Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

kızım ne yapmışsın sen
2 erkek annesiyim.masrafların düğünün ortak yapılması taraftarıyım ama senin ki çok fazla olmuş.

gelinim olur musun

Oğlu olanlar ortaya çıkmaya başladı minnos, oğlum yok kızım var, gelinim olur musun diyemem ama gel seni nüfusuma geçireyim

off bak senin yazdıkların kalbimden vurdu beni..bende sadece söz yaptım aynı sen gibi, gerçi nişanı kendim de istemiyordum ama olsun olsun sonuç olarak onları yormamak, fazla masraf yapmasınlar boşuna diye istemedim. Eğer o 3 binimi alırsam, söz de bilezik takmış oluyorlar. Verev ki alamadım, ben onlara 1 bilezik takmış oluyorum, ayağınıza sağlık geldiniz bana söz yaptınız, aksi halde evde kalıyordum mahiyetinde Bana da alınmadı, söz elbisemi kendim aldım.
Hatamdan ne kadarıyla dönebilirim bilmiyorum ama artık düşündüklerimin sonuna kadar arkasındayım. Olsun, zaten birikmiş paramı düğünüm için saklıyordum. Ya da eşya alırdım. Aslında tek isteğim aileme para harcatmamaktı. Düğünü de kendimiz yapacaktık. Aileler yapsın işi sonradan çıktı. Önce bi düğünde ne takacaklarını ve ne kadarlık düğün yapacaklarını öğreneyim de, ona göre şekillendiricem artık

benimde merak ettiğim bişey var bu adama herşeyi kabul edecek kadar körkütük aşık olma sebebiniz ne? yanlış anlamayın böyle birine aşık olunmaz demiyorum bazı özellikleri vardır bunu bile unutturabilir ben onları merak ettim

herşey bi yana istemeye gelirken alacakları çicek ve çikolatanın parasını kendin vermen bana bile dokundu. en kral çiçek ve çikolata bile ne kadar tutar ki arkadaşım keşke gidip siz damadı isteseymişsiniz

Vallahi kusura bakma canım anlayamadım yaa... Gece gece uykum geldi ondan olabilir Evet kendi menfaatlerimizi, başkalarının menfaatinden üstün tutarız genelde. Ben ona karşı cimri davrandım da, o da o yüzden mi böle yapıyor demek istediniz acaba

kusura bakmayın belki yazdınız ama tüm sayfaları okuyamadım..
merak ettiğim bişi var
erkek tarafı diğer tüm görevlerini yerine getirdiler mi
ne bileyim bi bayram seyran hediyesi olur
bi nişan bohçası filan olur..

aslında ben de aşkın etrafında birleşen iki insanın arasında bu muhabbetlerin olmasını sevmiyorum
ama her insanın hem kendi hayatında hem de başka insanların hayatında bi yeri görevi var diye düşünüyorum
şimdiden başkalarının sorumluluğunu alırsanız çok zorluk yaşarsınız ilerde..
yapmış olduğunuz bu büyük güzel iş için bile(masraflar, alınan sorumluluklar) bi ton laf duyarsınız
ya da ilerde de sömürülürsünüz..

yok yanlış anlamadım da nasıl anlatayım şimdi bilemedim. Öncelikle iyi bir aile babası olabileceğine kanaat getiriyorum. Ailesine, evine bağlı bir erkek olarak görüyorum. Ama Allah yanıltmasın, pişman etmesin demekten kendimi alamıyorum. Çünkü çevremde ne kadar sakin, sessiz bir adam dediğim bir duyuyorum ki evde hır çıkarmış, bir duyuyorum altınları almış kaçmış. Neler oluyor neler. hayırlısı artık.

Biraz aldığı arabaya güvendim galiba. satış elemanı gibi çok ikna edici konuştu biz arabayı 58 tl ye aldık. şimdiki değeri ise yıl geçmeden 5bin arttı. Şuan üzerindeki kilometreyle sattığımızda dahi aynı aldığımız fiyata satabiliyoruz. hatta fazlasına bile satanlar var şuan. vergi indirimi, kendi indirimi derken uyguna almış olduk. sen düğünü hallet bende arabayı alayım dedi. gerekirse ilerde eve peşinat yaparız dedi. Mantıklı geldi. tabi tüm bunlar konuşulurken mantıklıydı da, iş icraate dökülünce içim yanmaya başladı. hele ailesine neden para gönderdik hiç anlayamadım. onlarda sözüm ona bana altın aldılar.
Arkadaşlar aslında ne düşündüm biliyor musunuz. Ailesi benden 3bin aldı ya hani. 2 bilezik aldılar etti 2bin geriye bin tl kaldı. onu da yol parası yaptılar bence. bu da yeni aklıma geldi. yol uzak, 600 den aşağı etmez. çünkü söz de a dan z ye herşeyi ben karşıladım. ama yol parasını istemediler. şimdi diyeceksiniz ki yuh artık yol parasını da mı sen verecektin? evet aynen öle arkadaşlar, isteseler verecektik. Allah'ım günahlarını alıyorsam sen affet

