı açıkçası ama şu cevaplardan sonra bilemedim açıkçası

Bizde o kadar giden olamaz işte malesef biliyorum bunu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…