Merhaba arkadaşlar. Henüz sizin kadar bilgili değilim ve hangi aşamaya uygun olur bilmiyorum ama tariflerinizi okurken benim de aklıma bir tarif geldi ve paylaşmak istedim. Daha önce bu tarif verildimi bilmiyorum.
4 ithal uskumru balığı
1 kçk boy şişe sirke
yarım şişe soya sosu
2 baş sarmısak
1 demet dereotu
(ve zeytinyağı var ama diyet dışı olduğu için yok farzedin)
Uskumruları temizleyip kayanayan suda 10-15 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra deri ve kemiği temizleyip parmak büyüklüğünde parçalara ayırın. Dereotu ve sarmısakları doğrayın ve bir kabın içinde sirke ve soya sosu ile karıştırıp, balıkları bu sossun içine yatırın. Dolapta 1 saat bekledikten sonra hazır olur. Canınız isteyince balıkları sostan çıkarıp afiyetle yiyin.
Diyeti bilen arkadaşlar tarifi diyete daha uygun hale getirilerse sevinirim.
Dukan diyetinde bal ve polen tüketimi nasıl olmalı?
iftara arkadaşlarımı davet edicem onlara ne hazırlayım ne hazırlayım diye düşünürken Nilay hanımın tarifleri arasında uzun zamandır yemediğim bir tarif gördüm..diyetimizede uygun:))
ben salata çeşitlerini çok severim sizinle yoğurtlu kabak salatası tarifini paylaşmak istedim..
Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
1,5 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
yarım çay bardağından az sıvıyağ
tuz
süslemek için dereotu ya da fesleğen
Yapılışı:
1- Kabakları yıkayın ve soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
2- Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan rendelediğiniz kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) soteleyin.
3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
4- Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz kabaklara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra otlarla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
1,5 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
yarım çay bardağından az sıvıyağ
tuz
süslemek için dereotu ya da fesleğen
Yapılışı:
1- Kabakları yıkayın ve soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
2- Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan rendelediğiniz kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) soteleyin.
3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
4- Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz kabaklara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra otlarla süsleyerek servis yapın.
Eki Görüntüle 247312 Eki Görüntüle 247313 Eki Görüntüle 247314 Eki Görüntüle 247315 Eki Görüntüle 247316 Eki Görüntüle 247317
Zeynep ablanın hamburger ekemği tarifinden yaptığım ekmekçiklerim bunlar..kare görünümlü olanı aşağıdaki ölçüyle yaptım 3 kase çıktı..şekilliler ise 6lı silikon kalıpta yapıldı ama ölçüyü 2 katına çıkardım
tarif:
hamburger ekmeği 3 yumurta 2 kaşık ligt veya herhangi yoğurt 1 t.kaşığından az fazla karbonat ligt peynirimden şöyle dolu dolu 2 y.kaşığı 3 y.kaşığı y.keğeği 5 y.kaşığı buğday kepeği az tuz ve alabildiğince kıvam alana kadarda yulaf ezmesi koydum bir güzel yoğurdum ben bundan 3 tane çıkardım boyutu hamburger ekmeği kadar oldu bir elinizi ıslata ıslata yuvarlak şekil verin basık yapmamaya çalıştımki zaten çöker möker diye ama çökmedi yusyuvarlak oldular ben yapışmaz tepsime koydum öncesoğuk fırında 200 de pişirdim kokmaya başlayınca içide pişsin diye 175 e düşürdüm çokkk harika olmuş deneyin mutlaka
Eki Görüntüle 247318 Eki Görüntüle 247319 Eki Görüntüle 247320 Eki Görüntüle 247321 Eki Görüntüle 247322 Eki Görüntüle 247323
Kek tarifi vuvucuğuma ait..yine 6lı silikon kalıpta yaptım ben daha sonra istediğiniz gibi süslemek sizin elinizde..dukanmisu olması için de dr.oetker light puding kullandım üzerine de kakao serptim
kek tarifi:
3 yumurta ve 5-6 kaşık splendayı çatalla 2-3 dk çırpıyorum,sonra üzerine 3-4 kaşık yoğurt,çok az da süt koyuyorum..6 kaşık filan yulaf ezmesi ya da kepeği (ben 4 kaşık yulaf+2 kaşık buğday kepeği koyuyorum ama farketmez sizde ne varsa ondan yapın)kabartma tozu,tarçın,1 tatlı kaşığı hindistan cevizi,evde varsa vanilya aroması..(limon ve portakal aromaları da varmış,keki tarçınlı değil de meyveli seven bu aromalardan ve goji berry koyup yapabilir-bunların hiçbirisi olmazsa olmaz değil,hepsi tatlandıran şeyler) ,yine isterseniz yarım havuç rendeleyin,goji beryy isterseniz koyun bence yakışıyor...bunların hepsini 1-2 dk iyice karıştırıp yağladığım teflon kek kalıbına koyuyorum...hoop 180-200 derecede 25 dkda filan pişiyor...uzun anlattığıma bakma...kekin toplam yapma süresi 7-8 dakka...süper oluyor...bu arada benim ölçüler göz kararı ,sen kıvama dikkat et...normal kek kıvamı...ama koyu olmamasına çalış...çünkü daha sıvı olunca daha güzel oluyor kek..isteğe göre sütü ya da kepeği artırırsın...
