Dün akşam evime gelen ordu

Bence ayıp etmişsiniz, sadece çay ikram etmek bence çok büyük bir ayıptır.

Tabii 30 kişi gelmeleri başlı başına korkutucu! Ona diyecek söz bulamadım. Ama 3 kusur saatlik bir gezmede, bari bi bisküvi, çekirdek filan ikram etseydin.

Normalde misafir severim ama dozunda bir rakamda olursa ,haberli İsem,müsaitsem! Yoksa kocam bile eve biraz erken gelse dayanamıyorum geriliyorum daha yemek ayarlamadım daha evi toplamadım ki ,çocuklarla ilgilenecektim hay tüg diye :)) kaldı ki habersiz gelen bir ordu . ben, biraz niyete bakarım !hem haber verme hem elin boş gel hemde çokta uygun olmayan saat aralığında kal !siz onları dört dörtlük ağırlasa idiniz Emin'im yüz bulurdu böyleleri devamlı aynı hareketi yapardı en iyisi başta tavrını koymak .

A
Ayrıca benim eşim temmuzda bi motorsiklet kazası yaptı kızlar, benim evim sizlere yemin ediyorum tam 2 ay boyunca hep doluydu, okadarki artık otobüslerle, gruplar halinde gelenler bile oldu..
Bi anda 30 kişide oluyordu odada, 5 - 10 kişide..
Eşimin de benimde çevremiz akrabamız çoktur, yurtdışndan gelen yakın akrabalar bile oldu ve yatılı kaldılar..
Hem çevre çok hem mesleği gereği çok fazla meslektaşı var, hergün farklı bi ilce adliyesinin butün çalışanlarını ağirladım.
Ha yalnizda diildim, sevenimiz cok yardim edenimiz cok, cok sükür..
Kimse kapımı açmasın mantığı bize göre değil, evet o dönem cok yoruldum ama incilerim dökülmedi..
Sevilmek, sayılmak gitmek gelmek, misafir ağırlamak güzel şey kızlar..
Bu benim fikrim.

ay bilmiyorum ben normalde severim hatta burda misafir sevmeyen birini eleştirmişliğimde oldu ama nedense hala deyince ben bi irite oldum kötü enerji aldım ( sanki art niyetle yapılmış gibi hissettim acaba kayınvalidenizle arasında eski bir muhabbet falan mı vardı?tamam biraz kalbimi bozmuş olabilirim merak ettim . birde o kadar kişi nasıl ne ara organize oldunuz ?çok garip !sanki Mevlit daveti gibi !

Kizlar ya misafiri hic sevmem gelsin istemem. Evlenince de anne babalar disinda kimse gelmesin istiyorum ama bu hayal mi bunu basaran oldu mu

Hem dün aramışlar hem dün gelmişler.
Ben de en az 1 gün önceden haber vermeyen misafiri pek sevmem.

Neyse en azından artık öğrendiniz. Bundan sonra biri arayıp size gelmek istiyoruz derse ya siz kaç kişi geleceksiniz halacım, ona göre hazırlık yapacağım da deyin, ya da eşiniz arasın, dışarı çıkıp bir şeyler alacağım, kaç kişi kadar gelirsiniz yaklaşık, ona göre alayım diyecek.

Saat 11 çok geç bir saat gibi gelmedi bana. 3 saat oturmuşlar.

Bu kadar kalabalıkta kim ne konuştu, kim kimin konuştuğundan ne anladı orası da muamma tabi.

Benim kuzen evde söz yaptı geçenlerde . 24 kişiydik :)
2 kasa meyve alırdık mı deseydi

Ee 32 kişiye 2 kilo olmaz :)

ayıbı onlar etmis bir insanın evine misafirlige gidiyorsan soylersin haberin olsun bizle birlikte sunlar bunlarda gelecek diye hani 3-5 kisi olsa soylemesin bile ama 24 kisiyi insan nasıl agırlar ya cat diye geliniyor bide 3-5 gun once haber verilse en azından hazırlık yapılır..

Kizlar ya misafiri hic sevmem gelsin istemem. Evlenince de anne babalar disinda kimse gelmesin istiyorum ama bu hayal mi bunu basaran oldu mu
mesafeyi koruyabilirsiniz sizin elinizde bizde çok sık gidip gelmeyiz akrabalarımızla böylesi daha iyi oluyor :)

Okuyunca çok güldüm kusura bakma kendimi gördüm :) Genelde kv tarafı eşimi arar gelelim gelin vs geçen haftalarda evimin hanımı benim bana sormalısınız dedim. Eşim reddedemiyor ben de artık müsait değiliz planımız var başka zaman inş diyorum. Planımız var iptal edemeyiz kusura bakmayın başka zaman inşallah de geç bunalmana gerek yok dış etkenler yüzünden.

