Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Bende o çikolata durumuna takildim. Konu sahibin içi hiçmi içi tuhaf olmadi? Hiçmi tiksinmedi nisanlisindan? O Cikolatanin, çiçegin ne degeri varki eger ben aldiysam? Dügündeki takilar bile konu sahibi aliyor! Bide itraz edip "benim kvde durumu bilmiyor" Allah askina, nerden biliyorsun? Bence kv herseyi bal gibi biliyor. Her anne cocugun ne yaptigini gayet iyi bilir. O 3000 tl sizden çiktiginida eminim bilir. Ki konu bu degil.

Konu senin nisanlin, dügün zamaninda aslinda ödiyemiyecegi borça girmesi, sirf bir araba için. Ne demek ya? Ayda 1000 tl harcamak araba için? Insan ayagini yorganina göre uzatir. Bunu yapamiyan, emin olun, asla bir evliligi yürütemez. Aslinda herkezin anlatmak istedigide bu. Nisanlin seni açikça kullanip bir gram olsun sorumluluk ve onur sahibi degil. Simdiden diyorum, zararin nerden dönersen kardir.

Son düzenleme:
Bende herşeyi kendimiz yapalım istiyorum ama '' ikimiz '' sadece ben değil..
Nişanlınızın rahatlığına takıldım ben, nasıl bir rahatlık ki ailesine sizin birikmişinizden yardım edecek kadar?
Açıkçası bana çok çok abes geldi, ailelerin yapacak durumu olmasa bile çiftler el birliğiyle yapmalı, sadece bir tarafın yapmasıyla olmaz. Şahsen ben bu durumu rahat rahat kabullenemezdim..

Anlıyorum sizi ve konuya yorum yapan diğer arkadaşları
Ve saygı duyuyorum hepinizin fikirlerine ve yaşanmışlıklarına...

Ancak bu güne kadar toplumun geneli öyle düşünüyor diye kendimden taviz vermedim üzgünüm
Açıklamamda da dediğim gibi benim yaşadıklarım, benim duygu ve düşüncelerim böyle...

Madden güvenemediğim beni kullandığını düşündüğüm adama manen saygı duyup, güvenip evlenemezdim ben...

Hepimiz farklı karakterlere sahibiz sonuçta dolayısıyla aşka/ilişkilere bakış açısı yada aşkı/ilişkisini yaşayış farkı olması doğaldır değil mi?

Ben aslında herkese cevap verirken anlattım ama tekrar anlatayım sizin için. Araba şirket adına alındı. Ruhsatta şuan şirket üzerine. Vergiden düşüyorlar ve bu durumda sıfır arabayı daha uyguna alıyorsun. Kendi üzerine alman için aradan 2 yıl geçmeli. Yani araba otomatik olarak 2 yıl sonra kendi üzerine geçecek. Bunu yapmak zorunda aksi halde araba şirket üzerine kalır. Evlendikten sonra araba da benim de hakkım oluyor yani.

ben şunu merak ediyorun sen bu durumu dert edip üzüldüğün için mi konu açtın yoksa bu durumu sorun olarak görmüyor musun.gerçekten anlayamadım olayı.

ayrıca ne arabaymış diyesim geldi artık.

Helal olsun diyorum sana Ama herşeyi bu kadar üstlenmen sadece seni yıpratır kimseyi değil. Sonuçta düğün oldukça masraflı iş ama nişanlının da sana katkısı olmalı bence... Bunların hesaplarını yapman seni paragöz yapmaz bilakis çok tutumlu ve düşünceli bi insan olduğunun göstergesi... Bunlar iyi tarafları işin kötü tarafı ise tatlım daha yolun çok başındasınız bu kadar yükün altına girmen sana zarar verir bu seni çok yıpratır ve farkına varmadan belkide partnerini tembelliğe itersin bu sorumlulukları yüklenerek

Araba şirket üzerine alındı. 2 sene sonra geçecek üzerimize. Bununla ilgili yasa böyle çünkü. Sanırım anlatabilmişimdir.

Ben mi konuyu anlayamadım:44: Ben sizin kullanıldığınızı düşünmedim.

Birlikte bir karar almışsınız hatta nişanlınız sizin sözünüzü dinlemiş yani bu karar sizin.
Nişanlınız araba alıp taksidini ödeyecek sizde düğün parası biriktireceksiniz.Anlaşma yapmışsınız.

