Sıkış tepiş oturduk yere de oturdu erkekler. Çocuklara zaten meyve suyu koydum bende çay içmiyorum bardağım yetti ,bardak hastalığım bir işe yaramış olduo kadar kişi nasıl sığdınız ayrıca o kadar çay bardağınız var mı
ben olsam kızardım ama eşimi de markete yollar en azından kuruyemiş felan aldırırdım ya da mısır patlatır önlerine koyardım, sonuçta misafire bir ikram yapılması taraftarıyım, biz eşimle bile çayı tek içmeyiz yanında illaki bişeyler aranırız.
İsteme ayrı ona lafım yok benim ki bambaşka bir durumm :)Benim esimin ailesi de kalabaliktir hatta akraba misafirliklerinde birbirlerinden duyup geldikleri de olur :) ama kendilerini bildiklerinden illa bi ikram beklemezler. Maksat bir arada olmak :) bu arada esim de ben de calisiyoruz, ayrica 5 aylik bebegim var. Gecen cuma bekledigim 4 kisilik misafir 10 kisilik oluverdi.. yine de elimdeb geldigince agirladim. Ben yaptim 3 cesit, kayinvalidem yapmis 2 cesit sagolsun.. bir de meyve, tamamdir :)
Dusun, beni istemeye 36 kisi gelmislerdi :)) evde bizimler beraber toplam 50 kisi olmustuk o aksam..
O yuzden takilma, kendini germe.. guleryuz hossohbet olduktan sonra gerisi onemli degil.
Ben çalışmıyorum eşim çalışıyor o yüzden erken kalkmaları lazımdı 11 bana göre çok ayrıca eşim şuan işleri nedeniyle çok yoğun eve de geç geliyor erken yatması lazımdı .Aynı tepkiyi verirdim, çalışan insanın misafir ağırlaması zordur eşinde sana destek çıkmalı nasıl yoruluyorsun görüyor sonuçta
Göçmenlik çok alaka. Çünkü göçmenler çok çocuk yapmıyor ve öyle aşırı bir kalabalığımız yok. Belirtmek istediğim buydu ve de biz anca bayramlarda ya da hastalıklarda ziyaretimizi yaparız, onun dışında da yapılır ama çok nadir ve öyle erkekli falan pek gelinmez .Gocmenlik ne alaka onu anlamadim ben. 30 kisiye ve habersiz gelen misafire anca cay ikram edilir anormal bir durum yok.
Ben daha önceki yorumlarımda da belirttim eşimin yada kendi ailem diye ayrım yapmıyorum ben kimseyi kayırdığım yok . kendi akrabalarım 30 kişi evime gelse ""habersiz bir şekilde""" onlara da sadece çay yapardım hiçbir şey aldırmazdım .24 kisi kalabalik evet ama kimse sizden 24 kisiye sipsak masayi donatmanizi beklemiyor ki...Sizi sayıp evinize gelmişler bir cay icmisler. Üniversitedeyken 2 3 gün için memlekete giderdim bizim evden misafir eksik olmaz o 3 gün boyunca hicbir aksam koltukta oturamazdim misafirlere servis yapardik ve 11den sonra kalkanlar da olurdu :)3 saat idare edin bence esiniz ne yapsin bize gelmeyin mi desin ya da gelen kendi aileniz olsa o boyle yapsa hosunuza gider mi
Benim salonda pek büyük sayılmaz kış günü cam balkon kapısı açtık onca insanın içinde insan bayılcak gibi oluyor.Simdi ben evimin koltuklarina yerlere o kadar insani saydim hayal ettim iki de sandalye atsak dedim yine de sigmadi benim salon kucuk galiba
Biz balayından döndük daha bir haftalık evli bile değiliz düşün balayında 3 gün kalmıştık işte herneyse daha bir hafta dolmadan eşim arandı ne zaman gelelim diye. ve geldiler.Misafir umduğunu değil bulduğunu yer derlerhem de habersiz bu kadar kalabalık. Olacak iş değil canıım. Ben de 2buçuk aylık evliyim. Daha görümcemler kaynımlar gelmedi bile. Kayınvalidemle kayınpederim de bizim davetimiz üzere yemeğe gelip döndüler birkaç saat içinde
Ben daha önceki yorumlarımda da belirttim eşimin yada kendi ailem diye ayrım yapmıyorum ben kimseyi kayırdığım yok . kendi akrabalarım 30 kişi evime gelse ""habersiz bir şekilde""" onlara da sadece çay yapardım hiçbir şey aldırmazdım .
