Düğünüme 5 ay kaldı ben atandım nişanlım gitmemi istemiyor

Diyeceğin şu, ben seninle bu meseleyi konuştum ve ona göre tercih yazdım. Şimdi eşim olarak beni desteklemeni bekliyorum.

Arkadaşlarım yıllar sonra çocuklarını bırakıp gittiler hem de doğunun bı köşesine.Kolay mi atanmak.Üstelik sizin İstanbul olmuş. Asla onun sözünü dinlemeyin.Çok yanarsın sonra.

Eş ailesinin derdi oğluşumuzun gömleğini kim ütüleyecek, kim yemek yapacak değilse bende bu hayatta bir şey bilmiyorumdur.

Kesinlikle gitmelisin.
+1
Aile apartmanı da çıkarsa bu işin içinden, hiç şaşırmam.

Yok merak etmeyin bu cureti siz vermiyorsunuz buna biz kisaca hadsizlik diyoruz. Kim kimi ne kadar taniyor ki bunu diyebiliyor? Komik hem de cok komikler. Sosyal medya oldugu icin herkes kendini super saniyor ama komik olan kimse kimseyi tanimiyor :)
Saygi cercevesinde kuracak cumle bulamayinca, Turkceye "dusunku" yazacak kadar hakim olan insanlar, gelip benim meslegime ve meslegimi icra edip etmeme tercihime b.k atıyor. Şaka gibi

Ne guzel ogretmen olmussunuz. İleride memur olmanin bir kadin olarak faydalarini gorursunuz. Ben siradan ozel sektorde calisandim. Hamileligimde hicbir hakkim olmadi,kovuluverdim. Ne issizlik alabildim ne baska bişey. En azindan butun haklarinizi tam alirsiniz. 3 sene katlanilabilir. Ben eşiniz zora sokuyor. Esnafligin garantisi yok, evliliginde garantisi yok. Ben memur olsaydim suanda hayatim cok baska olabilirdi. 2 çocuğum var. Yarin bir gun boşansam ozel sektorde is bulamam cunku en son calistigim yerden ayrilali 4 sene olacak. Asgari ucretle sacma sapan bir is bulurum ancak.

Hayırlı olsun. Tabiki gidin görevinize başlayın. Sonra tayin alirsiniz yada esiniz sizinle gelir. Bu konuda eşinize taviz vermeyin derim.

Gidin çalışın
Esiniz kararınıza saygı duymalı seviyorsa
Elin oğlu için kariyerinizi bırakmayın

Saygi cercevesinde kuracak cumle bulamayinca, Turkceye "dusunku" yazacak kadar hakim olan insanlar, gelip benim meslegime ve meslegimi icra edip etmeme tercihime b.k atıyor. Şaka gibi

Zaten bu b..atanlar da her zaman ezik kalanlardir:) ben sizin bu konudaki yorumlarinizi okudum ve hepsine katiliyorum. En onemlisi de bu dogrudur demediniz bu benim hayatim, benim evliligim, benim dogrum dediniz. Onemli kriter evlenmeden once karsimizdaki es adayini yeterince test etmektir cunku ben de aynisini yaptim evlenmeden once. Burada mutsuz insanlarin size saldirmasini da buna baglayabilirsiniz:)
Dediginiz gibi fazla tevazu vasat insandan nasihat dinlenmektir!

Yok o fedakarlık yapamaz o erkek.
Kadının yeri kocasının yani.
Koca eline baksın, kaderine razı olsun.
Gelecekte ne olur olur onu o zaman düşünürler.
Bencil erkek tarafından öyle fedakarlıklar beklemeyelim lütfen!

Konu sahibi özellikle bu mesajımı okut.

