Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Tavuk suyuna çorbamı alıp geldim gene internet başına.
Bu aralar pişirirken fazla acele ediyorum herhalde, sabırsızlığımdan yumurta-yoğurt ikilim eklerken kesiliyor sanırım yeteri kadar ısıtıp eklemiyor olabilirim. Isıttığım kabın dibinden omlet parçaları topluyorum. Olsun, çorbanın tadı güzel. Yanına da ekmeğimden, mis.
Herkes güzel bir haftasonu geçiriyordur umarım.


Allaaahhhh!! Buzlukta birkaç tavuk parçamın olması gerek, onlarla böyle bir olaya mı girişsem acaba... Geçen yazdığın mistik çaylı-yulaflı içeceği de merak ediyorum acep tadı nasıl olur diye. Yulaf-kavrulma kelimelerini yanyana görünce otomatik helva geldiydi aklıma "Amanin mistik çaylı helva işine de girmişler!!! " olduydum, anında hayallere daldım böyle mistik aromalı helva gibi mi olur nolur diye. Offf bu iştahım off. :)
 
Kızlar bu dukan tarihlerinden tatlı olanlardan deneyip onerebileceginiz varmı kurabiye ve karakeki denedim sonuç hüsran acaba benim beceremedim


Helva ile havuçlu kek önerebilirim ama tabii ki hayallerdeki tatlıların yerini tutmuyor, fazla beklenti içine girmemek lazım. :) O anki krizi şöyle bir patpatlayıp geçiştiren kandırmalık lokmalar oluyor, o sentetik metalimsi tatlandırıcı tadı baki.
Kurabiye işini tam beceren yok sanırım ama kimdi love01 miydi biri bisküvi denemesi yapmıştı ve başarılı olmuştu sanırım? Benim denemem de hüsrandı, böyle yumuşak gibi kalmıştı mıçmıç birşey çıktıydı ortaya. Harcadığım yulafa acıdıydım.

Yulaf kepeği harcama işinde formülüm: Forza poğaça-ekmek, arada da helvayla havuçlu kek.
 
Malum saat 3 gibi yatınca sabahta 11:30 gibi kalktım brunch hazırladım gibi bişi oldu. Eşimle oğluşuma pişi yaptım kendime ise yulaf kepeği galetamın içine iki tatlı kaşığı kadar tatlandırıcı koyarak krep yaptım (1 ymt, 1ck yulaf kepeği, 1ck yoğurt, 2 tk tatlandırıcı) ama yok ben gelenekselciyim sanırım bitiremedim bile öylece tabakta bana baktı ben ona baktım bana göre değilmiş yani.
yarım krep, 3 bardak çay, 1 yumurta, 1\2 kibrit kutusu kadar peynir yedim.
 
Ama en güzeli bugün tartıda perşembeden beridir vermiş olduğum -700 ü görünce zevk çılgınına döndüm şımarmaktan korkuyorum. Süt, yoğurt stoğum suyunu çekti, bilen bilir akşam bağımlılar gibi süt krizine girdim, marketlere doğru akacağım bugün son bir kez daha süt tozu arıyacağım, şu toz jelatin olayını marketlerdeki küçük paketerdeki pasta jelatinleri hallediyormu yoksa aktara da uğrayımmı kızlar jelatinin bakılması gereken değer tablosu varmı bilemedim kitapta da gece rastlamadım bir bilen varsa yardımlarını bekliyorum, acelesi yok bu hafta tatlı ihtiyacımı kapattım ama haftaya için birşeyler söylerseniz mutlu olurum.
 

Ayy keşke benimde 2 ayda bir gelse o kırmızılar, biraz biraz geçen hafta kahveler göründü ama kırmızılar hala utangaç utangaç çıkmaya çekiniyorlar. Kuzum ben 2 ayda bir gelen adete bile düzenli derim lisanstayken 1 yıl görmedim, bu senede hap map kar etmiyor artık ekim ayında soğan kürü ile güzelcene bir kere gelmişti ondan beridir tık yok erkek fatmayım ayol ama banyo dolabımda her çeşit ped geeeeel gel diye çağırıyor kırmızıları kendi kendime arlanır oldum her ay düzenli alıyorum ped aaahhhh birde kullanabilsem. Ama kilo verince o da olacak inşallah, zaten kilo verir vermez direkt kadın hastalıkları uzmanına gideceğim, şu an zaten doktorum da doğum izninde bende rahaaaat rahaaaat rejim yapıyorumm.
 

