- 19 Ekim 2009
- 1.956
- 2.524
- 333
Offf sen baya abartmışsın arkadaşım.Tamam sende tabi üzerine düşeni yapacaksın ama ailesine para göndermek nedir ya daha nişanlıyken? Allah korusun ama ilerde bir durum olursa arabada hiçbir söz hakkın yok evlenmeden önce alınmış.çiçeğine çikolatana kadar sen aldıysan ne anlamı var ki böyle.keşke arabayı evlendikten sonra alsaydınız.orda hatalı davranmışsın bence. bence ailemin acil ihtiyacı vardı onlara yardım ettim de,bende de kalmadı de damat tarafı olarak biraz onlar düşünsün.ne güzel ya gelini al,düğün ya masrafları gelin karşılasın damat beyde çeksin arabasını altına miss valla.
işallah mutlu bi evliliğin olur ama bişey anlatmak istiyorum yakın zamanda bi arkadaşım boşandı.arkadaşım düğünden 1 hafta sonra altınları bozdurdu araba aldılar.3 sene içinde anlaşmazlıklar yaşamışlar ve kız ciddi anlamda bunalıma girmiş sırf eşinden kurtulmak için anlaşmalı boşanmaya razı olmuş ne nafaka istemiş ne başka bişey altınların parasıyla alınan arabanın tamamı şu an eşinde 1 kuruş dahi alamadı uğraşsa alırdı ama kurtulmanın yoluna bakmış.aslında şu an çok üzgün kendi anne babasının ve akrabalarının taktığı altınlar o adamda kaldı.oldukça pişman kısacası körü körüne güvenmek herşeyi birinin önüne sunmak çok mantıklı değil hayat iyi veya kötü sürprizlerle dolu tedbirli olmakta yarar var
bütün yorumları okumadım ama okuduğum yorumların birçoğuna katılmıyorum..yeni evlendim ben de ..evlendiğimde 3 yıldır çalışıyordum ve benim de bir miktar param vardı kenarda eşim ise yeni atanmıştı ve dolayısıyla hiç parası yotu kenarda ama düğün için hemen kredi çektik 6-7 ay o ödedi şimdi birlikte ödüyoruz..ailelerin hiç yardımı olmadı düğünden tut eşyalara gelinlik damatlığa kadar biz yaptık tabi bi kısmı benim birktiridğim paradan oldu ama lafını yapmadık bunun hiç.."ben" yok "biz" var bi saatten sonra .. ki senin nişanlın da araba almış ne güzel..biz şimdi tekrar kredi yenilicez araba alalım diye..ama çoook mutluyuz..inşallah en az benim kadar mutlu olursun.yani kısacası eğer seviyorsan ve mutlu olucağına inanıyorsan sakın dert etme parayı..benim çok arkadaşım var ki her şeyi erkek tarafı yaptı borçsuz evlendiler ama sonuç kötü oldu..
Allah bi yastıkta kocatsın diyim şimdiden :))
Nişanlına destek olman kötü birşey değil canım. Neticede siz bir aile olacaksınız. Ayrıca uzun süre aklı başında davranıp tasarruf yapman takdire şayan.
ANCAK;
Senin parandan ailesine göndermesi kabul edilemez.
Geçmişi düşünerek yorum yapıyorum diyorsun haklısın elbette.
Yardımcı ol, iyi niyetli ol ama kendini kullandırma. Herşeyin altından sen kalkarsan nişanlın ailesinin yapmadıklarını asla görmeyecek ve maalesef senin yaptıklarınıda önü sonu unutacak, insanız nihayetinde.
Sen sadece kız tarafına düşen şeyleri yap. Eve alınacak eşya vs... konusunda ekonomik davranın elbette ama bırak insanlar ailesinin nasıl olduğunu görsün. Bırak ailesi strese girsin.
Yüreğin güzel bahtında açık olsun canım. Sevgiler
..Araba şirket üzerine alındı. Vergiden düşmek için. Yani aslında o araba şuan bizim değil, şirketin. (Şirketinde bizim olduğu falan anlaşılmasın) Kendi üzerine alabilmesi için 2 yıl geçmeli kanunlara göre....
.. bak şimdi ben 3000 para gönderiyorum bana 2 bilezik geliyor. şimdi internetten baktım 2000i biraz geçiyor ortalama aldıkları...