ah canım ya ne şanslı bi aileymişki senin gibi birine denk gelmişler her kızın kaldırabileceği bişey değil bu ama sen çok iyi özellikler görmüşsün onu bulmakta zor bu devirde inşallah pişman olcagın şeyler olmaz hakkında hayırlı olsun mutluluklar

okunacak gibi değil zaten ben bile zor takip ediyorum Ya şöyle anlatayım. aileler uzakta. ben 1 kez gittim sözden önce. bana kıyafet almışlardı elbise falan. sonra söz oldu. sözde bilezik taktılar. nişan yapmadık. bunların adetine göre bohça düğünden önce yapılıyor. daha bohça falan almadım. bayram hediyesi de almadım. gerçi 2 bayramı da ailemle geçirdim. telefonla konuştuk onlarla sadece

Sağol canım amin inşallah...

Çok özür dileyerek iyi niyetten öte dolu dolu saf olduğunu düşünmeye başladım.

Söz yapılırken yol parası istemediler bin tlyi de ona mı saydılar acaba diyosun bunu sana düşündürttükleri için bile o aileden senin soğuman gerekirdi. Hadi siz oğluyla konuşuyosunuz maşallah ailesi de hiç gurur yapmıyo oğlum kız istemeye giderken çikolatayı o alır mı diye bazı şeyler onur için şan için yapılır.

Altın takacakmış bilmem neymiş senin paranla sana yapıyolar yani sana olan elde var sıfırdır.

Kendi elinle kendini değersiz kılıyosun, kendini tepsiyle sunmaktan başka bi'şey değil inan ki bu. Bırak çabalasınlar ki değerin olsun.
Unutma ki zor olan güzel gelir insana hep. Kimse sana aferin demeyecek ailen de dahil.

İlerde tüm bu yaptıkların içine oturacak haberin yok. Değer verip bi'söz elbisesini almayı bırak çiçek bile almamışlar sana. Evlendiğinde yakın arkadaşın sana kendi nişanını, sözünü anlattığında da aklına bu cümle gelecek.

Sert yazdım ama bi'sarsıl hala pollyanna gibisin maşallah hayretler içinde okuyorum

Adam karaktersiz belli de sen de kör müsün be arkadaşım..
Senin yerinde olsam şapkamı önüme koyar bir kere daha düşünürdüm doğrusu..

Valla ben böylesini kk da bile görmemiştim şimdi gördüm tam oldu. Ya insanın hiçmi içi acımaz 58 bineadam altına araba alacak bende onun damatlıgını alacağım. Kızmayında hani bi laf varya ayranı yok içmeye ...... diye ona dönmüş.

Valla benim annem babam memur borçları yok onlar gözlerini karartıp da 60 binlik arabaya binmiyorlar. Birde demişssiniz ya değer kazandırıyor diye hangi araba o ben çok merak ettim. Ben tee kaç model arabaya yılda 3 4 bin para harcıyorum yok kasko yok sigorta yok bakım derken, sizinki nası değer kazandırıyor gideyim bende alayım ondan

Valla darılmayın gücenmeyinde, sizede müstehak olmuş. Burda kaç kadın dil döküyor sayfalarca siz hala 3 bin 5 bine takmışınız. Valla ben değil 10 bin 20 bin, düğün için arabamın dikiz aynasını vermem.

Haaaa yapar 60 binlik arabayı üzerime o ayrı

ne gibi canım anlamadım?

sen yine para mı yollayacaksın düğün öncesi, takı alsınlar diye mi?

nişanlından iyi baba olur mu bilemeyiz ama cimriden iyi koca olmaz bence. her kuruş harcaman ona önemsiz gelir, gözüne batar. maaşını bile rahat harcatmaz.

saklayamadım işte ne bilim. Evlendikten sonra maaşlar birleşecek. Giderler, alışverisler vs o paradan ödenecek. bir kısımda yine bankaya koyulacak, tasarruf amaçlı. Ben yine kendi ihtiyaçlarım için maaşımın bir kısmını alıcam. Evlendikten sonra ayrı gayrı olsun istemiyorum, o da biraz tuhaf kaçar. zaten benim şuanda da kendime ayırdığım para belli. şuan kira elek. vs ödüyorum ve bir kısmını yatırım için saklıyorum. değişen birşey olmayacak benim için. burdaki tek tehlike, biriken paranın örneğin ailesine gönderilmesi. onu da artık duruma göre bakıcaz.[/QUOTE]

sen bu şekilde yaparsan hiçbir zaman eşin sorumluluklarını bilmeyecek. Destek olmak başka , tüm yükün üstüne binmesi ve evlendikten sonra bile ev arkadaşı modunda yaşamanız başka..Eşin sorumluluğunu bilsin, bir erkek kirayı ödemeleri yapmayı bilmeyi sen ona yetişemediği yerde destek olmalısın. Ha o paradan tabiiki ailesine para göndericek, bunu görmek zor değil, sen çalış didin eşinin ailesine gitsin paraların

Ben öncelikle sizin eleştirileri bu kadar olgunlıkla karşılamanıza hayran kaldım.Maaşallah.Bozulup,kızmak yerine ne olduğunu anlamaya çalışıyorsunuz yani iletişime açık bir insansınız ne güzel.