Canım herşeyden önce dukana karar vermek lazım, zaten heryerde bu şekilde yazıyor kendinizi tam hazırlamadan diyete başlamayın. Kitabı almalısın, eline fosforlu kalem veya not defteri kalem olarak okumalısın, her evrenin notlarını yeneceklerini yenmeyeceklerini yazıp çizip hatmetmelisinki sonra foruma girip aklına takılanları sormalısın.Kitabı alamazsan internette pdf formatında var onu indir. Zaten okuyunca yapabilirliğini göreceksin, aç kalmadan kilo verilebileceğini öğreneceksin, daha sonrada her evre için güzel yemek tariflerini, verdiğin her gram için burdaki arkadaşların seni desteklediklerini görünce bizim gibi zevk komasına girip incelen belinin çıkan kıvrımlarının, güzelleşip pürüzsüzleşen cildinin hazzını günde belkide 10 posta aynanın karşısında geçip zafer naraları atacaksın.

Boyun kaç ne kadar zaman önce doğum yaptın kilolar oturdumu yoksa gidicimi zannımca gidicidir hem birde biraz kilon fazla olduğu için atakta muhakkak güzel sonuçlar göreceksin motivasyonun artacak sonra hep beraber bizimde motivasyonumuz artacak mutlu olacaksın hadi kuzum şimdi git kitabı oku, burdaki herkes seni çalışmış olarak bekliyor :)))))))
 

Marketteki ufak pasta jelatini derken mesela dr oetkerin tart jöle paketlerinden mi bahsediyoruz? İçeriğinde nişasta var, sınırlı izinli. Başka ürünlerin de içeriklerini okumak gerek, şeker var mı benzeri herhangi birşey var mı diye.
Aktardan almak daha güvenilir olur. Ayfer Kaur diye bir markanın kapalı ufak şişelerinde de satılıyor, açık toz halinde de. Helal sertifikalı olup olmadığını da sorabilirsiniz, genelde öyle olduğu söyleniyor.
 

Canım çok teşekkür ederim yoksa ben alacaktım o dr oetkeri, haftada bir cumartesi günleri bu şekilde yine yeniceklerin üzerine çıkmadan mesela sabahki krep gibi tatlı yemeyi düşünüyorum çok yardımcı oldun. Ayfer Kaur not edildi evet konu jelatin olunca helalliği de önemli ama alışveriş yaptığım aktar mesleğimi biliyor sanırım vermez helal olmayanını :))))))))))
 
Ya canım ben mutfak işlerinde çok kotuyumde malum 1.5 senelik evliyim yoğurdu dediğin gibi yaptım ama neyle suzcem tulbentlemi

Tülbentlede olur. Kenarı plastik ince süzgeçlede olur. Dök ama karıştırma. 1 gece dolapta dursun bek ne hale geliyorrr...

Kızlar bu dukan tarihlerinden tatlı olanlardan deneyip onerebileceginiz varmı kurabiye ve karakeki denedim sonuç hüsran acaba benim beceremedim

O zaman al sana ipek brownisi

2 yumurtayı 4 kaşık takita ile çooookkk çırpıyorsunn.
8 kaşık kepek, 1 kaşık süt tozu, kakao ve kabartma tozunu ekliyorsun.
Sonra kek kıvamına gelene kadar süt koyuyorsun az bişeyyy

8 minik kalıba döküyorsun. 150 derecede pişiriyorsun.

Yarım bardak süte 1 tatlı kaşığı tatlandırıcı ve kakao koyup karıştırıyorsun çiğden. Fırından çıkan kekciklerin üstüne pay ediyorsunnn. Kek sıcak olacak. Hüüüüüpppp diye içine çek beni durumu oluyorrr.

Var yaaaa
Offf diyorummmm

Hepsini tek kalıba döküp arasına ve üstüne puding dökünce de yaş pasta oluyorrr ayyyy ccanım istedi. İçinde kepek yokmuş gibii. Anam babam anlamadı içinde at yemi olduğunuuu lüp lüp götürdülerr.

AFİYET OLSUNN
 
yardimina ihtiyacim var...kitabim yokya bilmiyorum yaben tursuyu cok seviyorum.anladigim kadariyla kornison yeniyor ya digerleri?mesela ps günlerinde diger tursulardan yiyebilirmiyiz?
 
