Dukan diyet tariflerim

Dikkat! Bu tarif seyir evresindeki sebze günleri için uygundur!

Malzemeler (Marine için)

İstenen miktar kadar tavuk baget
Soğan
Kekik
1,5 kaşık salça
Azıcık zeytinyağı
Bir iki çimdik tuz
Tüm bu malzemelerin marine edilmiş halde bekleyebileceği genişçe bir kap

Malzemeler (Yemek için)

Bir brokoli
Bir paket kültür mantarı (burda brüksel lahanası, havuç, domates, pırasa, izinli sebzelerden pişmiş olarak nelere izin varsa koyabilirsiniz, tercihe bağlı)
2-3 adet fırında pişirme torbası

Yapılışı:

Soğanları yarım ay şeklinde kesin ve tane tane ayırın. Kekik, salça, zeytinyağı ve tuzu da ekleyerek bagetlerin her birini bu malzemelerle güzelce ovun. Üşenmeden ovun yoksa marine içine almaz. Ayrıca yerleştirirken de soğanlarla tavukların birbirine eşit değdiğinden emin olun ve buzdolabına kaldırın. En iyi sonuç için tavukta marinenin 2-3 saat beklemesi lazım. :)

Aksam marine süreniz bitti. Bir fırın tepsisine marine malzemelerini tavuktan sıyırarak 3 poşede pay ediyoruz. Nasılsa içindekilerin tadını aldı. Yanlarına eşit bir şekilde ayırıp soyup yıkadığınız mantar ve brokolileri de pay edin. (Ben bi poşede mantar bi poşede brokoliyi ayırarak yaptım farkı göreyim diye ama isterseniz karışık yapabilirsiniz.

Poşetler hazır olduktan sonra, kürdanla birkaç yerinden poşedi delerek 200 derecelik fırında minimum 30 dakika pişirin. Sonra torbayı üstten yararak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Dikkat! Bu tarif seyir evresindeki sebze günleri için uygundur!

Malzemeler (Marine için)

İstenen miktar kadar tavuk baget
Soğan
Kekik
1,5 kaşık salça
Azıcık zeytinyağı
Bir iki çimdik tuz
Tüm bu malzemelerin marine edilmiş halde bekleyebileceği genişçe bir kap

Malzemeler (Yemek için)

Bir brokoli
Bir paket kültür mantarı (burda brüksel lahanası, havuç, domates, pırasa, izinli sebzelerden pişmiş olarak nelere izin varsa koyabilirsiniz, tercihe bağlı)
2-3 adet fırında pişirme torbası

Yapılışı:

Soğanları yarım ay şeklinde kesin ve tane tane ayırın. Kekik, salça, zeytinyağı ve tuzu da ekleyerek bagetlerin her birini bu malzemelerle güzelce ovun. Üşenmeden ovun yoksa marine içine almaz. Ayrıca yerleştirirken de soğanlarla tavukların birbirine eşit değdiğinden emin olun ve buzdolabına kaldırın. En iyi sonuç için tavukta marinenin 2-3 saat beklemesi lazım. :)

Aksam marine süreniz bitti. Bir fırın tepsisine marine malzemelerini tavuktan sıyırarak 3 poşede pay ediyoruz. Nasılsa içindekilerin tadını aldı. Yanlarına eşit bir şekilde ayırıp soyup yıkadığınız mantar ve brokolileri de pay edin. (Ben bi poşede mantar bi poşede brokoliyi ayırarak yaptım farkı göreyim diye ama isterseniz karışık yapabilirsiniz.

