Tatlı krizine girmek üzereyim diye en kolay bu geldi kalktım yaptım.Tarifi ilk sayfalarda vardı.Yazayım gene:
4 yumurta beyazı
4 çay bar tatlandırıcı(canderel kullandım)
2 damla limon
çay kaşığının ucuyla tuz
Mikserle çırptım baya.Sonra ocağa koydum kabı.çırpmaya devam ederek azcık pişer gibi oldular.kıvam tuttu daha doğrusu.ocaktan aldım gene çırptım.mikserden düşemeyecek hale geldiler.Tepsideki kağıdın üzerine 1er kaşık attım.Ondan şekilleri böle :))
Eki Görüntüle 247253 Eki Görüntüle 247252 Eki Görüntüle 247254
Tatlı krizine girmek üzereyim diye en kolay bu geldi kalktım yaptım.Tarifi ilk sayfalarda vardı.Yazayım gene:
4 yumurta beyazı
4 çay bar tatlandırıcı(canderel kullandım)
2 damla limon
çay kaşığının ucuyla tuz
Mikserle çırptım baya.Sonra ocağa koydum kabı.çırpmaya devam ederek azcık pişer gibi oldular.kıvam tuttu daha doğrusu.ocaktan aldım gene çırptım.mikserden düşemeyecek hale geldiler.Tepsideki kağıdın üzerine 1er kaşık attım.Ondan şekilleri böle :))
Eki Görüntüle 247253 Eki Görüntüle 247252 Eki Görüntüle 247254
Canim ellerine saglik valaa döktürmüssün resmen :) Ben bezeye hassstttaaayiiimmmdir, cok severim,ama bunu ben de ilk hevesle yapmistim, olmadi, firinda 4-5 saat pisirmek gerekiyor diye okumustum. sen kac saat pisirdin? Bir de rengi bembeyaz olmus seninkilerin, ne guzel, benim kahverengi olmustu, ustelik de iki saat pisirmeme ragmen yine de pismemistiBembeyaz olmasi icin limon damlalari disinda bir puf noktasi var mi?
Eki Görüntüle 247312 Eki Görüntüle 247313 Eki Görüntüle 247314 Eki Görüntüle 247315 Eki Görüntüle 247316 Eki Görüntüle 247317
Zeynep ablanın hamburger ekemği tarifinden yaptığım ekmekçiklerim bunlar..kare görünümlü olanı aşağıdaki ölçüyle yaptım 3 kase çıktı..şekilliler ise 6lı silikon kalıpta yapıldı ama ölçüyü 2 katına çıkardım
tarif:
hamburger ekmeği 3 yumurta 2 kaşık ligt veya herhangi yoğurt 1 t.kaşığından az fazla karbonat ligt peynirimden şöyle dolu dolu 2 y.kaşığı 3 y.kaşığı y.keğeği 5 y.kaşığı buğday kepeği az tuz ve alabildiğince kıvam alana kadarda yulaf ezmesi koydum bir güzel yoğurdum ben bundan 3 tane çıkardım boyutu hamburger ekmeği kadar oldu bir elinizi ıslata ıslata yuvarlak şekil verin basık yapmamaya çalıştımki zaten çöker möker diye ama çökmedi yusyuvarlak oldular ben yapışmaz tepsime koydum öncesoğuk fırında 200 de pişirdim kokmaya başlayınca içide pişsin diye 175 e düşürdüm çokkk harika olmuş deneyin mutlaka
merhabalar,
öncelikle tarifler için çok teşekkürler, bugün ilk günüm insan ne yiyeceğini şaşırıyor bunlar yol gösterici oluyor.
sabah erken kalkıp bu ekmekten yapayım dedim kahvaltıya.
Ben mi biraz bereriksizim bilmiyorum ama çok yoğun oldu tadı yani çok ağır ve sert.
Ama sebebi şu: tarifi aynen uyguladım (ama peynir koymadım), kek kıvamı gibi oldu, hamur kıvamına getirebilmek için 6-8 kaşıktan fazla yulaf kepeği daha koydum. Baktım ki yulaf kepeğini çok kullandım hamuru 8 parçaya böldüm 8 seferlik (her biri 2 kaşık yulaf kepeği içeriyor) ekmek oldu.
Acaba peynir koymadığımdan mı kıvam almadı, ya da sizler daha sıvı yapıp kaplara mı döküyorsunuz. Sanırım sıvı yapıp kaplara dökmek daha iyi olacak, daha yumuşak bir ekmek elde etmiş oluruz. Tadı güzel fena değil, mısır ekmeği gibi yoğun ve oldukça çok tutuyor. Yuvarlak top ekmekler elde ettim.
teşekkürler tarif için.
caım benim yaptığım ekmekler de senin bahsettiğin gibi ağır yoğun oluyo,kepek şiştiği için baya tok bi ekmek çıkıyo ortaya..bu tarifler aslında deneme yanılma işi biraz o yüzden bi dahakine daha sıvı yapıp deneyebilirsin..ama ben deküçük kek kalıplarında pişirdiğim için ekmek hamuru gibi koyu bi hamur yapmadım, 6lı kalıptı benimki bir ekmeğe 2,5 kaşık kadar yulaf-buğday kepeği karışımı düşmüş oldu
Bir dahakine de öyle denerim o zaman, damak tadımıza en uygununu bulana kadar :) güzel tok tuttu gerçekten öğlen yemeğimi 2'de yedim.
