Konu sahibi sende ailen için para istesene bi
Neeler oluyo görelim
Adamın memleket Kayseri galiba
Sen 24 koyuyosun, o sadece 5 sonrada 3 ünü geri istiyo
Kayserililer bile bu kadar uyanıklık yapmaz önce altına boğar sonra geri alırlar en fazla:)
Kayseriliyim de
Pardon
Ama Kayserili fıkraları da meşhur yani
Mesela :
Kayserilinin ineği hastalanır.Allah'ım ineğim iyleşsin 15 gün oruç tutacağım der bir süre sonra ineği iyleşir Kayseri'li vaadini tutmak için oruç tutar sapasağlam olan inek 16. gün düşer ölür.Kayseri'li Allah'ım bu garip kulunu kandırdın ya sanma ineği kurbana sayarım.Orucuda ramazandan düşerim der.
Gerçi burda konu sahibi de fazla iyi niyetli davranarak çok büyük hata ediyo
İyi niyet başka şey, kendini kullandırmak başka şey
Kendi çiçeğimi çikolatamı damı ben alıcam diye tartışmıştık. Hiç bi çikolata çiçeğe parası olmaz olur mu? Ama işte tüm harcamalar tek kalemde çıksın dedik (dedik diyorum, bi süre sonra nasıl olduysa bende ikna oldum ne yazık ki) sözde 3000 tl para çıktı.
Ağzımdan birgün şu çıktı "İleride ben düğün yaptım diyemeceksin" tabi normal ses tonuyla söylemedim bunu. Sonra düşündü düşündü. Benim parayla düğün yapalım, evlendikten sonra araba alalım dedi. İstedim ki şöyle 30a 40a normal bir araba alalım. Yok, ne dediysem ikna edemedim. E o zaman baktım aynı hesap olacak, vazgeçtim. Çünkü bu seferde, yok düğün salonu ortalama olsaymış, yok gelinlik ucuza bulurmuşuz vs. Kendi arabasına gelince ucuzu olmuyo ama. Neymiş araba yatırımmış, düğün boşa giden paraymış. Off yine zıpladı sinirlerim sabah sabah...
arkadaşım sana şimdi sağlam bir eleştride buluncam. sakın alınma, kötü niyetli olduğumu da düşünme. zira sana kötü niyet beslemek için hiçbir sebebim yok. bende senin yaşında, kamuda çalışan, eğitimli bir insanım. bunu belirtmemin sebebi de belki kendine yakın hisseder ciddiye alırsın söylediklerimi diye:)
şu kadar sayfayı okudum, herkes aynı şeyleri söylüyor genel olarak. ama benim sende tesbit ettiğim bir şey daha var. sen evlendiğim adam nasıl olursa olsun önemli olan prensesler gibi bir gelin olayım, en güzel kına, en şaşalı düğün benim olsuncu kızlardansın. ben bunu genelde eğitimsiz kesimde görürdüm ama farketmiyomuş demek bazı durumlarda.
bu çıkarımı şurdan yaptım adam (pek adam demeye içim el vermiyo ama) başta dmiş aslında ortak düğün yapalım diye. sonra sen yok ben herşey istediğim gibi olsun kendim yaparım deyip ilk tavizi vermişsin. nişanlın da oooo bulduk eneyiyi o zaman 50-60 binlik arabayı da alırım aileme de tek kuruş harcatmam diye düşünmüş. zaten cimri, onursuz ve karaktersiz bir insan. ya cebinde elli lirası olan insan bile o çiçek çikolatanın hesabını yapmaz. bir arkadaş 1000 lira maaş alan abisini örnek vermiş mesela. o örneğe iyi bak derim.
ben senin yerinde olsam bu çiçek çikolata meselesnde bitirirdim bu işi. 100 liralık şeye pintilik yapan adam ilerde senin iliğini kurutacak emin ol. boşansan bile rahat edemeyeceksin.
yine bir örnek vereyim sana belki etkili olur.
yakın arkadaşım boşandı 2 çocuğuyla. çok aşık olmuştu evenirken herşeyi karşısına aldı ve evlendi. 3 sene içinde adamın adam olmadığını anladı ama belki düzelir diye 5 yıl sürdü evliliği. sorun eşinin kendi şahsına, anne babasına ve arkadaşlarına olukla para akıtırken kendi evine bir halı bile almamasıydı. şimdi boşandılar ve bu adam çocukların servis parasını bile param yok diye ödemiyor kendi altında 70 bin liralık jip varken.