Kotu bi süpriz olmuş çok kalabalikmis ama ben olsam sadece çay veremem utanirim yani eşimi pastaneye gönderir kurabiye aldirirdim ve tatlı sonuçta onun akrabalari parasına kiysin peki Halası gelcek diye birşey yapmamış miydiniz onları verseydiniz bari ortaya koysaydiniz ugrastiginiz belli olurdu ama aynı gün için haber verseler bi börek falan yapabilirdiniz baktınız çok kalabalık minik dogrardiniz ne bilim misafir gelince habersiz bile gelse elimden geleni yaparım ben. karakter meselesi belkide ama derdim keşke deseydiniz falan diye.

BEN OLSAM EŞİMİN HATRINA BİRŞEYLER İKRAM EDERDİM.. EŞİM GİDER Bİ PASTANEYE KURU PASTA ALIRDI.. CAYIN YANINA KOYARDIM.. ARKASINADA MEYVE KOYARDIM..

GELENLER SİZİN HALANIZ TEYZENİZ OLSA EŞİNİZ SİZE AYNISINI YAPSA NE YAPARDINIZ? TAMAM SİZİN AİLENİZ KOLONİ GİBİ DEĞİL 4 KİŞİYE BİLE BU ŞEKİLDE DAVRANSAYDI?

BENİM DÜZENİM BU DERSENİZ DAHA ÇOKK KAVGA EDERSİNİZ.. YA DA KÜSLÜK OLUR..

BIRAKSAYDINIZ EŞİNİZ ZATEN UTANIRDI AİLESİNİN YERİNE..

BANA SORARSAN SEN NE YAPTIN 8 YILLIK EVLİLİĞİNDE DİYE .. SAÇIMI SÜPÜRGE ETTİM... SONUÇ NE DERSEN .. BOŞANDIM :))) YANİ TAM BİR ÇELİŞKİ

Misafiri çok severim ama 30 kişi olacak iş değil ya o ne düğüne gider gibi
Çayı bulduklarına şükretsinler valla, insan ha deyince 30 kişiye nasıl ikram hazırlayacak
Benim evimde o kadar çay bardağı bile yok =)))
Eşinle sakince konuş, zıtlaşmadan izah et, sonuna kadar haklısın

ben böyle ani gelenlere hazırlıksız yakalanmışsam mısır patlatırdım mesela.. koy bir de kurabiye oh mis..

gönüllerin sığdığı yere 30 değil 50 kişi bile sığar.. evet hatalılar ama eşinizin hiç mi hatırı yok

O ne ya koloni gibi. Çok terbiyesizce bari haber verselermiş ekstrem bir durum olduğunu. Ben olsam daha da evime misafir olarak almam onları. Misafirlik başka evin hanımına tabiri caizse garsonluk yaptırmak başka.

Misafirlik saati,misafirine ortamına göre değişir.
Sana çok ayıp edilmiş,sen de zaten gerekeni söylemişsin eşine.24 kişi nedir ya.Nişan mı var.
İnsanların kalabalık aile olması,onları toplanması bi araya gelmesi kendi sosyal aktiviteleri.Seni bağlamaz.Uymak zorunda değilsin.3 aylık gelinin evine misafirliğe gidilmez.Kimsenin evine de 20 küsür kişi gidilmez.Birdaha gelmek istediklerinde müsait değiliz planımız var dersin.

hımm bence ayıp etmişsiniz. yani sonuç olarak ailenin kalabalık bir aile olduğunu biliyorsunuz, ona göre ikramı arttırsaydınız. zaten kvnin evlerine gelmelerden bahsetmeyeyim dediğinize göre manzara yabancı değildir.
biz de evde 3 kişiyiz. eşim, ben, oğlum. komik belki ama herşeyi sayıyla alıyorum. bozulup çöp olmasın diye. misafir geleceği zaman da aşağı yukarı öyle yapıyorum ha beklediğimin fazlası gelirse de takviye yaparım. sonuç da hergün gelmiyorlar ki. bir de çay misafiriymiş. birkaç kurabiye ikramından meyve ikramından n'olurdu ki??
bir de biz de genel de akşam oturmaları 12 ye kadar uzayabilir. saat 10 çok çabuk oluyor valla. zaman nasıl geçiyor anlaşılmıyor. üstelik biz ikimizde yoğun olarak iş yerinde vakit geçiriyoruz.

30 kişi toplanıp bir pasta almadan geliyorlarsa, 1 kişi ev sahibi diye 30 kişiye pasta vs alıp ikram etmek zorunda değil...
Ben elim boş gitmeye utanırım. Hele ki yeni evli bir çiftin evine masrafları fazladır yemek yapmayı bilmiyordur...
birde ev görme hediyesi getirdiler mi merak ettim :)
Evime gelen misafirinde en geç 10 da kalkmasını isterim ama kalk diyemediğimiz için mecbur oturuyoruz... benim oturma isteğim enerjim var diye karşıdakini oturmaya mahkum edemem.. birde misafir gittikten sonra o evi toparlamak var... gündüz çocuklarımın zamanında çalamocağıö için gece uykumdan feragat edip evi topluyorum... bu kişiden kişiye değişir ama bence ayıp gece geç saatlere kadar oturmak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…