Dün bir bugün iki kayınvalidem beni sinir ediyor :((

Maşallah kayınvaliden çok akıllı, daha yeniyken başını ezeyim diye düşünüyor....

Nasıl bencillik, nasıl çirkinlik bu böyle...

Senin oğlunu bir ana(kendisi) doğurduysa, o kızı da bir ana doğurdu....

Ne demek ya, laflara bak...

Ağaç kavuğundan mı çıkmışsın sen?

Hem kaynanan aile içi olaylarına ne diye karışıyor pardon...

Eşine "ben sana aileme gidip geleceğim zaman haber veririm, ama anneni aile içi olaylarımıza kesinlikle karıştırma, biz kendimiz artık aile olduk, yoksa çok sorun yaşarız" diye belirt...

Kaynananda bir daha bu şekilde konuşursa "ben kocamı, kocam da beni bağlar, biz artık bir aile olduk, bu ikimizi ilgilendiren bir konu, her iki tarafta karışmasın" diye belirt...

Saygısızlık değil bu...onun yaptığı saygısızlık, eşine de kesin net tavrını bildir...

Ataerkil toplumun meyveleri işte...

Erkek evlatları varsa... hep bize hep bize.... yok yaaaaa...!!!!

Bakmayın siz kimseye...4 ata da birdir...!!!

çok sorun edilecek Büyütülecek Bişey giBi gelmedi Bana. insanlar konuşur, anlamlı anlamsız amaçlı amaçsız konuşur.. kayınvaliden de nasıl gördüyse senden de öyle Beklemiş demekki, ve seni karşisina alip konuşmuş.. Gene iyi, ya yüzüne hiç Bişey demeden orda Burda dedikodunu yapsaydı Gelin anca anasına gidiyor Bana gelmiyor diye kapi kapi ağlayip sizlansaydı ve senin kulağina gelseydi ? en azından kadın gelip senle konuşmuş.. ha doğru mu dedikleri, kimine göre evet kimine göre hayır.. Sen de senin doğrularınla uymayan konularda susup dinleyeceksin sonra da kiBarca yorumunu yapacaksın ama Ben de Böyle düşünüyorum diyeceksin kendini ifade edeceksin. insanlar farklı şekilde düşüneBilir, kayınvaliden de demek öyle düşünüyor senden öyle Bekliyor, sen de sana uymayan şeyleri söyleyeceksin.. Bu kırmak saygısızlık etmek demek değildir.. mesela Benim kayınvalidem de kıyafetime karişir, öyle giyme der yakışmamış der.. Ben şimdi ama Ben seviyorum anne dediğmde saygısızlık mı ediyorum hayır, sadece her konuda hemfikir olmak zorunda değiliz.. siz de deilsiniz.. o yüzden hemen kinlenmek hemen soğumak anlamsız.. güzel Bi dille onunla aynı şekilde düşünmediğini söylersin olur biter..

sen de mi hala madurusun??? aaaaaaahh ah benim kayinbabam ayni büyüklügü göstermedi ama... tam da dedigin gibi üstüne tuz biber oldu.. pislik kadin dövmeye yürüdü bu adam kalkti, ben senin madur olduguna inanmiyorum dedi... Allahindan bulsun hepsi... benden uzak cehenneme direk olsunlar....orda da böyle tutsunlar birbirlerini...

haklısın canım,insanı evliliktende hayattanda soğuturlar..çok duymamak,üzülmemek gerekmiş ama ben başaramadım. biz çok yakın oturuyoduk eşimin ailesiyle,evlendiğimiz günden itibaren yalnız bırakmadılar hergün onlardayız isteyerek değil tabi,mecbur bırakıyorlardı bir gün gitmeyinca ağlamalar,oğluyla ayrı evde yemek yiyemezmiş falan binbir duygu sömürüsü..yada kayınvalidem kendi gelir oturur.haftada 1 defa ailemin yanına gidiyordum çalıştığım için hafta sonu.giderken haber ver dediler.tamam dedim ama arkası kesilmiyo resmen kıskanıyo kayınvaldem anneme gitmemi..her defasında benimle gitmeye çalışıyo,en fazla bir saat otur gel falan diyo.haftasonu gittiğimi bildiği için o güne misafir alıyo yada benim adıma misafirlik ayarlıyo..
resmen çetin bir mücadele içine girdim.
ve daha evleneli 1 ay olmadan bıktım evlilikten,sanki onlarla evlenmişim gibi.
tabi bu sadece anneme gitme olayıı,
evlenmek aile olmak için yetmiyomuş.birde etraftaki insanlarla mücadele edip aile olmayı kazanmak gerekiyomuş bunu anladım.
kimseyi memnun edemiyosun alttanda alsan.

