Kafam çok karışık. Kimseye anlatamadığımdan kendi içimde düşünüp duruyorum. İçime sinmiyor haklısın. İstiyor ki insan, sevdiği dört dörtlük olsun. Ama olmuyor işte. Para onun için fazla önemli, çok değer veriyor. Eli sıkı ve bu durum bazen gerçekten çekilmez oluyor. Hiç kimse dört dörtlük değil diyerek kendimi kandırıyorm belkide. İnsanlar yaşarken farkına varmıyor.
Kafam çok karışık. Kimseye anlatamadığımdan kendi içimde düşünüp duruyorum. İçime sinmiyor haklısın. İstiyor ki insan, sevdiği dört dörtlük olsun. Ama olmuyor işte. Para onun için fazla önemli, çok değer veriyor. Eli sıkı ve bu durum bazen gerçekten çekilmez oluyor. Hiç kimse dört dörtlük değil diyerek kendimi kandırıyorm belkide. İnsanlar yaşarken farkına varmıyor.
Evlendikten sonra arabada seninde hakkın olamıyor malesef, evlenmeden önce edinilmiş mallar üzerinde hak sahibi olamıyorsunuz, nişanlınız 2 yıl sonra üzerine geçirebilirmiş ya arabayı, o 2 yıl içinde bu araba çok yakıyor, servisi pahalı diye satıp tekrar şirket üzerine araba alabilir mi alabilir, yani o araba dolaylı yoldan çözümler üretilip sizin üstünüze hiçbir zaman yapılmayabilir.
Amacım nişanlınızı kötülemekte değil, sakın yanlış anlamayın, benim tek yaptığım dünyanın masum olmadığı, sizin gibi iyi niyetli insanların iyi ve güzel yüreklerine herzaman aynı karşılığın verilmediği.
Nişanlınız belki iyi biridir, belki biz fena düşünüyoruzdur ama herzaman aklınızın bir köşesinde de olsun isterim, insanların bazıları vardır ki altın tepsi de saf sevginizi, merhamet ve iyilik dolu yüreğinizi de sunsanız paramparça etmekten çekinmezler.
"Çok şükür çıkıyor
arada iyi niyetli insanlar" demişsin bir mesajında.. Bak canım burada
bizim seni sert bir uslup ile eleştirmemiz emin ol ki fesatlıktan, kötü
niyetten değil.. Aklın başına gelsin, gözün açılsın herşeye toz pembe
bakma diye. Yemin ediyorum dün geceden beri aklımdasın, sürekli girip
konuna bakıyorum belki yazılanlardan ders çıkarıp farklı davranma kararı
almışsındır diye.. Çünkü sana şu yapılanı ben içime sindiremiyorum,
yediremiyorum bir kızın bu şekilde kullanılmasını hemde seni hiç
tanımadığım halde..
Anneme bile okudum konunu ve annem dedi ki; taktıkları iki bileziğin
parasını da fazlasıyla almışlar, çok büyük hata yapıyor. Bak bunu
söyleyen kadın neredeyse 60 yaşında.. Vardır bir bildiği.
Son mesajından da anlaşılıyor asıl sorunun ne olduğu.. Ben senin yerinde
olsaydım para için çalındı ya da düşürdüm gibi bir bahane uydururdum.
Aileme verdim diyemezsin, sorun olur ailene diş biler. En güzel çözümü
düşürdüm demek. Hatta gerekirse o parayı gerçekten düşürmüş gibi gider
nişanlımla aradım bile.
Yıllardır bu forumda erkekleri hazır paraya alıştırmamak gerektiğinin
bir çok örneğini gördük. Bilhassa da senin nişanlın karakterinde olan
erkekleri paraya alıştırmak çok tehlikeli.
Evlenirsin bir de bakmışsın ki tüm yük senin omuzların üzerinde..
Kaldıramazsın.. Şuan aşıksın tabi ama zamanla çok büyük sorunlar baş
gösterir..
Ben sana bu konuyu niye açtın demem çünkü fikir almak istediğini anladım:)))Canım öncelikle konuya bu şekilde yaklaştığın için gerçekten teşekkür ederim. Araba şirket üzerine alındı, daha ucuza gelsin diye. 2 sene sonra kendi üzerine alacak. Aslında yine ortak olmayacak ama evlendikten sonra kendi üzerine alacağından benimde hakkım olacak. Evet o ailesine 3000 gönderdi, benim içim razı olmadı ama bişey diyemedim. istemeyi düşünüyorum. Senin dediğin gibi deneme de yapabilirim ya da en garantisi istemek gibi geliyor.
