Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Kendi cebinde parası yoktu koyduğu para arabaya gidiyor. O yüzden benle paylaştı, ben çok razı olmasam da olmaz gönderme diyemedim. Evlenince altınları ailesine verir mi, e bu da bi ihtimal elbette. Ama pek sanmıyorum, zaten dese de vermesine izin vermem. O kadar da değil.
Kim kıskanç kim değil bilmiyorum ama bende bi enayilik olduğu kesin. Aslında herkesten önce benim bir psikoloğa görünmem gerek. İnsanlara hayır demeyi bilmiyorum ve herkese yardım edeyim istiyorum. Şuan bu konuyla alakasız ama bir telefon geldi. Birisinin sattığı pekmeze destek olmak için müsteri buldum. Parasını sonra verecek kabul edersen dedim tamam dedi. Şimdi arıyor bana parayı getir diye. Bende salak salak tamam diyorum. Offf nefret ediyorum bu huyumdan nefreeett... Siz de bana kalkmış akıl vermeye çalışıyorsunuz, desenize kızım sen bi doktora görün diye.
Dalga geçiyorum sanmayın haa bu hafta gidiyorum psikoloğa...

evet evet. psikolog sana iyi gelecek.

şaka değil bu ''hayır'' diyememek ciddi bir psikolojik problem. sana örnek olarak gösterdiğim boşanmış arkadaşım da psikiyatriste gidiyor, ilaç falan da kullanıyor hatta ve ona da aynı şeyi söyledi doktor.

Bence de psikoloji eğitimli,konunun dışından biri ile görüşmen iyi olur inşallah.

Bu yaşananları ailene anlatıp fikirlerini alsan,onlar senin için en iyisini isterler,seni en iyi onlar tanırlar.Evlilik gibi önemli kararda onlarında bu konulardaki düşünceleri önemli.Ailede aklına güvendiğin bir büyüğün ile bu dertlerini paylaşsan.

merak ettlm burcun ne ?

Bu hayatta önce kendini düşüneceksin ne sevgili, ne eş, ne nişanlı önce kendi mutluluğun sonra diğerleri bencillik gibi görünse de değil bence. Ben mutsuz olurken napayım karşımdakinin mutluluğunu biraz da o beni düşünsün.

Bence de gitmelisin açıkcası burda herkes enayi demek istiyo ama diyemiyo çünkü ya Allah deyip verdikçe vermişsin. Çok mu zenginsin. Kendi anası babası zorda adam araba sevdasında çok çekeceksin haberin yok.. Senin şuan parası yoktu, tek cepten çıksın cümlelerin kılıf uydurmak çünkü senin de içine sinmiyo.

merak ettlm burcun ne ?

Oğlak

Bu tarz tedavilerde ilaca karşıyım, insanları dinlemek yerine hemen herkese ilaç veriyorlar. Bi psikoloğa gidicem bende. Bakalım o neler diyecek. Daha öncede çok düşünmüştüm ama cesaret edip gidemedim. Şimdiyse kararlıyım. Gitmezsem üzerime baskı yapın

Şöyle söyliyim.
Evlendikten sonra altınları bankada saklayalım diye karar aldık.
Takılacak olanlar evde kalacak, gerisi banka kasasında. Yani öle benim
ailem alır falan demedi.

kızlar hiç değise altınları kurtardık
bu da kk zaferi olsun onca sinirlendikten sonra ,(mavi nazar boncuğu taktım ):)

Madem düğün yapacak parası yok arabayı ne diye alıyor o zaman.

Bugün sıfır bir otomobilin değeri en az 35.000 tl dir.

Eleman kendine sıfır araba alıyor senin biriktirdiğin paraları da ailesine yolluyor bunlar sana mantıklı geliyor mu.

Son düzenleme:
Bir kere kimse sana sormayacak ne şimdi ne de ilerde paranız var mı kızım ya da oğlum diye neden çünkü sen her şeyi Aslan gibi yapıyorsun Zaten nasıl olsa çalışıyorsun paran var gırtlağına kadar borçlu da olsan bu böyle olacak bir de eşi ev hanımı olan bir kaynın varsa her yatırım ona yapılır sen öyle kendinden gidenlerle kalırsın öyle el elde el başta. Sinir oluyorum seninle aynı durumları yaşadım evin erkeği sen olma bırak nişanlın düşünsün ne demek 3000 lira bunun sonu gelmez

Offf sen baya abartmışsın arkadaşım.Tamam sende tabi üzerine düşeni yapacaksın ama ailesine para göndermek nedir ya daha nişanlıyken? Allah korusun ama ilerde bir durum olursa arabada hiçbir söz hakkın yok evlenmeden önce alınmış.çiçeğine çikolatana kadar sen aldıysan ne anlamı var ki böyle.keşke arabayı evlendikten sonra alsaydınız.orda hatalı davranmışsın bence. bence ailemin acil ihtiyacı vardı onlara yardım ettim de,bende de kalmadı de damat tarafı olarak biraz onlar düşünsün.ne güzel ya gelini al,düğün ya masrafları gelin karşılasın damat beyde çeksin arabasını altına miss valla.

