Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

yedik yedik arılar peşimizden koştu :)))))

ayyyyyyyyyyy bende evlenicemmm ama dukan sayseinde almayacagim hayatim boyu korumada olacagim cipstak cipstak
görürümmmmm :))) 1 sene sonra görürüm hiç kilo almayan hatta yedikçe zayıflayan kuzenim bile evlenince davul oldu :))))))))))

kızlaaaaaaarrrrrr napıyosunuz özledim sizi

benim yoğun iş dönemim biraz hafifledi ama bu sıralar çocuk için uğraşıp duruyorum. sıkıntılı zamanlardan geçiyorum biraz, doktor ziyaretleri vs... 66.5 kg da kaldım. diyet de yapmıyorum pek o psikolojide olmadığım için. umarım sizler iyisinizdir. hepinizi öpüyorum çok çok

Hahahha Aynı zamanlarda aklımıza gelmiş demek.. Korktum kız ben hihihi Ben de seni seviyorum Nnnaaaalaaaannn!!
Şimdik biz bayramda yersek sarmaları, nişasta öğünü yerine mi yicez :44: Ya da ödül gibi di mi? Amaann.. Çok karışık :111: Hiç yemesek daha mı iyiydi hahaha Aman yok ben zaten kesin kaçamak maçamak yerdim, sen yemezdin de Kurban bayramı da tam Dukan'lık heee

Ay ben nefret etmedim de koptum yaa Medesaaa Arkadaşına da üzüldüm bak şimdi :S Aman Allah korusun dur ne doldurması hahahaha Köpeklere de "pok mu var" dersin huhahhah Amaaan! Konuşması bile kötüüü..

Bi bakiyim ihtiyaç neyim bişi var mı? Ordan sipariş de verebilirim o zaman

Yok canım cicimmm.. Olur mu öyle şeeyyy.. Şimdi zaten şahanesiinn Çirkin mi dedik aşkolsuunnn.. Haşaaa :)) Tabi ki çok daha güzelsin Fıstıkların şahısın hihihii (İstiyon mu daha, söylerim, tam gaz gidiyorum ) Daha fazla verme dedim hani, kasma artık diyerekten.. Zaten de artık kasmıcaaazz.. Kasma kasma kasma kasma! Kasmadan da olur işteeee :76:

Son düzenleme:
Kızlar ben dukan ekmeği yapmak istiyorum ama çok fazla tarif var.Sizin denediğiniz ve sevdiğiniz güzel kabaran bir ekmek tarifi verebilir misiniz? Kuru maya da aldım ama bir türlü nasıl yapayım bilemedim...

dely

maalesef izmir'de de 5 gün kalıcam
güçlendirmede izmit'e dönmüş oluyorum
çok zor bir tatil olacak benim için :)

bu arada ben yulaf kepeğini 1,5-2 kaşık kullanıyorum
3-4 tane küçük krep çıkıyor
ama bazen bitiremiyorum krepleri
özellikle dışarda olduğum günler.
mesela dünden bugüne 2 krebim kaldı.

İnan bak bugün aklıma geldin. Mesaj yazacaktım sanaaa... Bi minnoş tenarr vardı diye düşündümmm Neşe saçardı etrafaaa Ben de özlediiimmm..
E hafiflediyse işlerin buralarda ol. Muhabbet ederiz canım. Hem sıkılıyormuşsun da.. Allah tez vakitte gönlüne göre versin canım yaa Yine de tamamen eski yeme stiline dönme bak, kilo alırsın bebiş için de olumsuz olabiliyormuş ya. Sağlıkla nasip etsin inşallah Allah tatlıımmm Kolay gelsin hem işlerinde hem de bu zor süreçte.

sabahtan beri 2lt. su 2 fincan form çayı içtim yokkkkkkkkkkkk ortadan ikiye ayrılabilirim((((((

Kızlaaarr! Simla'nın sitesinde alternatif kısır tarifleri varmış, görmüş müydünüzz? Ay kısıra bayılırım Paylaşiyim ben:

KISIR

MALZEMELER1 kişilik)
-2 kaşık yulaf kepeği(atakta 1,5)
-4-5 dal maydanoz, taze nane, fesleğen
-1 adet taze soğan
-2 adet kornişon turşu
-1 kaşık balsamik sirke
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-sumak,pul biber

Kepeği çok az kaynamış suyla ıslatıp şişmesi için bekletilir. Diğer tüm malzeme incecik doğranıp eklenir.Limon suyu,sirke ve baharatlar eklenerek servis edilir.

