Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

efendi birisi ailesi ve kendisi gerçekten kültürlü ama içine girmeden bilemeyiz kimseyi...ama kavunda değilki koklayıp alalım dimi

şimdi onu ayarlama aşamasındayım ileride senden de tüyo alırım artık

gel buyur canım tavuk iki parça sabah ve akşam diye düşünerek getirmiştim akşam kursum var eve gidemicem diye. ama sana feda olsun gel kız gel

canım benim yaaa teşekkür ederim nerde çalısıyosun sen.? bu arada ne kursu bu ?

çok kıskanıyorum
kıskanmıyorum da özeniyorum, gıpta ediyorum diyelim.
kaçamağım yok benim ama ben de +600üm bugün.
61.100 :84::84::84:

herkeşlere günaydın...

canım yaa bişeyi yanlış mı yapıyorsun acaba ( çünkü şöyle diyim ben yumruktayım ama dün doğum günüm diye öğleden sonra küçük bir dilim akşam küçük bir dilim pasta yedim, yumrukta olduğum halde yemekte misafir var diye uymak zorunda kaldım azıcık taze fasulye yedim köftenin yanında pek yumruk olmadı yani dışına çıktım ama sabah yine -600 çıktım, kaldı ki bakıyorum sen benden daha azmışsın şimdi ben seni geçtim mi

selamlar arkadaslarr.bende dukan istiyorum.ama vermek ıstedıgım kılo 4-5 kılo kadar.bu kadarcık kılo içinde kitap alıp okumak cok uzar gıbı geldı.bırkac kısınınde 4-5kılo ıcın kıtabı almana gerek yok arastır yapanlara sor demesınden dolayı dun proteın gunlerıme basladım.ama benı sasırtan bır sey var.bu kekler ekmekler sanırım seyırde yenıyor.ben 5 gun proteın yapıp sonra seyıre gecmek ıstıyorum.sanırım seyırde proteınle bırlıkte az yaglı hazırlanmıs sebze yemeklerı de tuketebılıyoruz.cunku cumartesı pazar kayınvalıdemlere gıdıcez.orada da dıyetteyım deyınce ''vay efendım zaten zayıfsın, ne demeye yapıyosun ,bosver bı kere ye.hafta ıcı yap dıyetını'' vs gıbı soylemler cok oluyor.onlara caktırmadan bu ıkıncı asamayı nasıl yapabılırım.yanı az yaglı sebze yemegıne proteın ılavesıyle tuketmem uygun muuu??

lütfen yardımmm.
bide kaç kere sordum ama kımse cevap vermedı.bu kılo cızelgelerını hazırlayamadım bı turlu.yardım istiyorum bu konuda da

günaydın herkese, cuma sabahına göre -400 ve diyet başlangıcına göre tam 11 kg vermiş bulunuyorum, 9kg dukanla 25 nisandan beri, hiç hızlı vermemişim ve sıfır spor..ah bi sporu arttırsam yani yapsam

Canım , ben de kitabı almadım... İlk 5 günlük protein evresinde " sadece protein var". Yağsız et( ızgara haşlama fırın), yumurta , yağsız peynir, yoğurt ve yulaf kepeği. Sebze kesinlikle yok un ve şeker zaten yok ). Bu 5 günün sonunda bence zaten sen 3-4 Kg vermiş olacaksın.Sonraki evrede de yine yağsız unsuz ve şekersiz haşlama ızgara sebzeleri de proteinin yanına ilave ediyorsun. Ammmmaaaaa aldığın potein alsığın sebzeden hep daha fazla olacak veeeeeee haftada bir gün de yine sadece protein yiyeceksin sebze olmadan ... Sanıyorum kısaca tarif edebildim... Ne dersiniz arkadaşlar????????????

yani canım uzaktan uzaktan izlenerek tanınmıyo ailesine efendi tavırlarına bakma neler var vallahi. en iyisi çıkarak tanıman. sana meyli yokmu ?
ben gebzede çalışıyorum canım. evim ise istanbul anadolu yakasında :)
kurs rusça kursu canım. ders çalışmam da lazım hoca da daha birinci kurdan öyle ödevler veriyor ki. şu kelimelerle cümle kurun demiş. şimdi ben ne yazim ya offf . nerden saldım bu rusçayı başıma