Sorun siz paraları düğün için harcadıktan sonra ya o arabanın yarısını sizin üstünüze yapmazsa?Hayatım nişanlın bu üçkağıdı yapacak biri mi?Seni dolandıracak,yalancı,haramı bilmeyen biri mi?

Notere gidin o zaman.Karşılıklı anlaşma imzalayın sizin ruhsatta yarı hisse olarak adınız geçeceğine dair.Sonuçta evlilik sözleşmesi diye birşey var bu neden olmasın?(Ek: 2 yıl sonrası için bir daha anlatmayın diye:))))

Nişanlınızın ailesi ondan 3000TL istemiş o da bunu birikmiş ortak paranızdan göndermiş size de sormuş burda bir sorun yok.Eğer borcunu ödemezse sorun var.Sizde ailenize gönderirdiniz değil mi?Onu deneyin....Bu size daha öncede söylenildi ailemin paraya ihtiyacı var göndereceğim diyin bakalım ne diyecek?

Son düzenleme:
Araba şirket üzerine alındı. 2 sene sonra geçecek üzerimize. Bununla ilgili yasa böyle çünkü. Sanırım anlatabilmişimdir.

Bence sorun artik araba kimin üzerine olacak konusundan çok daha derin.

Ayrica araba sirketin üzerine olmasina ragmen dah halenmi ayda 1000tl tutuyor? Adeta arabaya merak eder oldum.

Ve halen anliyamadim birsey, benzin parasi haydi bi pahali, yeni arabaya benzin dolduruyorda senin cicegini niye almiyor? Bunu cok ciddi bir sekilde soruyorum cunku bana o kadar cok tuhaf geldiki. Nice insanlar taniyorum maddi durumlari kötü olan, hiç hayatimda böyle birsey duymadim, görmedim.

Son düzenleme:

Evlendikten sonra arabada seninde hakkın olamıyor malesef, evlenmeden önce edinilmiş mallar üzerinde hak sahibi olamıyorsunuz, nişanlınız 2 yıl sonra üzerine geçirebilirmiş ya arabayı, o 2 yıl içinde bu araba çok yakıyor, servisi pahalı diye satıp tekrar şirket üzerine araba alabilir mi alabilir, yani o araba dolaylı yoldan çözümler üretilip sizin üstünüze hiçbir zaman yapılmayabilir.
Amacım nişanlınızı kötülemekte değil, sakın yanlış anlamayın, benim tek yaptığım dünyanın masum olmadığı, sizin gibi iyi niyetli insanların iyi ve güzel yüreklerine herzaman aynı karşılığın verilmediği.

Nişanlınız belki iyi biridir, belki biz fena düşünüyoruzdur ama herzaman aklınızın bir köşesinde de olsun isterim, insanların bazıları vardır ki altın tepsi de saf sevginizi, merhamet ve iyilik dolu yüreğinizi de sunsanız paramparça etmekten çekinmezler.

ben bu konunun niye acildigini anlamadim.zaten dusunceleriniz belli.siz herseyi kabullenmissiniz.

Simdi sana bi cok sey guzel geliyo belli ama ilerde, sevdigi kadinla evlenebilmek icin varini yogunu veren adamlar gordukce icin parcalanacak.

O zaman anlayacaksin asil meselenin para pul olmadigini..

Ya senin çevrende hiç fırsatçı insan yokmuş ne görmüş ne de duymuşsun
Ya da hepimizin içi fesat

Ben de henüz evlilik hazırlığı aşamasındayım, ilerisini bizzat bilemiyorum tabii ama senin daha fazla birikim yapıp evliliğe harcaman garip gelmedi bana. O da araba almış. O araba parasını biriktirseydi ve evlendikten sonra araba almaya kalksaydınız yine ödenecekti aynı tutar. Evlenip bir hayatı paylaşacak insanlar arasında "araba benim üstüme olsun" gibi bir talep de şık olmuyor bana sorarsan. Çoğu ailede erkek tarafı kredi ile yapıyor herşeyi, sonra çift ödüyor, o zaman pek göze gözükmüyor sonradan yapılacak ödemeler.

