Dukan diyet tariflerim

Tavuk budunun yağlarını ayıklıyorsunuz, sotelik doğruyorsunuz. Bir büyük baş soğanı iri doğrayıp yıkanmış temizlenmiş mantar ekliyorsunuz. Hepsini karıştırıyoruz. 1 Yemek kaşığı mısır unu ve 250 ml yağsız süt ile Ducan'ın tarif ettiği beşamel sosu yapalım.( Mısır unu ve süt tencerede karıştırdınızmı çok çabuk hazırlanıyor) Beşamel sosuda karıştırıp fırına veriyoruz. Etler pişip üzeri kızarana kadar fırında tutuyoruz... Tarifi kendim uydurdum çok güzel oluyor... 3 yaşında bir oğlum var, yemek fırında pişerken mutfağa geldi ve şöyle dedi: ANNE BURASI ÇOK GÜZEL KOKUYOR...

kızlar bir uyduruk tarif de benden olsun:))

tavuk butlarından yaptım ben bunu...haşlamak için yoğurtlu su hazırladım..6 adet but için 1 kase yoğurt kullandım gibi oldu..içine 4 e böldüğüm soğanı, papatesi ve havucu da koydum.patatesi ben yemedim ama:)) tuzunu attım, yallah düdüklüyle ocağa...walla değişik bi tat oldu, ben beğendim...yoğurt kıvamlanmıştı, böyle sos gibi oldu...bu arada yoğurdu ve suyu soğuktan hazırlayıp koyuyoruz kesilmesin diye... düz haşlanmış tavuktan sıkılanlar için alternatif olabilir belki...Afiyet bal şeker olsun:))

Merhaba arkadaşlar. Henüz sizin kadar bilgili değilim ve hangi aşamaya uygun olur bilmiyorum ama tariflerinizi okurken benim de aklıma bir tarif geldi ve paylaşmak istedim. Daha önce bu tarif verildimi bilmiyorum.

4 ithal uskumru balığı
1 kçk boy şişe sirke
yarım şişe soya sosu
2 baş sarmısak
1 demet dereotu
(ve zeytinyağı var ama diyet dışı olduğu için yok farzedin)

Uskumruları temizleyip kayanayan suda 10-15 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra deri ve kemiği temizleyip parmak büyüklüğünde parçalara ayırın. Dereotu ve sarmısakları doğrayın ve bir kabın içinde sirke ve soya sosu ile karıştırıp, balıkları bu sossun içine yatırın. Dolapta 1 saat bekledikten sonra hazır olur. Canınız isteyince balıkları sostan çıkarıp afiyetle yiyin.

Diyeti bilen arkadaşlar tarifi diyete daha uygun hale getirilerse sevinirim.

Uf canım ya çok güzel bişeye benziyor heerhalde başka balıklarlada olur değil mi mutlaka deneyeceğim sağolasın.

Dukan diyetinde bal ve polen tüketimi nasıl olmalı?

Canim kitapta yaziyor zaten, bal yemeyin diyor, yasak yani, polenden bahsedilmiyor ama polen de zaten istah acici olarak cocuklarda kullanilir genelde, istah acici ozelliginden dolayi dükan diyetinde kullanilmasa daha iyi olur bence.

sagol canım ellerine sağlık bayılırım kabağa

saksım benim harikasın ya tariflere tekrar tekrar dönüp bakıyorum.ellerine sağlık

Tarifini burdan aldım
Yoğurt,1,5 kaşık tatlandırıcı,limon kabuğu rendesi,limon suyu
Karıştır,buzluğa at :)
tadı da güzelll

Bugzida donduma

Eki Görüntüle 247683

tatlım ellerine sağlık hepsi çok güzel olmuş

[

bunlara şapka çıkarılır

Son düzenleme:
1 porsiyonluk isterseniz oranları artırabilirsiniz

1 su bardağı yağsız süt 1/4 su bardağı SPLENDA® granül
1/4 su bardağı mısır unu
1 paket vanilya
1/4 çay bardağı badem
1/4 çay bardağı hindistan cevizi

Bademler haşlanıp kabukları soyulur. Hindistan cevizi ile robotta iyice karıştırılır. mısır unu ve SPLENDA® granül tencerede karıştırılır. Süt yavaş yavaş ilave edilir. Bademli karışım eklenir. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirilir. Vanilya ekleyip ocaktan alınır. Kaselere boşaltılır. Üzerleri bademle süslenip soğuyunca servis yapılır.

ya kızlar kusura bakmayın ben vanilya da 1/4 olcak 1 paket cok fazla ben 4 kişil yaptıgımdan aklımda oyle kalmış

3 yumurta
3 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı yağsız yoğurt
3 çay kaşığı yağsız kakao
1 yemek kaşığı tatlandırıcı
1 çay kaşığı kabartma tozu

hepsini blendırda çırpıp, 6 dakika mikrodalgada en yüksek derecede pişiriyoruz (900W)

atak günleri ya da sp günleri için otlu mücver yaptımmm.... yumurta kokmasın die 1 çay kaşığı mahlep koydum çok güzel oldu. bilindiik bi tarif ama bi de mahlepli deneyinn.
2 yum./ 3 kaşık light yoğurt/ 5-6 kaşık yulaf kepeği yada ezmesi/ lor peyniri/ dereotu maydonoz ve 1 çay kaşığı mahlep karıştır kaşıkla yağlı kağıda parça parça koy, daire şeklinde yay ve fırınla..bu kadar
seyir dönemindeim ama güçlendirmeye geçtiğim zaman yapabileceğim ilginç tarifler not alıorumm sizlerdenn çokk teşekkürlerr!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…