inan prensesler gibi gelin olmakla, harika bir düğünle bitmiyor olay. daha çok gençsizn karşına birsürü insan çıkar. harcatma kendini derim.
düğünde takılanları alırlarsa bunuda konuştun mu, öyle aileler var yani masraf yaptık diyolar erkeğin hakkıdır diyolar çoook okuduk burda
yok canım almayacaklar.
bu yazılanlar arkadaşa hiç etkilemiyor.arkadaşım sana şimdi sağlam bir eleştride buluncam. sakın alınma, kötü niyetli olduğumu da düşünme. zira sana kötü niyet beslemek için hiçbir sebebim yok. bende senin yaşında, kamuda çalışan, eğitimli bir insanım. bunu belirtmemin sebebi de belki kendine yakın hisseder ciddiye alırsın söylediklerimi diye:)
şu kadar sayfayı okudum, herkes aynı şeyleri söylüyor genel olarak. ama benim sende tesbit ettiğim bir şey daha var. sen evlendiğim adam nasıl olursa olsun önemli olan prensesler gibi bir gelin olayım, en güzel kına, en şaşalı düğün benim olsuncu kızlardansın. ben bunu genelde eğitimsiz kesimde görürdüm ama farketmiyomuş demek bazı durumlarda.
bu çıkarımı şurdan yaptım adam (pek adam demeye içim el vermiyo ama) başta dmiş aslında ortak düğün yapalım diye. sonra sen yok ben herşey istediğim gibi olsun kendim yaparım deyip ilk tavizi vermişsin. nişanlın da oooo bulduk eneyiyi o zaman 50-60 binlik arabayı da alırım aileme de tek kuruş harcatmam diye düşünmüş. zaten cimri, onursuz ve karaktersiz bir insan. ya cebinde elli lirası olan insan bile o çiçek çikolatanın hesabını yapmaz. bir arkadaş 1000 lira maaş alan abisini örnek vermiş mesela. o örneğe iyi bak derim.
ben senin yerinde olsam bu çiçek çikolata meselesnde bitirirdim bu işi. 100 liralık şeye pintilik yapan adam ilerde senin iliğini kurutacak emin ol. boşansan bile rahat edemeyeceksin.
yakın arkadaşım boşandı 2 çocuğuyla. çok aşık olmuştu evenirken herşeyi karşısına aldı ve evlendi. 3 sene içinde adamın adam olmadığını anladı ama belki düzelir diye 5 yıl sürdü evliliği. sorun eşinin kendi şahsına, anne babasına ve arkadaşlarına olukla para akıtırken kendi evine bir halı bile almamasıydı. şimdi boşandılar ve bu adam çocukların servis parasını bile param yok diye ödemiyor kendi altında 70 bin liralık jip varken.
inan prensesler gibi gelin olmakla, harika bir düğünle bitmiyor olay. daha çok gençsizn karşına birsürü insan çıkar. harcatma kendini derim.
bu yazılanlar arkadaşa hiç etkilemiyor.
şu an bernardo yemek takımımı alsam diye çeyiz konularında kendisi.
yaşayıp görecek anlaşılan.
konuştunuz mu bu konuyu minnoş
yok canım almayacaklar.
Aynen.
Konu olmuş 21 sayfa ve herkesin söylediği aynı şey tek bir kişi de nolacak canım dememiş.
Bize ne ne kazancımız olur bu işten ya da ne çıkarımız bu kadar iyi niyetle, empati yaparak yorum yaptık hepimiz ama maalesef musibeti yaşaması lazım bu kişinin
arkadaşım sana şimdi sağlam bir eleştride buluncam. sakın alınma, kötü niyetli olduğumu da düşünme. zira sana kötü niyet beslemek için hiçbir sebebim yok. bende senin yaşında, kamuda çalışan, eğitimli bir insanım. bunu belirtmemin sebebi de belki kendine yakın hisseder ciddiye alırsın söylediklerimi diye:)
bu yazılanlar arkadaşa hiç etkilemiyor.
şu an bernardo yemek takımımı alsam diye çeyiz konularında kendisi.
yaşayıp görecek anlaşılan.
valla bugünün trendi sensin:))Hiç bu kadar trend topic bir konum olmamıştı arkadaşlar kusura bakmayın alışkın değilim, buradaki hıza yetişemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?