- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
Biz şuan ikimizde gurbetteyiz ve ikimizin de bekar evi var. Eşyalar birleşecek sonra eksik kalanlar evlendikten sonra sırayla ortak alınacak. Ortaktan kastım evlendikten sonra para ortak harcanacağı için.
Teşekkür ederim. Nişanlım da biriktirdi bi 30bin kadar ama onun ki araba peşinatına gitti. Millet de diyecek yetti senin araba hesabınDoğrudur kaç ay hesap yaptık, çok tartıştık. İçim kıyıldı şu arabanın hesabını yapmaktan aylarca. Anlatırken bile bayıyor artık
ay canım nolur kusra bakma zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış derler
30 bin peşinat diyosun yani geriside var bu araba ne kadarlık jip falan mı aldı adam, sencede evlenecek bi çift için fazla değil mi naçizane soruyorum nolur yanlış anlama sanada fazla gelmedi mi, niye kendini bu kadar zora sokmak
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor.
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
Aileme verdim demesi niye sorun olsun ki adam zaten kızın parasını alıp kendi ailesine vermiş bi'insanee bu para zaten kızın ailem dara düştü verdim dediğinde nişanlısı sorun yaparsa asıl direk düşüncesi görülür.
Bi'de paraya değer veriyo cimri denmiş o kendi parasına cimri görüldüğü kadarıyla senin parana değil.
Ya cidden bu olayda "biz" kavramı var mı ben mi körüm. Hayır bi'kız nasıl sözdeki çiçeğin parasını bile kendinden alan adama saygı duyabilir okadar mı değersiz görüyosun kendini de bunu normal görüyosun. Buna uydurulacak bi'kılıp bile yok. Karakterli bi'adam arkadaşından borç alır yine de o çiceğin parasını senden isteyemez. Çicek kaç para ya o kadar mı yoksul diyeceğim de araba geldi şimdi aklıma. Valla kızacaksın ama ben en çok ailen için üzüldüm öğrenseler ne kadar üzülürler. Aşk buysa bunca kadın aşık olmamış zira herkes hemfikir.
Tek taraf aile olmak için fedakarlık yaptı mı o kurulan ailenin kıymetini yine tek taraf biliyo diğerine hava hoş.
Kendi çiçeğimi çikolatamı damı ben alıcam diye tartışmıştık. Hiç bi çikolata çiçeğe parası olmaz olur mu? Ama işte tüm harcamalar tek kalemde çıksın dedik (dedik diyorum, bi süre sonra nasıl olduysa bende ikna oldum ne yazık ki) sözde 3000 tl para çıktı.
Ağzımdan birgün şu çıktı "İleride ben düğün yaptım diyemeceksin" tabi normal ses tonuyla söylemedim bunu. Sonra düşündü düşündü. Benim parayla düğün yapalım, evlendikten sonra araba alalım dedi. İstedim ki şöyle 30a 40a normal bir araba alalım. Yok, ne dediysem ikna edemedim. E o zaman baktım aynı hesap olacak, vazgeçtim. Çünkü bu seferde, yok düğün salonu ortalama olsaymış, yok gelinlik ucuza bulurmuşuz vs. Kendi arabasına gelince ucuzu olmuyo ama. Neymiş araba yatırımmış, düğün boşa giden paraymış. Off yine zıpladı sinirlerim sabah sabah...
Kendi çiçeğimi çikolatamı damı ben alıcam diye tartışmıştık. Hiç bi çikolata çiçeğe parası olmaz olur mu? Ama işte tüm harcamalar tek kalemde çıksın dedik (dedik diyorum, bi süre sonra nasıl olduysa bende ikna oldum ne yazık ki) sözde 3000 tl para çıktı.
Ağzımdan birgün şu çıktı "İleride ben düğün yaptım diyemeceksin" tabi normal ses tonuyla söylemedim bunu. Sonra düşündü düşündü. Benim parayla düğün yapalım, evlendikten sonra araba alalım dedi. İstedim ki şöyle 30a 40a normal bir araba alalım. Yok, ne dediysem ikna edemedim. E o zaman baktım aynı hesap olacak, vazgeçtim. Çünkü bu seferde, yok düğün salonu ortalama olsaymış, yok gelinlik ucuza bulurmuşuz vs. Kendi arabasına gelince ucuzu olmuyo ama. Neymiş araba yatırımmış, düğün boşa giden paraymış. Off yine zıpladı sinirlerim sabah sabah...
30 bin peşinat diyosun yani geriside var bu araba ne kadarlık jip falan mı aldı adam, sencede evlenecek bi çift için fazla değil mi naçizane soruyorum nolur yanlış anlama sanada fazla gelmedi mi, niye kendini bu kadar zora sokmak
konu sahibi yorumcuların niyetini sorgulamak yerine keşke nişanlısının niyetini sorgulasa.burada herkes onun iyliği için konuşuyor farkında değil.sonuçta bizimle değil nişanlısıyla bir ömür geçirecek.
ayrıca olay araba fakan değil bu adam evlilik arefesinde gidip bilmem kaç liralık araba alıyor yani nasıl düşüncesizce bencilce bir davranş aslında.sonrada sevdiği kızı istemeye gelirken çiçeği çikolatayı bile kıza aldırıyor.bu bencilliğin de ötesi değil mi?
Ne zenginliği be canım, ikimizde devlet memuruyuz. Allah'ın gücüne gitmesin çok şükür iyi halimiz ama neticede memuruz işte. Haklısın bence de fazla. Ben istemedim zaten bu kadar pahalı olsun. Nasıl ikna oldum bende bilemiyorum. Kurbağanın soğuk suyu atılıp haşlanma hikayesi vardır bilir misin.. Aynen öle oldu benimki de.. 20 binlik bi araba alalımdan başladık, yavaş yavaş çıktık. Yok jip değil canım ama devlet öle bi güzel vergi koyuyo ki saolsun. Tüm sıfır araba fiyatları uçmuş durumda.
bende senin gibi kendi düğünümüzü kendimiz yaptık tek bir farkla eşimle birlikte yaptık ve borçsuz sonra artan para ile araba aldık ve çook pişmanım erkek tarafına yüklenmediğim için içim yanıyor bana neler neler yaptılar insan yaranamıyor anlıcan deveni diken insanı seven anladın mı ? bence ailesine söyle sonra pişmanlık işe yaramıyor
Erkek tarafı biz burda düğün yaparız, bir de altın yaparız dedi çıktı işin içinden. Şöle bi en az 10 binlik altın yapsalar bari de, bişeye benzese. Haklısınız aslında, ama onun ailesine nasıl söyleyebilirim ki?
Erkek tarafı biz burda düğün yaparız, bir de altın yaparız dedi çıktı işin içinden. Şöle bi en az 10 binlik altın yapsalar bari de, bişeye benzese. Haklısınız aslında, ama onun ailesine nasıl söyleyebilirim ki?
çok doğru tespit.bide canım ailemin ihtiyacı diye 3000 lira alıyo bu adam senden, ailenin 10 binlik altın yapmaya gücü ya da isteği var mı sence, senin ailen hiç görüş bildirmiyo mu bu konuda, başında büyüğün yokmuş gibi sen herşeyin içindesin bak bu çok yanlış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?