Dukan diyet tariflerim

bu arada dukancı dostlar bugün çok güzel çorba yaptım yazayım.
yağsız kıymanın içine küçük bir soğan rendeledim çok az biber salçası,az tuz karabiber ve kepekle onu yoğurdum.küçük küçük yuvarladım.tencereye kuru nane koydum azcık nane kokunca 1 yemek kaşığı domates salçası ekledim şöyle iki kere çevirdim.yavaş yavaş su ekledim kaynayınca köfteleri attım pişmesine yakında limon ekledim.harika oldu.tavsiye ederim.
domates de kullansanız olur.atak evresine uygun değildir.

Kızlar mrb yeni katıldım ama hep takip ediyordum sizi.dukan diyetıne baslayalı 6.günüm 74.0 ile basladım3gun atak yaptım71.5 oldum ama dun seyıre gecıp tartıldıgımda 72oldugumu gordum
hergun yedıklerımı yazabılırm bırbırmıze yardımcı olalım:)

lorlu muffin....

2 yumurta
5 kaşık tuzsuz lor
3 kaşık light yoğurt
1 paket kabartma tozu
kibrit kutusu kadar light beyaz peynir
biraz nane,tuz,karabiber,pul biber
1 kaşık yulaf ezmesi
1kaşık buğday kepeği
bunların hepsini bi kapta karıştırıp muffin kalıplarına döküyoruz önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.afiyet olsun...

Kizlar ben zar zor esimi ikna ettim bu diyete baslamasi icin. Kendisi ekmek yemeden doymam diyen birisi. Ve bu yuzden dukan ekmegi yapmaya karar verdim. Ama bulamiyorum tarifi sayfalarca baktim google e de yazdim ama yok. Aklinda veya bi yere yazmis birisi varsa paylasirmisiniz lutfen

Dukan Ekmeği:
1 su bardağı kadar yulaf kepeği,
1 çay bardağı light süt,
1 çay bardağı light yoğurt,
1 çay kaşığı kabartma tozu ,
tuz.
Hepsini karıştırıp kek kıvamında bir hamur elde ediniz.yağlı kağıt serilmiş küçük kare borcamda 45dk kadar 170 derecede fırında pişirin.

ve

YULAF KEPEĞİ EKMEĞİ(her evre)

MALZEMELER:

-2 bardak yulaf kepeği(yaklaşık 20 yemek kaşığı)
-3/4 bardak ılık yağsız süt
-yarım paket instant maya(kuru maya)
-tuz

Un,tuz ve maya karıştırılıp geniş bir kaba konur ortası havuz şeklinde açılıp ılık süt eklenerek hamur kıvama gelene dek ortadan kenarlara doğru yavaş yavaş yoğrulur.Hafif yapışkan bir hamur elde edilir.Üzeri örtülerek ılık bir yerde 1 saat kadar mayalandırılır.(ben fırında 50 derecede bekletiyorum)Hamur kabarınca şekil verilip yağlı kağıt üzerinde 180 derecede yaklaşık 45dk pişirilir.
günlük kepek limitinize göre dilimleyip dolapta muhafaza edip ısıtarak kullanabilirsiniz.
umarım yardımcı olabilmişimdir

herkese mrb;
benim bu diyette 7. günüm; 74,5 kilo ile başladım şuan 72,5 kiloyum sanırım biraz az verdim 5 günlük atak evresinde ama neyse. ben şuanda seyir evresindeyim; yulaf kepeğini bugün aldım. kızlar benim sormak istediğim bu tarifleri yaparakda gerçekten kilo veriyorsunuz dimi. ben cok katı davranıyorum sanırım bu diyet konusudna sadece peynir, süt, yoğurt, haşlanmış et tüketiyorum. birde çiğ sebze yedim dün. burdaki tarifler okadar güzelki harika
ama sanki bunları yediğim zaman kilo vermem mümkün değil gibi geliyor bunları yiyerek de veriyoruz dimi kızlar
bütün tarifler için ellerinize ve emeğinize sağlık

herkesizn eline koluna sağlık,çok güzel gözüküyordu hepsi.Birşey demek isterim.Canan Karatay kitabında yazdığına göre hiç bir tatlandırıcı, hiç bir un ,yulaf gibi vermedi.hepsi şekerin dengesini bozuyor dedim.kendi taiflerinde de çok az kullandı.Tatlandırıcılar ile tatlılar yapmak doğrumu sizce.

selamlaar....

