nişanımda aynı giydi kayınvalide ve sonra gordunmu bak tuh pişti olduk dedi, bende bılerek yapmadınya olsun dedım..... kınamda gorumceyle ıkısı kırmızı gıydı sasırdım cunku bılıyorlar benım hassasıyetımı ve ozellıkle rıca etmıstım, kı kv de cok onem verır buna gelın ozel olmalı gıymeyen gelıne saygı gostermedıgındendır dıyede vurgular....
kına aksamı dedım hatta (aldıklaırnı ne gosterırler ne soylerler suprpız dıye....) umarım yarın kide beyaz degıldır dıye, kv guldu gectı o an.....
salona bır gırdım ama ıcım ıcımı yıyor..(gelınlıgım dantel ve balık modeldı)
kv bembeyaz dantellı balık model bır elbıse gıymıs kızıda ona benzer bısey tam balık ve beyaz olmasada.....
daha salona gırmeden eşim azarladı: yok artık gelınlemı asık atıyosunuz ne bu dıye..... kv ve gorumcede : istediğimizi giyeriz diye cıkıstılar.....
yapacak bısey yoktu o günümü zehir etmelerıne musade etmedım, görmezden geldim, guldum oynadım, hatta takı torenı dısında resım bıle cektırmedım onlarla.... ve onlara aıt resımlerın hıcbırını cıkarttırmadım onlar yuzunden cd mı bıle ızlemıyorum......
hala içimden gıtmıyor o anlar aslada unutamam...... o yuzden esıme sımdıden dıyorum cocugum doğacak 2 3 ay sonra haberlerı olacak, gelınlıgımden rol caldılar annelıgımden kımbılır neler yaparlar.....
sırf bu yuzden cok doluyum ve asla hep ıyı davranmaya calıssalarda o gun gıtmıyor gozumun onunden, takı soyleyıp rahatlarsam ancak, yanı anını beklıyorum suratlarına çarpmak için.....
konu sahıbı , ablanlar senı anlar ve ınatlasmazlar.... belki sen benım kadar uzulmezsın ama bosver gıymesınler......uygun dılle anlatıvar, mumkunse benım yazdıklarımı okutabılırsın:))
mutlu olun:))
anladığım kadarıyla yada benmi yanlış anladım emin olamadım ablanın birine olur demişsin diğeri olunca olmaz demişsin orda da bi sorun var bence ikisininde olmaması lazım yani ikisinede demen lazım ikisinede giymeyin dedin mi son olarak
nişanımda aynı giydi kayınvalide ve sonra gordunmu bak tuh pişti olduk dedi, bende bılerek yapmadınya olsun dedım..... kınamda gorumceyle ıkısı kırmızı gıydı sasırdım cunku bılıyorlar benım hassasıyetımı ve ozellıkle rıca etmıstım, kı kv de cok onem verır buna gelın ozel olmalı gıymeyen gelıne saygı gostermedıgındendır dıyede vurgular....
kına aksamı dedım hatta (aldıklaırnı ne gosterırler ne soylerler suprpız dıye....) umarım yarın kide beyaz degıldır dıye, kv guldu gectı o an.....
kv bembeyaz dantellı balık model bır elbıse gıymıs kızıda ona benzer bısey tam balık ve beyaz olmasada.....
daha salona gırmeden eşim azarladı: yok artık gelınlemı asık atıyosunuz ne bu dıye..... kv ve gorumcede : istediğimizi giyeriz diye cıkıstılar.....
yapacak bısey yoktu o günümü zehir etmelerıne musade etmedım, görmezden geldim, guldum oynadım, hatta takı torenı dısında resım bıle cektırmedım onlarla.... ve onlara aıt resımlerın hıcbırını cıkarttırmadım onlar yuzunden cd mı bıle ızlemıyorum......
hala içimden gıtmıyor o anlar aslada unutamam...... o yuzden esıme sımdıden dıyorum cocugum doğacak 2 3 ay sonra haberlerı olacak, gelınlıgımden rol caldılar annelıgımden kımbılır neler yaparlar.....
sırf bu yuzden cok doluyum ve asla hep ıyı davranmaya calıssalarda o gun gıtmıyor gozumun onunden, takı soyleyıp rahatlarsam ancak, yanı anını beklıyorum suratlarına çarpmak için.....