haklısın canım, benden alıntıladığın için yazıyorum, sen hesap yapmıyosun kime ne sıklıka gittiğini ama bazı kayınvalideler çok güzel çetele tutuyo, demek ki sen şanslı bi gelinsin ki demokratik bi ailen var hem eşinin hem senin ailen
ama konu sahibi senin kadar şanslı olmayabilir, bak bunu kafana sok yanlız annene gidemezsin edemezsin vs.. diye ultimatom veren bi kaynana ne kadar demokratik ya da diplomatik olabilir
aile ilişkileri göreceli, arkadaşın kaynanasının ona bu şekilde fırça çekmesi tabii ki de gelinini denetlediğini gösterir "bence"

Son düzenleme:
daha işin basındayken agırlıgını koy bence 2haftalıkta böleyse 2 yıl sonra ne olur acaba

evet resmen beni takip ediyor ben evleneli 2 hafta oldu ve ben kayınvalideme evlendikten sonra 2 hafta içinde eşimle beraber 2 kez gittim benim haricimde eşim 1-2 sefer daha gitti tamamen kendi isteğiyle ve o yanlız gitmeside sorun oldu ben evlendim evleneli hiç gitmesem neyse diyeceğim ama gitmişim yani eşim benden hariç ailesine gidebilir bunda ne sakınca varki hemen altında bi art niyet arıyorlar anlamıyorum.

Evet canım resmen bencillik ama kusura bakmasın herşeyimi ona göre ayarlayamam ben benimde kendime göre bi karakterim var onun için değiştiremem kendimi zaten evlenirken bi gram destek olmadılar herşeyi eşim ben ve benim ailem yaptı şimdi birde utanmadan konuşmasını biliyor ama o kadar soğudumki şuan kayınvalidemden yani gidip görürsemde sırf eşimin hatırı için olucak. İyice kendinden nefret ettirdi.

Hala derken??
İlk evlendiğim günlerde böyle sıkıntılar olmuştu ama dediğim gibi karşılıklı aklıselim ile çözülmeyecek şeyler değil...
Tek dediğim karşıdaki inatla durumunu anlamak istemiyorsa artık sen de bir yerde onu kırmaya mecbur kalıyorsun...
Sürekli senin üzerinde hakimiyet kurmaya çalışan birine bir müddet sonra diş biliyorsun içten içe ve patlamaya sebep olabiliyor bu...

O nedenle konu sahibi içine atmak yerine fikrini uslubunca söylemeli...

bir insana eşit yemek koymak için evladın gibi görmen gerekmez ki resmen sen benim çocuğum değilsin al az ye demiş kadın insan misafire daha fazla koyar.

ama o misafiri değil,otorite sağlayacağı gelini olarak görüyor.
tüm beklentileri de o yönde zaten.

konu sahibi de k.valide de mecburiyetten görüşüyorlar.

o yüzden her ikisinin de normal bir ahbap gibi sıcak ,düşünceli olması zor görünüyor.

Bende ilk evlendiğim zamanlar gıcık olduğumdan gitmiyordum, eşim isterse yalnız gidiyordu.
Bigün oturdu ağladı kadın karşımda resmen senaryodan, komşular diyormuş oğlan yalnız geliyor gelin nerde, başka şey sanılcakmış.
Karınla gel yada gelme deyip eşime söylenip durmuş.
Eşimde sinirlendi baya bi, ne alakası var kime neymiş diye.
Bende evlendik diye yapışmadık ya, heryere birlikte gitmek zorunda değiliz dedim.
Öyle geçti gitti, bir daha da ağzını açamaz. Kimseyi ilgilendirmez isteyen istediği yere gider.
Sakın taviz verme canım. Annene gitmek için kimseden izin almak zorunda değilsin!
Bu ne saçmalık...
Uygun bir dille kırmadan eşini doldurmalarına izin vermeden kibarca lafları oturtuver gediğine. Sustukça tepene çıkarlar...

