Dün akşam evime gelen ordu

ayıpmış,eşimin hatrıymış,misafir baş tacıymış falan benim umrumda olmazdı 30 kişi düşünmeden evime geliyorsa ben onları düşünüp bir şey hazırlamama hakkına sahibim.

üstelik şimdi iyi hazırlık yapıp güzel ağırlarsan başka bir gün yine 30 kişi toplanıp gelme ihtimali yüksek olur

Calisan bir kadin olsamda misafiri severim. Ama mumkunse 10 kisi ve uzeri gelecek olanlar haber versin.

Esinizin yapacak bir seyi yok ben sizin yerinizde olsam kv kalabalik misafir gelecekse haberli gelmesini istedigini soyleyebilirsin.

sadece çay vermekte ıyı etmıssın.ınsan bır dusunur bu ınsanlar çalışıyor yenı evlı ,yada en azından bu kadar kalabalık gıdılmez dıye dusunur.

30 kişiye servis yapacak kadar çay bardağı var mı sizde. Yemek takımları bile maksimum 12 kişilik. Hadi sizde bir de günlük takım olsun 8 kişilik hadi bir de çay servisi takımı 6 kişilik yine yetişmez ikram koymaya. Çok ayıp ben hiç tasvip etmedim. Çok da iyi yapmışsınız helal olsun

Çok iyi yapmışsınız,30 kişiye çay ikram etmek bile zor,bu kadar kalabalık bir anda organize olup gelmişler hayret ,onlar planlamış en son sizin haberiniz olmuş sanki.

Ayıp etmişsin demiş bazı üyeler ama misafirliğe eli boş gitmek de ayıptır hanımlar. üstelik habersiz ordu gibi gidiyorlar. en azından incelik yapıp kuru pasta çerez falan alabilirlerdi. ev sahibi de onları servis ederdi.

Bir kere benim de oldu kalabalık ani misafirim ama hepsi eli kolu dolu gelmişlerdi. ben de evde ne varsa çıkardım yedik içtik.

İşin adabı budur.

Cok iyi yapmssn.esini arayacagna seni arasalardi bu bir.birde kadin kadinin halinden anlamasi lazim.kizim bak biz gelcez ama biraz kalabalik olacagiz falancada gelmek istiyor der anlarim.en azindan ona gore pskoljini hazrlarsn bu ne.mevlit okuturdum keske bukadar kalabalik olcaginizi bilseydim deseydin

2.5 lt kola getirmişler 1 tane.Yani 30 kişi geliyorsun madem yaş pasta ve 2 tepsi börek getirin..30 kişiyide ikram hazırlamak kolay değl

Misafir sevmeyenlerden biri olarak cevap hakkı doğdu

Sizin çevrenizde iyi insanlar varmış ne güzel

Ama herkes her zaman sizinki kadar iyi insanlara rastlamıyor

Yaşadığı olumsuz ilişkilerden dolayı insanlara gönül kapılarını kapatan çok insan var, ben gibi
O yüzden burada kamu spotu yayınlaman ve misafir sevmeyenleri acayip göstermen manasız olmuş

haklı oldugun nokta su. madem cumbur cemaat geleceksin gelmeden alo yapilmaz oyle. gunler once soylemelilerdim bn de olsam sadece cay yapardim. aniden haber weriyolarsa ikram da beklemicekler o kadar kisiye. insan dusunur bi

30 kişi mi

Ona bardak çaydanlık mı yeter

Maddi durumu bilmem ama eşîn gidip tekli meyve suyu ve paket top kek aksaydı hani böyle kalabalığa bu ikram edilir diye

Peki demesiniz mi halaya biz sizi bekliyorduk 30 kişi olduğunu söyletseydiniz gardımızı alırdık diye

Bir de nerede oturdular 3 saat

Koltuk takımı 8 kişi alır sıkışıp 10 olsun 6 salon altı mutfak sandalyesî olsa 22 eder 10 kişi daha var beni bastı buradan

Ya 30 kişiyi nereden bulmuşlar ona takıldım ben. Siz gelin deyince, akraba kim var kim yok onları arayıp, hadi hop çabuk toplananın X gillere davetliyiz mi demişler. İnsan mevlüt, gün falan yapsa 30 küsür kişiyi zor bir araya getirir.

Hayır, muhabbet nasıl döndü? Her kafadan bir ses?

2.5 lt kola getirmişler 1 tane.Yani 30 kişi geliyorsun madem yaş pasta ve 2 tepsi börek getirin..30 kişiyide ikram hazırlamak kolay değl
Kolamı
Ozaman konu sahibi çay ikram etmekle bile fazla cömert davranmışsın
2.5 lt kolayı gözleri önünde bardaklara koyacaktın içen içmeyeni seyreder di artık ayyy çok güldüm yaaa en iyisini yapmışsın

30 kişi mi  Yuh ne düşüncesizlik. 5 yillik evliyim sadece iki kez o kadar kişiyi evimde agirladim biri kizimin doğum günü biri de doğum yaptigimda bebek görmeye gelmişti esimin akrabalari. İnsan ne yapacagini sasiriyor. Oyle misafirlik mi olur çok iyi yapmissibiz sadece çay ikram etmekle o bile çok zor olmuştur 4,5 demlik cay demlemissinizdir ki bunun bide ikrami var.
İnsablari anlamiyorum gerçekten 3 aylik evlisiniz sadece pazariniz var yahu insan hic mi düşünmez yeni evliler bas basa kalmak isterler diye.

Ahhh şu whatsapp aile gurupları yokmu... hayatımda hiç görmediğim bilmediğim akrabaların türediği yer

Bende hoşlanmıyorum kalabalık ve emrivaki misafirden benim eşimin de dayıları amcaları minibüsle toplu halde gidiyorlar akraba ziyaretlerine ordu gibi , biraz adabı olmalı misafirliğin . Eşim ameliyat oldu ve 5 aylık bebeğimle günlerce aşiret halinde onları ağırladım . Ayrıca eli boş gelmemeliler bence sen haklısın hem de çalışan bir bayansın anlayış lazım ama nerde...

Ahhh şu whatsapp aile gurupları yokmu... hayatımda hiç görmediğim bilmediğim akrabaların türediği yer
Tüm baskılara rağmen bulaşmıyorum şu whatsapp 'a.. hakketen normalde seni hiç aklına bile getirmeyecek insanlar, boş kalınca adını görüp iletişime geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…