Dukan diyet tariflerim

Dün akşam kırmızı biberleri közledim. ince ince doğradım. Üzerine 2 yumurtayı çırpıp omlat yapıp yaydım. onun üstüne sarımsaklı light yoğurt döktüm üstünede dereotu doğradım. Kızlar acayip yok tuttu ve güzel tad verdi oğlumda diyorki anne o uydurduğun yemekten yine yap:) yaşasın dukan amca ve yaratıcılığımız:)

dün yaptım berbat oldu ya...Allahım bu kadarmı ağı olur bi tatlı.resmen yumurta yedim sadece.korkunçtu.tamamını döktüm.3 yumurtanın çok çok fazla olduğunu düşünüyorum bu tarif için.ama senin resmin harika görünüo tarçın da serpmişsin galiba..benimkinin yüzeyi resmen yanık sütlaç gibi oldu böyle...yumurtA sarısı renginde.ıyhhh..ben nerde yanlış yaptııııııııııııııııııııııııııııım

merhaba ben de yenilerdenim bi tarifte benden bugün denedim güzel bir çorba arapaşı çorbası gibi nerdeyse aynı tatta.tavugu haşlayıp didiyoruz 1,5 yemek kaşıgı yulaf kepegini teflon tavada yakmadan un kavurur gibi kavuruyoruz tavugun suyunda 2 su bardagını bir tencereye alıp ocagı yakıyoruz.kavurdugumuz kepegi az soguk suyla açıp kaynayan tavuk suyuna ekliyoruz.biraz salca,toz biber,karabiber ekleyip tavuklarımızı ekleyip biraz kaynatıp limonla servis ediyoruz afiyet olsun

Arkadaşlar hem pırasa sevmeyenler hemde Dukan Diyeti için çok güzel bi tarif denemenizi öneririm.
6-7 Sap Pırasa
1 adet soğan
100-150 gr light Beyaz Peynir
2 Yumurta
Soğanları küp küp doğrayıp yağsız tencerede 2 dk kavuruyoruz.
Pırasaları yarım parmak kalınlığında doğruyoruz.Soğanların üstüne ekleyip kısık ateşte tencerenin ağzını kapatıp posalıyoruz;soğumaya bırakıyoruz.
Yumurta ve peyniri çırpıp soğumuş olan soğan&pırasa karışımına ekliyoruz.Yağlı kağıtlı tepsinin üstüne malzemeyi 1 parmak kalınlığında yayıyoruz.
180 C önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Bence enfes oluyor.
Pırasa sevmeyen eşim bile afiyetle yiyor.

Arkadaslar ben birşey soracağım. yulaf kepeğini yulaf unuyla karıştırsam olur mu acaba?? Pek bulamıyorum da kepeği (

canım yulaf unu olmasa iyi olur yulaf kepeği kipa ve migroslarda var istersen alıp yollarım ben sana

nasıl kilo verdınız bende baslamak ıstıyorum mantıgını anlamak ıstıyorum hangi evre bana uygun?yardımcı olurmusunuz arkadaslar

ben tatlı istediğim zamanlarda bi tane hurma yesem diyorum her açıdan faydalı içindeki şekerde zararsız türdenmiş.

ay yanlış yere yazdım çok özür dilerim

Son düzenleme:

Tarifinizi denedim..mükemmel oldu! tesekkürler

çok güzel vermişsiniz kilonuzu ve şu an çok hoş görünüyorsunuz.Tebrik ederim..

tariflerdeki hamurlar biraz cıvık kalıyor yani bildiğimiz kulak memesi kıvamı olmuyor bu normal mi?

Yulaf kepeği un kadar ince taneli olmadığı için sıvıları tam emmediğinden kaynaklı olabilir.

Arkadaslar ben birşey soracağım. yulaf kepeğini yulaf unuyla karıştırsam olur mu acaba?? Pek bulamıyorum da kepeği (

Hayır olmaz.Yulaf unu ve kepeği farklı ve diet için illa ki Kepek.İnternette gurmenetten sipariş veriyoruz biz burda birkaç arkadaş.Çokça da veriyoruz adetleri.böylece kargoyu da paylaşmış oluyoruz.baya bi gidiyor bize.Yakında tüm marketlerde bulunur hale gelir,çünkü yayılıyor gün geçtikçe kullanımı.

canım yulaf unu olmasa iyi olur yulaf kepeği kipa ve migroslarda var istersen alıp yollarım ben sana

Hipa ve migrosta başlamış mı satışı?Hangi il?

nasıl kilo verdınız bende baslamak ıstıyorum mantıgını anlamak ıstıyorum hangi evre bana uygun?yardımcı olurmusunuz arkadaslar

Evreler birbirini takip ediyor bağımsız diil yani.Önce kitabı alıp okuyunuz.Mantığını tam yerleştirmeden başlanması başarısızlık ve isteksizlik getiriyor!

Akşam yemeğimi anlatmak istiyoruuum. Tavsiye edilir :)
2 yemek kaşığı yulaf kepeğinden 2 adet krep yapılır.
Bir kapta haşlanmış tavuk göğsü ince ince didilir, bir küçük soğan ince ince piyaz şeklinde doğranır, azcık da maydonoz, karabiber, pulbiber, tozbiber atılır ve iyice karıştırılır.
Ayrı bir kaba çok olmayacak şekilde light kaşar rendelenir.
İlk krep alınır kaşar döşenir, üstüne tavuk karışımı koyulur, onun da üstüne kaşar koyulur en üste de diğer krep kapatılır.
Tavada tekrar ısıtılır, afiyetle yeniiiir :)
Tavsiyem kreplerin bir yüzünü diğerinden daha az pişirin, tavada ısıtırken az pişmiş tarafı tavaya gelsin. Bu sayede hem krepler pişiyor hem de iç harcı daha çok pişiyor ve bütünleşiyor. Afiyet olsuuuun :)

ya varya süpersiniz

kızlar bişey daha sormak istiyorum yulaf kepeğinden yapılmış hazır galeta olabilir miii

Sarımsaklı yoğurtlu brokoli salatası,basit şeyler ama yeni başlayanlara fikir olur,ilk başlarda bazen insanın aklına en basit şeyler bile gelmiyo

iyi fikir golden venus tavugun kurulugunuda alir...gecenlerde bende yogurtlu lahana salatasi yaptim harikaydi yaa

cok yaptigim bir salataydi halbuki ..ama hic aklima gelmemisti diyetimde kullanmak

yogurtlu lahana salatami söyle yapiyorum:

arzu ettigim miktarda lahanayi rendeliyorum (uzun rende) sonra nekadar tuz koyucaksam salatama, koyup ovuyorum lahanalari..yogurt,1 dis sarimsak, (diyet yapmadigimda 1 kasikta mayanez koyuyordum) birde tatli salatlik tursularinin sulari cok guzel oluyor..ben bazi salatalarda o suyu kullaniyorum cok guzel bir tat veriyor.. ilerleyen gunlerde bu salatayi sik sik tuketicem

evet buda güzel olmuştur eminim sebze günümde denicem lahanın kalanıylada kıymalı sarma yapıyım bari oda aklımdaydı ayy acıktım gece gece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…