Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Nişanlınla ortak yanın her ikinizde onun ailesi için çalışması.
İçleri rahat olsun 'gelin almıyorlar damat veriyorlar'

adamın eli kendine sıkı değil sana sıkı senden alabileceklerinin farkında ve bunu kullanıyor. bu kadar basit.
aranızda bir bağ ve verdiklerinizin delili yok ve sözlere güveniyorsunuz bence büyük hata
ve erkekler emek vermedikleri şeylerin değerini bilmiyorlar

İşin özü şimdi belli oldu adam belli ki cimri kendi parasına kıyamıyor ama sizinkinin bir güzel harcamaktan çekinmiyor. İlerisi için iyi düşünün hatta muslukları bir süreliğine bir kısın bakın bakalım nişanlınız hala eskisi gibi size davranıyor mu işte o zaman size duyduğu sevginin, saygının gerçekliğini anlarsınız yoksa kafanızı evlendikten sonra çok taşlara vurursunuz çünkü burada konu açtığınıza göre sizin de içinize sinmeyen bir şeyler var .

Sadece İlk Mesajını Okuyarak Yorum Yapıyorum Arkadaşım Sen Safmısın Sen Şu Yazdığını Bidaha Oku Bildiğin Enayilik Yapıyorsun Yaa Şakamısın Sen

Satacağını düşünmüyorum ama söyledikleriniz kulağıma küpe olacak. Bu dünyada iyi kötü her ihtimali düşünmek lazım. Bugün başına kötü şeyler geçen hiç kimse eminim hiç düşünmemiştir. Sağol uyarın için. takipte olucam bu konuda

3 Bin Tl Vermişsin Adama Sana O Verdiğin Parayla Alınacak Bilezik Sende Saf Gibi Bana Bilezik Yaptı Diyeceksiniz Öylemi

Şeker Çiçek Bile Nişanlısına Aldıran Erkeğe Adam Denmez O Kadar !!!

Adam Kullanıyor Sizi Dünyadan Haberiniz Yok

O Arabada İse Söz Sahibi Olamayacaksın Hiçbir Zaman Nişanlınız Uyanık Ve Gurursuz

Ha Evlendikten Sonra Alınırsa O Başka

"Çok şükür çıkıyor arada iyi niyetli insanlar" demişsin bir mesajında.. Bak canım burada bizim seni sert bir uslup ile eleştirmemiz emin ol ki fesatlıktan, kötü niyetten değil.. Aklın başına gelsin, gözün açılsın herşeye toz pembe bakma diye. Yemin ediyorum dün geceden beri aklımdasın, sürekli girip konuna bakıyorum belki yazılanlardan ders çıkarıp farklı davranma kararı almışsındır diye.. Çünkü sana şu yapılanı ben içime sindiremiyorum, yediremiyorum bir kızın bu şekilde kullanılmasını hemde seni hiç tanımadığım halde..

Anneme bile okudum konunu ve annem dedi ki; taktıkları iki bileziğin parasını da fazlasıyla almışlar, çok büyük hata yapıyor. Bak bunu söyleyen kadın neredeyse 60 yaşında.. Vardır bir bildiği.

Son mesajından da anlaşılıyor asıl sorunun ne olduğu.. Ben senin yerinde olsaydım para için çalındı ya da düşürdüm gibi bir bahane uydururdum. Aileme verdim diyemezsin, sorun olur ailene diş biler. En güzel çözümü düşürdüm demek. Hatta gerekirse o parayı gerçekten düşürmüş gibi gider nişanlımla aradım bile.

Yıllardır bu forumda erkekleri hazır paraya alıştırmamak gerektiğinin bir çok örneğini gördük. Bilhassa da senin nişanlın karakterinde olan erkekleri paraya alıştırmak çok tehlikeli.

Evlenirsin bir de bakmışsın ki tüm yük senin omuzların üzerinde.. Kaldıramazsın.. Şuan aşıksın tabi ama zamanla çok büyük sorunlar baş gösterir..

yapılan en kaliteli yorum budur bence

Canım düğüne o şunu vermiş bu bunu harcamış çok önemli değil. Ama bunun için gerçekten karşındaki insandan emin olmalısın ve seni kullanıyormuş gibi hissettirmemeli. Eğer karşındaki insanın da elinden geleni yaptığından eminsen ve de düğünün için senin harcamalarını farkedip takdir edecek biri varsa karşında o zaman seni ne mutlu ediyorsa onu yap.

Ama her şeyin de bir sınırı vardır. Ve benim için o sınır senin paranın onun ailesine yollanması. Kusura bakma ama en son bir arkadaş ailesinin parası ile kaynına ev peşinatı ödemeye kalkan kayınbabası ile ilgili konu açtığından beri bu kadar saçma bir şey duymadım. Karşılıklı iyi niyet ve enayi yerine konmak arasında çok da ince olmayan bir çizgi var ve eğer kusura bakmazsan sen o çizgiyi geçmişsin.

