Evliyim 3 yılı deviriyoruz çok şükür .
Kayınvalidemle hiç böyle bir duruma düşmüşlüğümüz olmadı Allah da düşürmesin...
bu sözü şu niyetle sarf ettim...
Eğer karşımdaki kişi benim duygusal durumunun farkındaysa (ki anneemi bıraktım ya yalnızken başına bir şey gelir, gece su içmeye kalkar başı döner düşerse kimse duymazsa diye düşüne düşüne 1000 km yolu ağlaya ağlaya gitmiş biriyim ve bu tür laflara eşimin anne babası tarafından değil ama haLaları tarafından maruz kaldım ama onlarla yolum ayrı evim sapa yılda belki 1 kere ya görürüm ya görmem diye dikkate bile almadım.
ki eşimin halası bana anneni unut artık evin annen burada diyebilecek kadar düşüncesiz bir insandır
ama kayınpederim beni sakinleştirmek için bakma sen ona densiz geldi densiz gidecek diyebilme büyüklüğünü göstermiştir başkası olsa üstüne tuz biber de ekebilirdi) ve bunu bile bile böyle konuşuyorsa...
O cümleyi ilk evlendiğim günleri hatırlayarak yazıdm yani annemi yalnız bıraktım diye üzülürken onu her saniye arayıp sesini duyup sağlıklı iyi olduğunu öğrenmek için çaba sarf ederken düşündüm kendimi ve bana bu dense ve ısrarla kıyıya köşeye çeklip bu söylense en sonunda patlayıp ne derdim diye düşünerek söyledim...
Yani oğlu demiş anne üzerine gitme alışma evresinde sana gelilir diye...
Ne gerek var kızı sıkıştırmaya...
Unutmayalım ki bir insanı çok sıkıştırırsanız birgün o da sizi sıkıştırır...
Ha konu sahibi hemen gitsin bunu yapsın demem asla
ama kayınvalidesi sürekli bu ısrara devam ediyor ve inatla durumu görmezden geliyorsa...
Ozaman hala iyi niyetle yaklaşılır mı bilemem...
İyide her zaman bir olmaz ki, her zaman eşim uygun olmayabilir benimle gelemez bazen benim işim olur o annesine gider ben gitmem v.s. Hee gidince sorarlar illaki nerede, ne yapıyor diye eşimden işi var şurada v.s. diye söyler. Sormalarında ki amaç beni denetliyorlar demek değildir sadece eşim yalnız gittiği için meraktandır. Biz genellikle haftada bir gün benim aileme bir gün eşimin ailesine gideriz, eşimin ailesine gideceğimiz zaman genellikle eşimin erken geleceği vakitleri tercih ederim ki o da ailesiyle vakit geçirsin. Bazen de kendi aileme gittiğimde eşimin işi uzamış olur v.s. asla altında art niyet aramam bilirim ki gerçekten işi uzadığı için gelemiyordur o zamanda ben biraz oturur yemeğimi yer evime giderim. Hatta bazen özellikle eşimin olmadığı zamanlar giderim evde tek başıma yemek yapıp yemeyeyim diye yada yöresel bir yemek ister canım eşim pek sevme bilhassa onun olmadığı zamanlara denk getiririz. Bunca yıl hiç hesap etmedim kime ne sıklıkla gittiğimizi gerek göreceğimide sanmıyorum.
haklısın canım, benden alıntıladığın için yazıyorum, sen hesap yapmıyosun kime ne sıklıka gittiğini ama bazı kayınvalideler çok güzel çetele tutuyo, demek ki sen şanslı bi gelinsin ki demokratik bi ailen var hem eşinin hem senin ailen
ama konu sahibi senin kadar şanslı olmayabilir, bak bunu kafana sok yanlız annene gidemezsin edemezsin vs.. diye ultimatom veren bi kaynana ne kadar demokratik ya da diplomatik olabilir
aile ilişkileri göreceli, arkadaşın kaynanasının ona bu şekilde fırça çekmesi tabii ki de gelinini denetlediğini gösterir "bence"
Maşallah kayınvaliden çok akıllı, daha yeniyken başını ezeyim diye düşünüyor....
Nasıl bencillik, nasıl çirkinlik bu böyle...
Senin oğlunu bir ana(kendisi) doğurduysa, o kızı da bir ana doğurdu....
