Dün bir bugün iki kayınvalidem beni sinir ediyor :((

Bir ay iyiymiş... Bize bir yıl demişlerdi de eşimle kopmuştuk gülmekten... Bunu söyleyenlerde öyle töre yöre köy kasaba insanı deil( demek istediğim o kurallarla büyümüş öyle görmüş insanlar deil) son derece modern eğitimli görgüsü geniş insanlar. Biz ne yaptık peki eşimle. Kendi doğrularımızdan kimseyi kırmadan taviz vermedik.

kimisi toz kondurmaz canim benim.. en azindan benimki gibi yapiskan degil.. aklina düstü ya oraya gitcez.. yok ucari kacari ya gidicez ya kavga edicez... eger öyleyse senin ailene giderken onun da gelmesi sartini koy.. bi kaynana gidiyorsan bi senin aileni ziyaret edicenizi söyle.. hani esit oldugunu anlasin..maalesef benim bu sansim yok.. benim ailem türkiyede... esiminde ayagi yer tutuyo tabiki, burda baska ailemiz yok diye.. aile senin ailen, beni benimsemeyen insanlara ben de aile demem ki... ama iste erkek anlamiyor.. kizlar hep gittigi ailenin mali olur bizim mantigimiz bu iste

aynı hepsi aynı..daha evlerine girmedim bile nişanlıyım...öyle bir olay olduki annemi yalancı durumuna düşürdü...şok oldum mahvoldum..nişanlım da yeter artık annemi şikayet edip durma bana dedi..kaldım ne yapacagımı bilemedim...nişanlım annemle konuşmuş olayı annem de yemin etmiş ortamda başkalrının oldugunu söylemiş ama oğlum boşver ben kızımın mutlulugu için sineye çekerim şimdi çok güzelde anneni ararım konuşurum ama tatsızlık çıkar demiş...

ben çok kötüyüm annem sineye çekmiş ama şimdilik ben bekliorum zamanını ...o zamn gelince de söyleyecegimi söyleyecegim...

sen dert etme kafana da takma üzülme nolur...sadece bekle...beklediğin zamanda da kendini ezdirme ama tatsızlık çıkararak degil...eşini yanına alarak...eşinin destegini sırtında hissettiğin an o kadın ugraşsın gelinimle ii geçineyim diye....sadece sabır de:)))

canim hic bir sey senin mutlulugundan huzurundan önemli degil.. olya nedir bilmiyorum ama sana nisanliyken bunlar deniyorsa evlenip de ''garatiye'' aldiktan sonra ne laflar duyarsin... ah benim essek kafam varya essek kafam anlamadim.. evlenince düzelir sandim.. annelerimize kurban olsunlar.. benim anneme de iftira attilar.. annem güya benle onlarin arasini bozuyormus.. bunlarin amcasinin öglunu kovmus.. kovduysa iyi etmis keske de yapsaydi en azindan iftira insanin zoruna gitmezdi... nolur dikkat et kendine.. sana eziyet etmlerine izin ver .. anneni de ezdirme.. onun anneis önemli de seninki degil mi???

aslında içim içimi yiyor... ama annem tutuyor beni..kızım düğüne az kaldı huzursuzluk yapar falan diyor..eger arar şimdi konuşursan kötü olur yüce mevlam beni bilio onuda bilio Allaha havale ettim diyor...aramayacaksın sabırlı olacaksın diyor...zaten laf yerinde gelince ben agzının payını verecegim diyor...verirde:2:

benim annem de öyle demsiti.. o lafin yeri hic gelmeyecek canim.. sen evlendikten sonra senin ailenin konusmaya hakki da kalmayacak, cünkü sen kendi ailenden cikcaksin ve o ailenin parcasi olcaksin.. Allah büyük insallah asarsiniz sorunlarinizi.. hakkinda hayirlsini ver Rabbim, ama sen de gözünü acik tut.. benim gibi, onlarin kötülügü gözüne sokmalarina ragmen, görmemezlikten gelme...