*Bu tarifte özellikle Doğalsan kepek kullanılırsa daha iyi netice verecektir.Ru-sheim'in yapısı daha un gibi olduğundan bulgur gibi şişmiyor.

GÜNCELLEME:
Doğalsan da artık eskisi gibi iri taneli değil. O yüzden bu tarif ilk yaptığım gibi olmuyor artık.Rossman kepeği gibi iri taneli bulursanız deneyin yoksa karnabahar kısırı daha iyi bir alternatif.

KARNABAHAR KISIRI

MALZEMELER:
-1 küçük karnabahar
-1 küçük kuru soğan
-3 dal taze soğan
-maydanoz,nane
-3 adet kornişon turşu
-1 yk domates salçası(katkısız,yağsız,şekersiz)
-1 yk biber salçası(katkısız,yağsız,şekersiz)
-1 yk limon suyu
-1 yk z.yağ
-maydanoz,nane(ve arzu edilen yeşillikler)
-sumak,pul biber,tuz(ve arzu edilen baharatlar)

Karnabahar çiçeklerine ayrılır.sapları kesilir ve tomurcukları robotta bulgur büyüklüğünde çekilir.Yapışmaz bir tavada rengi dönüp,kokusu değişinceye kadar sotelenir.
Kuru soğan incecik doğranır ve derin bir kabın içinde az tuzla ovulur.Pişen karnabahar bulguru üzerine eklenir.Salçalar ve baharatlarla beraber iyice yoğrulur.İnce doğranmış yeşillikler,turşu ve geri kalan tüm malzeme eklenerek iyice karıştırılır.
Afiyet olsun.

Son düzenleme:

ahahahhahaha benim gaz diye saldığım olmuştu bi kere neyseki evden yeni çıkmış merdivenlerin yarısına anca gelmiştim aman dikkat et, gazdır falan deme yolda

canım hoşgeldin nerelerdesin sen yaa,özledik valla gitme bi daha böyle
eee madem bebiş düşünüyorsun şimdiden biraz daha kilo versen daha iyi olmaz mıydı,zayıfken hamile kalırdın falan diye düşündüm yani Allah inşallah isteyen herkese hayırlısıyla versin,bana da bana da

hayırrrr bayramdaki sarmalar ödül değil ki,onlar bildiğin nişastalı hakkımız ama onun dışında yiyeceğimiz tatlılar falan ödül olabilir
ayyy sorma çay hala etki etmedi,normalde 2 saat sonra başlardı kanalizasyon borusu gibi ötmeye karnım
bak gör kesin yürürken başlıcak,ayy rezil olmadan eve ulaşayım da başka bişey istemiyorum
ayyy kuzum senin de ağzından bal damlıyor valla,ohh insanın acaip hoşuna gidiyor şımartılmak
yok zaten uzatmayacağım daha fazla kuzum,anlaştık işte ikimiz de regl olalım ondan sonra görelim en dip kiloyu sonra da geçelim hemen gerekirse ilk başta yine biraz dikkatli gideriz,baktık + görüyoruz kasarız hafiften ama geçelim bence de artık.ay anam bi biz kaldık yahuuu.birlikte başladıklarımızın çoğu korumaya geçecek nerdeyse,çekirgeler bil mezun olacak biz burda hala 100 gram verecez diye mi uğraşıcaz
kuzum bu arada bugün bir sen bir ben bildiğin çalışmıyoruz sanırsam
farkındaysan dünkü mesajlarından sonra bugün müşteri ziyaretine de gitmedim,genel müdüre de çok işim yığıldı onları toparlamam lazım bıdbıdbıdı dedim gerçekten de çok işim var ama kopamıyorum sizden,yok yaa yarın araştırıcam kesin internet bağlatacağım eve

Kızlar ben dukan ekmeği yapmak istiyorum ama çok fazla tarif var.Sizin denediğiniz ve sevdiğiniz güzel kabaran bir ekmek tarifi verebilir misiniz? Kuru maya da aldım ama bir türlü nasıl yapayım bilemedim...

çok Güzel kabaran ya da çok güzel olan bir tarif yok. ama benim en iyi tariflerim şunlar.

