Dün akşam evime gelen ordu

Aynen bende de yok :KK70:

Beni istemeye geldiklerinde 30 dan daha fazla insanla gelmislerdi salon balkon her yer doluydu komsudan sandalye istemek zorunda kalmistik, fincan falan ek olarak aldigimiz halde yetmedigi icin önce kadinlara kahve vermistik hem de iki posta, onlar icince fincanları yikayip erkeklere vermistik.
Cok zor bi gündü ama isteme ve söz bi arada olduğu için öyle olmustu ona bi sey diyemem ama normal bi misafirlik olayinda müsamaha göstermem tavrımı kibar kibar belli eder alttan alttan mesajimi verir bi daha yapmamalarini sağlarım :bicak:

Ne olursa olsun ilk defa evinize gelen insanlara ortaya tabaklarda bisküvi vs ikram edebilirdiniz. Belliki yeni evli ziyaretine gemişler. Sonuçta her zaman olacak birşey değil. Evet o kadar kalabalık gelmeleri biraz ayıp olmuş ama siz de ayıp etmişsiniz bence.
Hepsi ilk defa gelmedi ,her zaman olacak bir şey değil demişsiniz ama eşimin ailesi böyleler halasına amcasına bir gidiyoruz evde bu kadar insan oluyor genelde zaten kayınvalidemin evinde hemen hemen her gün istisnasız misafir oluyor üstelik gece 2 lere kadar onların yaşam biçimi bu . önceden haberim olsa hazırlık yapardım ama söylemediler

Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar

Tabiki haksızsın. Senin de ailen geniş olsa gelseler memnun olursun. Bu alışkanlık bi de misafir sevip sevmeme meselesi kocana da çok ayıp ettin bence

Beni istemeye geldiklerinde 30 dan daha fazla insanla gelmislerdi salon balkon her yer doluydu komsudan sandalye istemek zorunda kalmistik, fincan falan ek olarak aldigimiz halde yetmedigi icin önce kadinlara kahve vermistik hem de iki posta, onlar icinde fincanları yikayip erkeklere vermistik.
Cok zor bi gündü ama isteme ve söz bi arada olduğu için öyle olmustu ona bi sey diyemem ama normal bi misafirlik olayinda müsamaha göstermem tavrımı kibar kibar belli eder alttan alttan mesajimi verir bi daha yapmamalarini sağlarım :bicak:

İsteme yine iyi söz, nişan falan anlaşılır ama ertesi gün iş olacağını bile bile otuz kişi gidilmez ya. Bi de elleri boş gitmişler valla ben olsam ben de tepki verirdim.

Hepsi ilk defa gelmedi ,her zaman olacak bir şey değil demişsiniz ama eşimin ailesi böyleler halasına amcasına bir gidiyoruz evde bu kadar insan oluyor genelde zaten kayınvalidemin evinde hemen hemen her gün istisnasız misafir oluyor üstelik gece 2 lere kadar onların yaşam biçimi bu . önceden haberim olsa hazırlık yapardım ama söylemediler

Canim eger tepkini koymazsan senin evin de ayni sekilde olacak. Sürekli baska insanlarla yasiyormussun gibi iç-içe olacaksın, evinde rahatca oturamazsin bile. Kesinlikle tavrını kibar kibar belli et, sen onlara cok gitme onlar da sana cok gelmesin. Ben bu sekildeki yasam bicimlerinden hiç haz etmem insanın ömründen ömür çalar sürekli hizmetçilik eder gibi.

Beni istemeye geldiklerinde 30 dan daha fazla insanla gelmislerdi salon balkon her yer doluydu komsudan sandalye istemek zorunda kalmistik, fincan falan ek olarak aldigimiz halde yetmedigi icin önce kadinlara kahve vermistik hem de iki posta, onlar icince fincanları yikayip erkeklere vermistik.

Zaten isteme söz nişan kalabalık olur

Yorumları okuyunca ne kadar geleneksel biri olduğumu tekrar anladım. Ben misafiri severim. Zaman zaman benim evim de dolup taşar misafirle. Misafir 10 kismet getirir 1ini yer 9unu ev sahibine bırakır sözüne de kalpten inanıyorum. Keşke kalabalık olduklarını haber verselermis tabi.

