Kimse baştan alcam demez zaten.
Nişanlın daha nişanlıyken kendi cebinde parası olmasına rağmen senden para alıp ailesine vermiş.
Evlenince mi altınlarını alamayacak ailem darda hem bu para bizim değil mi borç der su içirir yine.
İnşallah bu konunun sonunda da nişanlı melek biz kıskanç olmayız
Kendi cebinde parası yoktu koyduğu para arabaya gidiyor. O yüzden benle paylaştı, ben çok razı olmasam da olmaz gönderme diyemedim. Evlenince altınları ailesine verir mi, e bu da bi ihtimal elbette. Ama pek sanmıyorum, zaten dese de vermesine izin vermem. O kadar da değil.
Kim kıskanç kim değil bilmiyorum ama bende bi enayilik olduğu kesin. Aslında herkesten önce benim bir psikoloğa görünmem gerek. İnsanlara hayır demeyi bilmiyorum ve herkese yardım edeyim istiyorum. Şuan bu konuyla alakasız ama bir telefon geldi. Birisinin sattığı pekmeze destek olmak için müsteri buldum. Parasını sonra verecek kabul edersen dedim tamam dedi. Şimdi arıyor bana parayı getir diye. Bende salak salak tamam diyorum. Offf nefret ediyorum bu huyumdan nefreeett...Siz de bana kalkmış akıl vermeye çalışıyorsunuz, desenize kızım sen bi doktora görün diye.
Dalga geçiyorum sanmayın haa bu hafta gidiyorum psikoloğa...
Kendi cebinde parası yoktu koyduğu para arabaya gidiyor. O yüzden benle paylaştı, ben çok razı olmasam da olmaz gönderme diyemedim. Evlenince altınları ailesine verir mi, e bu da bi ihtimal elbette. Ama pek sanmıyorum, zaten dese de vermesine izin vermem. O kadar da değil.
Kim kıskanç kim değil bilmiyorum ama bende bi enayilik olduğu kesin. Aslında herkesten önce benim bir psikoloğa görünmem gerek. İnsanlara hayır demeyi bilmiyorum ve herkese yardım edeyim istiyorum. Şuan bu konuyla alakasız ama bir telefon geldi. Birisinin sattığı pekmeze destek olmak için müsteri buldum. Parasını sonra verecek kabul edersen dedim tamam dedi. Şimdi arıyor bana parayı getir diye. Bende salak salak tamam diyorum. Offf nefret ediyorum bu huyumdan nefreeett...Siz de bana kalkmış akıl vermeye çalışıyorsunuz, desenize kızım sen bi doktora görün diye.
Dalga geçiyorum sanmayın haa bu hafta gidiyorum psikoloğa...
merak ettlm burcun ne ?
şaka değil bu ''hayır'' diyememek ciddi bir psikolojik problem. sana örnek olarak gösterdiğim boşanmış arkadaşım da psikiyatriste gidiyor, ilaç falan da kullanıyor hatta ve ona da aynı şeyi söyledi doktor.
Şöyle söyliyim.
Evlendikten sonra altınları bankada saklayalım diye karar aldık.
Takılacak olanlar evde kalacak, gerisi banka kasasında. Yani öle benim
ailem alır falan demedi.
işallah mutlu bi evliliğin olur ama bişey anlatmak istiyorum yakın zamanda bi arkadaşım boşandı.arkadaşım düğünden 1 hafta sonra altınları bozdurdu araba aldılar.3 sene içinde anlaşmazlıklar yaşamışlar ve kız ciddi anlamda bunalıma girmiş sırf eşinden kurtulmak için anlaşmalı boşanmaya razı olmuş ne nafaka istemiş ne başka bişey altınların parasıyla alınan arabanın tamamı şu an eşinde 1 kuruş dahi alamadı uğraşsa alırdı ama kurtulmanın yoluna bakmış.aslında şu an çok üzgün kendi anne babasının ve akrabalarının taktığı altınlar o adamda kaldı.oldukça pişman kısacası körü körüne güvenmek herşeyi birinin önüne sunmak çok mantıklı değil hayat iyi veya kötü sürprizlerle dolu tedbirli olmakta yarar var
bende söyledim keşke hakkını alsaydın hatta canını acıtmak için nafakada alsaydın diye ama kızcağız öyle şeyler yaşamışki otobüse binmiş annesinin yanına gelmiş sonrada karar almış eşiyle muhatap olmaktan kaçmış.eşyaların çoğunu arkadaş almıştı hepsini satıp çeyizlerini kargoya verip gelmiş sonradaanlaşmalı boşanarak 2. büyük hatayı yapmış. değil altınları, donuna kadar alsaydı içi anca soğurdu
evet, düğünüme özendiğim doğru ama imkanlar çerçevesinde elbette. Ama hiç kimse güzel bir düğün yapmak için rastgele biriyle evlenmez. Çocuk sahibi olmak için evleneni duydum da, düğün için sanmam. Elimden geldiğince her eleştiriye açığım, şu ana kadar kimseye kötü bir cevap yazmadım. Kaldı ki siz haklı bir tepki veriyorsunuz. Ama ben birşey dediğimde diyorlar ki neden savunuyorsun? Savunuyor olsam cimri birisi der miyim onun için? Derdimi açar mıyım buraya? Evlenir, fotoğrafımı koyar, bakın kızlar ne mutlu gelin oldum derim.
