Aynen ben gelenlere 6 kişiyi geçmeyinhayır bi de o kalabalıkta sohbet paylaşım vs olmaz ki, evin hanımıanı rson yerine koymaktan başka bişey değil, saygısızlık bence
tabi başta belirttim bu konudaki 30 kisilik misafir grubuyla alakalı olmadığını.bizim de alisik olduğumuz birşey değil boyle toplu misafir ama misafir sevmem diyenler olmuş da garip geldi onun üzerine yazdim.mesela annem öğretmendi çalıştığı halde yeri geldi yorgun oldu misafiri hiç sorun ettigini görmedim.calisan insan yorgun oluyor diyenler olmuş da misafir sevmemenin de çalışmakla alakası yok bence onu demek istedim.bizim ailemizde de ev hanımı pek azdır genelde çalışan bayanlardır da bunun çalışmayla alakası olmadığını dusunuyorumValla bizim de cenazemiz dolar tasar keza dugunumuz de oyle. Cevreden de hem sevilir hem sayiliriz.Fakat ben cocuklugumdan beri 30 kisilik misafir gormedim. Misafir bayramda vs gelir. Oyle kafamiz esti aksama caya diye gelmez bize. Bu biraz kisinin ve cevresinin kulturuyle ilgili. Bizde oyle aksam eve cay misafirligi yoktur. Zaten herkes calisiyor yorgun argin. Bunun sevilip sayilmayla ya da onurla pek alakasi yok. Tamamen misafirligi seven, aliskin olan kulturden gelmeyle alakali.
Ben de misafirligin kisa, oz ve nadir olanini severim. Zaten hayat sartlari yogun kimsenin aksam ekstra misafir agirlayacagi bir dunya yok bence.
İşte bir şekilde oldu ama şunu öğrendim bir misafir geleceğinde her ihtimale karşı artık fazla hazırlık yapıyorum :)Durumu kurtarmissiniz ne güzel
Fazla hazırlık önermem. Eliniz pratikse 1-2 tarif bulundurun el altında , gelen den de yardım alabilirsiniz. Siz kekle uğraşırken o da çay yapar falan. Malzemen olsun yeter...bir şekilde oldu ama şunu öğrendim bir misafir geleceğinde her ihtimale karşı artık fazla hazırlık yapıyorum :)
probleme değil çözüme odaklanın bencesizin eşinizin sorunlu arkadaşları sorunlu ailesi konularınızı takipteyim bakalım sorunlu başka ne gibi özellikleri çıkacak kolay gelsin
çözüm içimizde ommmmmprobleme değil çözüme odaklanın bence
Bazi yorumlari okudumda...bugün işim geregi sadece fitre ve zekat ile gecinen bir aileyi ziyaret ettik.4 kisiydik.evi eski sobali sadece 2 odaliydi.
Evin icinde lavabo dahi yoktu.kadin bizi gorur gormez pervane oldu etrafimizda.diger odaya girdi.(evde mutfak yok) yumurta haslamis.sobaya patates koymus.biraz tursu biraz peynir.ev yapimi ekmekler..birde cay.onumuze neyi var neyi yok serdi..ellerimizi yikamak icin disariya cikmamiza izin vermeden ibrik ile su doktu..ve biz giderken kapiya kadar cikti..yaptigi ekmeklerden posetleyip koymus bize..
O eve maddi yardim yapacagim daha sonra..cunku kadin vermenin mutlulugunu yasiyordu ..ve gelen misafirin getirecegi bereketi biliyordu..
Yasadigi ev ona ait degil.ve yikim gelmis.birkac ay sonra evsiz kalacak.kocasi baska kadinla almanyada yasiyor..onun o enerjisi su sartlarimda bende yoktu inanin..tum gun kendimi sorgularken bu konu denk geldi.
Haftaya gorumcemgil gelecek yemege.kafamdan hesap yapiyordum.10 kisi gelmezler insallah su olmaz bu olmaz diye..
Simdi gelsinler.3+ 1 evim mutfagim lavabom herseyim var cok sukur..en guzel sekilde agirmayi ogrendim misafirlerimi...
Not:konuyu saptirmamak adina.habersiz 24 kisi cok fazla evet.konu sahibine hak veriyorum.benim bu yaz misafiri sevmeyenlere ithafen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?