- 20 Ekim 2011
- 261
- 9
- 66
sevgili arkadaşlarım..
sebze protein günlerinde yaptığım bır yemek tarıfını paylaşmak istiyorum bu gece..
ister tavuk ister kırmızı et küçük parmak kalınlıgı ve uzunlugunda doğrayıp haşlıyorunuz..bır yandan da 3 domatesi rendeleyıp tavada bol baharatla özellıkle acı baharatlarla sos yapıyoruz..sonra ben uzun teflon kalıbı kullanarak alt kısma haşlanan etleri üzerıne suyunu hafıf çekmış domates sosunu döküp üzerıne lıght karper kaşarlarından 2 tane diziyorum ve fırına verıyorum..maksımum 10 dakıka sonra çıkartıyorum..çoook lezzetlı oluyor..tavuk göğsü sert oluyor yutamıyorum dıyen arkadaşlar yarım çay bardağı maden suyu ıle 1 saat dınlendırır sonra kullanırlarsa yumşacık oldugunu görecekler..inşAllah yapıp begenırsınız canlar..:))
Kızlar bu dukan tarihlerinden tatlı olanlardan deneyip onerebileceginiz varmı kurabiye ve karakeki denedim sonuç hüsran acaba benim beceremedim
Günaydın fıstıklarrr;
Ya evet bende de bir aşk böcüğü, sevgi kelebeği modu var... Ben giden kiloları gördükçe seviniyorum diye düşünüyordum ama Sanırım dukan benim hormonlarımı da düzenledi.. Çünkü benim 2 ayda 1 keyfi gelen kırmızılar, geçen gün şak diye ve şakır şakır geldii..
Ayy kendime gülüyorum şu an...
selam hanımlar topiğn hepsini okuyamadım ama bende yapmak istiyorum melesef hamileyken ve doğumdan sonra çok kilo aldım ama şu testi birtürlü çözemedim nette nolur bana yardım edin bilen varsa çözebilirmi benim için türkçesindende yapamadı sürekli hata veriyor malesef 120 kiloyum 90 olsam istiyorum geriside gelir inşallah zaten 89 hamile kadım ve vermedim lütfen yardım edin hızla kurtulayım kilodan daha öncede denedim am veremedim yuorumları okuyunca gaza geldim bu sfer azimliyim inşalla
Ama en güzeli bugün tartıda perşembeden beridir vermiş olduğum -700 ü görünce zevk çılgınına döndüm şımarmaktan korkuyorum. Süt, yoğurt stoğum suyunu çekti, bilen bilir akşam bağımlılar gibi süt krizine girdim, marketlere doğru akacağım bugün son bir kez daha süt tozu arıyacağım, şu toz jelatin olayını marketlerdeki küçük paketerdeki pasta jelatinleri hallediyormu yoksa aktara da uğrayımmı kızlar jelatinin bakılması gereken değer tablosu varmı bilemedim kitapta da gece rastlamadım bir bilen varsa yardımlarını bekliyorum, acelesi yok bu hafta tatlı ihtiyacımı kapattım ama haftaya için birşeyler söylerseniz mutlu olurum.
Marketteki ufak pasta jelatini derken mesela dr oetkerin tart jöle paketlerinden mi bahsediyoruz? İçeriğinde nişasta var, sınırlı izinli. Başka ürünlerin de içeriklerini okumak gerek, şeker var mı benzeri herhangi birşey var mı diye.
Aktardan almak daha güvenilir olur. Ayfer Kaur diye bir markanın kapalı ufak şişelerinde de satılıyor, açık toz halinde de. Helal sertifikalı olup olmadığını da sorabilirsiniz, genelde öyle olduğu söyleniyor.
Ya canım ben mutfak işlerinde çok kotuyumde malum 1.5 senelik evliyim yoğurdu dediğin gibi yaptım ama neyle suzcem tulbentlemi
Kızlar bu dukan tarihlerinden tatlı olanlardan deneyip onerebileceginiz varmı kurabiye ve karakeki denedim sonuç hüsran acaba benim beceremedim
ya ben bu tatlandırıcının çok tatlı olduğunu sanırdım takita marka almıştım ben şöyle bir serpme yaptım yok olmadı bir seprme daha yaptım az biraz tatlandı yine de iyi geldi doğrusu sütüm bitmiş evde aranıp duruyordum ne yapsam ki diye, ben soğuk süt içmeden günü kapatamam da çocukluk alışkanlığı.
85.6 dan 82,3-4 e düşmenin mutluluğu ile çalışıyorum :) inşallah sizler de bugün benim kadar mutlu olursunuz, güzel haberler alırsınız :)) benim günüm aydın başladı size de bunu diliyorummmm
yardimina ihtiyacim var...kitabim yokya bilmiyorum yaben tursuyu cok seviyorum.anladigim kadariyla kornison yeniyor ya digerleri?mesela ps günlerinde diger tursulardan yiyebilirmiyiz?
Zayıflama ayakkabılarından kullanan var mı ? tabanı kalın yarım ay şeklinde olan yürüyüş ayakkabıları, mbt diye bir markası da var.
Şuan için dukan ile kilo vermek hedefim, bunun yanında da dukanı spor ile desteklemek gerekiyor ayakkabıları sormamın amacı bu, ki dukan ve spor birbirini tamamlayan şeyler farklı şeyler değil sizin de belirttiğiniz gibi zira kitapta da yazıyor :) ayakkabıyı da şu nedenle sordum 1 yıl kadar önce ayak parmağımı çatlattım hareket durumum kısıtlandı bu nedenle kilo aldım, zaman zaman da sıkıntı çekiyorum hala sızlar tam randımanlı değil, eğer ayakkabılar rahatsa almayı istiyorum :) teşekkürler :)
ben kullanıyorum ama benimkinin markası goldslim..ilk gün biraz rahatsız geldi ama şimdi ayağımdan çıkarmıyorum o kadar rahat..
yardimina ihtiyacim var...kitabim yokya bilmiyorum yaben tursuyu cok seviyorum.anladigim kadariyla kornison yeniyor ya digerleri?mesela ps günlerinde diger tursulardan yiyebilirmiyiz?
Lisabella degilim ama.. Hayir, sadece kornison yiyebiliyoruz canim. PS gunler olsa bile. O da, fazla degil. Gunde 4-5 ufak tane.(
Lisabella degilim ama.. Hayir, sadece kornison yiyebiliyoruz canim. PS gunler olsa bile. O da, fazla degil. Gunde 4-5 ufak tane.(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?