Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Konu sahibi sende ailen için para istesene bi
Neeler oluyo görelim

Adamın memleket Kayseri galiba
Sen 24 koyuyosun, o sadece 5 sonrada 3 ünü geri istiyo

Konu sahibi sende ailen için para istesene bi
Neeler oluyo görelim

Adamın memleket Kayseri galiba
Sen 24 koyuyosun, o sadece 5 sonrada 3 ünü geri istiyo

Kayserililer bile bu kadar uyanıklık yapmaz önce altına boğar sonra geri alırlar en fazla:)
Kayseriliyim de

Kayserililer bile bu kadar uyanıklık yapmaz önce altına boğar sonra geri alırlar en fazla:)
Kayseriliyim de

Pardon
Ama Kayserili fıkraları da meşhur yani

Mesela :

Kayserilinin ineği hastalanır.Allah'ım ineğim iyleşsin 15 gün oruç tutacağım der bir süre sonra ineği iyleşir Kayseri'li vaadini tutmak için oruç tutar sapasağlam olan inek 16. gün düşer ölür.Kayseri'li Allah'ım bu garip kulunu kandırdın ya sanma ineği kurbana sayarım.Orucuda ramazandan düşerim der.

Gerçi burda konu sahibi de fazla iyi niyetli davranarak çok büyük hata ediyo
İyi niyet başka şey, kendini kullandırmak başka şey

Adımız çıkmış bir kere işte
Konu sahibi çok duygusal davranıyor ne de olsa düğünüme harcıyorum falan diyor da çiçeği çikolatayı bile aldırıyor adam çaktırmadan aradan 3bini de çekmiş geri.
Kızımız ne kadar duygusal iyi niyetliyse, oğlan da o derece çakal

arkadaşım sana şimdi sağlam bir eleştride buluncam. sakın alınma, kötü niyetli olduğumu da düşünme. zira sana kötü niyet beslemek için hiçbir sebebim yok. bende senin yaşında, kamuda çalışan, eğitimli bir insanım. bunu belirtmemin sebebi de belki kendine yakın hisseder ciddiye alırsın söylediklerimi diye:)

şu kadar sayfayı okudum, herkes aynı şeyleri söylüyor genel olarak. ama benim sende tesbit ettiğim bir şey daha var. sen evlendiğim adam nasıl olursa olsun önemli olan prensesler gibi bir gelin olayım, en güzel kına, en şaşalı düğün benim olsuncu kızlardansın. ben bunu genelde eğitimsiz kesimde görürdüm ama farketmiyomuş demek bazı durumlarda.

bu çıkarımı şurdan yaptım adam (pek adam demeye içim el vermiyo ama) başta dmiş aslında ortak düğün yapalım diye. sonra sen yok ben herşey istediğim gibi olsun kendim yaparım deyip ilk tavizi vermişsin. nişanlın da oooo bulduk eneyiyi o zaman 50-60 binlik arabayı da alırım aileme de tek kuruş harcatmam diye düşünmüş. zaten cimri, onursuz ve karaktersiz bir insan. ya cebinde elli lirası olan insan bile o çiçek çikolatanın hesabını yapmaz. bir arkadaş 1000 lira maaş alan abisini örnek vermiş mesela. o örneğe iyi bak derim.

ben senin yerinde olsam bu çiçek çikolata meselesnde bitirirdim bu işi. 100 liralık şeye pintilik yapan adam ilerde senin iliğini kurutacak emin ol. boşansan bile rahat edemeyeceksin.

yine bir örnek vereyim sana belki etkili olur.

yakın arkadaşım boşandı 2 çocuğuyla. çok aşık olmuştu evenirken herşeyi karşısına aldı ve evlendi. 3 sene içinde adamın adam olmadığını anladı ama belki düzelir diye 5 yıl sürdü evliliği. sorun eşinin kendi şahsına, anne babasına ve arkadaşlarına olukla para akıtırken kendi evine bir halı bile almamasıydı. şimdi boşandılar ve bu adam çocukların servis parasını bile param yok diye ödemiyor kendi altında 70 bin liralık jip varken.

inan prensesler gibi gelin olmakla, harika bir düğünle bitmiyor olay. daha çok gençsizn karşına birsürü insan çıkar. harcatma kendini derim.

uff yazmıyım dedim ama dayanamıyorum ya kusura bakma.

o araba yatırım demiş ya kusura bakma da acayip yemiş seni. senin de bu konuda hiç mi fikrin, bilgin yok yahu?

bende araba almayı düşünüyorum yıl başından sonra şuan araştırma aşamasındayım. herkesin söylediği sıfır arabanın satışta min. 5bin zarar ettiriyor olması. sen o kontağı çevirdiğin an 100 metre bile gitsen o araba ikinci el oluyor. o yüzden sıfır araba zevkine araba alan zenginlerin işi senin benim gibi memurların değil yani. hele ki krediyle alınmışsa 30 çekip 50 ödenen bir faiz sistemiyle neyin karını edecek nişanlın bi soramadın mı acaba???

offf offff çok üzüleceksin ne diyim ailene anlat bari onlar müdahale etsin bu işe.

