Şaşırdım sizin tutumunuza.. Şahsen bana aynı şeyi yapılsa bend ekayınvaliden( annenin) yaptığını yapardım. senin iki annen var. eşin annesine sen annene gidersen buna evlili denir mi?
kayınvaliden haklı üzgünüm... Sen anneni ne kadar çok özlesende bazı yörelerde anne kızın evine gelmez ve hatta derki kızım ailesine alışsın 1 ay görüşmezler... sen anne evine sık sık gidersen nasıl alışacaksın eşinin ailesine...
Ama alışcaksınız. Eşin sana anlayış göstermiş kırmamış ama daha fazla arana soğukluk girmesin 2 anneye de birlikte gidin. Eğer ayrı ayrı gezmelere başlarsınız ipin ucunu kaçırırsınız.. yani eşinizle aranızda problemler başlar.. aklınızda bulunsun !!! eşinia annesine gönderdiğin her an san akarşı doldurur.. o yüzden sen sen ol tek başına gönder me...
Eşimde aslında annesine tek gitmesinin yanlış oldugunu söylüyor bana biz evlendik diyor ama şöyle iyi bitarafı var asla ısrar etmez etmedide ben gitmezsemde bişey demez ben konuyu açınca dedi yanlış ama ben sana bişey demem sen bilirsin dedi. Annesine gelince neticede kendi annesi tabiki fazla eleştriyi kabul etmiyor her erkekde oldugu gibi
aynı hepsi aynı..daha evlerine girmedim bile nişanlıyım...öyle bir olay olduki annemi yalancı durumuna düşürdü...şok oldum mahvoldum..nişanlım da yeter artık annemi şikayet edip durma bana dedi..kaldım ne yapacagımı bilemedim...nişanlım annemle konuşmuş olayı annem de yemin etmiş ortamda başkalrının oldugunu söylemiş ama oğlum boşver ben kızımın mutlulugu için sineye çekerim şimdi çok güzelde anneni ararım konuşurum ama tatsızlık çıkar demiş...
ben çok kötüyüm annem sineye çekmiş ama şimdilik ben bekliorum zamanını ...o zamn gelince de söyleyecegimi söyleyecegim...
sen dert etme kafana da takma üzülme nolur...sadece bekle...beklediğin zamanda da kendini ezdirme ama tatsızlık çıkararak degil...eşini yanına alarak...eşinin destegini sırtında hissettiğin an o kadın ugraşsın gelinimle ii geçineyim diye....sadece sabır de:)))
canim hic bir sey senin mutlulugundan huzurundan önemli degil.. olya nedir bilmiyorum ama sana nisanliyken bunlar deniyorsa evlenip de ''garatiye'' aldiktan sonra ne laflar duyarsin... ah benim essek kafam varya essek kafam anlamadim.. evlenince düzelir sandim.. annelerimize kurban olsunlar.. benim anneme de iftira attilar.. annem güya benle onlarin arasini bozuyormus.. bunlarin amcasinin öglunu kovmus.. kovduysa iyi etmis keske de yapsaydi en azindan iftira insanin zoruna gitmezdi... nolur dikkat et kendine.. sana eziyet etmlerine izin ver .. anneni de ezdirme.. onun anneis önemli de seninki degil mi???
aslında içim içimi yiyor... ama annem tutuyor beni..kızım düğüne az kaldı huzursuzluk yapar falan diyor..eger arar şimdi konuşursan kötü olur yüce mevlam beni bilio onuda bilio Allaha havale ettim diyor...aramayacaksın sabırlı olacaksın diyor...zaten laf yerinde gelince ben agzının payını verecegim diyor...verirde:2:
2 haftada bu sohbetler olduysa ilerde neler olur düşünmek bile istemiyorum:26:
ben sana şöyle bir tavsiyede bulunayım canım yerinde olsam bu kaynananın yanına kocamı tek göndermem.bu kadın ilerde kocanı sana karşı doldurabilir.akıllı ol kaynanana sen bana karışamazsın deme eşinle git gel yüzünü güldür sıcak davran.sana caphe almasın bu ancak evliliğinde sorun olur
kendi ailenede istediğin zaman git gel.kaynananla aranı iyi tutarsan zamanla bunlara alışır.bu tür muhabbetler etmez bence ama sen en baştan bana karışamazsın deyip surat asarsan bence kaybedersin
akıllı ve soğukkanlı olmakta fayda var canım başkası olsa eyvallah etme derim ama söz konusu anne olunca bunu diyemiyorum.erkeklerde ne kadar eşlerini anlasalarda söz konusu anna babaları olunca durumdan kötü etkilenebiliyorlar.
canım eşimi tek başına göndermesemde dolduracak insan doldurur yine bi şekilde telefon açar yine doldurur insan kafasına koysun yeterki bişeyi ben onunla gitsem misal tuvalete girdim diyelim yine o aradada yapar yani.