işallah mutlu bi evliliğin olur ama bişey anlatmak istiyorum yakın zamanda bi arkadaşım boşandı.arkadaşım düğünden 1 hafta sonra altınları bozdurdu araba aldılar.3 sene içinde anlaşmazlıklar yaşamışlar ve kız ciddi anlamda bunalıma girmiş sırf eşinden kurtulmak için anlaşmalı boşanmaya razı olmuş ne nafaka istemiş ne başka bişey altınların parasıyla alınan arabanın tamamı şu an eşinde 1 kuruş dahi alamadı uğraşsa alırdı ama kurtulmanın yoluna bakmış.aslında şu an çok üzgün kendi anne babasının ve akrabalarının taktığı altınlar o adamda kaldı.oldukça pişman kısacası körü körüne güvenmek herşeyi birinin önüne sunmak çok mantıklı değil hayat iyi veya kötü sürprizlerle dolu tedbirli olmakta yarar var

anlaşmalı boşanarak 2. büyük hatayı yapmış. değil altınları, donuna kadar alsaydı içi anca soğurdu

anlaşmalı boşanarak 2. büyük hatayı yapmış. değil altınları, donuna kadar alsaydı içi anca soğurdu
bende söyledim keşke hakkını alsaydın hatta canını acıtmak için nafakada alsaydın diye ama kızcağız öyle şeyler yaşamışki otobüse binmiş annesinin yanına gelmiş sonrada karar almış eşiyle muhatap olmaktan kaçmış.eşyaların çoğunu arkadaş almıştı hepsini satıp çeyizlerini kargoya verip gelmiş sonrada

valla bana biraz garip geldi..senin biriktirdiğin parayla orda burda oğlumu evlendirdim diye konuşulursa batar bu sana söyleyeyim..sana takılacak altınların parası senden çıkacaksa nişanlının ailesi ne demeye var..durumları mı yok düğün yapmaya had oğulları araba aldı insan altınların parasını senden istemeye utanır be...

Hadi bakalım
İnşallah

bütün yorumları okumadım ama okuduğum yorumların birçoğuna katılmıyorum..yeni evlendim ben de ..evlendiğimde 3 yıldır çalışıyordum ve benim de bir miktar param vardı kenarda eşim ise yeni atanmıştı ve dolayısıyla hiç parası yotu kenarda ama düğün için hemen kredi çektik 6-7 ay o ödedi şimdi birlikte ödüyoruz..ailelerin hiç yardımı olmadı düğünden tut eşyalara gelinlik damatlığa kadar biz yaptık tabi bi kısmı benim birktiridğim paradan oldu ama lafını yapmadık bunun hiç.."ben" yok "biz" var bi saatten sonra .. ki senin nişanlın da araba almış ne güzel..biz şimdi tekrar kredi yenilicez araba alalım diye..ama çoook mutluyuz..inşallah en az benim kadar mutlu olursun.yani kısacası eğer seviyorsan ve mutlu olucağına inanıyorsan sakın dert etme parayı..benim çok arkadaşım var ki her şeyi erkek tarafı yaptı borçsuz evlendiler ama sonuç kötü oldu..

Allah bi yastıkta kocatsın diyim şimdiden :))

Bak, ilk alti, yedi ay o ödemis. Yani demekki sadece senin parana güvenmiyip, kendiside kredi çekmek istemis. Konu sahibinin nisanlisi bunu bile yapmamis. Adam bütün parasini arabaya vermis (ki dügün var, neden bu araba telasi? haydi diyelim araba çok çoook gerekiyor ve acil, neden bu kadar lüks araba?). Arabaya para verecegi yerine bide gitmis konu sahibinden 3000 tl para aliyor, kendi annesine, babasine vermek için. Bunlarin hepsini geçtim, adam kiz istemedeki çikolata, çiçegin parasini bile konu sahibinden almis.

Siz burda nasil bir haksizlik göremiyorsunuz? Elbette herseyi erkek tarafina yüklemeye gerek yok, karsindaki bankamatik degil. Fakat herseyinde bir siniri vardir. Konu sahibinin nisanlasi onu açikça kullaniyor. Hatta o nisanlisi kendisi demis, dügünü pek önemsemedigini, güya arabanin yatirim oldugunu (ne yatirimi allah askina, 1 gün kullandiktan sonra bile insan zarar ile satiyor). Konu sahibi birazda nisanlisi istedigi gelinlige, kinaligi alip, dügünü yapmaz (gereksiz ve pahali diye nisanlisina göre) diye herseye kendisi üstlendi.

Ben anliyamiyorum, benim nisanlim parasi varkene bana niye gelinligime, istedigim dügün için çaba sarf etmesin? Insan karsindakini seviyorsa, o karsindakini mutlu görem ister.

Son düzenleme:

sizin eşiniz söz çikolatasını size aldırmadı değil mi? ya da ailesinin takacağı altının parasını sizden almamıştır muhtemelen
ben değil biz diyorsun ya, bu konuda ben değil sen var hem de sadece, yapayalnız bir sen!
yeni alınacak araba düğün arefesinde alınıp bütün masraflar size iteklenseydi de yine böyle düşünür müydünüz?
durumlarınız çok farklı. mukayese edilecek türden değil

Nişanlına destek olman kötü birşey değil canım. Neticede siz bir aile olacaksınız. Ayrıca uzun süre aklı başında davranıp tasarruf yapman takdire şayan.

ANCAK;

Senin parandan ailesine göndermesi kabul edilemez.

Geçmişi düşünerek yorum yapıyorum diyorsun haklısın elbette.

Yardımcı ol, iyi niyetli ol ama kendini kullandırma. Herşeyin altından sen kalkarsan nişanlın ailesinin yapmadıklarını asla görmeyecek ve maalesef senin yaptıklarınıda önü sonu unutacak, insanız nihayetinde.

Sen sadece kız tarafına düşen şeyleri yap. Eve alınacak eşya vs... konusunda ekonomik davranın elbette ama bırak insanlar ailesinin nasıl olduğunu görsün. Bırak ailesi strese girsin.

Yüreğin güzel bahtında açık olsun canım. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…