Dün akşam evime gelen ordu

Siz irkcilik yapiyorsunuz farkinda misiniz. Ne gocmenisin bilmiyorum ama ben de gocmenim neye gore genelleme yaptin inan anlamadim. Bi kendinize gelin bence esine de boyle konusuyorsan asagiliyorsun resmen kocani. Begenmiyorduysan almasaydin.

Bu nasıl çirkin bir üslup? beğenmiyorsan almasaydın ne demek ? bence kendinize gelip üslubunuzu düzeltin benimle böyle çirkin bir şekilde konuşma hakkına sahip değilsiniz siz. ben ırkçılık yapmıyorum cevabımda da gayet açıkladım. biz göçmenler de hiç görmedim 10 kardeş varsa vardır ama genel de hiç yok. ben burada göçmenler çok çocuk yapmıyor diyorum ondan ailemiz bu kadar kalabalık değil diyorum siz diyorsunuz ırkçılık yapıyorsun kocanı beğenmiyorsun bu ne demek ?
 
Dimi? Sözde nişanda da koloni gibi gelmişlerdir. Bunun bilincindeydi neticede.
Söz ve nişan gibi durumları es geçiyorum konuyu öyle bir saptırıyorsunuz ki. Bence gidin başka uğraşlar edinin kendinize ben burada gayet düzgün bir üslupla yazdım ve artniyet olmadan.
 
Bence erkek tarafını hor görme durumu var.
Koloni gibi geziyorlar derken bile belliydi bu.
Bak biz göçmeniz benim kulturumu kabul et ve bir daha gelmemelerini salık ver diyor esine. Eside pek tabi sen de benim koloni gibi ailemi kabul etmek zorundasin o halde diyebilir. Valla konu sahibi senin iyiligin icin diyorum hic bir tartismanda memleketini one surme oyle bir aleyhine doner ki sasirma.
 
burda ki haksız kişi halaniz insan bir dipnot düşer demi ya? anlayissiz insanlar
 
Valla konuyu saptirmiyorum irkciliktan hoslanmiyorum sadece imasi bile irite etmeye yetiyor beni.
 

Sözde nişanda zaten bizde de geliyor kalabalık insan söz nişan olayı tamamen ayrı bir olay bu ayrı bir olay . Evet göçmen olmayıp az çocuk yapan da var ama bu ne alaka anlamadım ben göçmen olduğum için bunu belirttim. Ben şahsen göçmen olup da 30 kişi misafirliğe bir eve gideni görmedim, bayram,iftar,hastalık,mevlüt dışında.
 
Valla konuyu saptirmiyorum irkciliktan hoslanmiyorum sadece imasi bile irite etmeye yetiyor beni.
Bende ırkçılıktan hiç mi hiç hoşlanmayan bir insanım eğer ırkçı olsam eşimle evlenmezdim. Eşimle evliliğim ırkçı olmadığımın en büyük kanıtıdır der ve konuyu kapatırım lüzumsuz tartışmaya giremicem.
 
Girmeyelim zaten degilim diyorsan degilsindir. Farkinda degildin belki uyarma ihtiyaci hissettim.
 

Ben kalabalık gelmesinler dedim , toplu olunca salonda oturmaya yer kalmıyor . Zaten tek çay ikram ederken bile zorlandım çünkü adamlar yerde oturuyor böyle bir ortam güzel bir ortam mı ? Gelmesinler diye bir şey ağzımdan çıkmadı toplu olarak gelmesinler kalabalık istemiyorum dedim bu kadar. 10 kişiye kadar gelebilir. Benim buraya göçmen olduğumu yazma nedenim bu tarz şeylere alışkın olmadığım içindi bu kadar.
 

bilmiyorum ne tarafin gocmenisiniz ama benim yunanistan gocmeni arkadasim var,evleri hep kalabalik hep..
bir misafir alirlar 20 kisiden asagi olmaz..dugunleri oldu 900 kisilik salon dar geldi.
bizde gocmen degiliz ama kesinlikle bu kadar kalabalik misafirlige gidilmez,hele haftaici oturmaya caya kahveye cikss. kimse gelmez gitmez,gezmeler cuma ve cumartesi gunleri yapilir.
 
Ben de göçmenim. Tek çocuğum. Eşim doğulu. Beş kardeşler. Anne baba görümcemin eşi falan derken 10 kişi falan işte ama düşünceli davranır da topluca misafirliğe gelmezler, hele ki habersiz gelmek.
Ki isteme söz nişan bir yapmıştık evde 100 kişiden fazla geldiler. Ona göre organize olduk bizde.
Zamanında o koloniyi gördük diye uyum sağlayacak değiliz herkesin düzeni kendine.
Sorun düşüncesizlik, ayrımcılık ya da küçük görme değil kızlar. Eğer küçük görme meselesi olsa eşimin ailesi kendilerini mi küçük görecek

İlk evlendiğim zaman eşimin ailesinden halaları bir geldi mesela, yengeleri bir geldi gibi kendi içlerinde gruplaşmışlardı.

Bence bundan sonrası için aradıklarında 2 3 gün sonrası için müsait olduğunuzu söyleyin. Yavaş yavaş sayı azalır diye umuyorum.
 
Bizim de düğünlerimiz mevlütlerimiz kalabalık olur ama bu şekilde oturmaya gidilmez benim demek istediğim buydu .
 
Söz ve nişan gibi durumları es geçiyorum konuyu öyle bir saptırıyorsunuz ki. Bence gidin başka uğraşlar edinin kendinize ben burada gayet düzgün bir üslupla yazdım ve artniyet olmadan.
Yoo saptırmadım koloni gibi demeniz bile ayıp.
Eşinize kuru pasta bile aldırmamışsınız iyi niyetli olduğunuzu sanmıyorum bu benim düşüncem.
Başka uğraşlarım da var bu da sizi ilgilendirmez.
 
Bence erkek tarafını hor görme durumu var.
Koloni gibi geziyorlar derken bile belliydi bu.

O hor görme başlıktan belli, "evime gelen Ordu" ! Saygısızca bir tabir.

Önceki yorumlarım da dedim hatta" sen yeni gelin evine yakıştıramamışsın, yere oturdukları için " 3-4 kez belirtti yer kalmadı da koca adamlar yere oturdu yere...
 
Yoo saptırmadım koloni gibi demeniz bile ayıp.
Eşinize kuru pasta bile aldırmamışsınız iyi niyetli olduğunuzu sanmıyorum bu benim düşüncem.
Başka uğraşlarım da var bu da sizi ilgilendirmez.

Bana göre ayıp değil, ben kimseye somurtmadım güler yüzümü ihmal etmedim iyi niyetli olduğumu bilen bilir , farklısını düşünen de istediği gibi düşünebilir , hiç bir kimseye kendimi ispatlama çabasına giremem. Tamam başka uğraşlarınızla uğraşın o halde.
 

Gelin evine yakıştıramamak ne alaka adamlar yere oturunca yeri mi pisliyorlar? Ben evimdeki misafirin yerde iki büklüm oturmasından hoşlanmıyorum rahatsız oluyorum. Bir de bu açıdan düşünseniz ? Evet belirttim yere oturduklarını soranlar oldu onlara söyledim çünkü. Herkes sizin gibi konuyu takipte değil baştan sona okumuyor siz kaç kere belirttiğimi saymışsınız ama bazı arkadaşlar sormuş nasıl oturuldu bende onu cevapladım . Hemen kötü niyet arıyorsunuz .
 
Tamam bana göre de ayıp. Konudan kovmaya yetkiniz yok yorum yazmaya devam edebilirim alıntılamayın o halde.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…