Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

çok doğru tespit.
3000 liraya ihtiyacı olanın 10 000 liralık altın takması ütopya olur.

dışardan bakan gözler olarak resmin bütününü görmek mi daha kolay yoksa konu sahibide görüyoda başka yönemi bakıyo ben anlamadım böyle kaldım

zaten konuyu okuyup yorum yapmamak elde değil ortada büyük haksızlık var benim gözümde bu konuda bulunan erkeğide gözüm tutmadı, bir evlilik nasıl başlarsa ,öyle devam eder yarın evin elektrik ,kira su masraflarınıda sana ,öde derse hiç şaşırma derim ben

Bence bundan sonra birşey yazmayıp sadece mutluluğunu temenni edelim daha da üzmeyelim.Empati yapıyorum bu yazılanların gerçekliğini zaten kabullenmış olurdum okudukça içim acır üzülürdüm.
İnşallah sıkıntısız düğün süreci geçirirsin minnoş ta kendinden haddinden fazla maddi manevi ödün verip üzülmezsin.Umarım nişanlın da ailesi de bencillikten uzaklaşıp daha artniyetsiz daha adaletli olurlar.

önunuzde bir evlilik var ve belkı de bu sizin sınavınız nişanlını anlamak için kendını ona anlatmak için bir sınav.. bence alın nişanlınızı oturun büttüün samimiyrtinizle sorular sorun...

1. arabayı düğün öncesi almamız sence hata mıydı? ( bakalım ne düşünüyor bu konuda)
2.arabayı ben alsaydım düğünü sen yapsaydın sence nasıl bir tercih olurdu diye sorun? ( cevapları belki sizi rahatlatacak ve neden böyle düşündüğünüzü soracaktır

sizde nedenlerinizi söyleyin sen düğün için kredi çeken olsaydın bana takılacak altınların parasını, istemeye gelirken alınan çikolatanın parasını bile ben vermemiş olurdum bir anlamı olurdu bunlar bana kendımı değersiz hissettirdi dersiniz. ve bu altınları geri iade edeceğinizi altınların anne babalarımızın gönülden kopan hediyeler jestler olduğunu,eğer benim paramla bana altın takılacaksa buna gerek olmadıgını o parayı evımız gelınlgmz damatlgmz ıcın ayırdgınızı kendı aılenıze bıle borc vermedgınzı kendi ailesinin de aynısını yaptığında bir anlamı olacağını söyleyin.

ailesine iade edecegnızı özellikle belrtin( burada ailesının duurmdan haberdar olup olmadıklarnı anlamıs olursunuz )

3. istemeye gelirken çikolatanın parasını bile benden isteyecek kadar zor durumda mısın diye sorun? sonuçta bir ev kuracağız ve evlenen kadar o borç bitmeyecek biz hep bu duurmda mı olacagz diye sorun? ( ve çikolatayı size aldırmasıda size kendinizi değersiz hissertrdiğini düşüncesiz davrandığnı anlatın)

konunun para olmadığına ikna edin ama sadece şu küçük hediyeleri jestleri yapamamasının sebebini de merak ettiğinizi söyleyin... hem 3bını geri istedgnızı vurgulamış olurusnuz hem böyle birşey için para isterken bir daha düşünmesine yol açarsın hemde ne düşündüğünü davranıslarndan gözlerınden anlarsın...

Nişanlınız size "Düğün boşa masraf araba yatırım" demiş ya....Bu söz tamamen yanlış mı?

İnsanlar neden düğünde maddi sınırlarını çok zorlar borca girer?Neden imkanı kadar ile yetinmez.Eğer amaç hava atmaksa,düşman çatlatmaksa evet bencede israf yapılıyor demektir.

Araba evet yatırım satarsın para eder ama kredi çekilerek alınan araba yatırım olur mu?
Ayrıca araba masraflı bir yatırım.Özelliklede düğün öncesi.

Anladığım kadarı ile birlikte konuşarak bazen tartışarak ama birbirinizi ikna ederek ortak kararlar alıyorsunuz.Çok güzel.Bu durumda siz araba alınmasına kapı açınca o da en lüksünü istemiş.Şimdi kadın nasıl ki düğünde herşey benim istediğim gibi olsun anlı-şanlı olsun diyorsa erkekte benimde arabam havalı olsun diyor gibi.Yani düğünde ikinzin arabada ikinizin.Ama kadın,erkek farkı...

Bence bundan sonra yanlışlara kapı açmayın.Para yönetimi zor bir konu zamanla öğreniliyor.Beni üzen paranın yokluğu dert ama varkende huzur olmaması.