Son düzenleyen: Moderatör:

haklısın canım herşey zamanla tabiki.meyil var gibi görünüyor ama benim takıntılı olduğum konu şu insan görmek istediğini görür:) o yüzden biraz zaman herşeyi gösterir umarım.
bende ingilizce kursuna başlamak istiyorum ALES için ama şöyle eğitimi iyi diyebileceğim biryerle karşılaşmadım henüz.senin adına sevindim valla ne güzel farklı şeyler öğrenmek belki bende ingilizceden sonra diğer dillere göz atabilirim:))

cok cok tesekkur ederım.su yulaf kepegıde benı kasıyor.onu yemesem olmaz mı?
mesela dun sabah light yogurt yedım , öğlen light süt içtim ve aksamda sadece bır parca yagsız dana bonfilyi ızgarada pişirdim yedım baska bır lokmacık yemedım.
bu sabah bır haslanmıs yumurta yedım bır ıkı kasıkta lıght yogurt yedım.oglen için yanımda yıne sutum var.aksamada haslanmıs tavuk gogsu yemeyı planlıyorum.yanı kepek olmadanda yapsam olur gıbı gelıyoor.
destegın ıcın cok tesekkurler

canım illa yulaf kepeği tüketmek zorunda değilsin..ben diyetin 2.ayında aldım yulaf kepeğini.

sen bu adamı uzaktan uzaga tanıyamazsın işte dediğin gibi belki de meyli yok. allah kolaylık versin işin çok zor :) tabi ki önce ingilizceyi ögrenmen lazım sonra diger dilleri

yalnız öglen sadece süt içiyorsun ??? böyle az yiyerek kg veremezsin baştan sölim. dolu dolu yiyebildiğin kadar protein tüketmelisin süt yogurtla ana ögün geçiştirilmez

canım ben tömerin dil kursuna gidiyorum ankara ünirsitesinin bu ara ara verdim gerçi ama memnunum tavsite ederim, gs üniv kursu içinde iyi olarak duydum ona da bakabilirsin

Merhaba Dukancılar,

Geçen haftaya göre sadece 200 gr. ama olsun..2 haftada 77.3'den 74.7'ye inmiş oldum.
Çalışma yeri için light sütler, yoğurtlar ve her tür füme et rejimi kolaylaştırıyor.

Hepimize kolay gelsin..

Sevgiler

canım illa yulaf kepeği tüketmek zorunda değilsin..ben diyetin 2.ayında aldım yulaf kepeğini.

Ama bir süre sonra insan ağzına una benzer bişeyler de koymak istiyor) Ben ekmek yapıyorum gayet güzel oluyor

3 -4 kaşık yoğurt
3-4 kaşık kepek
2 yumurta,
1 kaşık beyaz peynr ( rende)
hamur olsun diye de biraz süt
Biraz da kabartma tozu

Hepsini bir borcamda karıştır sonra aynen koy fırına
Önce 200 derece de kokana kadar pişir sonra kıs ve devam içi pişsin. Hem kolay hem de güzel oluyor. Bir de bence biraz az yiyorsun, öğleni bir sütle geçirmek biraz az. V e dahiiiiiii çok ama çok su iç. Zaten tavuk yediğin zaman çok susuyorsun ... Günde 2 lt den az olmamalı.

sen bu adamı uzaktan uzaga tanıyamazsın işte dediğin gibi belki de meyli yok. allah kolaylık versin işin çok zor :) tabi ki önce ingilizceyi ögrenmen lazım sonra diger dilleri

yakından tanırız bizde canım

canım ben tömerin dil kursuna gidiyorum ankara ünirsitesinin bu ara ara verdim gerçi ama memnunum tavsite ederim, gs üniv kursu içinde iyi olarak duydum ona da bakabilirsin

valla canım bilmiyorum istda o kadar çok kurs varki hangisi iyi kestiremiyorum..adamlar eyüp-fatih civarındaki turistleri getirip hoca diye karşımıza çıkarıyorlar..

işte benimde belli bir süre o ihtiyacım çıktığından aldım yulaf kepeğini kendime kek ekmek falan yapıyorum..birde senin bu ekmekten yapayım bakalım çooooookk teşekkür ederim canımmm

DUKAN DİYETİNİN İÇERİĞİ:

kişin kilo durumuna göre atak evresi 3-4-5-....10 güne kadar uzuyor .sonra seyire geçiliyor.sonra güçlendirme verdiğin kilo çarpı 10 gün devam edilecek.son evre tek protein günü.diyete süresince ve deva mında 1,5 kaşık yulaf kepeği.

