Dukan Diyeti Yapanlar ve Yeni Başlayacak Olanlar Buyurun:)

bu test nasıl yapılıo ben bilmiorumm :44:

tşk ederim canım ama ben ekmek yemek istiyoruummm bide ben yulaf kepeği yemiyorum ya bi yerde düşüp kalcam diye korkuyorum nişnlım sürekli bi yerde düşüp kalcan bişeyler ye diyoo :)))))
Tatlım yulaf kepeğini hiç ihmal etme yoksa yorgun düşersin..Hem sindirim için hem de yediklerinin emilimi açısından yararlı.Dukan ekmeği tarifleri var onlardan yapabilirsin mesela Ya da krep yap benim gibi, arasında koy peyniri,tavuğu, ya da ne bileyim hindi fümeyi sar sar ye güzel oluyor .Ben mesela az önce kahvaltıdan kalan krebimi öyle yedim.İçine 3 4 tane ciğer koydum yanında da yarım tavuk göğsü, yoğurt ohh Krebi ben 1 yumurta, 2 kaşık kepek ve 6 kaşık süt şeklinde yapıyorum tam kıvamında oluyor.Azıcık da tuz koyarsın istersen.Ya da canın akıtma tarzı bir şey çekerse içine tatlandırıcı da koyabilirsin.Bir de istersen ekmek tarifi vereyim ama tabi bizim ekmekler gibi olmuyor, o ekmekleri bir süreliğine unutuyoruz
8 kaşık yulaf kepeği
yarım bardak ılık süt
1/2 yaş maya
1 yumurta
az tuz
çok az veya 1 tane tatlandırıcı
Önce maya ile ılık sütü ez.10-15 dk beklet.Ardından hepsini karıştır.Fırın kapların varsa silikonlu onlara koy ve fırını 100 dereceye getirip 1 saat mayalanmasını bekle.Daha sonra 180 dereceye getirip pişir.Afiyet olsun :)

:))))) hmmmm o zaman ilk işim gidip yulaf kepeği almak olcak yoksa tipim kaydı walla gözlerimin altı kara kara oldu verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canımmmmmm :

ya ben daha dün başladım diyete bide sebze günümü war ben hiç bilmiyorum napmam gerekiğini
Hoşgeldin Hilal'cim Evet , sebzede yiyoruz çok şükür yoksa zaten et tavuk süt yumurta derken gıdaklayacağım burada :)) Kitabı okudun mu canım? Çünkü orada herşey detaylı bir şekilde anlatılıyor.Zaten ne dersen diyelim hep birşeyler eksik kalır okumanda fayda var.Ama genel olarak söylemek gerekirse, öncelikle atak dönemi mevcut.Bu dönemde sadece yağsız proteinler var.Et, balık, tavuk, süt, yoğurt, peynir..Önemli olan %2 yağ oranını aşmamak.Bird e tabi ki yulaf kepeği.Bu dönemde 1,5 kaşık yiyebiliyorsun.Sitesine girip atak dönemini hesaplayabilirsin tatlım.Daha sonra da seyir dönemi var ki bu senin tecihine kalmış.Ama Dukan'ın da tavsiyesi 1+1 uygulamak. Yani bir gün ataktaki gibi saf protein, bir gün protein+sebze şeklinde..Ama daha çok fazla detay var.ONun için sen en iyisi bir oku canım sonra aklına takılanları konuşuruz yine

Son düzenleme:

dogru diosun kuşum hep bişeyler eksik kalıo ama ben daha dün başladım atak ewresi kaç gün sürüoki ben onu hesaplyamadım

Bir kader arkadaşı daha, hoşgeldin kardeş Bende de pko var, zaten ne çektiysek şundan çektik.'Hastalık değil bu, sorun yok, hap kullan dur ama geçmez ona göre..' laflarını duymaktan gına geldi:)Kilo ver kilo ver diyip duruyorlar ama kolaysa sen ver diyemiyoruz işte:) Canım sebzeleri bu hafta olmadı eşin yer ama merak etme atak evresinden sonra sen de daha bir severek yiyeceksin :) Hayırlı olsun tekrardan

Kolay gelsin,bencede dukan muthiş bir diyet..
bu konunun 3530 yazışmalı bir forumu var halihazırda.
arama butonuna dukan yazarsanız cıkıyor:)

Evet esas dukan o topikte dönüyor. Ve emin olun deneyimlia arkadaşlarsan çok şey öğrendimben orada. İnternet bilgi kirliliği maalesef. Öyle ilginç şeyler okudum ki kitapla alakası bile olmayan. Burada olmaya devam edebilirsiniz tabi ama size tavsiyem her evreden insanın bulundurğu diğer topiğide ara sıra bakmanız. Gerçi düzenli gelmezseniz sayfalar birbirine giriyor. Orada çok seri ilerliyor konu. Biri görmezse diğeri hemen cvp veriyor anlayamadığımız şeylere. Ne yeni ne yenmez tartışılıyor.

