Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Bu kadar saf olma ya. Sen niye birikiminden bahsediyorsun ki , niye bu kadar tüm yük senin üstüne bindi ki. Evlendikten sonra olucak tabloyu tahmin etmek zor değil. Evim giderlerini de sana karşılatır. Bari şimdiden onu söyle de alıştır. Biz seninle ev arkadaşı olmayacağız, evi geçindiriceksin, sorumluluklarını biliceksin de . O zamanda parayı sayma adamın eline. Bu kadar şeye yine iyi soğumamışsın, ben böyle bir insana saygı duyamam, saygı duymadığım için sevgim de biterdi.

sizin yorumlarınızı okuyunca da haklısınız gibi geldi ama umarım art niyetli değildir nişanlısı..bunu en iyi konu sahibi bilebilir...
Allah yardımcısı olsun umarım her şey istediği gibi olur..

Evlenmek için herhangi bir acelen yoksa bekle nişanlın kendi durumunu toparlasın.
Parayı da ailene verdiğini babanın vs borcu olduğunu ona yardım ettiğini illet.
Bakalım nişanlının tutumu bu durumda nasıl olacak ?
Yazık günah biriktirdiğin paraya emeğe bence

canım ailesine kıyamıyosa kendi çalışıp yapsın herşeyini. senin sırtından evlenmesi doğru değil ki. bence o yolladığın parayla iki bilezik yapar takarlar sana.kendini kullandırma. erteleyin düğünü olmadı beyefendi para biriktirsn. ailesine kıyamıyor sana kıyıyor. tıpkı bnm eski vatandaş gibi.

Yani aradaki yorumları okumadım ama hemen hemen aynı şeylerinn yazıldıgını tahmin ediyorum.
Ben yetişkin insanların evlenirken kendi sorumlulukları almaları gerektiğine inanan biriyim.
Evlenen nişanlının da ayrı gayrısı olmaması gerekiyor. Ama bilemedim senin durumun çok farklı.
Nişanlın sorumsuz, tüm yükü senin üzerine yükleyen biri gibi.
Ve maalesef buna da alıştırmışsın. Bu saatten sonra benden bu kadar deme şansın yok. Karşı taraf senden sürekli bekleyiş içerisinde olacak.
Vermediğin noktada da araya ayrı gayrı sokmakla suçlanacaksın. Belkide sana paragöz diyecek.
Benim esas merak ettiğim araba kimin üzerine???
Madem bu derece yakınsınız seni de düşünüp o arabayı senin üzerine yapması gerek.
Ne bilim kızdım açıkçası, senin bu kadar düşünülmemene.
Hakkında hayırlı olsun.

Araba konusunu çok anlatıyorum kusura bakmayın ve onu savunmaya çalıştığımı sanmayın ancak işin aslı şu: Araba şirket üzerine alındı. Vergiden düşmek için. Yani aslında o araba şuan bizim değil, şirketin. (Şirketinde bizim olduğu falan anlaşılmasın) Kendi üzerine alabilmesi için 2 yıl geçmeli kanunlara göre. Yani bu süre de biz evlendikten sonraya denk geliyor. Evlendikten sonra aldığı mal olduğu için de araba da Allah korusun varsayalım ki boşanma durumunda hakkım oluyor.

Buna çok yakın bir hikaye de benim arkadaşım yaşadı bi an dedim acaba aynı kişi mi:44: Hatta bende dedim, nafaka davası niye açmıyosun diye, ancak adam tehdit edince korkmuş, boşanıp kurtulayım demiş. Kimseye körü körüne güvenmemek gerek haklısın.
Allah herkese hayırlısını versin, ne diyelim..

Canım çok teşekkür ederim. Allah mutluluğunuz daim etsin, ne güzel. Böyle olumlu yorumlar alınca içim ferahlıyor. Ama bak şimdi ben 3000 para gönderiyorum bana 2 bilezik geliyor. şimdi internetten baktım 2000i biraz geçiyor ortalama aldıkları. Anlamadım yaa bu işi. Herşeyi erkek tarafının yapması da çözüm değil elbet. Yani mutluluk erkek ne aldı kız ne aldıya bakmaz bunu biliyorum. Ama o parayı geri almak zorundayım.. İmza: kötü kadın minnoş

Çok teşekkür ederim. Çok nazik, çok kibarsınız Söylediklerinizde de yerden göğe kadar haklısınız. Gerçekten bir psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. Sadece bunun için değil, genel olarak hayatımda hep insanlara iyi olayım derken ben sıkıntıya giriyorum. Burda açtığım konuda ki sorun bile solda sıfır kalır. Hatta bugün araştırdım. Yarın gitmek istedim ama en erken prş.ye gün verebileceklerini söylediler.