Canım haklısın kesinlikle yargılamıyorum ve söylenenleri sineye çekin demiyorum.
Halanın edepsizliği ne demek anneni unut ana bu ya nasıl unutulur kendisi unutmuş mu ailesini madem unuttu ne sıfatla abisinin gelinine müdahale ediyor??
Kayınpederinzi takdir ederim, aynı durum baş gösterse benim kayınpederim daha fazlasını yapardı eminim, zira bazen 1 hafta 10 gün annemlere gidemediğimiz oluyor duyduğunda kızıyor bize gidin ailenizin gönlünü hoş edin o insanlarda yolunuzu bekler diye. Ben her durumda kırmadan cevabını vermek taraftarıyım. Tüm kibarlığıma nezaketime karşı hala aynı mı ? o zamanda "anne bu bizim bileceğimiz iş sen bunları düşünerek kendini yorma der kapatırdım". Oldu ki bundan da anlamıyor bu insana daha söyleyecek söz kalmamıştır zira ne dersen de anlamaz.

Anneni unut diyen bir insandan nasıl böyle bir erdem beklenebilir??

O onun densizliğidir dilediği gibi çetele tutabilir, ama boşa zahmet etmiş olur ben ailemi ziyaret edişimin hesabını kimseye vermek durumunda değilim. hee kadın abartıyorsa, göze batıyorsa kocası hoşnut değilse o ayrı. Ama kadın hem evini idare edip hemde ailesine gidip geliyorsa ortada bir sorun yok demektir. Bunu yazma sebebim şu ki bir tanıdığımız geçtiğimiz yıllarda az daha eşinden boşanıyordu. Adamın canına tak etmiş. sabah adamcağız evden çıkıyormuş işe gitmek için karısı arkasından hoop annesine taki akşam olup kocasının eve dönme vakti gelene kadar. Bu durum 8 yıl falan böyle devam etmiş çocukları var ama adamın canına tak etmiş kayınpederim bunu duyunca konuşmak için orta yolu bulmak için gidiyor ve kadının ailesine kadın olanları inkar edemiyor çünkü doğru. Kız hergün annesine gidip yemeğini temizliğini ütüsünü yapıyormuş evde bekar kız kardeşi olduğu halde. Böyle bir durumda yine kayınvalideye pek laf düşmez ama söylense de haksız sayılmaz. Neyse bu olayı sonra tatlıya bağladılar çocuklarının hatırına kadında kendine çeki düzen vermiş şimdi hala beraberler.

hala yani esimin halasi... dogru diyorsun kimse kimsenin kuklasi degil..

isteyen istediği yere tekte gidebilir eşiylede . . Kayınvalidenizn tutumu çok yanlış söleme şeklide bana göre çirkin . . Başkalarıyla karşılaştırması hiç hoş değil
ayrıca insanların kendi evine alış annene çok fazla gitme demesi yanlış geliyor nedense
Çnkü kocasını seven insan evine hemende alışıyor . .
kayınvalideniz karşısında kendinizi ezdirirseniz daha çok problem yaşarsınız . .O yüzden biraz dediğim dedik birisi olmaya çalışın

Tabiki canım zaten konuşma şekli dediğin gibi beni diğer geliniyle kıyaslaması çok yanlış içinden geçirse bile bana söylememesi gerekirdi çok ayıp etti yani ama ben zaten yine kendi bildiğim gibi davranacağım için oda anlayacak konuşmasının bi işe yaramadıgını.