Ekmek (2 günlük)

2 yumurta
1 küçük çay bardağı süt
1 küçük çay bardağı yoğurt
1/4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı splenda
1 paket kabartma tozu
1/2 yk sirke
1 yk süt tozu (isteğe bağlı-kullanmasan daha iyi)
4 yk kepek

yumurtaları çırp, sütü yoğurdu ekle çırp, sirkeyi ve tuzu ekle. kepek süt tozu kabartma tozu ekle. karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir kaba döküp fırına at. en güzeli silikon kalıplar oluyor. yağlı kağıda da gerek yok.

peynirli çörek (3 günlük)
6 yemek kaşığı kepek
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt (susuz tarafından)
(bu arada yoğurdu kaşığı daldırıp bir kenarından oyarak değil de, üstünden sıyırarak ve hizasını bozmayarak alırsanız sulanmaz ve bitene kadar kıvamını-tadını korur)
200 gr lor
1 tutam (elini korkak alıştırma) dereotu
1 yemek kaşığı süt tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 paket mahlepli kabartma tozu
1 çay kaşığı splenda

bir kasede yoğurdu çıptım. yoğurt iyice çırpılınca sütü ekleyip karıştırdım. sütozunu ekledim ve eriyene kadar çırptım. splenda ve sirkeyi de ekleyip karıştırdım.
daha büyük bir kapta yumurtayı iyice çırptım. diğer karışımı yumurtaya ekleyip karıştırdım. mahlepli kabarma tozunu da ekledim ve karıştırdım. ince kıyılmış dereotu ve loru da ekledim. en son kepeği de ekleyip karıştırdım. kabartma tozunu ekledikten sonraki aşamalarda fazla karıştırmadım. sadece yeteri kadar. kek hamurundan daha koyu bir hamur oldu. fırını 170 dereceye ısıttım. iyice kızarana kadar pişirdim.

poğaça gibi de yapılabilir ama yayılır,pek hoş olmaz gibime geldi. benim hamburger ekmeği büyüklüğünde 3 tane silikon kalıbım var, onları kullandım. tüm malzemeyi 3 kalıba paylaştırdım. silikon kalıpta ya da yağlı kağıt serilmiş tepside olabilir ama fazla kalın dökmeyin bence.

Ah bi de fotoğrafları var kiiii :18: Mmmmm O'nun yaptığı gibi yapmam imkansız sanırım ama, denicem bir gün mutlaka :))

ahahahhahaha benim gaz diye saldığım olmuştu bi kere neyseki evden yeni çıkmış merdivenlerin yarısına anca gelmiştim aman dikkat et, gazdır falan deme yolda

anaammm bak gördün mü,hay allahım yaaa.bir de o çayı içince cidden birden geliyor böyle nolduğunu anlamıyorsun,rezil olmadan bu günü bitireyim de başka bişey istemiyorum

ayy kuzuuu özellikle ilk resimdekine bayıldım,sen yap da güzel olursa biz de yapalım

sabahtan beri 2lt. su 2 fincan form çayı içtim yokkkkkkkkkkkk ortadan ikiye ayrılabilirim((((((

ayy anlaşılan o ki bugün hepimiz aynı anda birden salıvereceğiz
ohh neyse yarın tartıya _ olarak yansır bari

Ahahah Yazını beğendim ama yanlış anlama Öğüt vermişsin ya onu beğendim huhuahha Neyse ucuz atlatmışsın yaa

Kaç tane yiyebiliriz ki acaba. Ay ben cozuturum kesiinn :S Şimdiden hayallenmeye başladım
Hakikaten bi biz kaldık yaa Çekirgeler bile koruyacaklar yakında hihihi Gerçi sen hedefin de altına düştün, 20 kilo verdin hem de kuzuuu Ben 10'cuk Aman napiyim.. Acelem yoktu. Gitti bitti işte :122::124:

Ay sorma yaa :18: İnan hiç ama hiç çalışmıyorum 2 gündür Acil işler çıkarsa onları yapıyorum, rutin işleri es geçiyorum hep, yaparım yaparım diye.. bugün yediğim bilmemneler gelir bi gün beni tırmalar :44: Neydi yaa Öyle bişi vardı Ayvalar mıydı bişeydi hihih işte o hesap :S Çok da korkuyom patron bişi dicek diye, ama çalışasım da gelmiyo hiiçç Puufff Benim de fabrikaya gitmem gerekiyormuş bundan sonra artık haftada 2 gün falan. Geçen hafta yoktu patron, gittin mi dedi bugün de, yok dedim :S Bişiler bişiler dedim bozuldu accık :S Orası da burdan 100 km uzaktaa :S Git gel trafiği de say en az 2 ve hatta 3-4 saatim yollarda geçiyo bi gidince.. hiç istemiyorum ama sanırım mecburuumm :S