Canım bu işlem yasal olabilir ama kandırmaca değil mi?Sizin olmayan bir şirkete araba almış gibi yapıp indirimden faydalanıp aslında o arabayı şirkete değil kendinize alıyorsunuz.Yani aldatan aldatılmaz mı?

.. bak şimdi ben 3000 para gönderiyorum bana 2 bilezik geliyor. şimdi internetten baktım 2000i biraz geçiyor ortalama aldıkları...

3000 TL para olarak borç verildiyse doğru olan para olarak geri almak değil mi?

Canım sen çok sevimli yazıyorsun ama lütfen yanlış anlama bu kadar para biriktirip ve paranın takibini de yapabildiğine göre bizim sana saf,kandırılıyor kızcağız şeklinde yaklaşmamız bana garip gelmeye başladı.Beni anlayacağını umuyorum:44:

canım baştan bunca sorumluluğun altına tek başına girmen çok yanlış olmuş.aynı şeyleri yaşayan biri olarak yazıyorum ileride gerçekten pişman olacaksın...bende herşeyimi kendi birikimlerimle karşıladım,eşimin ailesi hiçbirşeye karışmadılar..sadece gelinlik,kına elbisesi ve düğünde taktıkları set ve 1 bilezik...ne perde,ne mobilya, ne halı hiçbirşeyden haberleri olmadı...keşke diyorum koysaydım ağırlığımı bunca sıkıntıyı yüklemeseydim kendime...evlendikten 1 yıl sonra işimden ayrıldım,eşimin işi bozuldu ve ailesi yine sormadı nasıl geçiniyorsunuz diye...düğün borçlarımız ailemin bize çektiği kredi ile ödendi.. bütün sıkıntıyı benim ailem çekti,yine de kimseye yaranamıyorsun inan bana yaptıkların için kimse seni takdir etmiyor sen çektiğin sıkıntı ile kalıyorsun..bu kadar değersiz miyim diye hala düşünüyorum

Allahım ne kadarda kibar ve tatlısın kız yanaklarını sıkasım geldi ha
canım yaa inşallah mutlu olursunda biz yanılırız

Ah şu gözü kör olasıca araba Canım araba şirket üzerine. Evlendikten sonra kendi üzerine geçecek. Ruhsatta adım olmayacak ama bildiğim kadarıyla zaten evlendikten sonra almış gibi olacağından benim de hakkım olacak. Ancak ben isterdim ki arabayı da önceden almış koymuş olsaydı. Düğünü yine beraber yapsaydık ona kabulum. Arabanın borcu evlenmeden bitecekti sözde, bu kadar pahalı olmayacaktı. Evdeki hesap çarşıya uymadıkça hırslandım bende. Kızdım haklı olarak. ama hiçbir işe yaramadı ve olay buralara kadar geldi. Şimdi ne kadar zor olsada yaptığım hataları toplamaya çalışıyorum. becerebildiğim kadarıyla artık, napalım...

Tatlııım o paradan 2 bilezik takıldı zaten, ekstra para kalmadı. düğüne yakın tekrar yolluycam ben onunla alacaklar Ailesine düşkün erkeği de hiç sevmezdim halbuki:26:

saklayamadım işte ne bilim. Evlendikten sonra maaşlar birleşecek. Giderler, alışverisler vs o paradan ödenecek. bir kısımda yine bankaya koyulacak, tasarruf amaçlı. Ben yine kendi ihtiyaçlarım için maaşımın bir kısmını alıcam. Evlendikten sonra ayrı gayrı olsun istemiyorum, o da biraz tuhaf kaçar. zaten benim şuanda da kendime ayırdığım para belli. şuan kira elek. vs ödüyorum ve bir kısmını yatırım için saklıyorum. değişen birşey olmayacak benim için. burdaki tek tehlike, biriken paranın örneğin ailesine gönderilmesi. onu da artık duruma göre bakıcaz.

