Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

ay canım nolur kusra bakma zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış derler
30 bin peşinat diyosun yani geriside var bu araba ne kadarlık jip falan mı aldı adam, sencede evlenecek bi çift için fazla değil mi naçizane soruyorum nolur yanlış anlama sanada fazla gelmedi mi, niye kendini bu kadar zora sokmak

Valla aynısı geldi aklıma.Evlilik arefesinde olacağım para biriktirmede kılı kırk yaracagım ama sıfır araba alıp peşinata 30 bin vereceğim.Yok öyle şey.Ben böyle bişey yapamazdım valla.Düğündür dernektir borç masraf arabaya bu kadar para ne gerek derdim.
Sağlam ikna etmiş nişanlısı .

bende senin gibi kendi düğünümüzü kendimiz yaptık tek bir farkla eşimle birlikte yaptık ve borçsuz sonra artan para ile araba aldık ve çook pişmanım erkek tarafına yüklenmediğim için içim yanıyor bana neler neler yaptılar insan yaranamıyor anlıcan deveni diken insanı seven anladın mı ? bence ailesine söyle sonra pişmanlık işe yaramıyor

eşim de ben de memuruz araba almayı totomuz yemiyo şimdi bebek de geliyo diyoruz nasıl olur yememden içmemden gezmemden kısıpta kredi mi ödicem diyorum, tabi herkesin gelir durumu farklı demek ki bu arkadaşlar epey kazanıyo dicem de çiçek çikolata meselesi de var yani, 30 bin liran var hadi 25 bin liralık araba al 5 bin bari kenarda kalsın yaa olan parayı ver üstünede kredi çek nasılsa düğünü derneği kız yapıyo, yaşlarda küçük değil çocuk düşüneceksiniz heralde, ay ne biliyim biz hayatı ıskalıyoruz heralde ürkek yaşıyoruz bilemedim

Kendi çiçeğimi çikolatamı damı ben alıcam diye tartışmıştık. Hiç bi çikolata çiçeğe parası olmaz olur mu? Ama işte tüm harcamalar tek kalemde çıksın dedik (dedik diyorum, bi süre sonra nasıl olduysa bende ikna oldum ne yazık ki) sözde 3000 tl para çıktı.
Ağzımdan birgün şu çıktı "İleride ben düğün yaptım diyemeceksin" tabi normal ses tonuyla söylemedim bunu. Sonra düşündü düşündü. Benim parayla düğün yapalım, evlendikten sonra araba alalım dedi. İstedim ki şöyle 30a 40a normal bir araba alalım. Yok, ne dediysem ikna edemedim. E o zaman baktım aynı hesap olacak, vazgeçtim. Çünkü bu seferde, yok düğün salonu ortalama olsaymış, yok gelinlik ucuza bulurmuşuz vs. Kendi arabasına gelince ucuzu olmuyo ama. Neymiş araba yatırımmış, düğün boşa giden paraymış. Off yine zıpladı sinirlerim sabah sabah...

seni onlara layık görüyo demek ki,düğün ne zaman ben çok merak ettim sonrasını

canım yatırım öyle olmaz yatırımda amaç amiyane tabirle 1 koyup 3 almak falandır atıyorum bi arsa yatırımdır sen belki yıllarca beklersin ama o arsa sana evler dükkanlar kazandırır araba erkeklerin lüks ihtiyacıdır, sen o arabayı bugün al yarın sat ikinci el diye satarsın zararına satarsın bu yatırım mı?

konu sahibi yorumcuların niyetini sorgulamak yerine keşke nişanlısının niyetini sorgulasa.burada herkes onun iyliği için konuşuyor farkında değil.sonuçta bizimle değil nişanlısıyla bir ömür geçirecek.

ayrıca olay araba fakan değil bu adam evlilik arefesinde gidip bilmem kaç liralık araba alıyor yani nasıl düşüncesizce bencilce bir davranş aslında.sonrada sevdiği kızı istemeye gelirken çiçeği çikolatayı bile kıza aldırıyor.bu bencilliğin de ötesi değil mi?