Her şeyi ne kadar güzel anlatmışsınız bu yorumun üstüne de arkadaş hala anlamıyorsa kimseyi dinlemiyorsa buyursun bu pinti, bencil adamla evlensin yaşasın görsün yani bazı şeyleri demek kalıyor geriye.

Minnos26 özür dilerim ama saflık derecesinde iyi niyetlisin. Bak konunu açtığından beri takipteyim arabayı çoktan geçtim de çiçekle çikolata nişanlının karakterini gösteriyo.

Bu şey gibi misal sevgilim bana doğum günü hediyesi alacak ama bi'hafta önceden benden para alıyo ben o hediyeye sevinir miyim benim paramla bana jest yapıyo?
Yani çiçek çikolata olayı maneviyatı ele veriyo çam sakızı çoban armağanı bi'şey yaptırsaydı. Tamam her masraf tek yerden çıksın da çiçekle çikolata buna dahil edilecek bi'şey değil. Kızacaksın, savunacaksın ama senin nişanlın ı-ıh yani evliliği sürdürecek olgunlukta olmadığını gösteriyo. Sokağa çık bin erkeğe sor kaç tanesi sevdiği kızı istemeye giderken parayı kızdan alırmış, alana ne derlermiş öğren.

Evlenince de tek yerden çıksın deyip sen elektrik, kira öderken o keyfinde olmasın dikkat et malum şıp diye ikna olabilmişsin bunca şeye.

Ben hala böyle bi'adamdan nasıl soğumadın anlamadım. Yine söylüyorum ailene yazık ediyosun. Baban o çiçeği ıvırı zıvırı senin aldığını bilse emin ol vermezdi öyle bi'adama seni.

Bi'de on binlik altın demişsin o altın gelir mi sence o aile bal gibi de biliyo senin masraflarını karşıladığını yoksa oğlu araba alırken derlerdi oğlum düğün zamanı bu ne diye. Takmayacaklar ama taksalar da nişanlın türlü laf oyunlarıyla ikna edecek ve altınlar püüüf. Borç diye verdiysen 3000 iste niyetini gör. Durumları yok derse altını da mı benim birikimimle alacaklar de. Şimdi tadımız kaçmasın diyosun ama bombayı evleninceye saklıyosun haberin yok.

İçine sinmesini, sevgilinin düzgün olup olmadığını anlamak istiyosan nişanlının ikna cümleleriyle birlikte olanları ailene anlat gör curcunayı bakalım onlar da ikna oluyo mu.

Son düzenleme:
lütfen kızma alınma canim benim ama dayanamicam sinir oldum haksızlığa yazcam

bir kere ailesinin her harcamayı senin yaptığını bilmediğine inanmıyorum , hepsinin haberi vardır o yüzden kasıla kasıla da harcayıp sözde vs herşeyi yapmışlardır , homurdanmadan gülerek.
nişanlına gıcık oldum kendisi caka satcam sıfır arabayla fink atcam diye tüm sorumluluğu sana yıkmış sana bi parmak bal vermiş kendisi sinir stres olmadan sanki kendisi kız sen erkekmişsin gibi davranıyor , aileside yüzsüz , sen ailenden sakınıyorsun bilmesinler diye ama onlar cuk cuk yutuyor yani , hiç te aç gözlü değilsin aksine çok feragat ediyorsun herşeyinden, ailesinde de özelliklede nişanlından HİÇ GURUR YOKMUŞ , İNSANIN YÜZÜ KIZARIR !

evlenince daha çok yicekler seni alıştırıyorsun şimdiden, arabayı sen alsaydın kendi adına o düğünü yapaydı ozaman illa şartsa araba en azından zoruna gitmezdi, hiç değerin yok gibi kendi elinle yeterki beni al der gibi oluyor sanki şımartma bu kadar bence, al paranı cebine koy , aileme gönderdim çok dardalardı de, azcıkta bi zahmet ailesi elini cebine atsın,

ayrıca evlenince asla bu iyiliklerini bilmeyecek ne eşin ne ailesi, hani, ne yaptın ben koskoca araba borcu ödedim sen iki üç şeker kıyafet vs aldın diyip üste çıkacak, sen de para biriktireyim diye kendini sıktığın strese girdiğin yanına kalacak, ayrıca o üçkağıtçı aileside sana işlerine gelmediğin zaman mudarandan sırf evlenebilmek için herşeyi kendin yaptın diyip nankörlükte bir numara olacaklar, TAVİZ TAVİZİ DOĞURUR BU KADAR DEĞERSİZMİŞSİN GİBİ YAPMA eşyalarını alırsın tmm ama kendi takını kendin alıp sözü nişanı ne diye üstlendin kzum , bi durde artık !

bu söylediklerim tamamen senin iyiliğin için , lütfen kırılma !

