Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Arabayi almismi alacakmi ?

krediyi cekip arabayi aldiysa nasil senin ustune geciyor evlenince ?

yani su an araba varmi atinda?

pardon da neden konu açtın?

bak ne güzel kafanda ki soruları yerine oturtmuşsun !
merak etmiyoruz biz ama sen ediyor ve rahatsız oluyorsun ki açtın konunu lakin bazılarımız farklı cevaplar verince açıklama yaptın.

para senin,koca senin ! bize ne ki!

biz fikrimizi beyan ettik, işine gelir ya da gelmez ama şu yorumun herşeyi açıkladı çok RAHATLADIK !

mutluluklar...

Peki aileler eşya almayacaksa eşyaları da sizin birikiminizden mi alıcaksınız? Yoksa nişanlınla ortak mı almayı düşünüyorsunuz?

Es adayinizi ve sorunlarinizu bir kenara alirsak bu kadar kisa surede yaptiginiz birikim takdire sayan.Bu yaptiginiz cok buyuk fedakarlik 24 binden bahsediyorsunuz cok iyi bir meblag.Keske es adayinizda da bu tutumun azcigi olsaydi.Ama siz de haklisiniz bu kadar zaman cope atilmaz elbet.Mutluluklar dilerim.

bu yorumu dikkate aldığımızda ortada hiçbir sorun görünmüyor. sence herşey bu kadar tozpembe mi? inşallah öyledir.
inşallah hislerim beni yanıltır ama bana öyle geliyor ki ne olacaksa olacak o araba arada kaynayacak ve nişanlının üzerine kalacak.
parayı düğüne harcamayayım da ne yapayım demişsin ya, parayla daha faydalı neler yapılabileceğiyle ilgili kitap yazabilirim sana
herşey gönlünce olsun

Oh oglan tarafnin rahatlgna bk.
Sanki sen onun oglnu alyosn
untmasnlar onlar seni geln alyolar
bu duruma bi dur denmezse hep bole gdr

Ben arabalara aşık bir insanım. Varımı yoğumu koyup istediğim arabyı aldım. Ama evlenecek olsam durup derim ki, hoooopp kızım sen evleneceksin, ne evi ne arabası. Önce üzerine düşenleri yap. Evlenirim tüm borcum biter çok zonra alırım.

Ki ben bayanım!

Bu bir erkek!

Araba ne zorunluymuş arkadaş ya. Bi adam bana böyle dese ben ona derim ki, arabayı ben alayım, düğünün tüm masraflarını sen yap!

Ama işin enteresan tarafı, sizde farketmişsinizdir.

İnsanoğlu istediğinde kendi kendini nasılda ikna ediyor değil mi?

O araba konusunu hiç anliyamadim zaten. Insan ayagini yorganina göre uzatir. Bu arabayi alarak, nisanlina çikolata bile alamiyorsan, neden o arabayi aliyorsun? Ailenin maddi durumu kötü ise, neden o arabayi aliyorsun? Ayrica, ayda 1000 tl sirf arabaya harcamak için az degil. Cok sert olacak fakat bu adamda 1 gram onur ve sorumluluk yok. Konu sahibi arkadasimiz resmen kendini kullandiriyor. Tabiki insan kendi dügününde katkilari olacak, fakat herseyin siniri vardir. Hiçbir zaman kendini ezdirmiyeceksin, kullandirmiyacaksin.

Ne demek sözde kendi çikolatini almak? Ailesine para yollamak? Vallahi bence zararin neresinden dönersen kardir, böyle tiplerden fayda gelmez cünkü.

neden onun ailesi kendi oğulları yaptı sanıyor
sen ayarını kaçırmışsın nişanlın maddi olarak seni kullanıyor bence.
ailesine para göndermenin saçmalığı da nedir?
bol buldum, şurayı da burayı da sıvıyayım dedi sanırım.

onun bu şeyleri azıcık dahi olsa gurur yapması gerekırken, senin paranı ailesine gönderıyor bır de

Son düzenleme:
benim anlamadığım bu arabanın masrafları çok ..
kaskosu,vergisi ve en önemlisi devamlı doldurulan benzini ..
sen kalk sözde çikolatayı ,şekeri bile kıza aldır.
ee benzinin parasını verebiliyorsunda şuncacık şekerin ve çikolatanın parasını mı veremedin derler adama..

Son düzenleme:
Bence bu kadar ozveri fazla.nisanlin bence fazla rahat.araba biyere kacmiyor sonucta.madem durumu yetersiz,once nisan dugun isini halledip.sonra bi araba alsaymis.bence bu kadar taviz verme.biriktirdigin para dursun.evlilik bu sonucta ne olucagi belli olmaz.

İnanın onu demek istemedim zira ben de iki yıllık ilişkimde senin paran benim param demedim çoğu zaman kimin cebinde para varsa o koydu ortaya ki üniversitede de beraber okuduk.

