Dukan diyet tariflerim

canım ellerine sağlık nefis gözüküyo bunlar allahtan beze sevmiyorum ben pek yoksa mutfağa koşmuştum ama beni bile etkiledi anlık tatlı krizleri için değerlendirilebilir

Eki Görüntüle 247312 Eki Görüntüle 247313 Eki Görüntüle 247314

Zeynep ablanın hamburger ekemği tarifinden yaptığım ekmekçiklerim bunlar..kare görünümlü olanı aşağıdaki ölçüyle yaptım 3 kase çıktı..şekilliler ise 6lı silikon kalıpta yapıldı ama ölçüyü 2 katına çıkardım

tarif:
hamburger ekmeği 3 yumurta 2 kaşık ligt veya herhangi yoğurt 1 t.kaşığından az fazla karbonat ligt peynirimden şöyle dolu dolu 2 y.kaşığı 3 y.kaşığı y.keğeği 5 y.kaşığı buğday kepeği az tuz ve alabildiğince kıvam alana kadarda yulaf ezmesi koydum bir güzel yoğurdum ben bundan 3 tane çıkardım boyutu hamburger ekmeği kadar oldu bir elinizi ıslata ıslata yuvarlak şekil verin basık yapmamaya çalıştımki zaten çöker möker diye ama çökmedi yusyuvarlak oldular ben yapışmaz tepsime koydum öncesoğuk fırında 200 de pişirdim kokmaya başlayınca içide pişsin diye 175 e düşürdüm çokkk harika olmuş deneyin mutlaka

Eki Görüntüle 247318 Eki Görüntüle 247319 Eki Görüntüle 247320
Kek tarifi vuvucuğuma ait..yine 6lı silikon kalıpta yaptım ben daha sonra istediğiniz gibi süslemek sizin elinizde..dukanmisu olması için de dr.oetker light puding kullandım üzerine de kakao serptim

kek tarifi:
3 yumurta ve 5-6 kaşık splendayı çatalla 2-3 dk çırpıyorum,sonra üzerine 3-4 kaşık yoğurt,çok az da süt koyuyorum..6 kaşık filan yulaf ezmesi ya da kepeği (ben 4 kaşık yulaf+2 kaşık buğday kepeği koyuyorum ama farketmez sizde ne varsa ondan yapın)kabartma tozu,tarçın,1 tatlı kaşığı hindistan cevizi,evde varsa vanilya aroması..(limon ve portakal aromaları da varmış,keki tarçınlı değil de meyveli seven bu aromalardan ve goji berry koyup yapabilir-bunların hiçbirisi olmazsa olmaz değil,hepsi tatlandıran şeyler) ,yine isterseniz yarım havuç rendeleyin,goji beryy isterseniz koyun bence yakışıyor...bunların hepsini 1-2 dk iyice karıştırıp yağladığım teflon kek kalıbına koyuyorum...hoop 180-200 derecede 25 dkda filan pişiyor...uzun anlattığıma bakma...kekin toplam yapma süresi 7-8 dakka...süper oluyor...bu arada benim ölçüler göz kararı ,sen kıvama dikkat et...normal kek kıvamı...ama koyu olmamasına çalış...çünkü daha sıvı olunca daha güzel oluyor kek..isteğe göre sütü ya da kepeği artırırsın...

Tarifini burdan aldım
Yoğurt,1,5 kaşık tatlandırıcı,limon kabuğu rendesi,limon suyu
Karıştır,buzluğa at :)
tadı da güzelll

Bugzida donduma

Son düzenleme:
Efenim bugün de sizler için harika bir tarif hazırladık.(bir arkadaşımız ilk sayfalarda kıymayla yapmıştı bunu,çaldım değiştirdim :82::82:

Malzemeler
Mantar
İncecik kıyılmış tavuk göğsü
Sarımsak
Baharat

Tavada,kıydıgımız sarımsakları az çeviriyoruz,Üstüne minicik olmuş tavuk parçalarını ekliyoruz.Çevirmeye devam.Tuz baharat vs istediğiniz kadar..İçini hazırladık