:oha:

bari söyleselermiş kalabalık olucaz diye insan o kadar kişiyi oturtcak yer bulamaz nası sığdı bu insanlar salona cidden merak ettim :olamaz:

ayrıca eli boş mu gelmişler?

insan bi kuru pasta pasta alır gelir

ben bile özellikle arkadaşıma ilk kez gidiyorsam mutlaka ev hediyesi ve birşeyler alırım yemelik öğrenciliğimden beri böyle bu.

yeni evli çiftin evinde 30 kişiye yemelik ikram olmayabileceğini düşünmelilerdi asıl onlar düşüncesizlik etmişler:lülülü:
Sıkış tepiş oturduk işte 4 kişi bir koltuğa diğer 4 kişi öbürüne
2 de tekli koltuk var 8 tane de sandalye
geri kalan yerde
ikramlık olarak eli boş gelmediler devasa boyuyla 2 buçuk litrelik coca cola getirdiler:KK53: kadınlardan önceden gelen oldu evime hediye getirmişlerdi, ilk defa gelenler bir şey getirmedi zaten bir beklentim yok

Yorumları okuyunca ne kadar geleneksel biri olduğumu tekrar anladım. Ben misafiri severim. Zaman zaman benim evim de dolup taşar misafirle. Misafir 10 kismet getirir 1ini yer 9unu ev sahibine bırakır sözüne de kalpten inanıyorum. Keşke kalabalık olduklarını haber verselermis tabi.

Çok haklısın misafir baştacıdır. Ben bence sohpet falan herşey çok keyifli oluyor. Yorgunluğu bile

Canım bundan sonra aradiklarinda kim kim geleceksiniz diye sorun bnm esimin ailesi de bole çünkü amcasi gelceginde kv ye kp ye iki de abisi var esimin onları cagirir biz soruyoruz sizde sorun ayip olmaz bence kendi yaptiklari daha bi ayip 2si1arada 2si1arada
Artık öyle yapıp soracağız , daha en başında eşim dedi ki gelmeden önce haber verin ki kendi misafiri çok sever ama baştan da söyledi adabı da bu işin budur zaten . halası da sağolsun haber verdi ama biz çekirdek aile olarak gelecekler sanmıştık.

Tabiki haksızsın. Senin de ailen geniş olsa gelseler memnun olursun. Bu alışkanlık bi de misafir sevip sevmeme meselesi kocana da çok ayıp ettin bence
Benim ailem eşimin ailesi diye ayrım yapmam kendi akrabalarımdan da habersiz gelseler yine aynısını yapardım. Misafir severim ama haberlisini severim bu habersiz çatkapı oldu .

Ay yavaş yavaş misafir severler teşrif etmeye başladı
İyi de kızlar sevmeyebilir neden anormal geliyor ki ?
Ben de sevmem pek.
Hoşuma gitmiyor koloni halinde oturup kalkmak.
Ay bunu yeni okudum, koloni halinde :)))
Sende banami kizdin doktorum? Ben misafir seviom diye :))
Misafir can'dır , aşk'tır :KK53::KK53:
biyandanda sesli gülüyorum..
Dışlamayın beni ama buda bi bağımlılık napiiiim:KK51:

Artık öyle yapıp soracağız , daha en başında eşim dedi ki gelmeden önce haber verin ki kendi misafiri çok sever ama baştan da söyledi adabı da bu işin budur zaten . halası da sağolsun haber verdi ama biz çekirdek aile olarak gelecekler sanmıştık.
Aklinizda bulunsun iste ayip da olmamis yaptiklariniz merak etmeyin bana gelenlere bn is bile yaptiriyorum ama bn 4 yillik evliyim o yuzden sen daha çömezsin :) is istemen zor olabilir 3 aylik evliyken daha tam huylarini ogrenmeden

Ay yavaş yavaş misafir severler teşrif etmeye başladı

Ay bunu yeni okudum, koloni halinde :)))
Sende banami kizdin doktorum? Ben misafir seviom diye :))
Misafir can'dır , aşk'tır :KK53::KK53:
biyandanda sesli gülüyorum..
Dışlamayın beni ama buda bi bağımlılık napiiiim:KK51:
Yok yahu kızmıyorum ama gerçekten sevmiyorum.
Saygı duyuyorum sana keşke bende sevsem ama olmuyor ya :KK70:

Gelen misafiri sadece çayla göndermeniz hoş olmamış bence. Keşke eşinize bir iki tuzlu, tatlı bisküvi kek gibi şeyler aldırsaydınız. Onların da habersiz gelmeleri hoş değil tabi ama kuru kuru çay biraz hoş olmamış bence :(

Canim eger tepkini koymazsan senin evin de ayni sekilde olacak. Sürekli baska insanlarla yasiyormussun gibi iç-içe olacaksın, evinde rahatca oturamazsin bile. Kesinlikle tavrını kibar kibar belli et, sen onlara cok gitme onlar da sana cok gelmesin. Ben bu sekildeki yasam bicimlerinden hiç haz etmem insanın ömründen ömür çalar sürekli hizmetçilik eder gibi.
Kapıda ufak çaplı bir şok geçirince sizi beklemiyorduk sadece xx halamlar gelecek sanmıştık dedim gülerek ,özellikle hala kendine bu lafımdan pay çıkarmış mıdır bilmiyorum :) tabi gelsinler de kalabalık gelmesinler ortam çok gerici oluyor eşim ben bir şey demem sen söyle dedi bende kayınvalideme söyledim aradı az evvel söz yerine ulaşır umarım:KK48:

Back
X