- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
benim anlamadığım bu arabanın masrafları çok ..
kaskosu,vergisi ve en önemlisi devamlı doldurulan benzini ..
sen kalk sözde çikolatayı ,şekeri bile kıza aldır.
ee benzinin parasını verebiliyorsunda şuncacık şekerin ve çikolatanın parasını mı veremedin derler adama..
İnanın onu demek istemedim zira ben de iki yıllık ilişkimde senin paran benim param demedim çoğu zaman kimin cebinde para varsa o koydu ortaya ki üniversitede de beraber okuduk.
Benim demek istediğim bu konuda "biz" kavramı yok. Düğünü beraber evlenecek çiftin yapması ayrı taraflardan sadece birinin yapması çok çok ayrı bi'taraf aşkından tüm yükü sırtlanırken diğer taraf ne alemde. 3-5 değil ki benim param senin paran durumu yapılmasın. Ben evlenirken yuvamız kurulsun diye yemeyip içmeyip para biriktirirken adam kendi altına araba çekerse şahsen ben kendimi yolunuyo gibi hissederdim. Ki bu kadar insan öyle düşünüyosa "bu açılan konuda" demek ki ortada cidden hoşa gitmeyen düşünülmesi gereken bi'durum var. Sonuçta KK'da aşık, evli kadın çok çok fazla.
Arabayı sıfır alıyorsan bayisine sipariş veriyorsun, sipariş formu dolduruyorsun ayrıca sipariş verdiğin bayii ruhsat işlemlerini de yapıyor senin adına, ruhsatta geçecek isim için kimlik bilgisi isteniyor, konu sahibesinden kimlik bilgisi istenmiş mi? Sanmam, ruhsat nişanlının adına çıkacak, sonra aynen diyalog şu olur:- hayatım hani araba ikimizin üstüne olacaktı, olacak aşkım, - peki ne zaman bir ara yaparız, üstünden zaman geçer evlenirler, konu sahibesi yine sorar- hayatım araba? - offf onla mı uğraşacağım, ha senin ha benim ne fark eder, ruhsat dediğin kaç paraya yenileniyor biliyor musunkonu sahibesi - ?!?:44:
Bu böyle olacak diye birşey yok ama şu sitede nişanlı, yeni evlenmiş veya evlenip yıllarını devirmiş kadınların hepsine sorsanız %90'lık kısmı paranızı harcamanıza karşı çıkacaktır, arada iyi örnekler var mıdır vardır ama bunlar arada çıkar, paranızı evleneceğiniz insandan köşe bucak saklayın demiyorum ama bir ayarınız olsun, tutun ki evlendiğinizde nişanlınız umduğunuz gibi paylaşımcı biri çıkmadı o zaman yıllarca biriktirdiğiniz parayı harcadığınıza pişman olursunuz ama olur evlenirsiniz bakarsınız gerçekten paranın pulun hiç önemi yok, o zaman el ele verir herşeyinizi birlikte yaparsınız, ki olması gereken benim param değil bizim paramız demektir ama hak edene, hak ettiğini anlamak için aynı evi paylaşman gerek, eskiler boşuna dememiş birini tanımak istiyorsan ya beraber yolculuk yap ya aynı evi paylaş diye.
Ben aslında herkese cevap verirken anlattım ama tekrar anlatayım sizin için. Araba şirket adına alındı. Ruhsatta şuan şirket üzerine. Vergiden düşüyorlar ve bu durumda sıfır arabayı daha uyguna alıyorsun. Kendi üzerine alman için aradan 2 yıl geçmeli. Yani araba otomatik olarak 2 yıl sonra kendi üzerine geçecek. Bunu yapmak zorunda aksi halde araba şirket üzerine kalır. Evlendikten sonra araba da benim de hakkım oluyor yani.
Benden herkese birer bardak soğuk su
Ben dünden beridir yazıyorum dilimde tüy bitti
Arkadaş hala araba ikimizin adına olacak diyo
Olsa olurdu, alınmış zaten araba
Bir de çiçek çikolata parasını bile benden isteyen adamla bi gelecek düşünemem ben olsam
Araba şirket üzerine alındı. 2 sene sonra geçecek üzerimize. Bununla ilgili yasa böyle çünkü. Sanırım anlatabilmişimdir.
Ben aslında herkese cevap verirken anlattım ama tekrar anlatayım sizin için. Araba şirket adına alındı. Ruhsatta şuan şirket üzerine. Vergiden düşüyorlar ve bu durumda sıfır arabayı daha uyguna alıyorsun. Kendi üzerine alman için aradan 2 yıl geçmeli. Yani araba otomatik olarak 2 yıl sonra kendi üzerine geçecek. Bunu yapmak zorunda aksi halde araba şirket üzerine kalır. Evlendikten sonra araba da benim de hakkım oluyor yani.
Araba şirket üzerine alındı. 2 sene sonra geçecek üzerimize. Bununla ilgili yasa böyle çünkü. Sanırım anlatabilmişimdir.
Ben mi konuyu anlayamadım:44: Ben sizin kullanıldığınızı düşünmedim.
Birlikte bir karar almışsınız hatta nişanlınız sizin sözünüzü dinlemiş yani bu karar sizin.
Nişanlınız araba alıp taksidini ödeyecek sizde düğün parası biriktireceksiniz.Anlaşma yapmışsınız.
Sorun siz paraları düğün için harcadıktan sonra ya o arabanın yarısını sizin üstünüze yapmazsa?Hayatım nişanlın bu üçkağıdı yapacak biri mi?Seni dolandıracak,yalancı,haramı bilmeyen biri mi?
Notere gidin o zaman.Karşılıklı anlaşma imzalayın sizin ruhsatta yarı hisse olarak adınız geçeceğine dair.Sonuçta evlilik sözleşmesi diye birşey var bu neden olmasın?(Ek: 2 yıl sonrası için bir daha anlatmayın diye:))))
Nişanlınızın ailesi ondan 3000TL istemiş o da bunu birikmiş ortak paranızdan göndermiş size de sormuş burda bir sorun yok.Eğer borcunu ödemezse sorun var.Sizde ailenize gönderirdiniz değil mi?Onu deneyin....Bu size daha öncede söylenildi ailemin paraya ihtiyacı var göndereceğim diyin bakalım ne diyecek?
aslında çok mutsuzsun ruhunda acı çekiyor ,bu acıyı dindlrmek içlnde en büyük yalanı kendine söylüyorsun
Simdi sana bi cok sey guzel geliyo belli ama ilerde, sevdigi kadinla evlenebilmek icin varini yogunu veren adamlar gordukce icin parcalanacak.
O zaman anlayacaksin asil meselenin para pul olmadigini..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?