Tarifini burdan aldım
Yoğurt,1,5 kaşık tatlandırıcı,limon kabuğu rendesi,limon suyu
Karıştır,buzluğa at :)
tadı da güzelll
Bugzida donduma
Eki Görüntüle 247683
Efenim bugün de sizler için harika bir tarif hazırladık.(bir arkadaşımız ilk sayfalarda kıymayla yapmıştı bunu,çaldım değiştirdim :82::82:
Malzemeler
Mantar
İncecik kıyılmış tavuk göğsü
Sarımsak
Baharat
Tavada,kıydıgımız sarımsakları az çeviriyoruz,Üstüne minicik olmuş tavuk parçalarını ekliyoruz.Çevirmeye devam.Tuz baharat vs istediğiniz kadar..İçini hazırladık
Kenarda bizi bekleyen,sapları çıkarılmış,limonlu suda beklemiş mantarları tepsiye kağıdın üzerine yerleştiriyoruz.İçlerine tavuklu malzemeden paylaştırınız.Yallah fırına.Mantarlar kararıyor pişmiş oluyo o zaman,Üstüne peynir(kaşar kalmamış,hem yağlı o iyi ki de kalmamış,minik köy peyniri parçaları koydum ben) koyuyoruz az daha dursun fırında ki peynir erisin.
Ben bekledim baktım peynirin ericeği yok kapattım artık napiimmm,erimemiş olsun :)
İşte öncesi ve sonrasıyla mantar yatağında bugza usulu dereotlu peynirli tavuk.Afiyet olsun
Eki Görüntüle 247747 Eki Görüntüle 247745 Eki Görüntüle 247746
Eki Görüntüle 248194
burdan aldığım bir tarif:1 lt soğuk su,maydonoz,nane yaprağı,limon parçası ve bozuk para kadar salatalık dilimi,blenderdan geçio hepsi.bu kadar :) içerken süzüoruz
Eki Görüntüle 248195
bu sefer su kaynasın 0.5 lt. maydonoz talandırıcı,limon suyu ve kendisi.sıcak suyu dök bekle soğut iç :) içerken süzüoruz bunu da
Eki Görüntüle 248193
bu da kaymaçina.tatlandırıcıyı az koymuşum iyice light oldu :) 5 diil 4 yumurtayla çırpıp 1 lt süte karıştırdım.içi su dolu tepsiye koydum kapları fırında pişti.pişerken harika kokuo.Şimdi dolapta asıl yarın güzelleşir iyice :)
Eki Görüntüle 249883 Eki Görüntüle 249884 Eki Görüntüle 249885
Yukarıda görselini gördüğünüz puding mustlu hocanın jelatinli puding tarifine ait..tarifin hangi sayfada olduğunu bulamadığımdan tekrar eklemiyorum nasılsa burda var emeksiz yemek olmaz hesabı yemek isteyenler bu topikte araştırarak tarifi bulabilirüzerindeki çikolata sos gibi görünen şey dibe çöken kakaonun ta kendisi ve pudingin en lezzetli kısmı
Eki Görüntüle 249887 Eki Görüntüle 249888 Eki Görüntüle 249889
LİMONLU TAVUK( ATAK-SEYİR)
2 parça tavuk göğsünü julyen doğrayıp,üzerine pul biber,kekik,tuz ve yarım limon sıkın.yarım saat kadar bu şekilde marine edin sonra teflon bi tencerede kendi suyuyla pişirin.(ben bunu dukandan önce de yapardım ama o zaman az zeytinyağı da koyuyprdum daha güzel oluyodu ama haşlanmış avuktan sıkılanlar için ii bi alternatif)
Bu tarifi siteye il üye olduğumda yazmıştım görselini koymak şimdiye kısmetmişbaharat oranını kendi isteğinize göre ayarlayın yukardakinde ben pul biberi fazla kaçırmışım ondan o kadar kırmızı gözüküyolar
Eki Görüntüle 254861 Eki Görüntüle 254860
bunlar dukanın kendi tarifleri kızlar... Umarım hep beraber çevirebiliriz
saksım benim harikasın ya tariflere tekrar tekrar dönüp bakıyorum.ellerine sağlık
[
bunlara şapka çıkarılır
Eki Görüntüle 207989 bu da görüntüsü kaymaçina'nın
Eki Görüntüle 254861 Eki Görüntüle 254860
bunlar dukanın kendi tarifleri kızlar... Umarım hep beraber çevirebiliriz:d
1 porsiyonluk isterseniz oranları artırabilirsiniz
1 su bardağı yağsız süt 1/4 su bardağı SPLENDA® granül
1/4 su bardağı mısır unu
1 paket vanilya
1/4 çay bardağı badem
1/4 çay bardağı hindistan cevizi
Bademler haşlanıp kabukları soyulur. Hindistan cevizi ile robotta iyice karıştırılır. mısır unu ve SPLENDA® granül tencerede karıştırılır. Süt yavaş yavaş ilave edilir. Bademli karışım eklenir. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirilir. Vanilya ekleyip ocaktan alınır. Kaselere boşaltılır. Üzerleri bademle süslenip soğuyunca servis yapılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?