Nişanlınızı denemeniz konusunda da....İnsanları biz yaşayarak tanırız kobay gibi üzerlerinde deneme yapmayız biliyorsunuz ama evlilik şaka değil sonradan pişman olmak var Allah korusun....Madem nişanlınızın ve ailesinin sizin iyi niyetinizi kullandığı,parasal sorumlulukları sizin üzerinize yıktığı konusunda kafanızda soru işaretleri var o zaman evlenmeden emin olmalısınız....Şüpheleriniz doğru mu?Değil mi?....Bunu anlamak için bazı denemeler yapmak ve nişanlınızın tepkilerine bakarak evliliğinizde yaşayacakalarınızı tahmin etmek bence önemli...

Ek:Bende hala çiçek ve çikolatayı neden cebinden almadığını anlayamıyorum((((

Son düzenleme:
dışardan bakan gözler olarak resmin bütününü görmek mi daha kolay yoksa konu sahibide görüyoda başka yönemi bakıyo ben anlamadım böyle kaldım

Konu sahibi şu anda sadece milyonlarca kadının yaptığı bir hatayı yapıyor, körü körüne bodoslama gitmek

Zamanla anlayacak, kendisi de çalışan bir insan, yaşadıkça görecek arabanın nasıl kökü zarar bir yatırım olduğunu, basit keyifler için nasıl kandırıldığını. Kandırılmak belki ağır bir sözcük ama tam karşılığı da bu.

Çok yokluk olur, hastalık olur, ne bileyim çaresiz bir durum olur anlarım bu fedakarlıkları ama bu türlüsü ister istemez insanı düşündürüyor. Biz yazmış çizmişiz o kararını vermiş. Bende senin gibi aynen öyle şaşkınlık içindeyim. Aşk insanı çok mu cesur yapıyor ne bilemedim

konu sahibi yine de kıyamıyor nişanlısına.

üstelik cimri olduğunu baştan kabullenmiş, nişanlısının onu düğün arefesinde para mevzusu yüzünden üzeceğinden emin, o yüzden düğünü, eşyaları, gelinliği ucuz, istemediği şeyler olur diye aslında korkudan düğünün çoğu masrafını üstlenmiş.
nişanlısı da nasıl olsa ikna etmeyi biliyor, 3-5 dal altına minnoş u kandırmış hiç utanmadan.

belki de arkadaşların dediği gibi gelen o altınlar da arabanın borcuna, belki damat ailesinin evine doğru yola çıkacak düğün sonrası.
ne de olsa düğün masraflı iş, altın pahalı, ailesi zorda kalmış olacak.

minnoş da kendi parasıyla kocasını gelin almış olacak.

Canım işte "kızın parasını alıp kendi ailesine vermiş bir insan" olduğu için ve "paraya değer veren bir insan" olduğu için sorun çıkar.
Yani bir de kız ailemin ihiyacı vardı verdim derse ailesine diş biler bence.. Ailen yüzünden evlenemiyoruz vs. gibi şeyler söyler.

Ancak eğer derse ki "ailem birkimimi düğüne harcamak için ve bana altın yapmak için istedi ben de gönderdim" eh belki bir nebze. Bu sefer de benim param olmadığını bilmiyor musun neden gönderiyorsun diye kızabilir. Ama eğer böyle söylerse nişanlısı bu denli rahat olamaz. Nasıl olsa şu an istediği şekilde o parayı yönlendirebiliyor ama ozaman isteyemeyecek çünkü para ailede diye bilicek.

Bilemiyorum ama ben olsaydım acilen bu parayı bir şekilde yok ederdim.

bu konuda o kadar çok akla takılan şeyler var ki.

nişanlısı düğün masraflarını lüzumsuz görüyor, lüks aracı yatırım olarak kabul ediyor. o çikolata, çiçeğe yapılan masrafı da fuzuli bulduğu için mi minnoş verdi parasını?

minnoş geçmişten bugüne bir düşün derim, nişanlın kendi istekleri olduğunda hep lüzumluydu, senin isteklerini lüzumsuz olarak nitelendirip geri çevirir miydi?

evlenince maaşını neden ona verdiğini anlamadım. ben erkeğin evi geçindirmesi gerektiğini düşünürüm, yetmediği yerde karısı maaşıyla katkıda bulunur. ama sen sana yeten kadarını (ki miktar belli olmayacak muhtemelen ve nişanlın gereksiz bulduğu şeyleri belki de parandan kesecek, harçlığın azalacak) alacaksın, nişanlın senin nereye ne kadar harcadığını bilecek ama sen bilmeyeceksin. onun söyledikleri kadar haberdar olacaksın. o kendi maaşıyla kendi isteklerini gayet rahat karşılarken sen maaşlı olduğun halde üçün beşin hesabını yapacaksın. adam kendisine bonkör, sana cimri olacak.

zor işler bunlar, karmakarışık.

arkadaşım ortada dolaşan garipliğin farkında ola ola neden hala o adama toz kondurmuyorsun. farkında mısın, sana aldığı çiçeğin parasını senden isteyen bir adamla evleniyorsun. sana takacakları altının parasını fazlasıyla senden alan bir aileye gelin gidiyorsun. bu iş burda bitmeyecek. hep gözleri senin elinde olacak. bir verme de, bir sabrın taşsın da, bir yeter artık de de gör neler oluyor. yaptığın bunca fedakarlık nasıl da bir kalemde siliniyor. senin adına gerçekten çok üzülüyorum.