ATAK EVRESİ:saf protein:et (koyun eti ve yağlı etler yasak)tavuk ,balık,süt,peynir yumurta,kabuklu deniz ürünleri vs.istediğin kadar (sınırsız) yeniyor.baharat ,maydanoz,tere baharlı otlar serbest +1,5 kaşık yulaf kepeği +1,5 lt ve üstü çok su içmek
SEYİR EVRESİ:saf protein +sebze(yoğurtlu semiz otu,kıymalı menemen ,peynir domates biber gibi se bzenin yanında protein bol olacak)istediğin kiloya düşene kadar 1 gün saf protein +1gün saf protein yanında sebze bakliyatlar yasak(mercimek,kurufasulye vs.)meyva yasak.şeker yasak .ama light dondurma ,light içecekler serbest..1,5 kaşık yulaf kepeği ve yine en az 1,5 lt su
GÜÇLENDİRME EVRESİtoplamda 9 KİLO VERİLDİYSE 90 GÜN SÜRECEK OLAN ZAMAN):ilk 45 gün hafta 1 gün ödül yemeği istediğin bir yemek.normal 40gr peynir(istediğin),2 dilim ekmek ,1porsiyon meyva (üzüm ,kiraz,muz yasak)küçük taneliler 1 kase ,diğerleri 1 adet(elma ,şeftali,portakal gibi)haftada 2 porsiyon nişaştalı gıda (makarna,patates gibi.)kuzu budu.ikinci 45 günde ödül yemeği haftada 2 öğün oluyor ama bu 2 öğün üst üste olmayacak.haftada 1 gün saf protein.kitap perşembeleri öneriyor.
SON EVRE :haftanın 6 günü her istediğii yiyorsun. bu arada kilo koruma amaçlı önerilen gıdaları aklında tutup gerektikçe bunlara başvuruyorsun.hayatın geri kalanında haftada 1 gün saf protein uyguluyorsun.3 çorba kaşığı yulaf kepeği yiyorsunuz.

bun evrelerin hepsinde en az 25 dk yürüyüş var.birde bol bol su

Son düzenleme:

merhaba dtsly, öncelikle şunu belirtmek isterim bu diyet 4-5 kilo verdiren şok diyetler yada kür gibi bişi deil..lütfen ukalalık olarak algılama eğer gerçekten dukan yapacaksan 4 aşamasınıda yapman gerekir..öbür türlü 4 kiloyu çabukcak verirsin ve normale dönünce aynen geri gelir dierlerindende bi farkı kalmaz...bence kesinlikle kitabı al hayat boyu klavuz olacak birçok değerli bilgi var besinler hakkında..dağla deve deil 15-20 tl neye vermiyoruzki? yulaf kepeği hakkında google dan biraz araştırma yaparsan ne kadar faydalı olduğunu göreceksin yani zayıflamak için deil genel olarak herkesin yemesi gereken bişimiş ben bu diyette yulafı hayatıma kattığı için çok mutluyum...zaten dukanla ömür boyu yenmesi gerekiyo..alınan karbonhidrat sadece yulafta var bizi ayakta tutan halsizliği önleyen bence yulaf..illa kepek olmasıda şart deil tabi o olsa daha iyi ama en azından ezmesini kullan..ben 20 gündür kepeğini kullanıyorum hep ezme kullandım buana kadar...4-5 kiloyu verdikten sonra 50 gün güçlendirme yapman gerekiyo..şimdi bunların gerekçelerini belki bne anlatamam adam gibi ama kitabı alırsan tam olarak nedne yapılması gerektiğini açıklıyo detaylarıyla..güçlendirme evresinde başka yiceklerde ekleniyo listelere...benim fikrim bu arkadaşım sanada kolaylıklar dilerim mantığını anladığın anda çoook kolay olacak zaten..sevgiler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…