Yani aradaki yorumları okumadım ama hemen hemen aynı şeylerinn yazıldıgını tahmin ediyorum.
Ben yetişkin insanların evlenirken kendi sorumlulukları almaları gerektiğine inanan biriyim.
Evlenen nişanlının da ayrı gayrısı olmaması gerekiyor. Ama bilemedim senin durumun çok farklı.
Nişanlın sorumsuz, tüm yükü senin üzerine yükleyen biri gibi.
Ve maalesef buna da alıştırmışsın. Bu saatten sonra benden bu kadar deme şansın yok. Karşı taraf senden sürekli bekleyiş içerisinde olacak.
Vermediğin noktada da araya ayrı gayrı sokmakla suçlanacaksın. Belkide sana paragöz diyecek.
Benim esas merak ettiğim araba kimin üzerine???
Madem bu derece yakınsınız seni de düşünüp o arabayı senin üzerine yapması gerek.
Ne bilim kızdım açıkçası, senin bu kadar düşünülmemene.
Hakkında hayırlı olsun.
canım ailesine kıyamıyosa kendi çalışıp yapsın herşeyini. senin sırtından evlenmesi doğru değil ki. bence o yolladığın parayla iki bilezik yapar takarlar sana.kendini kullandırma. erteleyin düğünü olmadı beyefendi para biriktirsn. ailesine kıyamıyor sana kıyıyor. tıpkı bnm eski vatandaş gibi.
Bu kadar saf olma ya. Sen niye birikiminden bahsediyorsun ki , niye bu kadar tüm yük senin üstüne bindi ki. Evlendikten sonra olucak tabloyu tahmin etmek zor değil. Evim giderlerini de sana karşılatır. Bari şimdiden onu söyle de alıştır. Biz seninle ev arkadaşı olmayacağız, evi geçindiriceksin, sorumluluklarını biliceksin de . O zamanda parayı sayma adamın eline. Bu kadar şeye yine iyi soğumamışsın, ben böyle bir insana saygı duyamam, saygı duymadığım için sevgim de biterdi.
Canım bu işlem yasal olabilir ama kandırmaca değil mi?Sizin olmayan bir şirkete araba almış gibi yapıp indirimden faydalanıp aslında o arabayı şirkete değil kendinize alıyorsunuz.Yani aldatan aldatılmaz mı?
3000 TL para olarak borç verildiyse doğru olan para olarak geri almak değil mi?
Canım sen çok sevimli yazıyorsun ama lütfen yanlış anlama bu kadar para biriktirip ve paranın takibini de yapabildiğine göre bizim sana saf,kandırılıyor kızcağız şeklinde yaklaşmamız bana garip gelmeye başladı.Beni anlayacağını umuyorum:44:
Hayatım hoca fetvası karşısında benim sözümün ne hükmü olur?:))))Haram mı helal mi diye soruyorsanız, danıştık birkaç hocaya ve sıkıntı olmadığını söylediler. Ama sizin bildiğiniz başka birşey varsa, paylaşın lütfen.
tabi ki 3000 tl para olarak verilmeli. ben onunla 2 bilezik alındı derken şaka yapıyorum. para daha öncesinde alınmıştı. ha belki de o para bekletildi ve altın aldılar bana. İşin iç yüzünü bilemiyorum yani o 3000 nereye gitti? kesin hüküm vermek zor. Sonuçta ben nişanlanıyorum elbette bilezik takacaklar. Ben o 3000i nişanlımdan alıcam, lakin şuan tatilde o yüzden sürekli alıcam alıcam diyip bi faaliyet gösteremiyorum
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor.
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
Allahım ne kadarda kibar ve tatlısın kız yanaklarını sıkasım geldi ha
canım yaa inşallah mutlu olursunda biz yanılırız
kızım ne yapmışsın sen
2 erkek annesiyim.masrafların düğünün ortak yapılması taraftarıyım ama senin ki çok fazla olmuş.
gelinim olur musun
Tatlııım o paradan 2 bilezik takıldı zaten, ekstra para kalmadı. düğüne yakın tekrar yolluycam ben onunla alacaklarAilesine düşkün erkeği de hiç sevmezdim halbuki
Ne yapıyorsun minnoş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?