Ne demek ya, laflara bak...
Ağaç kavuğundan mı çıkmışsın sen?
Hem kaynanan aile içi olaylarına ne diye karışıyor pardon...
Eşine "ben sana aileme gidip geleceğim zaman haber veririm, ama anneni aile içi olaylarımıza kesinlikle karıştırma, biz kendimiz artık aile olduk, yoksa çok sorun yaşarız" diye belirt...
Kaynananda bir daha bu şekilde konuşursa "ben kocamı, kocam da beni bağlar, biz artık bir aile olduk, bu ikimizi ilgilendiren bir konu, her iki tarafta karışmasın" diye belirt...
Saygısızlık değil bu...onun yaptığı saygısızlık, eşine de kesin net tavrını bildir...
Ataerkil toplumun meyveleri işte...
Erkek evlatları varsa... hep bize hep bize.... yok yaaaaa...!!!!
Bakmayın siz kimseye...4 ata da birdir...!!!
sen de mi hala madurusun??? aaaaaaahh ah benim kayinbabam ayni büyüklügü göstermedi ama... tam da dedigin gibi üstüne tuz biber oldu.. pislik kadin dövmeye yürüdü bu adam kalkti, ben senin madur olduguna inanmiyorum dedi... Allahindan bulsun hepsi... benden uzak cehenneme direk olsunlar....orda da böyle tutsunlar birbirlerini...
bir insana eşit yemek koymak için evladın gibi görmen gerekmez ki resmen sen benim çocuğum değilsin al az ye demiş kadın insan misafire daha fazla koyar.
Canım haklısın kesinlikle yargılamıyorum ve söylenenleri sineye çekin demiyorum.Evliyim 3 yılı deviriyoruz çok şükür .
Kayınvalidemle hiç böyle bir duruma düşmüşlüğümüz olmadı Allah da düşürmesin...
bu sözü şu niyetle sarf ettim...
Eğer karşımdaki kişi benim duygusal durumunun farkındaysa (ki anneemi bıraktım ya yalnızken başına bir şey gelir, gece su içmeye kalkar başı döner düşerse kimse duymazsa diye düşüne düşüne 1000 km yolu ağlaya ağlaya gitmiş biriyim ve bu tür laflara eşimin anne babası tarafından değil ama haLaları tarafından maruz kaldım ama onlarla yolum ayrı evim sapa yılda belki 1 kere ya görürüm ya görmem diye dikkate bile almadım.
ki eşimin halası bana anneni unut artık evin annen burada diyebilecek kadar düşüncesiz bir insandır
ama kayınpederim beni sakinleştirmek için bakma sen ona densiz geldi densiz gidecek diyebilme büyüklüğünü göstermiştir başkası olsa üstüne tuz biber de ekebilirdi) ve bunu bile bile böyle konuşuyorsa...
O cümleyi ilk evlendiğim günleri hatırlayarak yazıdm yani annemi yalnız bıraktım diye üzülürken onu her saniye arayıp sesini duyup sağlıklı iyi olduğunu öğrenmek için çaba sarf ederken düşündüm kendimi ve bana bu dense ve ısrarla kıyıya köşeye çeklip bu söylense en sonunda patlayıp ne derdim diye düşünerek söyledim...
Yani oğlu demiş anne üzerine gitme alışma evresinde sana gelilir diye...
Ne gerek var kızı sıkıştırmaya...
Unutmayalım ki bir insanı çok sıkıştırırsanız birgün o da sizi sıkıştırır...
Ha konu sahibi hemen gitsin bunu yapsın demem asla
ama kayınvalidesi sürekli bu ısrara devam ediyor ve inatla durumu görmezden geliyorsa...
Ozaman hala iyi niyetle yaklaşılır mı bilemem...
Anneni unut diyen bir insandan nasıl böyle bir erdem beklenebilir??Ha bir de karışdaki kişi yahu en kızı ne kadar sıkıştırdıysam annesiyle dertleşme gereği duymuş diye düşünmek yerine gidip yetiştirmiş diye düşünüyorsa vay gele başımıza...
Anne ile paylaşmayacak da kim ile paylaşacak ki???
Benim kızıma kayınvalidesi durup durup bu konuyu açsa ben bunu düşünürüm...
