- 11 Ekim 2011
- 1.577
- 642
- 173
- 44
Konu o kadar çok yorum almış ki, tek tek cevaplamaya yetişemedim. O yüzden herkese burdan yazmak istiyorum.
Öncelikle görüyorum ki 1 kişi dışında herkes aynı fikirde. Zaten ortada yanlış birşeyler olduğuna inanmasam burada yazmazdım. Haklısınız, birikimimi söylemekle, bu kadar elimi taşın altına koymakla hata ettim.
Öncelikle arabayı kendi üstüne yap diyenler= Araba şuan bir şirket üzerine alındı. Vergiden düşürüp daha ucuza mal etmek için. kendi üzerinde bile değil. kendi üzerine alması bizim düğünden sonraya denk gelecek. Yani arabanın yarısı benim olacak Allah korusun boşanma durumunda. Konuyu uzatmamak için öle yazmıştım ama işin doğrusu bu. Ha bu arada merak etmeyin, arabanın ruhsatını kendi gözlerimle gördüm. Arabayı da ikimizin ortak zevkine göre aldık. (bir arkadaş, ortak zevknine göre alsaymışsınız demişte ondan belirttim)
Bir de yanlış anlaşılan nokta şu ki; ailesi oradaki düğünü yapacak. Masraflar ona ait. Eşyaları kendimiz alıcaz. Aileler karışmayacak çünkü gurbetteyiz.
Durum şöyle de olabilirdi, düğünü için biriken 30 bini kullanacaktı o parayla evlenecek evlendikten sonra araba alacaktık. Burada hata benim çünkü ben istedim ki araba alsın ve evlenmeden borcunu bitirsin ama benim evdeki hesap çarşıya uymadı. Araba tahminimden fazla paraya alındı.
Sözde alınan çiçek çikolata konusundan yerden göğe kadar haklısınız. Ailesiyle ne konuştu da böyle oldu bilmiyorum. Siz masraf etmeyin demiştir kesin. Merak etmeyin kızlar seviyorum aşığım her şeyine katlanırım demiyorum. Ben bunları kendim yapmak istedim çünkü niyetim birazda şuydu. Ben evlenirken herşeyi istediğim gibi yapıcam. Gelinliğim, kınam herşey çok güzel olacak dedim. Kendi paramla yaptığımdan fazla harcıyorsun diyemesin istedim.
Yorumlarınız benim için değerli, zamanı geri çeviremeyiz ama en azından bazı konularda tavsiyelerinize göre hareket edicem. Mesela o 3000 i temin etsin nasıl ederse.. Bu kadar kadın yanılıyor olamaz yahu
Evlenmek için daha fazla beklemek istemiyorum çünkü 4 senedir birlikteyiz ve yaşım 27.. O 24bin benim olsa ne yapıcam ki, yine düğünüme harcıycam. Aileme fazla yük olmak istemiyorum. Onların harcayacakları parayla o işleri ben yapayım istiyorum. Mesela kına gecesini kız tarafı yapar ama ben kendim yapıcam.
Konu o kadar çok yorum almış ki, tek tek cevaplamaya yetişemedim. O yüzden herkese burdan yazmak istiyorum.
Öncelikle görüyorum ki 1 kişi dışında herkes aynı fikirde. Zaten ortada yanlış birşeyler olduğuna inanmasam burada yazmazdım. Haklısınız, birikimimi söylemekle, bu kadar elimi taşın altına koymakla hata ettim.
Öncelikle arabayı kendi üstüne yap diyenler= Araba şuan bir şirket üzerine alındı. Vergiden düşürüp daha ucuza mal etmek için. kendi üzerinde bile değil. kendi üzerine alması bizim düğünden sonraya denk gelecek. Yani arabanın yarısı benim olacak Allah korusun boşanma durumunda. Konuyu uzatmamak için öle yazmıştım ama işin doğrusu bu. Ha bu arada merak etmeyin, arabanın ruhsatını kendi gözlerimle gördüm. Arabayı da ikimizin ortak zevkine göre aldık. (bir arkadaş, ortak zevknine göre alsaymışsınız demişte ondan belirttim)
Bir de yanlış anlaşılan nokta şu ki; ailesi oradaki düğünü yapacak. Masraflar ona ait. Eşyaları kendimiz alıcaz. Aileler karışmayacak çünkü gurbetteyiz.