Ben sizin için şöyle düşündüm.Bu insanlar günümüzde birçok kişinin yapamadığını yapabiliyor.İyi bir gelirleri var,para biriktirebiliyorlar...Bunları çoğumuz yapamıyoruz Allah nazarlardan korusun.Ama neden para konusunda huzurları yok?

Etme bulma dünyası deriz ya yada ne ekersen onu biçersin.Bu mantıkla hareket edeyim dedim.O zaman insan şu soruyu soruyor.Acaba parasal konularda bir hata mı yaptılar ki bu konuda paraları olduğu halde sıkıntı çekiyorlar.

O zamanda aklıma anlattıklarınızdan araba konusu geldi.Ordan şüpheli olabilecek bir kazanç(hocaya sorduğunuza göre başta sizinde içinize sinmedi demek ki) ne bileyim sizin birikiminizden belkide 3000TL olarak çıkıyor ve sizi üzüyor yada nişanlınız bir yandan araba alırken şirket adına yaparak kendince kar elde ediyor ama çiçek ve çikolata alacak parayı bulamıyor bu konu oluyor,can sıkıyor.

Belki konu araba değildirde sizin bilebileceğiniz başka bir şeydir.Yani özetle bir yerlerde pra konusunda haksız kazanç elde ediyorsak o bizden çıkar.Ben bu mantıkla sizin yaşadıklarınıza bakmaya çalıştım.Kesin böyledir demiyorum sadece bu şekilde de bir düşünmek gerekir.

Siz araba için kredi çekmiştiniz değil mi?Bak işte buda olabilir.Faize bulaşmışsınız.Bizde bile bile kredi çektik bizde parasal sıkıntılardan kurtulamıyoruz.Çünkü ilkemiz şu olmalıydı krediye bulaşma hele araba için asla.

Ben nerde hata yaptım ki bunları yaşıyorum o hatayı düzeltirsem yaşadıklarımda düzelir mantığı ile konuyu değerlendirmeye çalıştım.

Bende anliyamadim bir araba nasil deger kazancagini, sonucta bu araba, arsa degil. Ve farz edelimki deger kazandi, ne önemi var? Sanki nisanlisi hemen hemen bu sene arabayimi satacak?

Bu nasil mantikli geldi anliyamadim. Dügün var ve erkek arabayi düsünüyor. Ve bu erkek iyi bir baba ve iyi bir es olacakmis? Kusura bakma, onun ile iyi vakit geçirebilirsin, karsindaki iyi, neseli, komik felan görünebilir fakat iyi bir es ve baba olmak için sorumlulugu tasiyabilmen gerekiyor. Üzgünüm fakat böyle tavirlari sergiliyen bir insan ne bir es, ne bir baba olmaya hazir bence.

Bence konu sahibi kararin tekrar düsünsün. Biliyorum, kolay degil, neticede seviyorsum, senelerdir berabersin ama evlenip ayrilmak daha kötü, daha zor. En azindan bence evlenmeyi biraz erteleyin, kendinize zaman tanin ve onu izleyein.

Ayrica her zaman terar okuyorum "evlendigimizde maasler bir olacak" evet, ama borçlarda bir olacak. Sizde gereksiz bir arabanin evliligin basinda ödemek zorunda kaliyorsunuz. Yazik degilmi simdi? O arabaya vereceginiz parayi, ev, cocuk, baska bisey için kenara tutabilirdiniz.

Arkadaslar araba fiyatlarinda anlamlandiramadigim bir artis var. Eurodaki artistan olabilir. Gecen sene aldigimiz poloyu su an satsak ikinci el olmasina ragmen kar edicez nerdeyse. Bu konuya daha fazla takilmayalim artik.

Son düzenleme:
kızım ne yapmışsın sen
2 erkek annesiyim.masrafların düğünün ortak yapılması taraftarıyım ama senin ki çok fazla olmuş.

gelinim olur musun

allah iyiliğini versin
yalnız geç kaldın. parayı pardon atı alan üsküdarı geçti

bir de sıfır araba. kontağı çevirdiğin gibi en az 5 bin zarardasın

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…