Haram mı helal mi diye soruyorsanız, danıştık birkaç hocaya ve sıkıntı olmadığını söylediler. Ama sizin bildiğiniz başka birşey varsa, paylaşın lütfen.
tabi ki 3000 tl para olarak verilmeli. ben onunla 2 bilezik alındı derken şaka yapıyorum. para daha öncesinde alınmıştı. ha belki de o para bekletildi ve altın aldılar bana. İşin iç yüzünü bilemiyorum yani o 3000 nereye gitti? kesin hüküm vermek zor. Sonuçta ben nişanlanıyorum elbette bilezik takacaklar. Ben o 3000i nişanlımdan alıcam, lakin şuan tatilde o yüzden sürekli alıcam alıcam diyip bi faaliyet gösteremiyorum

düğünümü kendim yapmak ne demek gelin yapar mı düğünü, hiç zoruna gitmiyor mu benim yapabileceğim hatta kaldırabileceğim bir durum değil açıkçası...

Hayatım hoca fetvası karşısında benim sözümün ne hükmü olur?:))))
Yani sen yazdıklarımızı olgunlukla karşıladığın için bende şuna dikkat çekmek istedim.Kendi paramızın değeri hepimiz biliriz.Kimse bizi kullansın istemeyiz ama ne bileyim sanki kendi menfaatlerimiz söz konusu olunca daha esnek olabiliyoruz.Bende şöyle düşünmeye çalışan biriyim ben nasıl davranırsam banada öyle davranırlar.Şimdi uzatmayayım ben anlatamadım ama siz anlamışsınızdır diye umuyorum.

Şu para konuları insanı gerçekten yoruyor.Dilerim herşey gönlünce çözülürde sende gelin olmanın tadını yaşarsın.

Son düzenleme:

senin yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm inan bende herşeyimi kendim yaptım gelinlik düğün damatlık takılarım falan filan ama en küçülk detaya kadar kendim yaptımm. Sadece söz yaptım, nişan bile yapmadım ki eşim zor durumda kalmasın hani olurda bilezik falan takarlar diye... pişmanmıyımmmm hemde çooookkkkkkk yapma be arkadaşım vakit varken emin ol değer kıymet bilen yok ve hatta eşimden kaç defa ne fadakarlık yaptın lafını duydum ha senin eşin bi de çalışıyomuş benim eşte çalışmıyodu bir yıl sonra atandı.. yani kör kütük aşkkk ile yapılan davranışlar ama şimdi düşününce içime sindiremiyorum kendimi değersiz kıldımm. Eşimi çok seviyorum gerçekten hatta ona içimdekileri döktüğüm için bu kadar rahat konuşuyorum. şimdi arkadaşlarımdan görüyorum ve içim burkuluyor gerçekten bana bi nişan elbisesi falan alınmadı yaaaa (( kısacaaaa dönn hatadan dicem ama bütün paranı koymuşsun ortaya be canım

Tatlııım o paradan 2 bilezik takıldı zaten, ekstra para kalmadı. düğüne yakın tekrar yolluycam ben onunla alacaklar Ailesine düşkün erkeği de hiç sevmezdim halbuki

Ne yapıyorsun minnoş?

kızım ne yapmışsın sen
2 erkek annesiyim.masrafların düğünün ortak yapılması taraftarıyım ama senin ki çok fazla olmuş.

gelinim olur musun

kızım ne yapmışsın sen
2 erkek annesiyim.masrafların düğünün ortak yapılması taraftarıyım ama senin ki çok fazla olmuş.

gelinim olur musun

eveeeeett düğün 2 tarafta olacak. 1 tarafı onun ailesi, diğer tarafı benim ailem yapacak. İşte geriye kalan gelinlik damatlık vs. benden karşılanacak. Eşyaları evlendikten sonra ortak alıcaz, ki zaten şuan ikimiz de bekar evinde kaldığımızdan bir miktar eşyamız var, kalanları tamamlıycaz. Aslında bende düğünün erkek tarafı yapması taraftarıydım. Çünkü biz nişan falan istemedik, söz de evde oldu. ki zaten söze onlar masraf yapmadı ben yaptım. Bari düğünü onlar yapsalardı. kendi taraflarındaki düğünü yapıyor olabilirler ama zaten onların tarafındaki düğünden banane ordaki düğünü kendi akrabalarına yapıyorlar bana değil. Ama herşey benim istediğim gibi olmuyor işte maalesef..

Tatlııım o paradan 2 bilezik takıldı zaten, ekstra para kalmadı. düğüne yakın tekrar yolluycam ben onunla alacaklar Ailesine düşkün erkeği de hiç sevmezdim halbuki

Ne yapıyorsun minnoş?

ne gibi canım anlamadım?

Ayy Okudukça Daha da Sinir Basıyor Beni İnşallah Bu Konu Sahte Filandır Allahım Nolursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…