aynısından bendede var
ne zaman kendi memleketime bayrama yada tatile gitsek surat asar somurtur
ben 1,5 senelik evliyim ve anladığım kadarıyla bu kaynana ve tayfası
gelinler anasını babasını unutsun bizleri anası babası olrak görsün
öz anne babalarımızı silmemizi istiyorlar
benimkisi böyle düşünüyor.....
bu kaynanaların fantazisini anlamak zor vallahi
senin yapman gereken onu duymamak canım
kendi kendine konussun
eşin ailene gitmene karsı değilse geride kalan
kuru gürültülere kulak asma....
her söyleneni duyarsan
huzurun bozulur

2 haftada bu sohbetler olduysa ilerde neler olur düşünmek bile istemiyorum:26:
ben sana şöyle bir tavsiyede bulunayım canım yerinde olsam bu kaynananın yanına kocamı tek göndermem.bu kadın ilerde kocanı sana karşı doldurabilir.akıllı ol kaynanana sen bana karışamazsın deme eşinle git gel yüzünü güldür sıcak davran.sana caphe almasın bu ancak evliliğinde sorun olur
kendi ailenede istediğin zaman git gel.kaynananla aranı iyi tutarsan zamanla bunlara alışır.bu tür muhabbetler etmez bence ama sen en baştan bana karışamazsın deyip surat asarsan bence kaybedersin
akıllı ve soğukkanlı olmakta fayda var canım başkası olsa eyvallah etme derim ama söz konusu anne olunca bunu diyemiyorum.erkeklerde ne kadar eşlerini anlasalarda söz konusu anna babaları olunca durumdan kötü etkilenebiliyorlar.

canım eşimi tek başına göndermesemde dolduracak insan doldurur yine bi şekilde telefon açar yine doldurur insan kafasına koysun yeterki bişeyi ben onunla gitsem misal tuvalete girdim diyelim yine o aradada yapar yani.

canım eşimi tek başına göndermesemde dolduracak insan doldurur yine bi şekilde telefon açar yine doldurur insan kafasına koysun yeterki bişeyi ben onunla gitsem misal tuvalete girdim diyelim yine o aradada yapar yani.

ama eğer sen kaynanana karşı güleryüzlü saygılı olursan eğer çok yüzsüz birşey değilse bunu kolay kolay yapmaz canım.en azından eşinin gözünde aklanırsın karım anneme yakın davranıyor ama yinede bir türlü yaranamıyor deyip senin yanında olur.diğer şekilde sen eşine sürekli annesini şikayet edersen o kim bana karışamaz gibi sözler söylersen seni annesinin düşmanı gibi bile görüp annesinin gazına rahatlıkla gelebilir
bunlar sadece benim fikirlerim canım gerisi sana kalmış tabiki

hani bir hikaye vardır.gelin kaynana hiç anlaşamaz.gelin birine gider bana kaynanamı yavaş yavaş öldürecek birşey ver der.adamda verir derki,sen kaynanana iyi davranki senden şüphelenmesinler.gelinde iyi davranmaya ve zehiri yavaş yavaş vermeye başlar.gelin kaynanaya iyi davrandıkça,kaynanada geline iyi davranmaya başlar ve aralarında sevgi oluşur.gelin zehir verdiğine pişman olur.neyse bu hikayeyi herkes bilir.şimdi evliliklşer dahja başından ön yargıyla başlıyor.kendimi ezdirmem,kendime laf söyletmem,şöyle böyle.sonrada ister istemez bunlar hareketlere yansıyor ve anlaşmazlıklar başlıyor.sonuçta mutsuz evlilikler ortaya çıkıyor.illa kendini ezdirmemek ters davranmakla.arayı soğutmakla ve eşe dırdır etmekle mi olur.mesafenizi güzel bir şekilde de koruyabilirsiniz.daha 15 günlük evliyken bunlar oluyorsa arkasının geleceğide bellidir.

2 haftalık gelinken böyle şeylerle canının sıkılmasına çok üzüldüm canım. ama emin ol yalnız değilsin. mesafeni koy, seni parmağında oynatamayacağını bilsin kayınvalide hanım. sen onun biricik oğluşunu kaprın, huzurunu kaçırmadan seni ağlatmadan mesut olabilir mi hiç? izin vermeyeceksin, kör-sağır-dilsin ol, bırak kendi kendine söylensin. bu cicim aylarının tadını çıkar

cicim aylarını yaşayın..
ikinizde bir kaç ay annelerinizi görseniz ölmezsiniz...

arkadaşım çok güzel açıklamışsın kendini ezdirmemek haklarını savunmak istediğin gibi yaşamak için illa saygısızlık etmek dırdır etmek gerekmez.... Bunun birçok yolu var yani ne şiş yanacak ne kebap.....

