bu arada herkese merhabalar
nurcik gelmiş hoşgelmişşşşş,sefalar getirmiş....yine güzel tariflerle gelmiş..sen çok benim kafadansın nurcik varsa yoksa tatlı mımmmm..şu kremanı hiç analamdım,sadece lorlar nasıl yapılır,tatlı lor nedir,hangi ölçülerle koyup krema haline getiriyorsun,yapan arkadaşlar da bilgi verebilirlerse pek sevinirimmm
yağmırım seni görmeye çok var daha cuma gecesini okuyorum ama bi selam çakayım saa
Aranızda zeytin yiyen var mı?
Bir de ben bu hafta sonu yorsan köy peyniri yedim biraz..Sizce olabilir mi?
Sevgiler..
canım benim bildiğim tuzsuz lor sanırım ona tatlı lor deniyo..tatlılara falan konulan açık satılıyo..ama ayrıca tatlısıda varsa ben bilmiyorumm
Sevgiler..
Sevgiler..
ya arkadaşlar geçmişi okumaya çalışıyorum da,epey geriden geliyorum kusura bakmayın...bu tatlı lor nedir yahu, nereden buluyorsunuz..marketlerin açık reyonundan mı,ya da bildiğiniz bir marka var mı? ben hiç bilmiyorum da
evet canım paket halinde olanlar.mesela tuzott gibi.
birde ne marka yoğurt alıyorsunuz.dün ütaşın light yoğurdunu aldım ama küçücük yoğurt hem de pahalı.hergün bir kutu yoğurt yeesem iflas ederim ben.
Aci kayiplariniza cok uzuldum. Allah rahmet eylesin.
canım benim bildiğim tuzsuz lor sanırım ona tatlı lor deniyo..tatlılara falan konulan açık satılıyo..ama ayrıca tatlısıda varsa ben bilmiyorumm
zeytin içerdiği yağ nedeniyle önerilmiyor amaaaaaaa arada 3-5 atıyom ben hihihihi:)) haaa bu arada bu kaçamakları sebze günlerinde yapmayı tercih ediyorum, ertesi günkü saf protein güme gitmesin diyeee:))) ilk başlarda ben yörsan light tüketiyordum ama şu sıralar ezine felan ne bulursam yiyom...besin değerlerinde yağ oranı nasılmış k acaba köy peynirinin??
canımm evet marketlerin açık peynir reyonlarından alıyorum ben ama her zaman olmuyor, ya hiç denk gelmiş misindir bilmiyorum ama eskiden annelerimiz açık süt alıp kaynatırdı da bazen süt kesildi deyip süzerlerdi onu kremamsı hafif tatlı bi şey çıkardı sonucunda da onun gibi bişey işte ben üstüne toz şeker döküp yerdim
Canım tatlı lor'u yani içine tuz katılmamış loru İstanbuldaysan kadıköy çarşıda balıkcıların ordan çiyaya doğru yürüken altınoluk bide yanılmıyorsam ecevitler de , burdakine en yakın haliyle bulabilrisin, kahvaltılık lor'dur tatlı lor genelde, ayvalıkta çok kullanılır, lor tatlısı vardır meşhur üzerine sakızlı dondurmayla verilir yada balık lokantalarında balığın üzerine ya üzeri recelle şereflendirilmiş lor peyniri verilir yada fırında fıstıklı helvaBen İstanbuldayken oralardan bulmuştum lezzeti orada bulduklarımın içinde en iyi olanlardı.
Sevgiler..
köy peynirinin yağsız olduğu kanısına varmıştık mutlu hocamın da fikirleriyle :))
omlete falan küp küp doğranmış haliyle attığında erimiyo, dağılmıyo ya
ben hep köy peyniri alıyorum
daha uygun fiyatı napim
bulamazsam migrosun light beyaz peynirini alıyorum, o da mutlu hocamın tavsiyesi
yağ oranı diğerlerine nazaran çok daha düşük
al işte
o yüzden dukan topiğindeyiz şimdi yasooom
ben de ekmeğe şeker koyup yerdim tatlı bulamadığımda
düşünebiliyo musun aldığım kaloriyi?!
sadece karbonhidrat ve şeker!!!
bak bak laflara bak
fıstıklı helva diyo, lor tatlısı diyo, sakızlı dondurma diyo
ne ayıp yaaa :18:
yaa olsun kuşummm bak bu topikte olmasak nasıl tanışıcaktık pekiiiiii söyler misin bana, şu anda hem zayıfız hemde arkadaş bak ne güzel varsın hayatımızın bi kaç yılı kilolu geçmiş olsun boşver
Ben yarım yağlı yörsan alıyorum, 2,5 kilo. İçimin de var.