konu sahıbı , ablanlar senı anlar ve ınatlasmazlar.... belki sen benım kadar uzulmezsın ama bosver gıymesınler......uygun dılle anlatıvar, mumkunse benım yazdıklarımı okutabılırsın:))
Benim dugunde de esimin kuzeni beyaz elbise giymisti once taniyamadim kalabalikta gorunce bu gelin nerden cikti demistim. Masallah en tullu ucus ucusunu giymisti. Benle de cok muhabbete girmez gicik mi oluyo acaba bak simdi dusundum de
bu yeni modaymış bnm kardeşim de öyle dedi
gelin ve kardeşleri beyaz giyiyorlarmış
aaaaa resmen böyle okudumbu ne terbiyesizlik, cahil görgüsüz şeyler
çok haklısınız bencede.konuşun giymesinler tek renk yokki abiyelerde :) özel olmalısınız ve sizi anlayışla karşılamak zorundalar.ayrıca çok istiyosalar kına gecenizde beyaz terch edebilrler onlarında içinde kalmaz sizinde.
beyaz gelinin rengi. belki bu onun gelin olmasını değiştirmez ama göz bu yaniay cnm öyle deme yaaa şimdi kendimi kötü hissettim. ben ve ablamda kardeşimin düğünü içim krem renk elbise aldık. gördüm püsküllü krem bir elbise beğendim ve aldım. yemin ederim aklımın ucundan bile geçmedi. düşünemedim diyim. ama ablam pişti olmayalım dediği için kınada giydim ben suçsuzum neyseki :)
bu konuda neden eleştirildiniz anlamadım.
her gelinin düğünde kendini özel hissetme şekli farklıdır..
kimi abartılı gelinlik giyer, kimi farklı bir dans eder, kimi de tek beyazın kendisin de olmasını ister.. bunda eleştirecek bir durum yok.
kendiniz rahatsız oluyorsanız haklısınız tabi uygun bir dille ablalarınıza söyleyin
belki bu kadar takılmazdım bilmeden olsaydı ama bile bile aynından olması hala ıcımden gıtıyor 8 ay oldu..... nefret edıyorum aklıma geldıkce, laf arasında kvnın yegenının nısanı olacaktı ve kıza kıyafetını sordu ne renk dıye pişti olmayalım dedı ve o renkten gıymedı, yanı bu kadar hassas bır kadının yapması tuhafıma gıttı ve geldı bana anlatıyor,
ben de: bende ıyı yapmıssın sormakla ne o oyle gelıncık gıbı ortadamı dolasıcaktın dedım, sustu... bu bıraz rahatlattı ıcımı ama hala tam atamadım tam soyleyemedıgımden.....
gorumcemede tek dedıgım: bu ısler parayla degıl sırayla dedım.....
hala gecmedı ya öfkem, çok mu kinciyim ne:))
belki bu kadar takılmazdım bilmeden olsaydı ama bile bile aynından olması hala ıcımden gıtıyor 8 ay oldu..... nefret edıyorum aklıma geldıkce, laf arasında kvnın yegenının nısanı olacaktı ve kıza kıyafetını sordu ne renk dıye pişti olmayalım dedı ve o renkten gıymedı, yanı bu kadar hassas bır kadının yapması tuhafıma gıttı ve geldı bana anlatıyor,
ben de: bende ıyı yapmıssın sormakla ne o oyle gelıncık gıbı ortadamı dolasıcaktın dedım, sustu... bu bıraz rahatlattı ıcımı ama hala tam atamadım tam soyleyemedıgımden.....
gorumcemede tek dedıgım: bu ısler parayla degıl sırayla dedım.....
hala gecmedı ya öfkem, çok mu kinciyim ne:))
Ya ilk başta düşünemiyo insan sonra gözünde canlanınca tuhaf geliyo hatta böyle bi dizide vardı gelinligi gece elbisesi gibi giymişti gelinin annesi sanırım :)
Herkezin farklı hayat tarzı var kiminin umrunda olmaz ben oyle kişilerde tanıyorum kız esyalarını bıle kayınvalidesi seçmişti kız sadece ortama ayak uydurdu
16 yaşındaki görümcesininde gelinlik giydiğini düğününde öğrenen bir gelin olarak söylüyorumki, ablalarınızla konuşun ve başka renk elbise giyinsinler. O kadar güzel renkler varken neden beyaz diye diretirler ki.
bende nikah için beyaz elbise alıcam ama sonra sadece yemege cıkarken yada sünnet dügününe giderken giyerim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?