Sanırım burada çokça yorum yapan biriymişsiniz, konulara aşinasınız. Kocası için okulunu işini bırakan sonra da buraya yediği dayaktan hakaretten sonra bebeğini ayağında sallarken ağlayarak konu açan kadınların konularına da denk gelmişsinizdir. Çünkü baya fazla var. Hep de şey diye başlıyor aslında hiç böyle değildi ... Yanı atandiginiz yer de fizan değil iki adım ötesi sayılır. Ayrıca şu pandemi döneminde gördük ki devlet memurluğu bulunmaz nimetmiş. Bölgenin önde gelen zengin tanınmış esnaflarından değilse kendisi bıraksın işi gelsin sizle . Ha sizin durum da yukarıda bahsettiklerime benzeyecek diye bir şey yok tabiki ama benzeme ihtimali de yüksek görünüyor çünkü önceden olur dediğine bugün yan çiziyor. Fazla aşktan sanırım pek mantıklı adımlar atılmamış, mesela nikah için sınav atanma süreci beklenebilirdi. Ama bundan sonrasında inşallah kendiniz için doğru bir karar alırsınız.

Kesinlikle gitmelisin. Mehmet Aslantuğ'un söylediği şu sözü hatırla: "Hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda aklının karışmasına bırakmamalıdır." O iş de senin geleceğin. Özel sektörün hiçbir garantisi olmadığı gibi evliliğin de garantisi yok..

Bu forumda hergün sizin gibi onlarca bayan sorunlarına çözüm arıyor.
Binlerce şikayet içerisinden,
kariyerini bırakıp ortada kalan yüzlerce kadın pişman.
Kariyerine devam edip de pişman olan bir kişi bile görmedim.

Neden derseniz, iki gün sonra alacağınız maaş ailenize çok büyük katkıda bulunacak, bunlar geçici telaşlar. Eşiniz esnaf, yarın iş yeri batsa yeni iş kurmak istese siz destek olacaksınız, fena mı olur?

Geçici sıkıntılar için böyle kalıcı kararlar alırsanız çok üzüntü çekersiniz.
Karar sizin.

Özelde çalışmak o kadar kolaysa o küçük enişte önden buyursun. İliğini kurutuyorlar insanın be. Seni düşünen adam, '' Okuyabildiğin kadar oku, çalışabildiğin kadar çalış ki bana birşey olursa bir de maddi sıkıntı ile boğuşma, dimdik ayakta dur. '' derdi.

Son düzenleme:
Konu sahibinin eski konularına az da olsa göz gezdirdim.
Bastan sona yanlış bir hikaye. Düğünü kiz tarafına yuklemeye çalışan, nikah istemesine bile aaa asla olmaz yemekli düğün yapın diyen bir nişanlı ailesi var ortada. Nişanlının zaten adı var kendi yok gibi.
Neden bu kpssler, atamalar beklenmeden nikah yapilmis o kısmı da tam anlayamadim? Taa düğüne 5 ay var, 1 sene onceden nikah yapilmis dugun yok.
Sormaniz gereken tek soru, atandığım yere gitmeli miyim degil bence. Daha oncelikli sorulariniz var gibime geldi.
Bosuna linc yedim, değmezmiş

Böyle bir fırsatı geri tepemezsiniz. Yıllarca okudunuz, çalıştınız. Şimdi karşılığını alma zamanı. Emeğinize yazık değil mi?

Eşinizin de sizi desteklemesi lazım. Eşler böyle zamanlarda kolaylaştırır, zorlaştırmaz.

Bilmiyorum, biz eşimle her türlü eğitim, kariyer fırsatında birbirimizi teşvik ederiz. Benim bir senelik bir yurtdışı programına gitme düşüncem vardı bir dönem, eşim benden daha çok heyecanlanmıştı. Başka sebeplerle başvurmadım sonra.

Bu arada eşiniz okuyacaksa kalbini kırmak istemem ama lütfen annesi sizin hayatınızla ilgili yorum yapmasın. Onluk bir mevzu değil çünkü.

Ooooo onu ben hatırladım sanki. Ama tam tersi olması gerekmez mi ya, böyle durumda güle oynaya kabul etmeliydi eş ve ailesi.

Neden hep kadınlardan ödün vermesi bekleniyor! Ben yerinizde olsam tabii ki giderdim gitmemeyi düşünsem eşim kabul etmezdi eminim. Bu sizin güvenceniz. Sakın deyim işinizi bırakmayın. Mutlaka ortak nokta bulunabilir eğer siz başka çözüm olmadığını net söylerseniz. Onlara başka seçenek sunmayın. Zaman zaman ayrı kalacaksınız ama zaten yanınıza gelebiliyormuş. Atanmak o kadar kolay mı ya. Atanmışsınız bırakmayın derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…