Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

minnos26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
5.478
3.737
248
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:

Son düzenleme:
bravo sana belli ki çalışkan tutumlu bi insansın ama yaptığın şeye ilerde pişman olursun emin ol. kıymet bilen olur mu o da bilinmez keşke araba alma işini sonraya erteleleseymişsiniz şimdiden içine sinmiyor zaten ayrıca nişanlının senin parandan 3000 tlyi ailesine göndermesi hoş değil

Ilerde cooooook pisman olursun
Madalyami takacak nisanlin saniyorsun,asla
Bir kadin uzerine bu kadar yuk almamali onu birak fatura yatirmaya bile gitmemeli

Keşke yaptığın birikimden nişanlını haberdar etmeseydin. Ben de şimdiden kenara para koyuyorum ilerde bu tür durumlarda kullanmak üzere. Fakat ben evleneceğim adama birikimimden bahsetmem. O da bir erkek olarak üzerine düşeni yapmalı diye düşünürüm.

Sendeki para da olmasa ne yapacaklardı acaba?

Bence bu kadar şeyi sen üstlenme.
Sonradan pişman olabilirsin.
Nişanlın her şeyi bedavaya getirmeye çalışıyor,
ayrıca sen de, o da ailelerinizden saklıyorsunuz.

Bir de neden senin birikmiş paranın 3 bin lirasını ailesine gönderiyor?
Biraz uyanık gibi geldi bana...

İyi valla adam kendi parasıyla kendine araba alsın,
sen de belki de ihtiyaçlarından kısarak düğün vs için para biriktir.

Tamam biriktirmek güzel de bence o paradan hiç söz etmeyecektin nişanlına.
Zor durumda kaldığınızda ortaya çıkaracaktın...

Son düzenleme:
Sana alınacak altın bile senin biriktirdiğin para ile alınacak ,
farkında mısın?

Yani gönderdiğin 3000 ile...

Son düzenleme:
Ben olsam hayatta yapmam böyle bişey
3000 lira yolluyor ailesine birde
Neye dayanarak böyle bişey yapıyor ki yada nasıl güveniyorsun o para senin
Evli bile değilsiniz evli olsanız anlıyacağım para yollamasını da
Bence fazla rahat erkek arkadaşınız
Biraz kendinizi geri çekmekte fayda var

Tatlım arabayı sonra alsaydınız keşke en azından ikinizin üstüne olmuş olurdu.

Senin paranın harcanması hiç hoş olmamış hele o paradan ailesine göndermesine ne diyeceğimi bilemiyorum.

Madem öyle arabayı sen alsaydın düğünü o yapsaydı. İçine sinmemiş zaten. Kadınlar hislerinde yanılmaz.

Bence bu durumu ailenle paylaş. Sen bişey demesen de onlar der. Buna cesaret edemiyorsan da bari onun ailesiyle paylaş rahatsız olduğunu söyle.

Bu arada yukarıda ki yorumu da dikkate alın derim
Yarın öbürgün ayrılırsanız arabada sizin hakkınız olmayacak
Siz kendi kendinize düğün yapıp evlenmiş olucaksınız.

Ablacım erkek tarafının yükünü tamamen üzerine almışsın. O biriktirdiğin para senin. Düğünü ortak yapıp, araba alsaydınız aynı hesap olmayacaktı. Nişanlın birazcık kelime oyunu yapmış bence. 2 yılda 24 bin tl biriktirmiş oluyorsun, 5 bin tl nişanlınız verecek zaten 3 binini ailesine göndermiş masrafları var diyerekten. Sen 24 bin tl ortaya koyuyorsun o 2 bin tl. Çok saçma bence ya da ben evli olmadığım bana öyle geliyor.

yanlış anlama ama madem araba niyetiniz var düğünden sonra alsaydınız bari her ikinizin olurdu.... ve artı senin parandan niye nişanlının ailesine 3000 binlira yolluyorsun burda gercekten sözün bittiği yer tamam hayat müşterektir ama bukadarda değildir erkek üstüne düşeni bayan üstüne düşeni yapmalı bence hee tabiki durum olmazsa yardım edilir ama senin nişanlın resmen ucuza getiriyor... :(

Canım sen gibisini bulsam ben bile evlenirim :))

Şaka bir yana umarım yaptığın bu fedakarlıklar evlilikten sonra da müstakbel eşin tarafından unutulmaz. Düğünde takılacak bütün altınlar senin hakkın! Al kenara koy sakla kimseye de verme... sakın ha düğünden sonra annemin ihtiyacı var gibi laflara inanıp bonkörlüğe devam etme.