Kenarda bizi bekleyen,sapları çıkarılmış,limonlu suda beklemiş mantarları tepsiye kağıdın üzerine yerleştiriyoruz.İçlerine tavuklu malzemeden paylaştırınız.Yallah fırına.Mantarlar kararıyor pişmiş oluyo o zaman,Üstüne peynir(kaşar kalmamış,hem yağlı o iyi ki de kalmamış,minik köy peyniri parçaları koydum ben) koyuyoruz az daha dursun fırında ki peynir erisin.
Ben bekledim baktım peynirin ericeği yok kapattım artık napiimmm,erimemiş olsun :)
İşte öncesi ve sonrasıyla mantar yatağında bugza usulu dereotlu peynirli tavuk.Afiyet olsun

burdan aldığım bir tarif:1 lt soğuk su,maydonoz,nane yaprağı,limon parçası ve bozuk para kadar salatalık dilimi,blenderdan geçio hepsi.bu kadar :) içerken süzüoruz

bu sefer su kaynasın 0.5 lt. maydonoz talandırıcı,limon suyu ve kendisi.sıcak suyu dök bekle soğut iç :) içerken süzüoruz bunu da

bu da kaymaçina.tatlandırıcıyı az koymuşum iyice light oldu :) 5 diil 4 yumurtayla çırpıp 1 lt süte karıştırdım.içi su dolu tepsiye koydum kapları fırında pişti.pişerken harika kokuo.Şimdi dolapta asıl yarın güzelleşir iyice :)

Son düzenleme:

Canim ellerine saglik valaa döktürmüssün resmen :) Ben bezeye hassstttaaayiiimmmdir, cok severim,ama bunu ben de ilk hevesle yapmistim, olmadi, firinda 4-5 saat pisirmek gerekiyor diye okumustum. sen kac saat pisirdin? Bir de rengi bembeyaz olmus seninkilerin, ne guzel, benim kahverengi olmustu, ustelik de iki saat pisirmeme ragmen yine de pismemisti Bembeyaz olmasi icin limon damlalari disinda bir puf noktasi var mi?

valla 2 saat diildi sekerim.1 bilemedin 1 15 pişirdim sanırım.limon damlası beyazlaı bence başka bişey yapmadım cunku...

merhabalar,
öncelikle tarifler için çok teşekkürler, bugün ilk günüm insan ne yiyeceğini şaşırıyor bunlar yol gösterici oluyor.
sabah erken kalkıp bu ekmekten yapayım dedim kahvaltıya.
Ben mi biraz bereriksizim bilmiyorum ama çok yoğun oldu tadı yani çok ağır ve sert.
Ama sebebi şu: tarifi aynen uyguladım (ama peynir koymadım), kek kıvamı gibi oldu, hamur kıvamına getirebilmek için 6-8 kaşıktan fazla yulaf kepeği daha koydum. Baktım ki yulaf kepeğini çok kullandım hamuru 8 parçaya böldüm 8 seferlik (her biri 2 kaşık yulaf kepeği içeriyor) ekmek oldu.

Acaba peynir koymadığımdan mı kıvam almadı, ya da sizler daha sıvı yapıp kaplara mı döküyorsunuz. Sanırım sıvı yapıp kaplara dökmek daha iyi olacak, daha yumuşak bir ekmek elde etmiş oluruz. Tadı güzel fena değil, mısır ekmeği gibi yoğun ve oldukça çok tutuyor. Yuvarlak top ekmekler elde ettim.

teşekkürler tarif için.

caım benim yaptığım ekmekler de senin bahsettiğin gibi ağır yoğun oluyo,kepek şiştiği için baya tok bi ekmek çıkıyo ortaya..bu tarifler aslında deneme yanılma işi biraz o yüzden bi dahakine daha sıvı yapıp deneyebilirsin..ama ben deküçük kek kalıplarında pişirdiğim için ekmek hamuru gibi koyu bi hamur yapmadım, 6lı kalıptı benimki bir ekmeğe 2,5 kaşık kadar yulaf-buğday kepeği karışımı düşmüş oldu

Bir dahakine de öyle denerim o zaman, damak tadımıza en uygununu bulana kadar :) güzel tok tuttu gerçekten öğlen yemeğimi 2'de yedim.

Tatlı krizim tuttu kaymaçina yapayım diyorum, 2 yk. tatlandırıcı yazıyor ya, az gelmiyor değil mi?

Kaymaçinanın forumda seveni çok canım ama bana hiç mi hiç hitap etmedi diyebilirim,bana da şekeri az gibi gelmişti biraz daha ekledim ama yok şekerli haşlanmış yumurta yiyo gibi hissediyodum ki yumurtasını da daha az koymuştum buna rağmen feci kokuyodu ve sırf yumurta yiyomuşum gibi geliyodu..umarım sen beğenirsin puding türü şeyleri seversen eğer orjinal dukan pudingi ve mustlu hocanın jelatinli pudingi çok güzel.şerbetli bişey istersen de zeynep ablanın revanisi çok popüler kızlar arasında..