Eşime bir daha böyle bir ortamda olmak istemiyorum bu manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim aslında çıkışmak değil uyarıMisafirleri severim ikram.yapmayı hazırlamayı ama ordu gelmis resmen keşke sana kaç kişi geleceklerini soyleseydi halasi..ama eşine cikisman yanlış adam.ne yapsın ailesi sonuçta. .o kadar kişi gelince garson oluyor evin hanımı resmen..kiminle konuşacaksınyine de surat asmamissiniz geç geldikleri için geç gitmişler bu ds normal aslında. .
13 kardeş dedin yaramı deştin kayınvalidem 13 kardeşen nefret ettiğim manzaradır bu anlattığın. sen sadece 1 aileyi çağırırsın kapıyı bir açarsın ki neredeyse şehirdeki tüm kapıda kelle gibi sırıtarak içeri doğru hücum ederler hele ki çocukları görünce cinnet geçirir gibi olurum. sni çok çok iyi anlıyorum 13 kardeşli bir aileye gelin geldim ve anlattığın manzarayla çok karşılaştım evden sürü geçmiş gibi olur.. bi çay bile versen ne olduğunu anlayamadan evin darma duman olur, gelenler bişey beğenmezler, temizliğine laf ederler, hizmetinden kusur bulurlar, çayın yanında tatlı da vermedin derler.. ama kimse demez bu kadır yorğun mu, üzgün mü, eşiyle vakit geçirmek mi ister.. sen yine iyi çayla kurtarmışsın be güzelim. bizde yemeğe gelirler o kadar kişi, arkasındançay tatlı arkasından çerezler, en son da meyve sefası off cinnet geçirirsin resmen.. allah yardımcın olsun arkadaşım ama çaresiz bi vaka bizimkisi
biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Siz irkcilik yapiyorsunuz farkinda misiniz. Ne gocmenisin bilmiyorum ama ben de gocmenim neye gore genelleme yaptin inan anlamadim. Bi kendinize gelin bence esine de boyle konusuyorsan asagiliyorsun resmen kocani. Begenmiyorduysan almasaydin.Göçmenlik çok alaka. Çünkü göçmenler çok çocuk yapmıyor ve öyle aşırı bir kalabalığımız yok. Belirtmek istediğim buydu ve de biz anca bayramlarda ya da hastalıklarda ziyaretimizi yaparız, onun dışında da yapılır ama çok nadir ve öyle erkekli falan pek gelinmez .
Dimi? Sözde nişanda da koloni gibi gelmişlerdir. Bunun bilincindeydi neticede.Siz irkcilik yapiyorsunuz farkinda misiniz. Ne gocmenisin bilmiyorum ama ben de gocmenim neye gore genelleme yaptin inan anlamadim. Bi kendinize gelin bence esine de boyle konusuyorsan asagiliyorsun resmen kocani. Begenmiyorduysan almasaydin.
İlla ki gormustur soz de nisanda. Gocmen olmayip az cocuk yapanda var. Gocmen olup cok cocuk yapanda var. Onu da gectim cok misafir gelmesiyle gocmenlik cocuk ne alaka bagdastiramadim hic birini. Evet var benim tanidigim mesela 'bazi' bosnaklar kiz alip kiz vermezler oyle bir aileden geldiyse kendi zümresinden biriyle evlenmeliydi.Dimi? Sözde nişanda da koloni gibi gelmişlerdir. Bunun bilincindeydi neticede.
Bence erkek tarafını hor görme durumu var.İlla ki gormustur soz de nisanda. Gocmen olmayip az cocuk yapanda var. Gocmen olup cok cocuk yapanda var. Onu da gectim cok misafir gelmesiyle gocmenlik cocuk ne alaka bagdastiramadim hic birini. Evet var benim tanidigim mesela 'bazi' bosnaklar kiz alip kiz vermezler oyle bir aileden geldiyse kendi zümresinden biriyle evlenmeliydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?