Tatlı krizim tuttu kaymaçina yapayım diyorum, 2 yk. tatlandırıcı yazıyor ya, az gelmiyor değil mi?
DUKANBEĞENDİ( SEYİR EVRESİ)
Porsiyonunuza kadar yetecek olan yağsız dana kuşbaşı etini bi tencerede bir küçük baş soğan,1 diş sarımsak,çok az tuz ve az miktarda soğuk su ile haşlıyosunuz.ben teflon tencerede yapıyorum mesela bu haşlanma süresinde suyu iyice çekilmiş olunca pul biber vs.ile baharatlandırıyorum.teflon tencerede olduğu için biraz susuz da çeviriyorum sanki yağda kavrulmuş gibi kızarıyo biraz..(ben 500 gr et ile denedim)
patlıcanlar için : yine yetecek kadar patlıcanı yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup 200 derece fırında közlüyosunuz.sonra közlenen patlıcanların içini çıkarıyosunuz,küçük küçük kıyıyosunuz,yine teflon bi tavanın dibini peçete yardımıyla sıvı yağ ile yağlıyosunuz.dukana uygun olarak çok az yani..sonra yulaf kepeğini kavuruyosunuz..ben 4-5 patlıcan için 4 kaşık yulaf kepeği kavurdum.kepekler kavrulunca patlıcanı ekleyin,1-2 dakika karıştırıp 3-4 yemek kaşığı kadr light süt ekleyin ve karıştırmaya devam edin,tuzunu atın.sonra servis tbağının altına patlıcanı üstüne de etinizi koyup servis yapın..ölçüleri istediğiniz gibi kendiniz de ayarlayabilirsiniz.ben tadını çok beğendim,tabiki normal bi beğendi kadar olmuyo kıvamı ama tadı gayet güzeldi
LİMONLU TAVUK( ATAK-SEYİR)
2 parça tavuk göğsünü julyen doğrayıp,üzerine pul biber,kekik,tuz ve yarım limon sıkın.yarım saat kadar bu şekilde marine edin sonra teflon bi tencerede kendi suyuyla pişirin.(ben bunu dukandan önce de yapardım ama o zaman az zeytinyağı da koyuyprdum daha güzel oluyodu ama haşlanmış avuktan sıkılanlar için ii bi alternatif)
TAVUKLU-MANTARLI KREP( SEYİR)
krep:
bu bildiğimiz dukan krebi ben 2 kişik olsun diye
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
yarım çay bardağı light süt ile yapıyorum
bunu krep tavasında çok az yağ ile pişiriyorum
tavuk:
tavuğu da sote olarak hazırlıyorum.bu kısım isteğe göre şekillendirilebilir
kuşbaşı tavukgöğsü,mantar,biber,domates yine teflon tencerede kendi suyuyla pişiyo.
sonra bu karışımdan krebime koyarak ya bohça gibi sarıp,yada rulo gibi sarıp ortadan ikiye keserek servis ediyorum.yanına seyirde olduğu iin salata filan da konulabilir hoş bi servis olur
KAHVALTI İÇİN:
Bu yukarıdaki krebin için light peynirimi ve domatesimi koyarak harika bi sandviç yapıyorum süper oluyo..
Bunların hepsi benim deneyip beğendiğim tarifler umarım siz de beğenirsiniz
Kaymaçinanın forumda seveni çok canım ama bana hiç mi hiç hitap etmedi diyebilirim,bana da şekeri az gibi gelmişti biraz daha ekledim ama yok şekerli haşlanmış yumurta yiyo gibi hissediyodum ki yumurtasını da daha az koymuştum buna rağmen feci kokuyodu ve sırf yumurta yiyomuşum gibi geliyodu..umarım sen beğenirsin puding türü şeyleri seversen eğer orjinal dukan pudingi ve mustlu hocanın jelatinli pudingi çok güzel.şerbetli bişey istersen de zeynep ablanın revanisi çok popüler kızlar arasında..
ilk gün ben de beğenemedim tadını ama dün daha iyidi krem karamale benziyor tadı, hiç yoktan iyidir.
Tariflerin hepsi birdirinden güzel ellerinize sağlık, ama benim şöyle bir sıkıntım var, henüz sonsuz ihtiyaçlarımı kısıtlı imkanlarla karşılayamıyoum (17 yıllık iktisatçıyım ama dukana uyarlayamadım henüz
1.5 kaşık kepeği kahvaltıda bitiriyorum, kalan gün başka hiç bir şeye kullanamıyorum, aslında kurabiye de yapmak istiyorum, belki zamanla alışırım.
sakscım ellerine sağlık canım görüyorumki boynuz kulağı geçmiş harikasın canım çeşit çeşit menülerimiz oldukça hiç sıkılmıcaz hade yürü ba yaaaaaaa kim tutar biziişte ilk mesajım bunlardan tekrar yaptıkça foto çekip koyayım ben ayy hepsi çok güzel oluyo yaa deneyin mutlaka
sakscım ellerine sağlık canım görüyorumki boynuz kulağı geçmiş harikasın canım çeşit çeşit menülerimiz oldukça hiç sıkılmıcaz hade yürü ba yaaaaaaa kim tutar bizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?