ben 10 kilo verdim ve diyetim boyunca yarımyağlı veya diyet süt ve süt ürünü kullanmadım...daha doğrusu ben bütün süt ve süt ürünlerini doğal (yani köy ürünleri )olarak kullandım..güçlendirmedeyim ve hala kilo kaybı yaşıyorum....Merhaba, bir arkadaşımız yazmıştı hatırlıyorum ben herşeyin yarım yağlısından yemiştim, içmiştim gene de kilo vermeye devam etmiştim diye, hatta bir seferinde de bir arkadaşımız ben normal süt yoğurt tüketiyorum genede kilo veriyorum demişti, aslına bakarsanız benim düşüncem ilk başlarda zaten normal hayatta un, şeker, yağ ağırlıklı beslenen bir bünye birden bire ekmeği, kızartmayı,şekeri vs vs bırakınca zaten kilo veriyor, hani o sütteki ve yoğurttaki yağ oranı bence ilk başlarda giden o kilolardan sonraki durgunluk ve vücüdun direnme günlerinde yağsız süt ve yoğurda belki ağırlık verlirse o süreci atlatmaya iyi olur belkide. biraz bünyelere göre biraz yaşa göre , yapıya göre herkes de deneme yanılma yöntemiyle zamanla kendine ne iyi geliyor ne gelmiyor çözebiliyor aslında. Bence bütce olarak kendinizi fazla zorlamayın yani üzülmeyin yağsız alamam falan diye , yağsız yoğurt yiyen 2 ayda kilo verirken sen iki buçuk ayda verirsin ama genede verirsin vereceğin kiloyu , ayrıca normal yoğurt ve sütü çok aşırı tüketmediğin müddetce içindeki yağ oranının seni etkileyeceğinide pek zannetmiyorum.
Canım tatlı lor'u yani içine tuz katılmamış loru İstanbuldaysan kadıköy çarşıda balıkcıların ordan çiyaya doğru yürüken altınoluk bide yanılmıyorsam ecevitler de , burdakine en yakın haliyle bulabilrisin, kahvaltılık lor'dur tatlı lor genelde, ayvalıkta çok kullanılır, lor tatlısı vardır meşhur üzerine sakızlı dondurmayla verilir yada balık lokantalarında balığın üzerine ya üzeri recelle şereflendirilmiş lor peyniri verilir yada fırında fıstıklı helvaBen İstanbuldayken oralardan bulmuştum lezzeti orada bulduklarımın içinde en iyi olanlardı.
köy peynirinin yağsız olduğu kanısına varmıştık mutlu hocamın da fikirleriyle :))
omlete falan küp küp doğranmış haliyle attığında erimiyo, dağılmıyo ya
ben hep köy peyniri alıyorum
daha uygun fiyatı napim
bulamazsam migrosun light beyaz peynirini alıyorum, o da mutlu hocamın tavsiyesi
yağ oranı diğerlerine nazaran çok daha düşük
al işte
o yüzden dukan topiğindeyiz şimdi yasooom
ben de ekmeğe şeker koyup yerdim tatlı bulamadığımda
düşünebiliyo musun aldığım kaloriyi?!
sadece karbonhidrat ve şeker!!!
bak bak laflara bak
fıstıklı helva diyo, lor tatlısı diyo, sakızlı dondurma diyo
ne ayıp yaaa :18:
Benim Minik kuşumun dert ettiği şeye bak lor zaten serbest , aaaa ne ayıp senin evde yaptığın goji berry recelin yok mu ? dök üstüne , keyfe bak üstünede şöle damla sıkızlı bi şekersiz kahve al sana lezzet ötesi.
Ayrıca artıkın biliyorsun liğht helva var e kendi dondurma tarifimizde var ben içine damla sakızı koydum mu damla sakızlı oluyo ki , ayrıca zaten lor tatlımızı şuruplu yapabiliyoruz e oda var , e Allah bereket versin daha ne istyim , e ayrıca bugün çok sevindirik oldum 95 lere gelmiştim bugün 102- 103 ü gördüm .......... hi hi Allahın hikmetine bak kiloda inmeye çalışıyoruz mesajda 100 ü geçmeye çalışıyoruz deymi , neysem artıkın bende istediğim zaman mesaj atabileceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?