Bence hiç bi şekilde taviz verme. bir kere tamam dedinmi tepene çıkacaklar tecrübeyle sabittir.
Fakat saygını da koru en azından bi tatsızlık olduğu zaman dersin benim bi saygısızlığım yok diye.
Ayrıca eşine de devamlı annen şöyle dedi annen böyle yaptı diye şikayet de etme bıkar adam takmamaya çalış Emin ol bisürü kadın kayınvalidesiyle bundan daha büyük sorunlar yaşıyor. Mutluluklaarrr

Nasıl yani ya erkek gitmeyebilir ama kadın her seferinde gitmeli böyle bir mantık olabilir mi?
Acaba siz çok mu abarttınız ailenize gitmeyi, ne bileyim haftada 4-5 kez kendi aileni gidip kayınvalidene hiç gitmediysen haklı.
Tamam yeni evlendin aileni özlüyorsun ama herkes evleniyor, evlenince kendi ayrı ailen oluyor hem yanlız da değilsin eşin var.
Ben üniye gittiğimde ailemi çok özlemiştim ama yapayalnızdım orda, hiç arkadaşım yoktu, dersten sonra sürekli odamdaydım haliyle ailemi çok özlüyordum.
O yüzden seni anlıyorum ama birini seviyorsun evleniyorsun yanlız değilsin o yüzden kendi evine, eşine konsantre olman gerek.
Tabi ailene de gideceksin sık sık ama ben her iki taraf için de hergün ailelere gidilmesine, haftanın 2-3 günü ailede kalınmasına karşıyım.
Evliliğin bir anlamı kalmıyor o zaman.

daha 2 haftalık evliyken bunları yaşamak üzücü en iyisi evden hiç çıkmayıp balayı tazelemek sürekli, hiçbirine gitmemek çünkü daha çok yeni evlisiniz herkes ailesinden ayrı şehir dışına evleniyor evlendikten en geç bir ay sonra görebiliyor o yüzden iki tarafa da gitmemek bir süre
eşinle birbirinize ,eve alışmak daha mantıklı ama olan olmuş.
kayınvalidenin düşüncesi ne kadar saçma her annene gittiğinde illa eşin olacak,yalnız gidilmeyecek
böyle kuralları niye uyduruyor ki öyle şey olur mu??
tavrınızı koyun baştan hatta nişanlıyken mesefeli olmak evlenince de etkili o zaman yapmadıysanız
şimdi yapın saygı çerçevesinde mesafe olmalı bana göre yoksa daha çok üzülürsünüz.
evliliklerde kadına yüklenen fedakarlık misyonunu da anlamış değilim niye kadın her iki kişi de
fedakarlığı eşit derecede yapmalı .

aynen canım fedakarlıgın kızı erkegi yokki evliysek ikimizde yapacağız tabiki ama hemen kayınvalidelikler başladı evlenmeden önce bana canım cicim olan kadın bir tuhaflaştı şimdi bazı şeyler insanın midesini bulandırıyor mesela örnek geçen kayınvalideme yemege gittik etli bi yemek yapmıştı servis yaptı baktım çocuklarına fazla koydu bana daha az koydu yani insan ister istemez kızıyor yani hoşbişey değil soğutuyor kendinden haberi yok

sadece yemek konusuna değinmek istiyorum.

k.validenin seni evladı gibi görmesini istiyorsun ama sen annen olarak göremediğini ve anneni özleyip,görmeye hakkın olduğunu söylüyorsun.

sence adil mi bu düşüncen.

eltinde de aynı tavır vardı k.validende de;sana çocuk gibi davranıyorlar.

o da pek hoş değil.

Son düzenleme:
canım benım kayınvalıdede oyle takmıstı bana
bak kardesımın gelını x aılesıne hıc gıtmez heryere kocasıyla gıder dıyeee

ılk basta senın gıbı kafayı cok takmıstım
yahu kadın sanane yaa
sananeee esının haberı varsa kımseyı takma bu hayatta canım ınan degmıyor
bak yenı vlısın daha tadını cıkar bu guzel gunlerının

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…