Araba kimin üzerine falan bence (sanırım o da daha hayatın sillesini yemediğimden) benim için önemli değil ama senin paran nasıl o tarafa gitti anlamadım. Ortak hesapta mıydı? Senden mi istedi? Sen hangi akla hizmet verdin? İsterken gerekçe neydi? Kocaman eğitimli insanlarsınız. Nasıl böyle hatalar yapıyorsunuz anlamıyorum. 3000 lira az mı? Sen o parayı ne zorluklarla ve ne hayallerle biriktirdin. İstediğin peri masalı düğün olsun, sıkıntı çekme istedin belki de. E ne oldu nereye gitti o para? Bu saatten sonra nişanlınla yüz göz olmadan o parayı alamazsın bence.

İki insanın arasına girebilecek en kötü şeylerden biri de para meselesi. Şimdi yok onu denemek için tuzak sorular sorcaksın da, yok o parayı kibarca geri isteyeceksin de? Bunlarla mı uğraşmalısın evlilik arifesinde? İnsan düğünde takılan takıları bile eşinin ailesine vermek istemiyor. Sen senin kazandığın senin biriktirdiğin senin emeğin olan paranın verilmesine razı olmuşsun. Ya bu o kadar sinir bozucu bir şey ki nişanda bir çikolata falan alınmamasına değinemeyeceğim bile. O bunun yanında solda sıfır.

Son düzenleme:
Afedersiniz sanki siz erkek oda kızmış gibi bi durum ortaya çıkmış.Bu devirde nerede görülmüş bütün masrafları bi kızın karşıladığı.
İnsan ne kadar aşık olursa olsun parasını sizin için harcamak istemeyen ama arabaya gelince el açıklığı gösteren birde açık açık eli sıkı yani cimri demişsiniz "Hz Peygamber efendimiz (S.a.v) Cimrilik ve korkaklık mümine yakışmaz buyurmuşlardır."
Bir kız olarak düğünü kendinizin yapması bütün masrafları yüklenmek insanın zoruna gider.Para benim cebimden çıkmadığı halde açıkcası benim zoruma gitti yani.Nişanlınız olucak kişiyi kötülemek niyetinde değilim ama erkek dediğin adam dediğin böyle olmaz.

Ben kendi gozumle 'odun otesi' abimin 1000 tl maasiyla karisiyla oturacagi evinin, hemde istanbulda bekar evinde kira verirken 1 yillik nisanlilik surecinde 2 plazma tv, 1 ses sistemi ve hatirlayamadigim cok sayida elektronik aletleri aldigini bilirim.

Babam memur emeklisi anca salon ve oturma odasini tamamlayabildi, gerisini yapamazdi..

Ha bu arada gelinimiz bi ailenin tek kizi ve ailesi asiri zengin, miras zengini..

Benim abim yada babamda diyebilirdi durumumuz yok, elimizden bi sey gelmez.. Ama ne babam ne abim bunu onuruna yediremezdi. 30bin babam, 5bin ben kredi cektik, alnimiz ak ciktik dugun dernek ev islerinden..

Dugunlerinden sonrada altinlarla arabalarini aldilar ve araba tamamen gelinin uzerine yapildi..

Bunu sana neden anlattim biliyormusun?

Bi onceki mesajimda demistim olay para pul meselesi degil..

İcine sinmemesinin tek nedeni var bence, deger gormuyosun nisanlindan.. Bu is oyle hesap odemedeki gibi senin param benim param meselesi degil, ki sende farkindasin. Adam 50 lirasini bile senin icin harcamamis cicek almaya.. İnan cok uzuldum durumuna..

Bence bundan sora yapman gereken tek sey o oarayi ortadan kaybetmek.. Arkadaslarda soylemis, o paranin aileden birinin hastaligina gittigini, evlenmeniz icin arabayi satmasi gerektigini soyle. Sifir araba hemde ucuza almissiniz. Zarar etmeden satarsiniz, sakin zarar ederiz masallarina kanma..

Sevdigin adam seninle kuracagi gelecege ne kadar hevesli gor bakalim..

Ben sana bu konuyu niye açtın demem çünkü fikir almak istediğini anladım:)))
Senin yazdıklarını önemseyip zaman ayırıp yanıt yazanlar iyi niyetlidir diye düşünüyorum.Ancak ifadeler, kusura bakma ama ile başlayıp nişanlın,onursuzmuş,gurursuzmuş,kalıbı erkek ama kendi adam değilmiş....şeklinde sertleştiğinde sende haklı olarak evleneceğin adamın aslında o kadarda kötü olmadığını anlatmaya çalışıyorsun.O zamanda eeee madem sen bu adamı savunuyorsun o zaman niye buraya konu açtın ki diye düşünülebiliyor.Bu benim düşüncem.Ama sana gelen çok faydalı yorumlarda var,konunun reytingi yüksek oldu

Ek:Ben sana nişanlını denemeni önerdim.Gerçekten ailene belli bir miktar para göndermek için konuşmanı ve razı olursa göndermeni.Bakalım ne diyecek diye.Bunu görmek için.Kendi ailesinin ihtiyacı için ortak paranızı kullanırken o paradan senin ailenede gönderilmesine razı olacak mı?Ama asla nişanlına yalan söyle demek istemedim.Bence bu çok önemli kendisi dürüst olmayan dürüstlük beklememeli.