Sende diyebilirsin ki o zaman bu konuyu niye açtın, madem halinden memnunsun. Aslında değilim. Ama kimseye anlatamadığımdan fikir almak istedim. Mesela biri dedi ki, ailelerin ne yapacağını önceden konuş (altın miktarı), 3000 tl geri iste ayıp olmaz dediler, sen dedin ki bi oyun yap dene bakalım. Böyle fikirler almak için açtım işte. Çok şükür çıkıyor aradan iyi niyetli insanlar.
Bu araba durumumu boşanmanıza neden oldu? Sanırım aile kurduğunun farkına varamamış :/ Hakkınızda hayırlısı olsun.[/FO
Araba konusu, boşanmamıza neden olan olaylardan sadece bir tanesi.
"Çok şükür çıkıyor arada iyi niyetli insanlar" demişsin bir mesajında.. Bak canım burada bizim seni sert bir uslup ile eleştirmemiz emin ol ki fesatlıktan, kötü niyetten değil.. Aklın başına gelsin, gözün açılsın herşeye toz pembe bakma diye. Yemin ediyorum dün geceden beri aklımdasın, sürekli girip konuna bakıyorum belki yazılanlardan ders çıkarıp farklı davranma kararı almışsındır diye.. Çünkü sana şu yapılanı ben içime sindiremiyorum, yediremiyorum bir kızın bu şekilde kullanılmasını hemde seni hiç tanımadığım halde..
Anneme bile okudum konunu ve annem dedi ki; taktıkları iki bileziğin parasını da fazlasıyla almışlar, çok büyük hata yapıyor. Bak bunu söyleyen kadın neredeyse 60 yaşında.. Vardır bir bildiği.
Son mesajından da anlaşılıyor asıl sorunun ne olduğu.. Ben senin yerinde olsaydım para için çalındı ya da düşürdüm gibi bir bahane uydururdum. Aileme verdim diyemezsin, sorun olur ailene diş biler. En güzel çözümü düşürdüm demek. Hatta gerekirse o parayı gerçekten düşürmüş gibi gider nişanlımla aradım bile.
Yıllardır bu forumda erkekleri hazır paraya alıştırmamak gerektiğinin bir çok örneğini gördük. Bilhassa da senin nişanlın karakterinde olan erkekleri paraya alıştırmak çok tehlikeli.
Evlenirsin bir de bakmışsın ki tüm yük senin omuzların üzerinde.. Kaldıramazsın.. Şuan aşıksın tabi ama zamanla çok büyük sorunlar baş gösterir..
Peki aileler eşya almayacaksa eşyaları da sizin birikiminizden mi alıcaksınız? Yoksa nişanlınla ortak mı almayı düşünüyorsunuz?
Es adayinizi ve sorunlarinizu bir kenara alirsak bu kadar kisa surede yaptiginiz birikim takdire sayan.Bu yaptiginiz cok buyuk fedakarlik 24 binden bahsediyorsunuz cok iyi bir meblag.Keske es adayinizda da bu tutumun azcigi olsaydi.Ama siz de haklisiniz bu kadar zaman cope atilmaz elbet.Mutluluklar dilerim.
"Çok şükür çıkıyor arada iyi niyetli insanlar" demişsin bir mesajında.. Bak canım burada bizim seni sert bir uslup ile eleştirmemiz emin ol ki fesatlıktan, kötü niyetten değil.. Aklın başına gelsin, gözün açılsın herşeye toz pembe bakma diye. Yemin ediyorum dün geceden beri aklımdasın, sürekli girip konuna bakıyorum belki yazılanlardan ders çıkarıp farklı davranma kararı almışsındır diye.. Çünkü sana şu yapılanı ben içime sindiremiyorum, yediremiyorum bir kızın bu şekilde kullanılmasını hemde seni hiç tanımadığım halde..
Anneme bile okudum konunu ve annem dedi ki; taktıkları iki bileziğin parasını da fazlasıyla almışlar, çok büyük hata yapıyor. Bak bunu söyleyen kadın neredeyse 60 yaşında.. Vardır bir bildiği.
Son mesajından da anlaşılıyor asıl sorunun ne olduğu.. Ben senin yerinde olsaydım para için çalındı ya da düşürdüm gibi bir bahane uydururdum. Aileme verdim diyemezsin, sorun olur ailene diş biler. En güzel çözümü düşürdüm demek. Hatta gerekirse o parayı gerçekten düşürmüş gibi gider nişanlımla aradım bile.
Yıllardır bu forumda erkekleri hazır paraya alıştırmamak gerektiğinin bir çok örneğini gördük. Bilhassa da senin nişanlın karakterinde olan erkekleri paraya alıştırmak çok tehlikeli.
Evlenirsin bir de bakmışsın ki tüm yük senin omuzların üzerinde.. Kaldıramazsın.. Şuan aşıksın tabi ama zamanla çok büyük sorunlar baş gösterir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?