kızım ne yapmışsın sen
2 erkek annesiyim.masrafların düğünün ortak yapılması taraftarıyım ama senin ki çok fazla olmuş.
gelinim olur musun
senin yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm inan bende herşeyimi kendim yaptım gelinlik düğün damatlık takılarım falan filan ama en küçülk detaya kadar kendim yaptımm. Sadece söz yaptım, nişan bile yapmadım ki eşim zor durumda kalmasın hani olurda bilezik falan takarlar diye... pişmanmıyımmmm hemde çooookkkkkkk yapma be arkadaşım vakit varken emin ol değer kıymet bilen yok ve hatta eşimden kaç defa ne fadakarlık yaptın lafını duydum ha senin eşin bi de çalışıyomuş benim eşte çalışmıyodu bir yıl sonra atandı.. yani kör kütük aşkkk ile yapılan davranışlar ama şimdi düşününce içime sindiremiyorum kendimi değersiz kıldımm. Eşimi çok seviyorum gerçekten hatta ona içimdekileri döktüğüm için bu kadar rahat konuşuyorum. şimdi arkadaşlarımdan görüyorum ve içim burkuluyor gerçekten bana bi nişan elbisesi falan alınmadı yaaaa(( kısacaaaa dönn hatadan dicem ama bütün paranı koymuşsun ortaya be canım
herşey bi yana istemeye gelirken alacakları çicek ve çikolatanın parasını kendin vermen bana bile dokundu. en kral çiçek ve çikolata bile ne kadar tutar ki arkadaşım keşke gidip siz damadı isteseymişsinizeveeeeettdüğün 2 tarafta olacak. 1 tarafı onun ailesi, diğer tarafı benim ailem yapacak. İşte geriye kalan gelinlik damatlık vs. benden karşılanacak. Eşyaları evlendikten sonra ortak alıcaz, ki zaten şuan ikimiz de bekar evinde kaldığımızdan bir miktar eşyamız var, kalanları tamamlıycaz. Aslında bende düğünün erkek tarafı yapması taraftarıydım. Çünkü biz nişan falan istemedik, söz de evde oldu. ki zaten söze onlar masraf yapmadı ben yaptım. Bari düğünü onlar yapsalardı. kendi taraflarındaki düğünü yapıyor olabilirler ama zaten onların tarafındaki düğünden banane ordaki düğünü kendi akrabalarına yapıyorlar bana değil. Ama herşey benim istediğim gibi olmuyor işte maalesef..
Hayatım hoca fetvası karşısında benim sözümün ne hükmü olur?:))))
Yani sen yazdıklarımızı olgunlukla karşıladığın için bende şuna dikkat çekmek istedim.Kendi paramızın değeri hepimiz biliriz.Kimse bizi kullansın istemeyiz ama ne bileyim sanki kendi menfaatlerimiz söz konusu olunca daha esnek olabiliyoruz.Bende şöyle düşünmeye çalışan biriyim ben nasıl davranırsam banada öyle davranırlar.Şimdi uzatmayayım ben anlatamadım ama siz anlamışsınızdır diye umuyorum.
Şu para konuları insanı gerçekten yoruyor.Dilerim herşey gönlünce çözülürde sende gelin olmanın tadını yaşarsın.
benimde merak ettiğim bişey var bu adama herşeyi kabul edecek kadar körkütük aşık olma sebebiniz ne? yanlış anlamayın böyle birine aşık olunmaz demiyorum bazı özellikleri vardır bunu bile unutturabilir ben onları merak ettim
yok yanlış anlamadım da nasıl anlatayım şimdi bilemedim. Öncelikle iyi bir aile babası olabileceğine kanaat getiriyorum. Ailesine, evine bağlı bir erkek olarak görüyorum. Ama Allah yanıltmasın, pişman etmesin demekten kendimi alamıyorum. Çünkü çevremde ne kadar sakin, sessiz bir adam dediğim bir duyuyorum ki evde hır çıkarmış, bir duyuyorum altınları almış kaçmış. Neler oluyor neler. hayırlısı artık.
Biraz aldığı arabaya güvendim galiba. satış elemanı gibi çok ikna edici konuştubiz arabayı 58 tl ye aldık. şimdiki değeri ise yıl geçmeden 5bin arttı. Şuan üzerindeki kilometreyle sattığımızda dahi aynı aldığımız fiyata satabiliyoruz. hatta fazlasına bile satanlar var şuan. vergi indirimi, kendi indirimi derken uyguna almış olduk. sen düğünü hallet bende arabayı alayım dedi. gerekirse ilerde eve peşinat yaparız dedi. Mantıklı geldi. tabi tüm bunlar konuşulurken mantıklıydı da, iş icraate dökülünce içim yanmaya başladı. hele ailesine neden para gönderdik hiç anlayamadım. onlarda sözüm ona bana altın aldılar.