Son düzenleme:

Ay aman dikkaattt! Kazasız belasız atlatırsın inşallah

O karnabaharlıymış, diğeri kepekli. Tabi kepekler ince olunca kuş kadar kalıyodur. Karnabaharlı olan da kepek hakkın da kalıyoo Mmmmm Bence de müthiş görünüyooo Deneyip tecrübelerimi iletirim Karnabaharın mevsimi var mı bu arada :S Ben hiç görmüyom onuu :S

şöyle kiii içinin pirinçleri 220 gr'a denk gelecek kadar sarma yiyebiliriz yani ölçmek lazım,mesela birinin için 20 gramsa 11 tane yeriz kızzz
olsun kuzum geç meç verdik işte.ayy bişey diyeyim mi ben üzülüyor muyum neyim yaa,çok hızlı çok heyecanlı bir süreçti,ben özeleyeceğim her sabah heyecanla kalkıp tartıya koşup bol _ görüp hemen koşup sizinle paylaştığım o günleri.düşünsene artık 100 gr versek mutlu olacağız,millet de bizi deli sanacak
neyse yaa en büyük mutsuzluk bu olsun dimii ama
hurmalar kuzum
evet bence de sanırım mecbursun
benim de gm sordu bugün eee dün gitmediniz mi firma ziyaretine diye,ee gittiimmm dedim raporu göremedim de dedi,ben de işim çoktu yazamadım ona sıra gelmedi,fırsat bulursam yazıcam dedim.dely versin raporu sana dicektim
bir de hem suçlu hem güçlüyüm haaa

brokoli çıkmış demekki karnabahar da çıkmak üzeredir,ayy onla patlamış mısır yapıyorduk dimi,nenn ne haller düştük haa,halime güldüm birden

3 litre su içmişim,3 dakikada bir wc gidiyorum ama hala susuyorum,çıkana kadar 1 litre daha içerim kesin akşam da 2 litre içsem 6 litre olur,ölür müyüm

3 litre su içmişim,3 dakikada bir wc gidiyorum ama hala susuyorum,çıkana kadar 1 litre daha içerim kesin akşam da 2 litre içsem 6 litre olur,ölür müyüm

mesaj tekrarı olmuş pardonnnn :)
dely yaa ne dicem,sen bu yazılar renkli olsun diye her seferinde çizittiriyor musun ? ben taa ilk üye olduğumda ayarlardan değiştirmiştim ama yazınca değişmiyor.ama bu yazı tip sonracığıma rengi hiç beni yansıtmıyor
gökkuşağı gibi olmalı benim yazdıklarım yahuuu

Ayyyy 11 Tane mii :O Vuuu!! Süpeeerr İçinde ne kadar vardır kii Neyse yaa.. Ortalama işte napiyim. 10 dene falan yerim ben + - 2 hihihi - yazdığıma bakma, o kısmı kullanacağımı sanmam :86: Peki mesela bi gün 5 diğer gün 5 yiyemiyo muyuz? Ben her gün 1 kaşık pilav yesem mesela Toplamı haftada 220 gr olsa hahahah Tabi pilav için pek uygun değil de Sarma için çok mis olur bence öyle :))

Ben zaten korkumdan her gün tartılmıyorum, o zaman hiç tartılamam bence yaa :18: Tırsarım beenn

Heeee! Hurmalardı huhahaha

Üzüldüğün şeye bak, ödüllere boğulacaksın kuzum :119:

Çıksın da yapiyim bi kısır be yaaa Sen yapıyo muydun patlamış karnabahar Ben hiç yapmadım

Canın mı istiyo gerçekten yaa :O Sabahtan beri 750 ml suyu zorla içtim 1 fincan nescafe, 1 fincan 7 otlu çay, 1 fincan mate çayı içtim. Ahan da bu kadaarr :S Şu 750'lik öbür şişeyi de bitiriyim bariii.. Puuff

Ölmezsin dicem de, Allah'ın işine karışılmaz hahahha Ay Allah korusun şakası bile kötüüü Olmaz bişicik kuzu

Bu arada İpek nerelerde biliyo musun? Sabahtan beri sorucam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…