Poşetler hazır olduktan sonra, kürdanla birkaç yerinden poşedi delerek 200 derecelik fırında minimum 30 dakika pişirin. Sonra torbayı üstten yararak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Eki Görüntüle 293173

Akşama da detaylı kağıtta balık tarifini vereceğim kızlar çekeceğim resimler bitsin diye bekliyorummm :)

Bu arada bu tarifleri protein günü için de yapabilirsiniz, aynı şekilde pişirip sebzelerini yemezseniz protein gününe hem uydurmuş olursunuz, hem de dümdüz tavuk yememiş olursunuz.. Ayrıca sebzelerini saklarsanız ertesi gün de yiyebilirsiniz (ben 1/1 yapıyorum da)

Umarım yardımcı olabilmişimdir

Dukanellalı Waffle:

Malzemeler:

Hamur için :

2 yumurta , 1 bardak yulaf kepeği , 1 paket kabartma tozu, 1 şişe vanilya, 1,5 bardak süt, 1 çay kaşığı tuz, 1 kaşık tatlandırıcı

Dukanellası için:

1 yemek kaşığı kakao
7 yemek kaşığı yağsız süt tozu
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı toz tatlandırıcı (damak tadına göre ayarlanabilir)
8 damla vanilya aroması

Hepsini iyice karıştırıp, cam bir kavanozda buz dolabında saklıyoruz.

Hazırlanışı:

Yumurtanın beyazı kar olana kadar çırpılır ve bir kenara bırakılarak yumurtanın sarısı ile diğer malzemeler çırpılır (kek yapar gibi) en son yumurtanın kar beyazı haline kaşık kaşık kepekli karışım yavaş yavaş bir kaşık bir çırpma şeklinde eklenir.. Tamamı karıştığında yarım saat hamur bekletilir.. Waffle makineniz varsa ısıtılır eger waffle makineniz yoksa tost makinesi hafif yağlanır ve ısıtılır.. yarım saat bekleyen hamur 1 kepçe yardımı ile makineye dökülür.. ve tost makinesinin üstü kapatılır.. Hafif kıtır kıvama gelince kaldırılır ve üzerine kreması sürülür.. ( bende tost makinesi yoktu, teflonda pişirdim)

Ben onu mor lahana ıle yapıyorum mor lahanayı yıkayıp bıraz zeytınyagı bıraz lımonla ovuyorum sarımsaklı yogurdun ıcıne eklıyorum ustune de pul bıber :) cok guzle oluyor :) tavsıye ederım...Bu arada bezelye vermıyor malesef cok fazla seker ıcerıyormus aklınızda bulunsun sadece serbest gunlerde var

tadıgüzelll miii canımcııım ,?

çok güzel görünüyoooorrrr :) ellerine sağlıkk şu dukanellayı da yapasım var ama yaparsam çok yemekten korkuyorum sende böyle bir şey varr mıııı??????????

kızlar harikasınız. ellerinize sağlık
okudukça atak devresinin sonunu iple çekiyorum. ama şu bir hafta çok zor geçecek gibi görünüo. kırmızı et yemeyen biri olarak atakta çok seçenek yok. yumurta tavuk gıdaklıycam yakında

arkadaşlar bugün oğlanlara pizza yapıyordum (ben diyetteyim diye 1 aydır yiyememişlerdi). Onların pizzasını hazırlarken benimde canım çekti.
3 dakikada hazır oldu pizzam ve inanın diğer pizzalara tat olarak ve beni tatmin etme açısından çok benzedi

mikrodalga kekinden esinlendim

1 yumurta
2 kaşık yoğurt
ufak bir parça yaş maya
2 kaşık yulaf kepeği

çok iyi çırptım bunu
borcam kapagına döktüm mikrodalgada 1 dakika çevirdim (diğer türlü karışım çok yumuşak olacağından üstüne koyacağım malzeme gömülürdü).

bu hamurla 3 tane çıkar (kalın hamurlu seven 2 tane yapsın)

üstüne salçasını . yağsız hindi füme dilimledim azıcıkta yagsız kaşar
2 dakika daha mikro dalgada pişirdim.
Vallahi nefis olduEki Görüntüle 313200

ÇİĞ KÖFTE (atak hariç)