Ama herkesin unuttuğu birşey var. Siz burada yazan bir satırla yorum yapıyorsunuz, bense geçen 4 seneyi belleğimden geçirip yorum yapıyorum. Evet benim nişanlım bi çikolata çiçeği kendim alayım demedi.Çok tartışıyoruz bunun için çok kızıyorum. Yapma diyorum, herşey para demek değil. Yüreğimden bir şey kopuyor, çok üzülüyorum. Ama bir de madalyonun öteki yüzü var. Sevdiğim yönleri.. Ki bu taraf daha ağır bastığı için onunla yoluma devam ediyorum. Şimdi birçok kişi diyecek ki madem halinden memnunsun neden konu açtın hadi sana güle güle. Her ne kadar bana kızsanız da ben sizden bir şeyler öğrendim. İçimden geçenlerin doğru olduğuna inandım yazdıklarınızla. Bundan sonra her şeyi içime sinen şekilde yapacağım. Belki geriye dönüp çikolata çiçek yaptırtamam kendime ama öncelikle 3000i geri alıcam, ailesi de benim memleketimde ki düğünü yapmayacak belki ama onun parasını fazlasıyla vereck
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor.
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
bütün yorumları okumadım ama okuduğum yorumların birçoğuna katılmıyorum..yeni evlendim ben de ..evlendiğimde 3 yıldır çalışıyordum ve benim de bir miktar param vardı kenarda eşim ise yeni atanmıştı ve dolayısıyla hiç parası yotu kenarda ama düğün için hemen kredi çektik 6-7 ay o ödedi şimdi birlikte ödüyoruz..ailelerin hiç yardımı olmadı düğünden tut eşyalara gelinlik damatlığa kadar biz yaptık tabi bi kısmı benim birktiridğim paradan oldu ama lafını yapmadık bunun hiç.."ben" yok "biz" var bi saatten sonra .. ki senin nişanlın da araba almış ne güzel..biz şimdi tekrar kredi yenilicez araba alalım diye..ama çoook mutluyuz..inşallah en az benim kadar mutlu olursun.yani kısacası eğer seviyorsan ve mutlu olucağına inanıyorsan sakın dert etme parayı..benim çok arkadaşım var ki her şeyi erkek tarafı yaptı borçsuz evlendiler ama sonuç kötü oldu..
Allah bi yastıkta kocatsın diyim şimdiden :))
bütün yorumları okumadım ama okuduğum yorumların birçoğuna katılmıyorum..yeni evlendim ben de ..evlendiğimde 3 yıldır çalışıyordum ve benim de bir miktar param vardı kenarda eşim ise yeni atanmıştı ve dolayısıyla hiç parası yotu kenarda ama düğün için hemen kredi çektik 6-7 ay o ödedi şimdi birlikte ödüyoruz..ailelerin hiç yardımı olmadı düğünden tut eşyalara gelinlik damatlığa kadar biz yaptık tabi bi kısmı benim birktiridğim paradan oldu ama lafını yapmadık bunun hiç.."ben" yok "biz" var bi saatten sonra .. ki senin nişanlın da araba almış ne güzel..biz şimdi tekrar kredi yenilicez araba alalım diye..ama çoook mutluyuz..inşallah en az benim kadar mutlu olursun.yani kısacası eğer seviyorsan ve mutlu olucağına inanıyorsan sakın dert etme parayı..benim çok arkadaşım var ki her şeyi erkek tarafı yaptı borçsuz evlendiler ama sonuç kötü oldu..
Allah bi yastıkta kocatsın diyim şimdiden :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?