Durum şöyle de olabilirdi, düğünü için biriken 30 bini kullanacaktı o parayla evlenecek evlendikten sonra araba alacaktık. Burada hata benim çünkü ben istedim ki araba alsın ve evlenmeden borcunu bitirsin ama benim evdeki hesap çarşıya uymadı. Araba tahminimden fazla paraya alındı.
Sözde alınan çiçek çikolata konusundan yerden göğe kadar haklısınız. Ailesiyle ne konuştu da böyle oldu bilmiyorum. Siz masraf etmeyin demiştir kesin. Merak etmeyin kızlar seviyorum aşığım her şeyine katlanırım demiyorum. Ben bunları kendim yapmak istedim çünkü niyetim birazda şuydu. Ben evlenirken herşeyi istediğim gibi yapıcam. Gelinliğim, kınam herşey çok güzel olacak dedim. Kendi paramla yaptığımdan fazla harcıyorsun diyemesin istedim.
Yorumlarınız benim için değerli, zamanı geri çeviremeyiz ama en azından bazı konularda tavsiyelerinize göre hareket edicem. Mesela o 3000 i temin etsin nasıl ederse.. Bu kadar kadın yanılıyor olamaz yahu
Evlenmek için daha fazla beklemek istemiyorum çünkü 4 senedir birlikteyiz ve yaşım 27.. O 24bin benim olsa ne yapıcam ki, yine düğünüme harcıycam. Aileme fazla yük olmak istemiyorum. Onların harcayacakları parayla o işleri ben yapayım istiyorum. Mesela kına gecesini kız tarafı yapar ama ben kendim yapıcam.
Hepsine tamam belki..
Ama senin biriktirdğini ailesine göndermesi ne demek? Araba kaçmıyordu yine alırdı. Hem madem ailenin durumu iyi değil ayda binden fazla arabaya vereceğine ailesine de yollardı düğüne de biriktirirdi.
Araba neden bu kadar acil anlamadım.
Senin paranla altın takacaklar, masrafları karşılayacaklar... Böyle alıştırırsan çok pişman olursun.
Alınmam merak etmeyin
Siz yazdığıma yorum yapıyorsunuz oysa ki o dönemde bir arkadaşım '' sende bu enayilik varken benim düğünüde yaparsın'' demişti ona bile alınmadım güldüm geçtim...
Yaşadığımı üstü kapalı anlattım ayrıntıya girsem bayılırdınız herhalde
Bakın şöyle izah edeyim;
Aileme söylemedim çünkü aşık olan bendim ailem değil ve insan evladı için herşeyin en iyisini istemez mi
Söylesem gereksiz tatsızlıklar yaşanırdı mutlaka...
Bizim eşimle çıktığımız dönemde bile senin paran benim param lafı olmadı aramızda
2 çay içeceğimiz zaman da, düğün yapacağımız zaman da hep paraMIZ dedik...
Belkide bunun da etkisi olmuştur duygu ve düşüncelerime
Ailesi için yapacaklarına karışmanın doğru olmayacağını düşündüm
Hatta ailesini ailem gibi görüp destek bile oldum eşime (çok içten değildim kabul ediyorum ama kırılmasın gücenmesin arada kalmasın istedim)
Ayrıca avantajlarını da yaşadım bu durumun
Düğünü biz yapıyoruz diye kimseyi karıştırtmadık en ufak düğün alış verişine bile
Herşeyi istediğim gibi içime sine sine aldım...
Evlendikten 1 yıl sonra benim ailem ciddi bir maddi sıkıntı yaşadı 1 yıl boyunca maaşımın yarısından fazlasını aileme verdim eşim ''benimkilere nasıl destek olduysak seninkilere de destek olacağız'' dedi...
Hatta o arada benim 8 yıl önceden kalma öğrenim kredisi borcumu ödedi eşim...
Vs vs işte uzatmayayım
Ben eşime sevgimin ve güvenimin karşılığını görebilmiş şanslı biri olabilirim
Zaten konu sahibine de ''güveniyorsanız'' dedim
benim anlamadığım bu arabanın masrafları çok ..
kaskosu,vergisi ve en önemlisi devamlı doldurulan benzini ..
sen kalk sözde çikolatayı ,şekeri bile kıza aldır.
ee benzinin parasını verebiliyorsunda şuncacık şekerin ve çikolatanın parasını mı veremedin derler adama..
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor.
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?