Yuhh diyorum ya en iyi yerde çikolatanın kilosu 50 tl onu bile karşılayamadıysa hiç bişey söylemiyorum ben.
Tamam herşeyi erkeğin üzerine yıkmak doğru değil ama en azından yarı yarıya paylaşsaydınız. Beyfendide sıfır araba almasaydı o gezer tozar arabayla yarın sen yine üç kuruşun hesabını yaparsın. Bence bir erkek bu kadar onursuz olmamalı. Benim iki tane abim var ikiside devlette çalıştılar ve ilk arabaları 3-4 binlik külüstür arabalardı nişan ve evin bazı eşyaları dışında herşeylerini abim kendi yaptı biz aile olarak altın taktık ufak tefeğini hallettik daha sonra yengemld evlerini arabalarını kendileri aldılar.

Uzun lafın kısası armut piş ağzıma düşe alıştırırsan daha çok başını taşlara vurursun ben senin yerine olsam altıma bi arabada ben çekerdim.

Söyleyeceğim ağır olabilir ama kusura bakma! O adamda 1gr gurur olsa senin birikimini ailesine göndermez.. Evli olsanız anlardım da..

Evlilik arifesinde araba alıyor ve gelirini ona bağlıyor.. Onun önceliği kuracağınız yuva olmalı, dört tekerlekli bir teneke parçası değil.

Çok büyük hata yapıyorsun..

Hepsine tamam belki..
Ama senin biriktirdğini ailesine göndermesi ne demek? Araba kaçmıyordu yine alırdı. Hem madem ailenin durumu iyi değil ayda binden fazla arabaya vereceğine ailesine de yollardı düğüne de biriktirirdi.
Araba neden bu kadar acil anlamadım.
Senin paranla altın takacaklar, masrafları karşılayacaklar... Böyle alıştırırsan çok pişman olursun.

Son düzenleme:
Yeni araba aldı tüm birikmisi oraya gitti birde üstüne kredi çektiyse neden ailesine para gönderiyor. Ailesi parası kalmadığını bilmiyor mu?

Bence gereksiz yere sorumluluk almışsın Keşke düğünden sonra olsaydiniz arabayı, yine senin birikmisinle olsaydiniz ama düğünden sonra olsaymis. Ailelerden gizli böyle bir ise girmeseydin. Herşeyin bir uslubu adeti gelenegi var. Istemeye gelirken bile cikolatasini cicegini alamayan adam nasıl ev gecinderecek merak ettim şimdi.

İleride o kadar pişman olursun ki !! birincisi bunu ailenden gizlemen büyük hata senin bu yaşına kadar onlar yanında olmuş, ikincisi de sakın eşinin tarafını böyle bedavaya alıştırma derim çok pişman olursun çoook aşkla bazı şeyleri şu an görmüyosun ama dikkat et yazık emeklerine bi hukukçu olarak söylüyorum nişanlının arabasında evlenmeden önce alındığı için hiç bi hakkın olmayacak haberin olsun derim. herşey para deil tabiki ama iyi düşün derim :ssz::ssz::ssz:

Bu nasıl bir mantıkdır anlamadım madem düğün telaşesindesiniz o zaman araba almıcaktı nişanlınız , evlendikten sonra borç yarılandıktan sonra alınırdı acelesi yok sonuçta . Keşke nişanlına birikimden söz etmeseydin erkekler herşeyi bilmek zorunda değilki , niye herşeyi özellikle de para niye söylenir ki.. Ailesine gelince senin birktiğin paradan senin koluna altın takacaklar bunun başka açıklaması veya ihtiyacı olamaz. Sen ailen için biriktirdin mi takılarını alsınlar da koluna taksınlar diye . Söz ve çiçeği erkeğin almsı gerekirdi herşeyi yüklenmen hata olmuş , evlendikten sonra da bu böyle giderse siz herşeyi üstlenirseniz bir noktadan sonra canınız sıkılabilir.

Nolur evlen benimle diyesim geldi:9:
Ah be güzelim çooookk pişman olursun kafanı hangi duvara vuracağını şaşırırsın.
Sana tek tavsiyem.
Paranı yedirme kimseye..

Ayrıca değerin olmayacak emin ol. Çünkü kolay ulaşılanın kıymeti bilinmiyor.
Tecrübe ile sabit
:ssz:

Back
X