Farkındasın işte yanlış anlaşmalar olmuş. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.
Kaç gün atak yapayım sorusu gerçekten komik. Topiğin ilk 10 sayfasını ve tabiki kitabı okuyanın aklında zaten bir çok şey oturuyor dietle ilgili. Takıldığımız yerleri sormak yeni gelenlere de çok faydalı. Hayatta öyle değilmi zaten. Profesyonellerle çalışmak her zaman iyidir.
Lütfen bu mesajıma hemen savunma yapma. Kızma bozulma. Eminim kendince dolu haklı sebebin vardır. Ama topiğinizde gerçekten yanlış bilgiler var. Yeni başlayan çekirgelere iyi örnek olmak lazım.
Sağlıkla ve zayıf kalın. Kapımız hepinize açık.

1.5 litre gerçekten çok az.
Yeni güncellemeleri de takip edin lütfen. Kitap günden güne güncelleniyor. Bilginize..

arkadaşım bende yeni başlayacagım ihtiyaçları temin edeyim yarın start veririm inşallah. yanlız bir sorum var bu diyette bitki çayları içilebiliyoru mu ? çok severimde.. :)
Bitki çayları içiliyor canım evet.Özellikle yeşil çayın faydasını görürsün
hoşbuldum canım :) zeytinyağı ne işe yarıyor
Zeytinyağını kabızlık olduğunda kabızlığınız devam ederse bir kaşık bitkisel yağ tüketin yazıyordu.Oyüzden zeytinyağı yazdım.
yaa hiçmi yemek yenmio bu diyette 2 gündür yapıyorum canm sıcak yemek cekiyo ekmeği banıp yicen ohh ne güzel ama yaza düğünümn olduğu aklıma gelince isyanlara giriyoumm
Malesef ekmek yok varda.Yulaf kepeğinden ekmek yapabilirsin kalıpta.Yada krep
Evet önemli tokluk hissi veriyor canım
dogru diosun kuşum hep bişeyler eksik kalıo ama ben daha dün başladım atak ewresi kaç gün sürüoki ben onu hesaplyamadım
Atak devresini tahminen yapmıyoruz.Dukanın sitesinde test var onu yapıyosun yaşına kilona vs göre sonuç çıkartıyor.Kafamıza göre değil yani.

İlk gelen yeni birine o şekilde yorum yapılmaz.Çünkü o kişi bilmediği için girip sormuştur öğrenmek istemiştir.Hadi diyelim bir kişi yorum yaptı yazdı.Peki diğerlerine neoluyor.Hep bir hışımla.üzerime geldiler.Ben kitap alıp okuyacağım tamam dedikçe ilk sorduğum soruları söylüyorlar hala banaBen kitap için olmaz yada olamaz demedim.Ama lafım ters anlaşıldı.Bir iki kişide ben size cevap vermiyeceğim muhattap olmuyacağım deyince haliyle bende sinirlendim.Ozman neden o topik var.O topik nasıl böyle büyüdü sanıyorsunuz.Bilmeyenler geldi katıldı sordu öğrendi topik yavaş yavaş büyümeye başaldı.Her gelen profosyonel değildi zaten.sorup öğrenmek ayıp değil.Ama gruplaşma, dalga geçer gibi laflar olursa o topik topiklikten çıkar grup topiği olur anca.Yanlış bilgiler derken neymiş yanlış olan söylermisin?Yeni gelen arkadaşlar soruyor yanlış anlamış olabiliyor bizde terslikle değilde güzellikle yazıp anlatmaya çalışıyoruz.Yanlış bir şeyler varsada düzeltilir illaki olucak öyle şeyler.Ayrıca burda çekirge felan yok hepimiz öğrenmek ve doğruları yanlışları konuşmak için burdayız.Yoksa diğer topikteki gibi çekirge mekirge yok burada.Bu topik böyle