Benim demek istediğim bu konuda "biz" kavramı yok. Düğünü beraber evlenecek çiftin yapması ayrı taraflardan sadece birinin yapması çok çok ayrı bi'taraf aşkından tüm yükü sırtlanırken diğer taraf ne alemde. 3-5 değil ki benim param senin paran durumu yapılmasın. Ben evlenirken yuvamız kurulsun diye yemeyip içmeyip para biriktirirken adam kendi altına araba çekerse şahsen ben kendimi yolunuyo gibi hissederdim. Ki bu kadar insan öyle düşünüyosa "bu açılan konuda" demek ki ortada cidden hoşa gitmeyen düşünülmesi gereken bi'durum var. Sonuçta KK'da aşık, evli kadın çok çok fazla.

herşeyi senin yapman çok mantıksız olmuş evlenincede sen çalış ben yatıyım bana bak der arabayıda aldırmazdım evlenelim borçlar bitsin ondan sonra deseydin diğer arkadaşlara katılıyorum birikmiş paran olduğunu söylemeseydin ya da ne kadar olduğunu söylemeseydin herşeyi senin üstüne yıkmış bide ailesine para göndermişsin resmen kullanıyolar seni o zaman nişanlına söyle arabayı senin üstüne yapsın bak bakalım kabul edicekmi bence kabul etmez

buradan kızlara sesleniyorum..birikimlerini lütfen nişanlısıyla paylaşmasınlar..resmen sen erkek tarafı olmuşssun..benimde kızlarım var ..asla biriktirdiği parayı söylemeyi düşünmüyoruz..erkek milleti kızım...ilerde başına ne geleceğini bilemezsin..en azından geride pararn olursa dayanacak bir duvarın olur..ben evlenincede bende biriktirdiğim parayı asla nişanlıma söylemedim..o benim özelim..ama gerçekten söylemeyle hata etmişsin...sen çok dürüst olabilirsin...erkeklere bu kadar güvenme...son pişmanlık fayda etmez..benden sana anne tavsiyesi...

Zaten insanın midesini bulandıran sinek tam olarak bu kısımda vızırdamaya başlıyo.
Adamın parası olduğu halde almamış.
Bu tür şeyler şandır hani denir ya adam gibi bi'şey yapalım şanımız yürüsün misali.
Sen sevdiğin kızı istemeye gidiyosun elinde tuttuğun çikolata kızın parasıyla alınmış.
Bence karakter sahibi bi'adam yerin dibine girerdi.
Hiç yoksa git arkadaşından borç al o da mı yok erteleyelim de.
Ben kendi öz babamdan 3 kuruş fazla para isterken utanıp sıkılıyorum.
Şu "senin paran benim param mı var canım" olayını nedense sadece kadınlar benimsemiş sırf.
Valla kimse madalya takmıyo, erkekleri kötü alıştıran yine biz kadınlar böyle bi'adam ne kadar sorumluluk alır ki dayamış sırtını mis gibi

slm canım sen nap tın gızım iplerini ellerine vermişsin her şeye bedavaya göndermişsin. onlar keyfini sürerken sen ve ailen cefasıı çeke cen bir erkek evlenmesini biliyorsa düğünü de kınasını da nişanını da erkek dediği yapmalı sorumluğu yükü kendi üstüne almalı eğer o erkekse, bütün işler sende çıksın o havadan alırsın çok pişman olacaksın ilerde şimdide söyleyeyim. mesela tedaviye giderken çocuk için başka işleri içinde o kazı sende ve ailenden çıkacak görürsün hem maddi hem de manevi olarak siz eziyetini çekeceksin erkek ailesi de kendiside bedavadan yiyecek olur böyle bacım sen naptın bu sözlerimi al kafana çok yanlış yaptın bu sözlerimi doğru bil yanlış anlama. ilerde görecen erkeğine sorumluluğu vermedin şimdiden hayırlı olsun

ben evli değilim nişanlıda değilim ama adam ailesine mi kıyamıyor ne:44:

ailesine ben aldım diyor ama parasını sizden alıyor(çıkolatanın çiçeğin)... niye ki....
ben aldım demese anası babası ortaya para koymasın masraf yapmasın diye mi
nasıl olsa benimki yıllardır biriktirmiş evlenecezde o ödesin işte nolcak düşüncesinde valla...böyle erkek mi olur diyesim var ama oluyomuş valla... ohh kebapp

Bi'de aradaki sayfaları okudum ailesi bilmiyo denmiş.
Adamın durumu baya iyi demekki ailesi oğlunun kazandığı maaşla hem araba alıp, hem 3 milyar onlara yardım edip hem de düğün yapabileceğini sanıyo Hadi ordaki düğünü aile yapacak sen hem diğer düğünü yapacak hem de eşyaları alacaksın

Konu sahibi son yorumundan sonra anladım ki pollyanna tanımına uyacak kadar iyi niyetlisin her şeyi içinde açıklamışsın zaten biz ne diyelim daha. Bence bi'5 sene sonra tam bu saatte burda buluşalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…