Arkadaşlar aslında ne düşündüm biliyor musunuz. Ailesi benden 3bin aldı ya hani. 2 bilezik aldılar etti 2bin geriye bin tl kaldı. onu da yol parası yaptılar bence. bu da yeni aklıma geldi. yol uzak, 600 den aşağı etmez. çünkü söz de a dan z ye herşeyi ben karşıladım. ama yol parasını istemediler. şimdi diyeceksiniz ki yuh artık yol parasını da mı sen verecektin? evet aynen öle arkadaşlar, isteseler verecektik. Allah'ım günahlarını alıyorsam sen affet
kusura bakmayın belki yazdınız ama tüm sayfaları okuyamadım..
merak ettiğim bişi var
erkek tarafı diğer tüm görevlerini yerine getirdiler mi
ne bileyim bi bayram seyran hediyesi olur
bi nişan bohçası filan olur..
aslında ben de aşkın etrafında birleşen iki insanın arasında bu muhabbetlerin olmasını sevmiyorum
ama her insanın hem kendi hayatında hem de başka insanların hayatında bi yeri görevi var diye düşünüyorum
şimdiden başkalarının sorumluluğunu alırsanız çok zorluk yaşarsınız ilerde..
yapmış olduğunuz bu büyük güzel iş için bile(masraflar, alınan sorumluluklar) bi ton laf duyarsınız
ya da ilerde de sömürülürsünüz..
ah canım ya ne şanslı bi aileymişki senin gibi birine denk gelmişler her kızın kaldırabileceği bişey değil bu ama sen çok iyi özellikler görmüşsün onu bulmakta zor bu devirde inşallah pişman olcagın şeyler olmaz hakkında hayırlı olsun mutluluklar
ne gibi canım anlamadım?
Ben öncelikle sizin eleştirileri bu kadar olgunlıkla karşılamanıza hayran kaldım.Maaşallah.Bozulup,kızmak yerine ne olduğunu anlamaya çalışıyorsunuz yani iletişime açık bir insansınız ne güzel.Vallahi kusura bakma canım anlayamadım yaa... Gece gece uykum geldi ondan olabilirEvet kendi menfaatlerimizi, başkalarının menfaatinden üstün tutarız genelde. Ben ona karşı cimri davrandım da, o da o yüzden mi böle yapıyor demek istediniz acaba
Valla ben böylesini kk da bile görmemiştim şimdi gördüm tam oldu. Ya insanın hiçmi içi acımaz 58 bineadam altına araba alacak bende onun damatlıgını alacağım. Kızmayında hani bi laf varya ayranı yok içmeye ...... diye ona dönmüş.
Valla benim annem babam memur borçları yok onlar gözlerini karartıp da 60 binlik arabaya binmiyorlar. Birde demişssiniz ya değer kazandırıyor diye hangi araba o ben çok merak ettim. Ben tee kaç model arabaya yılda 3 4 bin para harcıyorum yok kasko yok sigorta yok bakım derken, sizinki nası değer kazandırıyor gideyim bende alayım ondan
Valla darılmayın gücenmeyinde, sizede müstehak olmuş. Burda kaç kadın dil döküyor sayfalarca siz hala 3 bin 5 bine takmışınız. Valla ben değil 10 bin 20 bin, düğün için arabamın dikiz aynasını vermem.
Haaaa yapar 60 binlik arabayı üzerime o ayrı
kızım ne yapmışsın sen
2 erkek annesiyim.masrafların düğünün ortak yapılması taraftarıyım ama senin ki çok fazla olmuş.
gelinim olur musun
bir de sıfır araba. kontağı çevirdiğin gibi en az 5 bin zarardasınValla ben böylesini kk da bile görmemiştim şimdi gördüm tam oldu. Ya insanın hiçmi içi acımaz 58 bineadam altına araba alacak bende onun damatlıgını alacağım. Kızmayında hani bi laf varya ayranı yok içmeye ...... diye ona dönmüş.
Valla benim annem babam memur borçları yok onlar gözlerini karartıp da 60 binlik arabaya binmiyorlar. Birde demişssiniz ya değer kazandırıyor diye hangi araba o ben çok merak ettim. Ben tee kaç model arabaya yılda 3 4 bin para harcıyorum yok kasko yok sigorta yok bakım derken, sizinki nası değer kazandırıyor gideyim bende alayım ondan
Valla darılmayın gücenmeyinde, sizede müstehak olmuş. Burda kaç kadın dil döküyor sayfalarca siz hala 3 bin 5 bine takmışınız. Valla ben değil 10 bin 20 bin, düğün için arabamın dikiz aynasını vermem.
Haaaa yapar 60 binlik arabayı üzerime o ayrı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?