Ayrıca ben 1.5 litre su içilecek demedim.Kitapta yazılanı yazdım.Atak dönemi için.Ama ben 2 litre içiyorum mesela.Demek istediğim 1.5 litreden az su tüketilmemesi

yaa hiçmi yemek yenmio bu diyette 2 gündür yapıyorum canm sıcak yemek cekiyo ekmeği banıp yicen ohh ne güzel ama yaza düğünümn olduğu aklıma gelince isyanlara giriyoumm

yemek yenılıyuor canım ama seyırde oda ekmeksız tabıkı oyle suyuna banmak falan yok ama ben keepk hakkımla ekmek yaoar yerım dersen o ayrı tabıııı ataktada yapılan yemekler var ama et olrak tavuk kofte falan gıbı yanıı ama saf proteın gunu oldugu ıcın tercıhın genel olarak beyaz etten tavuktan yada balıktan olmalı mesela suan tam mevsımı bolca balık yıyebılırsın

Ayrıca ben 1.5 litre su içilecek demedim.Kitapta yazılanı yazdım.Atak dönemi için.Ama ben 2 litre içiyorum mesela.Demek istediğim 1.5 litreden az su tüketilmemesi

Tarzını çok iyi anladım.
Bak seni ciddiye alıp yazana bile nasıl davranıyorsun. Neyse sen keyfine bakkkk.
Yanlış anlaşılma falan olmamış. Sana az bile yapmışlar.
Burda çekirge yok evet oynak beyi var sadece....

Arkadaşlar dukan diyeti yapmak istiyorsanız kitabı okumak daha faydalı çünkü sürekli elinizin altında yanınızda oluyo.İnternette yazıyor ama kitaptaki gibi detaylı değil.Dukan kitabında ayrıntılı olarak bahsedilmiş.Öyle daha iyi anlıyacağınızı biliyorum.Gelelim bana.Atak dönemi benim için zor geçti acıkmadım ama sürekli midem bulandı sırf protein almak ağır geldi sanırım.O yüzden sizlerde dikkatli olun.Seyir dönemine geçiyorum yarından itibaren ve kilomda çok değişiklik olmadı.Bilmiyorum seyirde dahamı iyi olur yaptıkça göreceğim.Ama lütfen diyete başlamadan önce bir doktora sorun tahlillerinizi olun derim.

Şimdi bana hak verdinmi nasılmış yeni bir topiğe gelince böyle karşılanmak işte banada böyle davranıldı.Ben kötü birşey yazmadım yazdıklarımdan sen öyle anlıyorsan o senin sorunun.Grup arkadaşlarını savunma banadaOynakta adındır ayrıca git kendi topiğinde eğlen burada değil

Arkadaşlar bu topiğede el atmaya çalışan akıllılar var sanırım.Topiğin huzurunu kaçırıp kendilerine çekirge arayan prof.lar var.Haberiniz olsun bunlara laf yetişmez.Ve bu topiğinde huzurunu kimse kaçıramaz

Kimse adına yazmadım sana ayrıca yazdıklarım gayet insancıl ama sende anlayacak seviye yokkk en azından ben oraya düşemem
byee

Baharcığım nasılsın?Giremedim 1 haftadır çalışıyorum işler çok yoğun kusuruma bakma artıkTelafi ederim ayrıcaTopiğimizden memnunuz biz onlar ne derse desin takma kafana.Elbette yanlışlar olucak.Amaçta yanlışları düzeltip doğruları konuşmak.Arkadaşlarla paylaşmak.Kimse kimseden üstün değil çekirgede değil iyi demişsin.Ayrıca oynak diye laf geçmiş sanırım.Bence orada çekirge olduğuna göre oynakların olmasıda büyük ihtimalBen burada çekirge ve oynak başı göremedim.Gayet samimi sıcak arkadaşlar var bu topikte.Buraya çamur atmayın kendi topiğinizle meşgul olunBahar arkadaşımız topik açmış iyi etmiş dukan diyetini bi kenara bırakında önce şu kibirliliği çamur atmayı bırakın bence.Oynak demeklede oynak olunmaz.Kimin oynak olduğu belli.Baharcığım sayende düzgün bir dukan topiği oldu Allah bozmasın kıskananlarda çatlasın

Kimse adına yazmadım sana ayrıca yazdıklarım gayet insancıl ama sende anlayacak seviye yokkk en azından ben oraya düşemem
byee

Ben anladımda sen solundan kalktın galiba.Sen insancılsan önce şu dukanı bir kenara bırakta kalp kırmamayı kendini birşeylerden sanmamayı öğren.Haddini aşma bence.Ben o seviyeye gelerek senin seviyene zaten düşmem.Benimle polemiğe girme istersen oldumu byeeeeeeeeeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…