ailesinin 3bine ihityacı varsa bi arabaya o kadar para nasıl veriliyor ben bunu da anlamıyorum. Maddi durumu sıkıntılı olsa anlarım ama peşinatı 30bin olan araba 60-70 bin civarıysa ailesini mi 3bine muhtaç ediyor. ya da bu aile bir olup seni yemek peşinde mi

Evlendikten sonra maaşımı ona vereceğim harçlık aldıktan sonra demişsin.. Ben senin yerinde olsam erkeksin, erkek evi geçindirir diye alttan alttan lafı sokuşturur tepkisini ölçerdim. Neden maaşını ona verecekmişsin ki?

Onun maaşıyla evi geçindirin seninkiyle de birikim yapın.. Arabayı da satsın bir zahmet.. Çevremde yeni evlenen insanları gördükçe ben kendimi değersiz hissedyorum, olay para mevzusu değil de.. Elini taşın altına sok, kendi çikolatamı, çiçeğimi bile ben alıyorum, değerim bu mu benim de..

Birikimi mi aileme verdim düğünümle ilgili gerekli harcamayı onlar yapıcak de. Yani ne bileyim yap birşeyler ve yok et o parayı.. O paraya güvenmesin, kendi üzerine düşen görevi yapsın.

Söz için getirdiği çiçek ve çikolatanın parasını sizin vermeniz, ailesine sizin paranızdan 3000 tl göndermesi hiç de normal bir durum değil.
Ayıp yahu insan çiçek-çikolata parasını istemeye utanır. Onları almaya bile mi paran yok demediniz mi??

Fazlasıyla gereksiz sorumluluk yüklemişsin kendi kendine.
Neden buna gerek duydunuz ki?
Ne kadar güzel birikmiş paranız var, neden bunu düğüne harcayasınız ki?
Erkek taraflarının işi artık çokkk kolay.
Aldıkları alt tarafı 2 bilezik ama nişanlınız onun parasını bile ailesine ödetmemiş.
Bu kadar maddiyatları yok mu yani?
Bana çok itici gelir para hesabı yapılması ama burda ben büyük haksızlık gördüm.
Madem ailesinin paraya ihtiyacı var, kendi parasından göndersin. Ne ayıp şey.
Yada durumları düğüne yetmiyorsa arabası olmayı versin.
Daha sonra sinir anında yüzüne vurucaksın, illaki çok pişman olucaksın.
Az yapsınlar, eksik yapsınlar ama onlar yapsın.
Kendi paramla yapsaydım düğünümü, aynı heyecanım olmazdı sanırım. Düğün öncesi her gelin türlü türlü sıkıntılar yaşarken siz bide tutup en büyük sıkıntıyı üzerinize almışsınız.
Ben çalışıcam, para biriktiricem, düğünümü kendim yapıcam.
Sonra arabayı eşin almış olacak arada senin birikimin puff.
Yanlış anlamayın ama ayrılık durumunda evlilikten sonraki mülkte hak sahibi olursunuz.
Ama düğünü sen yaptın diye teşekkür bekleme.

Kendi çikolatanı, çiçeğini kendin almışsın bide. Çalışan adam yani, b,rlikte biriktirmişsiniz gibi harcaması nedir?
Alamayacak durumda mı bunlarıda.
Nişanlınız çok zeki sizde fazla aşık.

Kusura bakmayın çok karışık yazdım ama içime oturdu resmen.

minnoş da kendi parasıyla kocasını gelin almış olacak.

Son düzenleme:
ilerde pişman olcksın. çok benzeri olmasa da buna benzerini yasadım. eşimi sevıyorum ancak,kız evı olarak iyice bı naz yapmamıs olmak zoruma gitti sonradan..ne bileyim bazı seyleri de erkek tarafı üstlenmeli sen onlara hiçbişe bırakmamssın ve değerin bilinmez emin ol. o neden arabayı ertelemedı??? herzaman sana güvenmesı için bi kapı açmıssın

Aferin sana demeyecekler emin ol !
Gereğinden fazla saçmalamışsın
İnan bana yıllar geçtikçe aşk karın doyurmuyor
Ne demeye birikimini nişanlına söyledin,bilmeyiverseydi
Annemin bi lafı vardır "kıçında bit oynasa,el oğluna söyleme"
Bi de ailesine para göndermişsiniz
PES !

Şimdi Senin Bide Yüz Görümlüğü İçin de Altın Alman Lazım Buna da Paran Var mı?

Şimdi Bu Tarz Erkekler Çoğaldı Kadınları Para Yönünden Kullanıp Boşanıyorlar Açın Gözünüzü

Hayatının en büyük hatasını yapıyorsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…