Amaç yeni aileye alıştırmaksa bunu karşıdaki kişiyi ailesinden koparmaya çalışarak değil kocaman geniş bir aile olarak yapmalıdır...
O onun densizliğidir dilediği gibi çetele tutabilir, ama boşa zahmet etmiş olur ben ailemi ziyaret edişimin hesabını kimseye vermek durumunda değilim. hee kadın abartıyorsa, göze batıyorsa kocası hoşnut değilse o ayrı. Ama kadın hem evini idare edip hemde ailesine gidip geliyorsa ortada bir sorun yok demektir. Bunu yazma sebebim şu ki bir tanıdığımız geçtiğimiz yıllarda az daha eşinden boşanıyordu. Adamın canına tak etmiş. sabah adamcağız evden çıkıyormuş işe gitmek için karısı arkasından hoop annesine taki akşam olup kocasının eve dönme vakti gelene kadar. Bu durum 8 yıl falan böyle devam etmiş çocukları var ama adamın canına tak etmiş kayınpederim bunu duyunca konuşmak için orta yolu bulmak için gidiyor ve kadının ailesine kadın olanları inkar edemiyor çünkü doğru. Kız hergün annesine gidip yemeğini temizliğini ütüsünü yapıyormuş evde bekar kız kardeşi olduğu halde. Böyle bir durumda yine kayınvalideye pek laf düşmez ama söylense de haksız sayılmaz. Neyse bu olayı sonra tatlıya bağladılar çocuklarının hatırına kadında kendine çeki düzen vermiş şimdi hala beraberler.haklısın canım, benden alıntıladığın için yazıyorum, sen hesap yapmıyosun kime ne sıklıka gittiğini ama bazı kayınvalideler çok güzel çetele tutuyo, demek ki sen şanslı bi gelinsin ki demokratik bi ailen var hem eşinin hem senin ailen
ama konu sahibi senin kadar şanslı olmayabilir, bak bunu kafana sok yanlız annene gidemezsin edemezsin vs.. diye ultimatom veren bi kaynana ne kadar demokratik ya da diplomatik olabilir
aile ilişkileri göreceli, arkadaşın kaynanasının ona bu şekilde fırça çekmesi tabii ki de gelinini denetlediğini gösterir "bence"
Hala derken??
İlk evlendiğim günlerde böyle sıkıntılar olmuştu ama dediğim gibi karşılıklı aklıselim ile çözülmeyecek şeyler değil...
Tek dediğim karşıdaki inatla durumunu anlamak istemiyorsa artık sen de bir yerde onu kırmaya mecbur kalıyorsun...
Sürekli senin üzerinde hakimiyet kurmaya çalışan birine bir müddet sonra diş biliyorsun içten içe ve patlamaya sebep olabiliyor bu...
O nedenle konu sahibi içine atmak yerine fikrini uslubunca söylemeli...
isteyen istediği yere tekte gidebilir eşiylede . . Kayınvalidenizn tutumu çok yanlış söleme şeklide bana göre çirkin . . Başkalarıyla karşılaştırması hiç hoş değil
ayrıca insanların kendi evine alış annene çok fazla gitme demesi yanlış geliyor nedense
Çnkü kocasını seven insan evine hemende alışıyor . .
kayınvalideniz karşısında kendinizi ezdirirseniz daha çok problem yaşarsınız . .O yüzden biraz dediğim dedik birisi olmaya çalışın
Henüz 2 haftalık evliyim evliliğe alışmaya çalışıyorum kolay değil insanın bütün düzeni değişiyor hayatında bi dönüm noktası oluyor Yıllarca yaşadıgın evinden ayrılıyosun. Konuyu kısaca anlatıyım evlendikten sonra kayınvalideme bi haller oldu. Eşim annesine 1-2 sefer bensiz gitti yani öyle denk geldi ama beraberde gittik tabi. Bende anneme sıksık gittim yeni oldugu için haliyle çok özlüyorum birde işe başlayacağım içinde annemle bolbol vakit geçirmek istedim. Kayınvalidem eşim oraya bir ikikez yanlız gitti diye bana işte sen niye gelmiyosun böyle olmaz bişey mi oldu gibi bi sürü şey söyledi bişey olmadıgını henüz alışamadıgımı söylememe rağmen kadın anlamak istemiyor yani sanki kendi anneme gitmem onun zoruna gitmiş resmen yani eşim her annesine gittiğinde bende onunla gitmek zorundamıyım sonuçta ben bişey yapıyosam eşimin haberi var annesinin müdahale etmesi hemde yeni evliyken çok canımı sıkıyor sonra bişy söylesen gelin kötü oluyor. Bana tutmuş diğer gelinini örnek veriyor işte ayşe kaç senedir evli hiç annesine tek gitmez hep eşi götürür. Benim anneme tek gitmem yada eşimin götürmesi onu niye bu kadar ilgilendiriyor anlamadım hani derler ya sinek küçük mide bulandırır şuan kayınvalidemi görmek istemiyorum evlendim diye bu şekilde davranmasına izin veremem bana diyor işte eşin hergün senin annene gelmek istemeyebilir ama eşim hergün kayınvalideme gitse bende gitmek durumundaymışım bende hergün gitmek istemeyebilirim ne mecburiyetim var böyle söylediği için insanın gidesi varsada gitmek istemiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum o kadar canım sıkıldıki benimle bu şekilde konuşmasına yeni evli insanları neden rahat bırakmazlar anlamıyorum siz olsanız nasıl davranırsınız ne yapmalıyım arkadaşlar ?????