Herkese mutlu hafta sonlari:))

Evet, ben de en son Takita plus aldim, pisman oldum. Sekerden 2 kat daha fazla tatli diyor, hic te bile. Stevia de begenmedim, tadi aci. Bir tek Splenda toz.u sevdim. Keklerde de degismiyor tadi.

85.6 dan 82,3-4 e düşmenin mutluluğu ile çalışıyorum :) inşallah sizler de bugün benim kadar mutlu olursunuz, güzel haberler alırsınız :)) benim günüm aydın başladı size de bunu diliyorummmm

Super!! Cok iyi gidiyorsun! Her gun aydin olsun artik!:))
 
Kızlar bu dukan tarihlerinden tatlı olanlardan deneyip onerebileceginiz varmı kurabiye ve karakeki denedim sonuç hüsran acaba benim beceremedim

Tarif tam yazamam malesef cunku hep kafama gore yapiyorum ama mutlaka sut tozu kullan diyebilirim. O zaman kurabyeler biraz daha kitir oluyor. Ben internette en cok Simla'nin ve İlkay'in tarifleri begendim. İkisine de sonsuz tesekkurler! Bak istersen.
 
yardimina ihtiyacim var...kitabim yokya bilmiyorum yaben tursuyu cok seviyorum.anladigim kadariyla kornison yeniyor ya digerleri?mesela ps günlerinde diger tursulardan yiyebilirmiyiz?

Lisabella degilim ama.. Hayir, sadece kornison yiyebiliyoruz canim. PS gunler olsa bile. O da, fazla degil. Gunde 4-5 ufak tane.(
 
Zayıflama ayakkabılarından kullanan var mı ? tabanı kalın yarım ay şeklinde olan yürüyüş ayakkabıları, mbt diye bir markası da var.

ben kullanıyorum ama benimkinin markası goldslim..ilk gün biraz rahatsız geldi ama şimdi ayağımdan çıkarmıyorum o kadar rahat..
 
ben kullanıyorum ama benimkinin markası goldslim..ilk gün biraz rahatsız geldi ama şimdi ayağımdan çıkarmıyorum o kadar rahat..

Selam ben de zayiflatma ayakkabisi olarak pumaninin bodytrainini kullaniyorum. gercekten ise yariyor mu bilmiyorum. mbtye gore daha ucuz. ama tasarimi cok hosuma gidiyor, o yuzden ayagimdan cikarmiyorum.

reebok'in da kalca sekillendiricisi var. ona da merak ediyorum aslinda. o da ilginc olabilir.
 
İyi cumartesiler hanımlar...

Sabah 2 yumurta ve peynir yedim,Yeşil çay içtim...
Şimdi de nescafemi içtim...Ocakta tavuğum pişiyor...
Yemek için sabırsızlanıyorum...

Ben cidden çok çok acıkıyorum ve çok yiyorum yahu
Belki de çok yediğimi düşünüyorumdur

Ayy bilemedim işte öyle bişi :111:
 
yardimina ihtiyacim var...kitabim yokya bilmiyorum yaben tursuyu cok seviyorum.anladigim kadariyla kornison yeniyor ya digerleri?mesela ps günlerinde diger tursulardan yiyebilirmiyiz?

Lisabella degilim ama.. Hayir, sadece kornison yiyebiliyoruz canim. PS gunler olsa bile. O da, fazla degil. Gunde 4-5 ufak tane.(

sevgili etateta cevaplamis ,aynen oyle.normalde PS gunlerinde 3-5 kornisona izin veriliyor.buna ragmen tuz vucutta su tuttugundan hic onermeyen arkadaslarda var ama ben PS gununde 2-3 aci kucuk top biber tursusundan yedim..
 
bugün stresten olsa gerek hiç doymak bilmedim...
yanımda kek getirmiştim, sabah sıkı bi kahvaltı yaptım çakma tava böreği ile, öğlen koca bardak light ayran ve koca tabak ciğer sote yedim...
ayran beni uyutuyo bugün yine test ettim onayladım
şimdide sallama çay ve kek yedim, yoksa gidip fitii fiti istifa yazmak geçiyor içimden... çok sinir oldum bugün
pufffff tam kafa yapmalık bi gecede ama gelgörki diyetteyimmm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…