Benim takıldığım konu çiçek çikolata parasını bile senin vermiş olman. Yani tamam arkadaşım fazla birikim yapamadın, tamam kredi ödüyorsun ama cebinde bir çiçek parası da mı yok? Çiftler arasında para paylaşımı konusunda görebileceğin en rahat insanlardan biriyimdir muhtemelen ama özellikle isteme gibi bir durumda bu kadarı bana da biraz fazla geldi

Son düzenleme:
aslında çok mutsuzsun ruhunda acı çekiyor ,bu acıyı dindlrmek içlnde en büyük yalanı kendine söylüyorsun

Canım öncelikle konuya bu şekilde yaklaştığın için gerçekten teşekkür ederim. Araba şirket üzerine alındı, daha ucuza gelsin diye. 2 sene sonra kendi üzerine alacak. Aslında yine ortak olmayacak ama evlendikten sonra kendi üzerine alacağından benimde hakkım olacak. Evet o ailesine 3000 gönderdi, benim içim razı olmadı ama bişey diyemedim. istemeyi düşünüyorum. Senin dediğin gibi deneme de yapabilirim ya da en garantisi istemek gibi geliyor.
Sende diyebilirsin ki o zaman bu konuyu niye açtın, madem halinden memnunsun. Aslında değilim. Ama kimseye anlatamadığımdan fikir almak istedim. Mesela biri dedi ki, ailelerin ne yapacağını önceden konuş (altın miktarı), 3000 tl geri iste ayıp olmaz dediler, sen dedin ki bi oyun yap dene bakalım. Böyle fikirler almak için açtım işte. Çok şükür çıkıyor aradan iyi niyetli insanlar.

bazıları sadece borçlarından kurtulmak için bile evleniyor.
bir arkadaşın kuzeninin başına geldi.
evlendiler kızın babası damadın tüm borçlarını ödedi
damat üç ay sonra ben evliliğe alışamadım dedi sonuç boşandılar
giden paralara oldu.

ben babama bile bu kadar güvenmezdim. tamam düğünün istediğin gibi olsun da
bunda erkek tarafının bir katkısı olmazsa olmuyor.
anası babası oğlumuz var düşünmemiş mi bu zamana kadar bu adam büyüyecek evlenmek isteyecek diye.

Madem ayranın yok içmeye , ne diye arabayla gitmeye kalkarsın çeşmeye derler buna

Ama konu sahibi gibi bi destekçisi varken istediği kadar lüks takılabilir beyefendi
Konu sahibi de başta soru soruyodu ama şimdi ihtimalleri beğenmedi diye bizi teselli etmeye çalışıyo da
Gerek yok, giden senden gidiyo madem bu kadar emin ve mutlusun
E ne diyelim gökten 3 elma düşmüş, biri kk ya biri bana biri de masaldaki mutlu çiftin başına

aslında çok mutsuzsun ruhunda acı çekiyor ,bu acıyı dindlrmek içlnde en büyük yalanı kendine söylüyorsun

Kafam çok karışık. Kimseye anlatamadığımdan kendi içimde düşünüp duruyorum. İçime sinmiyor haklısın. İstiyor ki insan, sevdiği dört dörtlük olsun. Ama olmuyor işte. Para onun için fazla önemli, çok değer veriyor. Eli sıkı ve bu durum bazen gerçekten çekilmez oluyor. Hiç kimse dört dörtlük değil diyerek kendimi kandırıyorm belkide. İnsanlar yaşarken farkına varmıyor.

Simdi sana bi cok sey guzel geliyo belli ama ilerde, sevdigi kadinla evlenebilmek icin varini yogunu veren adamlar gordukce icin parcalanacak.

O zaman anlayacaksin asil meselenin para pul olmadigini..

Bu konu ancak bu kadar guzel ozetlenebilirdi ...

Aslinda olay arabanin kimin uzerine oldugu da degil .
Olay nisanlinin kendi keyfi icin araba almasi ,
ama konu sahibinin her seyi dusunup ihtiyaclarindan kisip gelecegini dusunmesi .

Bir cok insan evlenirken herseyini kendi yapiyor .
Ancak iki taraf da varini yogunu koyuyor .
Bir taraf onceligi kendi zevklerine veriyorsa ortada ciddi bir sorumsuzluk ,
ciddi boyutta bir bencillik vardir ...
Su an bu adamin yaptigi da budur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…