çok değişik bakıosunuz olaya.. yada bende bi sorun var :44: valla eşinizi ailesinin yanına giderken neden yalnız bıraktınızı anlamış değilim daha bide 2 haftalık evliymişsiniz sen şimdiden ayrım yapmaya başlamışsın canım kusura bakma ama böle giderse çok sorunla karşılaşırsın yok ben aileme tek gidiom yok o gidio..anca beraner kanca beraber bence :26: sen ailene eşinle git onun ailesinede eşin senle gitsin artık siz birsiniz bence kayınvalidende kötü bişey dememiş hatta hiç kötü bişey dememiş..bide kendini onun yerine koy 2 haftalık oğlun evli ve gelini gelmiyo yanında bismillahh bu ne perhiis bu ne lahana turşususanki yıllık evlilermiş gibi bence ayıp ediosun böle..hemen o lafıylada küçük sinek midemi bulandırdı filan bence biraz objektif olmayı denemelisin..olayları büyütürsen işin zor..bu benim fikrim bu arada yinede en doğrusunu sen bilirsin
Benim öyle bir sorunum yok malesef çünkü ben ailemden çok uzaktayım ama benim de sinirimi bozan bir olay olmuştu.
Ben bir yıllık evliyim ancak iki yıldır eşimin ailesinin memleketindeyim.
Geçen ramazan bayramında eşimle çok önceden planladık, uçak biletlerini aldık benim ailemin yanına gittik.
O dönemde de diğer kardeşler de bazı sebeplerle başka yerdelerdi, eşimin annesi ve ablası kalmıştı yanlız evlerinde.
Neyse biz gittik bayramın 3. günü geldik, kayınvalidemlere gittik.
Yok efendim herkes gelmiş bizim için niye sizi yanlız bıraktılar, olur mu öyle şey, insan düşünür, bak bak oğlun şimdiden karısının tarafına dönmüş vs şeyler söylemişler.
Görümcemin kayınvalidesi özellikle kadın kendinde ne hak görüyorsa bana da karışmaya çalışıyor.
Tabi yüzüme söyliyemiyor sürekli görümcemlere söylüyormuş, daha 2-3 aylık evliydim hadi ama ne bekliyorlar niye çocuk yapmıyorlar diyormuş ona neyse.
Yüzüme söylese cevabını veririm ama bizimkiler hem kadının dediğini bana söylüyorlar hem de sanki beni savunmuş gibi yapıyolar inanmıyorum.
Evet ya dıdının dıdısı kendinde ne hak görüyorsa, yüzüme söylese cevabını vericem de söylemiyor.görümcenin kaynanasi??? yani didisinin didisi, dis kapinin mandali.... yazik yaa... iste insanlarin isi gücü yok ya oturup, akilli uslu evinde barkinda olan insanlarla ugrasiyorlar.. insanlar kendilerinde bu kadar karisma hakkini nerden buluyorlar hic anlamiyorum.. ne cok seviyorlar hayatlar yönetmeyi... benim zaten bu olaylara tahammül limitim doldu.. heralde böyle disaridan biri kalkip da bir sey dese sanirim patlarim.. ne gerekiyorsa söylerim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?