Son düzenleme:
minnos26 gerçekten çok iyi niyetli, asla kötü düşünmeyen bir kız, umarım üzülmez, umarım mutlu olur.
Eli ve gönlü bu kadar bol bir kızı üzerse nişanlısı üzülürüm şahsen.

minnos26, mutlu olursun ve iyiliğinin karşılığını görürsün inşaallah.

Aileme verdim demesi niye sorun olsun ki adam zaten kızın parasını alıp kendi ailesine vermiş bi'insan ee bu para zaten kızın ailem dara düştü verdim dediğinde nişanlısı sorun yaparsa asıl direk düşüncesi görülür.

Bi'de paraya değer veriyo cimri denmiş o kendi parasına cimri görüldüğü kadarıyla senin parana değil.

Ya cidden bu olayda "biz" kavramı var mı ben mi körüm. Hayır bi'kız nasıl sözdeki çiçeğin parasını bile kendinden alan adama saygı duyabilir okadar mı değersiz görüyosun kendini de bunu normal görüyosun. Buna uydurulacak bi'kılıp bile yok. Karakterli bi'adam arkadaşından borç alır yine de o çiceğin parasını senden isteyemez. Çicek kaç para ya o kadar mı yoksul diyeceğim de araba geldi şimdi aklıma. Valla kızacaksın ama ben en çok ailen için üzüldüm öğrenseler ne kadar üzülürler. Aşk buysa bunca kadın aşık olmamış zira herkes hemfikir.

Tek taraf aile olmak için fedakarlık yaptı mı o kurulan ailenin kıymetini yine tek taraf biliyo diğerine hava hoş.

Çok pişman olursun o harcadığın paralara neden biliyor musun ; mesele para falan değil mesele şu ki erkekler emek vermedikleri şeyin kıymetini bilmiyorlar. Eskiden derdim ki, kadınlarda harcamalı, hayat müşterek, kıyamam sevdiğim adama yüklenmeye ama öyle değilmiş. Sen ona kıyamazken , o nasıl olsa yapıyor bir de sesi çıkmıyor diye alır yürür. Tecrube ve yenen kazıklarla sabittir bu dediklerim. Herkes aynı mıdır vardır mutlaka istisnalar ama benimki de istisnaydı ....

Yapma arkadaşım, herkes yerini ve vazifesini bilsin, zorlansın, gerekirse geç olsun ama bırak terlesin biraz. Araba alıp, keyfini yapmayı bilen adam düğününü yapmayı da bilsin. Dilerim üzülmezsin, belli ki kalbin çok güzel, Allah korusun seni

Peki aileler eşya almayacaksa eşyaları da sizin birikiminizden mi alıcaksınız? Yoksa nişanlınla ortak mı almayı düşünüyorsunuz?

Biz şuan ikimizde gurbetteyiz ve ikimizin de bekar evi var. Eşyalar birleşecek sonra eksik kalanlar evlendikten sonra sırayla ortak alınacak. Ortaktan kastım evlendikten sonra para ortak harcanacağı için.

Teşekkür ederim. Nişanlım da biriktirdi bi 30bin kadar ama onun ki araba peşinatına gitti. Millet de diyecek yetti senin araba hesabın Doğrudur kaç ay hesap yaptık, çok tartıştık. İçim kıyıldı şu arabanın hesabını yapmaktan aylarca. Anlatırken bile bayıyor artık

"pardon da neden konu açtın? bak ne güzel kafanda ki soruları yerine oturtmuşsun ! merak etmiyoruz biz ama sen ediyor ve rahatsız oluyorsun ki açtın konunu lakin bazılarımız farklı cevaplar verince açıklama yaptın. para senin,koca senin ! bize ne ki! biz fikrimizi beyan ettik, işine gelir ya da gelmez ama şu yorumun herşeyi açıkladı çok RAHATLADIK ! mutluluklar..." diyen kişi demi iyi niyetli? Peki, tamam öyle olsun bakalım.
Para bankada olduğu için düşürdüm deme şansım yok. İkimizde aynı maaşı alıyoruz, evlendikten sonra ortak olacak. Ben aylık bir miktar alıcam kendi şahsi harcamalarım için. Geri kalana karışmıycam. Tabi yatırım gibi büyük meblalar dönmedikten sonra. Öle karar aldık, bilemiyorum tabi bu konuda da ne kadar haklıyım. Onu korumak, ikimizi mükemmel 2 çift göstermek için yazmıyorum bunları. Facebook mu burası.. Ama olaylar ne kadar doğru anlaşılırsa bana o kadar yardımcı olabilecek öneriler gelir diye yazıyorum. Annene de saygılar.. Benim içime sinmeyen olaylar da onlar zaten. O yüzden geri istiycem. Geçmişte çok hata yaptım, şimdi o yaptıklarımın bedelini ödüyorum. Baştan sıkı alsaydım bunlar olmazdı. Bir süre sonra da sözden dönmek zor oluyor. Neyse uzattım yine, teşekkür ederim ilginiz için..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…