KREM VANİLYA
Malzemeler:
dr.oetker vanilya-butter aroması(pasta malzemeleri bölümünde minicik şişelerde satılıyor)3-4 damla yeterli.yoğun bir tadı var.
3 çorba kaşığı splenda
3 yumurta
1/2 litre yağsız süt
Yapılışı:splenda ,vanilyayı ve yumurtayı Çırpın.Karışımı Önceden ısıtılmış sütle karıştırın.
Sonra hazırlamış olduğumuz karışımın üzerindeki köpükleri alarak cam kaselere paylaştırın.
180 derece fırında içi su dolu başka bir tepsiye dizerek 25-30 dk pişirin.
Servis ederken kapları ters çevirek başka bir tabağa çıkartın. veya çıkarmadan tarçınla servis edin.(dolapta 1 gece kalırsa daha rahat çıkar)
Diyetteykende artık tatlı yiyebilirsiniz:)Afiyet olsun
Eki Görüntüle 233187
Arkadaşlar hem pırasa sevmeyenler hemde Dukan Diyeti için çok güzel bi tarif denemenizi öneririm.
6-7 Sap Pırasa
1 adet soğan
100-150 gr light Beyaz Peynir
2 Yumurta
Soğanları küp küp doğrayıp yağsız tencerede 2 dk kavuruyoruz.
Pırasaları yarım parmak kalınlığında doğruyoruz.Soğanların üstüne ekleyip kısık ateşte tencerenin ağzını kapatıp posalıyoruz;soğumaya bırakıyoruz.
Yumurta ve peyniri çırpıp soğumuş olan soğan&pırasa karışımına ekliyoruz.Yağlı kağıtlı tepsinin üstüne malzemeyi 1 parmak kalınlığında yayıyoruz.
180 C önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Bence enfes oluyor.
Pırasa sevmeyen eşim bile afiyetle yiyor.
ÇİĞ KÖFTE (atak hariç)
Malzemeler : 1 çok küçük domates, 4 kaşık yulaf kepeği, yarım diş sarımsak, yarım diş soğan, pul biber ve diğer baharatlar..
Tüm malzemeleri rendeden geçirip baharatları ekleyip üzerine kepeği ekledim ve bolca yogurdum... Karışımı yarım saat beklettim ve tekrar yoğurdum...
Deli gibi tavsiye ederim :) Ben kıyma koymadım kıymam çözmemişti... Kıymalı da yapabilirsiniz ama uzun yogurulmayacağı için kıyma ne kadar pişer içerisinde bilmiyorum...
Eki Görüntüle 314068 Eki Görüntüle 314068 Eki Görüntüle 314068
tariflerdeki hamurlar biraz cıvık kalıyor yani bildiğimiz kulak memesi kıvamı olmuyor bu normal mi?
Arkadaslar ben birşey soracağım. yulaf kepeğini yulaf unuyla karıştırsam olur mu acaba?? Pek bulamıyorum da kepeği(
canım yulaf unu olmasa iyi olur yulaf kepeği kipa ve migroslarda var istersen alıp yollarım ben sana
nasıl kilo verdınız bende baslamak ıstıyorum mantıgını anlamak ıstıyorum hangi evre bana uygun?yardımcı olurmusunuz arkadaslar
atak günleri ya da sp günleri için otlu mücver yaptımmm.... yumurta kokmasın die 1 çay kaşığı mahlep koydum çok güzel oldu. bilindiik bi tarif ama bi de mahlepli deneyinn.
2 yum./ 3 kaşık light yoğurt/ 5-6 kaşık yulaf kepeği yada ezmesi/ lor peyniri/ dereotu maydonoz ve 1 çay kaşığı mahlep karıştır kaşıkla yağlı kağıda parça parça koy, daire şeklinde yay ve fırınla..bu kadar
seyir dönemindeim ama güçlendirmeye geçtiğim zaman yapabileceğim ilginç tarifler not alıorumm sizlerdenn çokk teşekkürlerr!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?