Bende geldim aranıza.... Yarın dan itibaren bende dukancıyım.... Elma diyetiyle 1 haftada 66 dan 62.7 ye düştüm ikinci hafta sadece 600 gram verebildim. şu an 62.1 im ama artık 4 gündür milim oynamıyo. Bir de dukanı deniyeyim dedim....

bu tarifler dukana uygun uygulamanda sakınca yok yani rahat ol

hAVUÇLU YOĞURT
malzeme çok kolay havuç ve yoğurt
havucu rendeleyin çok az yağ sürülmüş tavada çevirin 5-10dk yeterli sonra tabağa üstüne yoğurt basit gibi görünüyor ama çok lezzetli oluyor
tarifi havuç+kabak+pırasa olarakta yapabilisniniz bu şekilde yaparsanız omlet çevirir gibi çevire çevire iki tarafıda pişirin bu akşam yemeği olarak çok güzel oluyor sade havuçlu kahvaltıda güzel

birde arkadaşımdan öğrendiğim soğanlı bezelye var bezelye yasak mı bilmiyorum ama yeşil işte
soğanı çok az yağ ile tavada çevirin konserve bezelyeyi üstüne dökün tabii suyunu süzüp 10-15 dakika arada karıştırın tavuk etin vb yanına enfes oluyor yine bu bezelye tarifini yanına havuç ekleyip deneyebilirisinz

Çook teşekkürler gerçekten çok güzel bir tariif rahatlıkla yiyorum şuan ve bitmeden doyuyor insannn :) iyi ki varsınızz

Size bir sorum olacak cevaplarsanız çok seviniriim... ben öğrenciyim ve dukan diyetini yapıyorum şuan atak aşamasındayım bırakmamak ve düzenli uygulamak için yardıma ihtiyacım var. okula yanımda ne götürebilirim atakta pek bir şey yok tavuk balık götüremeyeceğime göre ne yapmalıyımm açta kalamam sınavlarım var ne yesem...

sen okula gidiyorsun bende işe iş ortamıında çok zor oluyor öğle saatinde bile yemek yiyemedğim oluyor
bende ataktayım dün kahvaltı olrak kitapta tarifi var yulaf kepeği galetası yaptım işe götürdüm öğlen yoğurt yiyorum su içiyorum
fazla seçenek yok zaten

MALZEMELER:
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı buğday kepeği (veya benim gibi kokusunu sevmiyorsaniz misir unu da olur)
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı lor peyniri (veya lor yoksa beyaz peynirinizi de sulandirabilirsiniz)
1,5 yemek kaşığı light yoğurt
Bir tutam tuz
Light kaşar rendesi (veya ustunde erisin derseniz orta kata veya uste de yerlestirebilirsiniz)
Ceyrek paket kabartma tozu

Yapilisi:
Yulaf,bugday kepegi/misir ununu,yumurtayi tuzu guzelce cirpin. Sonra peynirleri ve kasar peyniri rendesini ekleyin. Guzelce karistiktan sonra kabartma tozunu en son ekleyin. Guzelce karistirin, kabartma tozu cok beklemeden guzelce firinlayin. Ben 200 derece yarim saat pisirdim, firinlar farkli oluyor bazen, burdq onemli olan icinin guzelce pismesi. Ben kagit seklinde kap kullandim (hani brownilerin altinda olur ya) ama yapisti isterseniz metal kurabiye kaplarina koyun. Baya pogaca oluyor ve peynir tadi muazzam geliyor :) Afiyet olsun!

MALZEMELER

2 yumurta
1 corba kasigi splenda (veya daha fazla şekerli olsun derseniz 1.5 kaşık yapılabilir)
3 kasik yagsiz yogurt
Ceyrek paket kabartma tozu
Tarcin (burda tarcin sevmeyenlere soyle onerebilirim kahve/cokkk azicik kakao/hindistan cevizi/ yagsiz bitter cikolata hepsi olabilir)
Dr otker vanilya aromasi
6 kasik yulaf kepegi

Yumurtalari splenda ile cirpin. Yogurt, tarcin (veya digerleri), kabartma tozu ve yulaf kepegini ekleyerek guzelce cirpin asla topak kalmasin ve splendalar iyice erisin. Vanilya aromasindan iki damla koymayi unutmayin. Yagli kagit uzerine yerlestirdiginiz kurabiye kaliplarina dokup, 200 derecede onceden isitilmis firinda 30 dk pisirin. Kokular gelince sasiracaksiniz :) afiyet olsun!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…