Son düzenleme:
bu yazılanlar arkadaşa hiç etkilemiyor.
şu an bernardo yemek takımımı alsam diye çeyiz konularında kendisi.

yaşayıp görecek anlaşılan.

Aynen.
Konu olmuş 21 sayfa ve herkesin söylediği aynı şey tek bir kişi de nolacak canım dememiş.
Bize ne ne kazancımız olur bu işten ya da ne çıkarımız bu kadar iyi niyetle, empati yaparak yorum yaptık hepimiz ama maalesef musibeti yaşaması lazım bu kişinin

yok canım almayacaklar.

Kimse baştan alcam demez zaten.
Nişanlın daha nişanlıyken kendi cebinde parası olmasına rağmen senden para alıp ailesine vermiş.
Evlenince mi altınlarını alamayacak ailem darda hem bu para bizim değil mi borç der su içirir yine.
İnşallah bu konunun sonunda da nişanlı melek biz kıskanç olmayız

Okudugum seyler bana o kadar çok inanilmaz gibi geliyorki, bazen konun fake olmasindan süphe duyoyurum. Bir insan kendini bu kadar çok kullandirilmasina nasil izin verir, anlam veremiyorum. Senin ile güya evlenmek istiyen bir erkek, ne çiçegine, ne dügüne önem veriyor ise, daha neden bu isin, bu insanin pesinden kosturuyorsun?

evet, düğünüme özendiğim doğru ama imkanlar çerçevesinde elbette. Ama hiç kimse güzel bir düğün yapmak için rastgele biriyle evlenmez. Çocuk sahibi olmak için evleneni duydum da, düğün için sanmam. Elimden geldiğince her eleştiriye açığım, şu ana kadar kimseye kötü bir cevap yazmadım. Kaldı ki siz haklı bir tepki veriyorsunuz. Ama ben birşey dediğimde diyorlar ki neden savunuyorsun? Savunuyor olsam cimri birisi der miyim onun için? Derdimi açar mıyım buraya? Evlenir, fotoğrafımı koyar, bakın kızlar ne mutlu gelin oldum derim.
Ama herkesin unuttuğu birşey var. Siz burada yazan bir satırla yorum yapıyorsunuz, bense geçen 4 seneyi belleğimden geçirip yorum yapıyorum. Evet benim nişanlım bi çikolata çiçeği kendim alayım demedi.Çok tartışıyoruz bunun için çok kızıyorum. Yapma diyorum, herşey para demek değil. Yüreğimden bir şey kopuyor, çok üzülüyorum. Ama bir de madalyonun öteki yüzü var. Sevdiğim yönleri.. Ki bu taraf daha ağır bastığı için onunla yoluma devam ediyorum. Şimdi birçok kişi diyecek ki madem halinden memnunsun neden konu açtın hadi sana güle güle. Her ne kadar bana kızsanız da ben sizden bir şeyler öğrendim. İçimden geçenlerin doğru olduğuna inandım yazdıklarınızla. Bundan sonra her şeyi içime sinen şekilde yapacağım. Belki geriye dönüp çikolata çiçek yaptırtamam kendime ama öncelikle 3000i geri alıcam, ailesi de benim memleketimde ki düğünü yapmayacak belki ama onun parasını fazlasıyla vereck

Hiç bu kadar trend topic bir konum olmamıştı arkadaşlar kusura bakmayın alışkın değilim, buradaki hıza yetişemiyorum

Walla yorumları hiç okunayıp dırek yoruma girdim
Aslında iyi yanı kimseye dicek laf bırakmaman ama sıkınca eşinin yüzüne wurma
Birtaraftan da kıymet bilmeyince canın sıkılcak ama keske herkes kendi üstüne düşeni yapsaymışş
Bnde senini gibiyim canmm
3 yıl önce kendi paramızla ewlendık borc odedıkk hala odüyoruzz
Kımse bi laf edemıyo hele bi eltim varr mesaaallh
Bana kp bi tane fazladan altın yaptı eltım birsürü mılletin içinde eee baba bizede eksik bir bilezigi yapaprsın dedi maal iştee
Cnm bunlar fası fusoo onemli olan eşinle arandakı muhappetın daım olması bunlara kafanı yormaa
Hayat müsterek bence ewliliğe bir sıfır önde baslayıp milletin agzını baglıcaksın daha ne mesela bn senın eltın olsam ne güEl kendi dügününü kendi yapıyo herşeyini kendi yaptı diyip kıskanırdm walla))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…