Ilk sayfayı okudum diğerlerini okuyamamıştım ama kesin damat bey ve ailesi düğün salonunda vasata kacmaya gelinliğe kesin bir kulp bulurlar demiştim öylede olmuş.Üzüldüm.Yeni geline bunlar denir mi ya.
Ailesiyle nasıl anlaşıyorsun ? Sanki ailesi biraz fazla kafasını dolduruyor ve yönlendiriyor gibime geldi bu maddii konuda.

yani millet kıza hesap ödetmeyi erkeklik meselesi yapar ben gerçekten anlamadım gelinliğin ucuz olur salon ucuz olur ay hiç gireceğim tartışmalar değil, inanılmaz yaa hiç böyle bişey duymadım mümkün değil bi kadın bunu sindiremez şimdi düğün telaşı vs bastırılır ama kavgada falan ille söylenir adamda yapmasaydın der çıkar işin içinden adam çok mu yakışıklı çok mu karizma anlamadım ki

Ne zenginliği be canım, ikimizde devlet memuruyuz. Allah'ın gücüne gitmesin çok şükür iyi halimiz ama neticede memuruz işte. Haklısın bence de fazla. Ben istemedim zaten bu kadar pahalı olsun. Nasıl ikna oldum bende bilemiyorum. Kurbağanın soğuk suyu atılıp haşlanma hikayesi vardır bilir misin.. Aynen öle oldu benimki de.. 20 binlik bi araba alalımdan başladık, yavaş yavaş çıktık. Yok jip değil canım ama devlet öle bi güzel vergi koyuyo ki saolsun. Tüm sıfır araba fiyatları uçmuş durumda.

Düğün öncesi bu kadar pahalı bi araba almak çok mantıksız. Arabanın markasını merak ettim.

Hiç kese birleştirmeseydiniz keşke erkek tarafu üstüne düşeni yapar, evlenince kalan paralarla araba alınırdı. Bi arabaya o kadar para veriyorsa durumu gayet iyi o zaman senden beklenen bu fedakarlık niye

yok anacım. ben çiçekle çikolataya taktım. sadece bu adamın kişiliğini gösteriyor bana.
ya sevdiğini istemeye giderken çikolata ve çiçeğin parasını ondan alan adama çok diyecek lafım varda, konu sahibesi gücenir diye yazamıyorum.
ha pardon o bundan kısıp 30 000 peşin verebiliyor bir tenekeye.
maddiyat eksikliği değil bu çiçek ,şeker meselesi,maneviyat eksikliği.
nokta.

Son düzenleme:

anacım bizde memuruz ben peşinatı 30 olanı geçtim sadece 30u bile veremem yani totom yemez yaşınızda küçük değil çocukta düşünceksiniz heralde, adam iki sözle seni ikna ediyo bişeylere evlenincede böyle olacak o kadar alıştırmışsın ki, sen herşeyin farkındasında şu saatten sonra ayrılınır mı yaş kemale erdi diyosun galiba gerçekten bilemedim, sevmeni anlarım ama böyle bi adama kadın nasıl saygı duyar gerçekten bilemiyorum, ben eşimle 9 sene çıktım o polis olduğu için benden önce işe girdi dedim gözünün önüne bak para biriktir ben düğünde isterim dernekte isterim bişeyden kısmam sonuçta bi kere evleniyoruz, bu lafı bi kere söyledim inan, sonra konusu açılmadı ben işe girdim çeyiz vs işlerimi hallettim düğünü ailesi yaptı 0 borçla evlendik

Erkek tarafı biz burda düğün yaparız, bir de altın yaparız dedi çıktı işin içinden. Şöle bi en az 10 binlik altın yapsalar bari de, bişeye benzese. Haklısınız aslında, ama onun ailesine nasıl söyleyebilirim ki?

düğünde takılanları alırlarsa bunuda konuştun mu, öyle aileler var yani masraf yaptık diyolar erkeğin hakkıdır diyolar çoook okuduk burda

linşallah düğünden sonra hayal kırıklığı yaşamazsın müstakbel eşinle ,kaynanayla eşin ailene hep yakın davranır seni üzmez şimdi kesin blr beklenti içlnde olacaksın

bide canım ailemin ihtiyacı diye 3000 lira alıyo bu adam senden, ailenin 10 binlik altın yapmaya gücü ya da isteği var mı sence, senin ailen hiç görüş bildirmiyo mu bu konuda, başında büyüğün yokmuş gibi sen herşeyin içindesin bak bu çok yanlış

çok doğru tespit.
3000 liraya ihtiyacı olanın 10 000 liralık altın takması ütopya olur.

bende nasıl hırs yaptıysam yazdıkça yazıyorum
valla içime sindiremiyorum öyle böyle değil eşime falan anlattımda dediklerini yazmıyım buraya usturuplu şeyler demiş olsa erkek gözüyle bi yorum diye yazardım ama yazılacak gibi değil yani, o kadar diyim, burda konu açan tüm arkadaşlara çok üzülüyorum ama konu sahibi arkadaş olumsuz bi konu açarsa valla sütten kesilecem ha o derece sinirlendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…