Canlarım özel günüm çok yaklaştı,içimde inanılmaz bir tatlı arzusu vardı ki normalde tatlı ile arası olan biri değilimdir aslında.Ben de hemen kalktım.2 yemek kaşığı toz tatlandırıcı,2 yemek kaşığı buğday kepeği,2 yemek kaşığı yulaf kepeği,1 limon rendesi,1 yumurta,1 kaşık light yoğurt,1 yemek kaşığı tarçın,1 çay kaşığı karbonat,1 çay kaşığı zencefil ve 1 çay kaşığı keten tohumu ile Dukan kurabiyesi yaptım.175 derecede yarım saat fırında pişirdim.Dukan diyetinin en güzel yanı bu sanırım.Dukan diyeti yapacak arkadaşlarım için tarif akılda bulunsun diye ekledim,tamamen masum ve Dukan diyetinde serbesttir
Eki Görüntüle 249672 Eki Görüntüle 249673 Eki Görüntüle 249674

Eki Görüntüle 249883 Eki Görüntüle 249884 Eki Görüntüle 249885

Yukarıda görselini gördüğünüz puding mustlu hocanın jelatinli puding tarifine ait..tarifin hangi sayfada olduğunu bulamadığımdan tekrar eklemiyorum nasılsa burda var emeksiz yemek olmaz hesabı yemek isteyenler bu topikte araştırarak tarifi bulabilir üzerindeki çikolata sos gibi görünen şey dibe çöken kakaonun ta kendisi ve pudingin en lezzetli kısmı

Eki Görüntüle 249887 Eki Görüntüle 249888 Eki Görüntüle 249889

LİMONLU TAVUK( ATAK-SEYİR)

2 parça tavuk göğsünü julyen doğrayıp,üzerine pul biber,kekik,tuz ve yarım limon sıkın.yarım saat kadar bu şekilde marine edin sonra teflon bi tencerede kendi suyuyla pişirin.(ben bunu dukandan önce de yapardım ama o zaman az zeytinyağı da koyuyprdum daha güzel oluyodu ama haşlanmış avuktan sıkılanlar için ii bi alternatif)

Bu tarifi siteye il üye olduğumda yazmıştım görselini koymak şimdiye kısmetmiş baharat oranını kendi isteğinize göre ayarlayın yukardakinde ben pul biberi fazla kaçırmışım ondan o kadar kırmızı gözüküyolar

işte ilk mesajım bunlardan tekrar yaptıkça foto çekip koyayım ben ayy hepsi çok güzel oluyo yaa deneyin mutlaka

ilk gün ben de beğenemedim tadını ama dün daha iyidi krem karamale benziyor tadı, hiç yoktan iyidir.

Tariflerin hepsi birdirinden güzel ellerinize sağlık, ama benim şöyle bir sıkıntım var, henüz sonsuz ihtiyaçlarımı kısıtlı imkanlarla karşılayamıyoum (17 yıllık iktisatçıyım ama dukana uyarlayamadım henüz
1.5 kaşık kepeği kahvaltıda bitiriyorum, kalan gün başka hiç bir şeye kullanamıyorum, aslında kurabiye de yapmak istiyorum, belki zamanla alışırım.

doğru canım sabah bitirince insan kepeksiz kalıyo,seyirde 2 kaşık en azından onu daha ii değerlendirebilirsin belki..ben hiç tatlı kurabiye yapmadım henüz ama çok güzel tarifler var ve çoğu da denenmiş o yüzden iktisadını daha ii ayarlayarak pek çok tariften yararlanabilirsin

işte ilk mesajım bunlardan tekrar yaptıkça foto çekip koyayım ben ayy hepsi çok güzel oluyo yaa deneyin mutlaka
sakscım ellerine sağlık canım görüyorumki boynuz kulağı geçmiş harikasın canım çeşit çeşit menülerimiz oldukça hiç sıkılmıcaz hade yürü ba yaaaaaaa kim tutar bizi

sakscım ellerine sağlık canım görüyorumki boynuz kulağı geçmiş harikasın canım çeşit çeşit menülerimiz oldukça hiç sıkılmıcaz hade yürü ba yaaaaaaa kim tutar bizi

walla ablam ben sonradan köreltmişim kendimi yaa baksana bunları daha yeni üye olduğumda yazmışım, yemek konusunda iyimişim de ben hamur konusunu pek tutturamamışım anlaşılan neyse ki onun da üstesinden geldim evelallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…