Henüz 2 haftalık evliyim evliliğe alışmaya çalışıyorum kolay değil insanın bütün düzeni değişiyor hayatında bi dönüm noktası oluyor Yıllarca yaşadıgın evinden ayrılıyosun. Konuyu kısaca anlatıyım evlendikten sonra kayınvalideme bi haller oldu. Eşim annesine 1-2 sefer bensiz gitti yani öyle denk geldi ama beraberde gittik tabi. Bende anneme sıksık gittim yeni oldugu için haliyle çok özlüyorum birde işe başlayacağım içinde annemle bolbol vakit geçirmek istedim. Kayınvalidem eşim oraya bir ikikez yanlız gitti diye bana işte sen niye gelmiyosun böyle olmaz bişey mi oldu gibi bi sürü şey söyledi bişey olmadıgını henüz alışamadıgımı söylememe rağmen kadın anlamak istemiyor yani sanki kendi anneme gitmem onun zoruna gitmiş resmen yani eşim her annesine gittiğinde bende onunla gitmek zorundamıyım sonuçta ben bişey yapıyosam eşimin haberi var annesinin müdahale etmesi hemde yeni evliyken çok canımı sıkıyor sonra bişy söylesen gelin kötü oluyor. Bana tutmuş diğer gelinini örnek veriyor işte ayşe kaç senedir evli hiç annesine tek gitmez hep eşi götürür. Benim anneme tek gitmem yada eşimin götürmesi onu niye bu kadar ilgilendiriyor anlamadım hani derler ya sinek küçük mide bulandırır şuan kayınvalidemi görmek istemiyorum evlendim diye bu şekilde davranmasına izin veremem bana diyor işte eşin hergün senin annene gelmek istemeyebilir ama eşim hergün kayınvalideme gitse bende gitmek durumundaymışım bende hergün gitmek istemeyebilirim ne mecburiyetim var böyle söylediği için insanın gidesi varsada gitmek istemiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum o kadar canım sıkıldıki benimle bu şekilde konuşmasına yeni evli insanları neden rahat bırakmazlar anlamıyorum siz olsanız nasıl davranırsınız ne yapmalıyım arkadaşlar ?????
hani bir hikaye vardır.gelin kaynana hiç anlaşamaz.gelin birine gider bana kaynanamı yavaş yavaş öldürecek birşey ver der.adamda verir derki,sen kaynanana iyi davranki senden şüphelenmesinler.gelinde iyi davranmaya ve zehiri yavaş yavaş vermeye başlar.gelin kaynanaya iyi davrandıkça,kaynanada geline iyi davranmaya başlar ve aralarında sevgi oluşur.gelin zehir verdiğine pişman olur.neyse bu hikayeyi herkes bilir.şimdi evliliklşer dahja başından ön yargıyla başlıyor.kendimi ezdirmem,kendime laf söyletmem,şöyle böyle.sonrada ister istemez bunlar hareketlere yansıyor ve anlaşmazlıklar başlıyor.sonuçta mutsuz evlilikler ortaya çıkıyor.illa kendini ezdirmemek ters davranmakla.arayı soğutmakla ve eşe dırdır etmekle mi olur.mesafenizi güzel bir şekilde de koruyabilirsiniz.daha 15 günlük evliyken bunlar oluyorsa arkasının geleceğide bellidir.
Nasıl yani ya erkek gitmeyebilir ama kadın her seferinde gitmeli böyle bir mantık olabilir mi?eşim annesine demiş isteyen istediği yere gider karışmayın falan diye ama buna ragmen gelip bana bunları söyledi yani ben kendi anneme daha fazla gittim eşimde annesine birikikez bensiz gitti diye bisürü laf söyledi bana işte erkek hergün kızın ailesine gitmek istemeyebilirmiş benim için öyle değilmiş bunu kafama yerleştirecekmişim aynen böyle söyledi bana öyle canım sıkkınki insan fazla bişeyde söyleyemiyor saygısızlıkda yapamam ama hayatıma müdahale etme hakkına sahip değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?