Malzemeler : 1 çok küçük domates, 4 kaşık yulaf kepeği, yarım diş sarımsak, yarım diş soğan, pul biber ve diğer baharatlar..
Tüm malzemeleri rendeden geçirip baharatları ekleyip üzerine kepeği ekledim ve bolca yogurdum... Karışımı yarım saat beklettim ve tekrar yoğurdum...
Deli gibi tavsiye ederim :) Ben kıyma koymadım kıymam çözmemişti... Kıymalı da yapabilirsiniz ama uzun yogurulmayacağı için kıyma ne kadar pişer içerisinde bilmiyorum...
Eki Görüntüle 314068 Eki Görüntüle 314068 Eki Görüntüle 314068

Farklı lezzetlerde soslar aradıgım için bir sos eklemek istedim

MALZEMELER
250 gr yoğurt
1/4 çay bardağı balzamik sirke
1/4 çay bardağı limon suyu
1/4 çay kaşıgı zeytinyağı
4 diş sarmısak (dövülmüş)
Tuz
Karabiber
2 çay kaşığı hardal

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi çukur kaba koyunuz. 2-4 dakika çırparak karıştırınız. Salataların üzerine, balık ızgara üzerine dökerek yiyiniz.

IZGARA SOSU
Malzemeler
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
Birazcık zeytinyağı
2 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
2 Tatlı kaşıgı biber veya domates salçası
3 DİŞ SARIMSAK
TUZ,PULBİBER,KEKİK,KİMYON
Yapılışı
BÜTÜN MALZEME İYİCE KARIŞTIRILIR.IZGARALIK HAZIRLANMIŞ TAVUKLAR BU SOSTA BİR GECE BEKLETİLİR.AFİYET OLSUN(zaman yoksa eğer 1.2 saat dursada olur)

çok güzel olmuşsunuz değişim inanılır gibi değil.

Merhabalar,

Ben yaklaşık bir aydır Dukan Diyetindeyim. 5 günlük atak evresinden sonra seyir evresine geçtim ve 56 kg'den 49'a indim. İki gün öncesine kadar kahvaltılarımda hep Dukan Krep'i yiyordum ki hem her sabah yapması zahmetli hem de sıkılmıştım. İki gün önce forumunuzda Dukan Ekmeğini tarifini gördüm hemen uyguladım. Gerçekten mükemmel oldu! Çok teşekkür ederim. Ben yemek konusunda çok yaratıcı olamadım fakat seyir döneminin sebze+protein günlerinde yaptığım bir yemeği paylaşmak istiyorum. Hiç ölçü tutmadım o yüzden istediğimiz kadar yapabiliyoruz. Yağsız dana kıymasını suyunu çekene kadar kavuruyorum, içine soğan biber ve ince kıyılmış mantar ekliyorum. Mantarlar ve soğanlar karamel rengini alana kadar kavuruyorum. Yapışırsa biraz su ekliyorum. Pişince de içine karabiber pul biber ekliyorum. Tabağıma alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yiyorum. Biraz mantı tadı veriyor...

1 yumurta
ton balığı 1 / 2 teneke
Somon balığı, fileto 1
Kıyılmış frenk soğanı
sarımsak tozu
Tuz ve karabiber
İki çorba kaşığı yulaf kepeği

Dilimlenmis somon kesin. karışıma yumurta, ton balığı ve baharat ekleyin kofte haline getirin .yulaf kepegine bulayın her iki tarafta yapışmaz bir tavada 2 - 3 dakika kızartın

şu mantımıdır börekmidir nedir bayıldım tam eşimin damak tadına uygun bu gün hemen deniycem...teşekkürler busonolsun....ellerine sağlık....

merhaba ben de bu diyette yenilerdenim ellerinize saglık süper bişey olmuş deniycem

harika olmuş ellerinize saglik

tariflerdeki hamurlar biraz cıvık kalıyor yani bildiğimiz kulak memesi kıvamı olmuyor bu normal mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…