çok değişik bakıosunuz olaya.. yada bende bi sorun var :44: valla eşinizi ailesinin yanına giderken neden yalnız bıraktınızı anlamış değilim daha bide 2 haftalık evliymişsiniz sen şimdiden ayrım yapmaya başlamışsın canım kusura bakma ama böle giderse çok sorunla karşılaşırsın yok ben aileme tek gidiom yok o gidio..anca beraner kanca beraber bence :26: sen ailene eşinle git onun ailesinede eşin senle gitsin artık siz birsiniz bence kayınvalidende kötü bişey dememiş hatta hiç kötü bişey dememiş..bide kendini onun yerine koy 2 haftalık oğlun evli ve gelini gelmiyo yanında bismillahh bu ne perhiis bu ne lahana turşusu sanki yıllık evlilermiş gibi bence ayıp ediosun böle..hemen o lafıylada küçük sinek midemi bulandırdı filan bence biraz objektif olmayı denemelisin..olayları büyütürsen işin zor..bu benim fikrim bu arada yinede en doğrusunu sen bilirsin

Anlıyorum ama tüm yazılarımı okumadınız sanırım, ben 2 hafta içinde kayınvalideme 2 kes eşimle beraber gittim zaten benim haricimde eşim kendiside öyle ailesini görmek için gitmiş yani eşim hadi anneme gidelim dedide benmi hayır dedim öyle gelişmediki olay tamamen öyle denk geldi özellikle eşim annesine yanlız gitsin diye ugraşmadım ama eşim her gittiğinde bende gideceğim diye bi kural yokki belki işim var yani kayınvalidem davet etmiş olsa tabiki gitmemezlik yapmam yada eşim gel dese gitmemezlik yapmam eşim öyle kafasına göre gitmiş uğramış annesine bunda ne varki hemen kötüye çekiliyor yeri gelir benimlede gider tabiki ben demiyorumki sen tek git ben gelmycem demiyorumki. Herşeyin altında bi art niyet aranmasına kızıyorum ben.

Benim öyle bir sorunum yok malesef çünkü ben ailemden çok uzaktayım ama benim de sinirimi bozan bir olay olmuştu.
Ben bir yıllık evliyim ancak iki yıldır eşimin ailesinin memleketindeyim.
Geçen ramazan bayramında eşimle çok önceden planladık, uçak biletlerini aldık benim ailemin yanına gittik.
O dönemde de diğer kardeşler de bazı sebeplerle başka yerdelerdi, eşimin annesi ve ablası kalmıştı yanlız evlerinde.
Neyse biz gittik bayramın 3. günü geldik, kayınvalidemlere gittik.
Yok efendim herkes gelmiş bizim için niye sizi yanlız bıraktılar, olur mu öyle şey, insan düşünür, bak bak oğlun şimdiden karısının tarafına dönmüş vs şeyler söylemişler.
Görümcemin kayınvalidesi özellikle kadın kendinde ne hak görüyorsa bana da karışmaya çalışıyor.
Tabi yüzüme söyliyemiyor sürekli görümcemlere söylüyormuş, daha 2-3 aylık evliydim hadi ama ne bekliyorlar niye çocuk yapmıyorlar diyormuş ona neyse.
Yüzüme söylese cevabını veririm ama bizimkiler hem kadının dediğini bana söylüyorlar hem de sanki beni savunmuş gibi yapıyolar inanmıyorum.

görümcenin kaynanasi??? yani didisinin didisi, dis kapinin mandali.... yazik yaa... iste insanlarin isi gücü yok ya oturup, akilli uslu evinde barkinda olan insanlarla ugrasiyorlar.. insanlar kendilerinde bu kadar karisma hakkini nerden buluyorlar hic anlamiyorum.. ne cok seviyorlar hayatlar yönetmeyi... benim zaten bu olaylara tahammül limitim doldu.. heralde böyle disaridan biri kalkip da bir sey dese sanirim patlarim.. ne gerekiyorsa söylerim..

Evet ya dıdının dıdısı kendinde ne hak görüyorsa, yüzüme söylese cevabını vericem de söylemiyor.
Bir kez daha ilk aylar bana bak korunmayın hemen çocuk yapın filankez düğünden önce gidip iğne yaptırmış şimdi uğraşıyorlar çocukları olmuyor dedi, ben de merak etmeyin biz bilinçsiz değiliz ayrıca o iğnenin sebep olduğu belli değil ki herkes yaptırıyor çocukları oluyor dedim.
Ben o kadına kızmıyorum bizimkilere kızıyorum sürekli ondan laf getiriyorlar, bir daha birşey söylerlerse bakın ondan bana laf getirmeyin karşılaştığımız zaman kötü terslerim demeyi düşünüyorum yaparım da.
Benim de limitim doldu, benim hayatıma müdahale edilmesinden nefret ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…