aynen canım fedakarlıgın kızı erkegi yokki evliysek ikimizde yapacağız tabiki ama hemen kayınvalidelikler başladı evlenmeden önce bana canım cicim olan kadın bir tuhaflaştı şimdi bazı şeyler insanın midesini bulandırıyor mesela örnek geçen kayınvalideme yemege gittik etli bi yemek yapmıştı servis yaptı baktım çocuklarına fazla koydu bana daha az koydu yani insan ister istemez kızıyor yani hoşbişey değil soğutuyor kendinden haberi yok
sadece yemek konusuna değinmek istiyorum.
k.validenin seni evladı gibi görmesini istiyorsun ama sen annen olarak göremediğini ve anneni özleyip,görmeye hakkın olduğunu söylüyorsun.
sence adil mi bu düşüncen.
eltinde de aynı tavır vardı k.validende de;sana çocuk gibi davranıyorlar.
o da pek hoş değil.
canım benım kayınvalıdede oyle takmıstı bana
bak kardesımın gelını x aılesıne hıc gıtmez heryere kocasıyla gıder dıyeee
ılk basta senın gıbı kafayı cok takmıstım
yahu kadın sanane yaa
sananeee esının haberı varsa kımseyı takma bu hayatta canım ınan degmıyor
bak yenı vlısın daha tadını cıkar bu guzel gunlerının
nerede 2 tane annesi var? Aaa siz yanlış okudunuz sanırım konu sahibi KAYINVALİDESİ hakkında yazmış..eşinin annesi yani kendi annesi değil
bir insana eşit yemek koymak için evladın gibi görmen gerekmez ki resmen sen benim çocuğum değilsin al az ye demiş kadın insan misafire daha fazla koyar.
Aileler senin ailen olmuş..Evlenmişsin..Öfkeyle kalkan zararla oturur.. Ezilmek diye birşey olamaz. Seni ezmemiş bile... Yapma...
YAşlılar alıngan olur. Bizim büyükler bile her opazar annemler gelmedi mi küserler yüzlerce laf söylerler.. O yüzden sen kimseye laf düşürme ..
Nasıl davranmak gerektiğini biz sana asla söylemeyemeyiz. Herkes kendi ailesinden sorumlu.Yaptığın her hareket sana geri dönüşü olur. Şu anda ipleri koparır diş gösterirsen .. kayınvaliden ters mi teper iyi mi olur. Bunun ayarını onu iyi tanıyarak karar ver..
herkesin Evliliği farklıdır. Sİz nasıl şekillendireceksiniz bilemem. Karar sizin.. Ama sen ve eşin oturup konuşun uzlaşın.
sen şu an nasıl daha yeni evliyim baştan nasıl alıştırırsam öyle gider diye düşünüyorsun, onlar da aynısını düşünüyorlar..
şimdi bunlar yeni evli(insan da yeni evliyken salakcana oluyor biraz) biz baştan işi sıkı tutarsak istediklerimizde diretirsek sürekli bir arada olmaya alıştırırsak onlar da zamanla alışırlar. sonra söylemeye bile gerek kalmaz anasına bile bensiz gitmez falan diye hayal ediyorlar :)
malesef bu işler böyle oluyor, ben de çok kızıyorum ama eşin sana izin veriyorsa onun gönlünü hoş tut derim. zamanla aklına girip kendi istediklerini doğruymuş gibi de gösterebilirler..
yani eşinin sana destek olmasının senin nasıl hoşuna gittiğini ona hissettirmen faydalı olur
Aileler senin ailen olmuş..Evlenmişsin..Öfkeyle kalkan zararla oturur.. Ezilmek diye birşey olamaz. Seni ezmemiş bile... Yapma...
YAşlılar alıngan olur. Bizim büyükler bile her opazar annemler gelmedi mi küserler yüzlerce laf söylerler.. O yüzden sen kimseye laf düşürme ..
Nasıl davranmak gerektiğini biz sana asla söylemeyemeyiz. Herkes kendi ailesinden sorumlu.Yaptığın her hareket sana geri dönüşü olur. Şu anda ipleri koparır diş gösterirsen .. kayınvaliden ters mi teper iyi mi olur. Bunun ayarını onu iyi tanıyarak karar ver..
herkesin Evliliği farklıdır. Sİz nasıl şekillendireceksiniz bilemem. Karar sizin.. Ama sen ve eşin oturup konuşun uzlaşın.
evlenirken sadece eşinizle evlenmiyorsunuz.ailesiylede evleniyorsunuz.ha ben eşimin ailesini tanımam diyorsanız lütfen annesiz babasız birileriyle evleninki aile sorunu yaşamayın.hep benim ailem demenin bir mantığı yok.eşinizinde ailesi olduğunu kabul edin.
ağzının payını ver.kendini ezdirme,lafını sakınma sen üste çık.bumu yani evlilik.bumu nyani aile olmak.yapmayın allah aşkına.büyüklere biraz saygı göstermek çok mu zor.anlaşamıyorsanızda saygı çerçevesinde hareket edin.
Ablaların balı...
Nerede senin gibi karşısındaki kırmamak için ne yapsam ne desem diye düşünen anneler....
Olay vur kır parçala değil ki...
Şimdi ilk gelin geldiğin günü düşün, anneni babanı bırakmışsın yeni bir ev yeni bir düzen için buruk...
Ve karşında eşin gitmezse annenin evine gidemezsin diyen biri var.
Artık bunu aklına soksan iyi edersin artık unut minvalinde konuşan biri var...
Sen alışmaya çalışrken sana biri böyle yaklaşsa ne hissedersin???
Ne olurdu yani kayınvalidesi konu sahibine o şekilde yaklaşmak yerine "kızım aileni özlüyorsun biliyorum ama ikidir kocan geliyor sen gelmiyorsun yanımıza, bir sıkıntın varsa bizden yana söyle çözelim, yoksa ben gönül koyacağım" dese acaba bu konu açılır mıydı?
Küçüklerden saygı bekleniyor ama nedense büyükler hiç yol yordam bilmiyor...
Ağzına geldiği gibi söylüyor cümleyi...
Gırtlak dokuz boğum 9 düşün 1 konuş diye...
Bunu yapmak neden hep gelinlerin görevi oluyor ki???
Ben o kayınvalidenin yerinde olsam aynen yukarıda belirttiğim gibi konuşurdum... O şekildeki bir konuşmaya biri kulp buluyorsa onun içi fesattır derim...
Ama öyle ben anneyim kayınvalideyim diye ağzına geleni demeye kendinde hak bulursa gelinler de ağzına geleni söylemeye hak bulur.
Hani işlerine gelince mangalda kül bırakmayıp benim hayat tecrübem görgüm diye konuşup dururlar ya
hani kaç kişiyi idare etmişlerdir, kimseyle sorun yaşamadan bu yaşa gelmişlerdir ya...
Eeeee.... nerede o hayat tecrübesi o zaman???
Gelin olunca işin ucunda yok olur herşey otorite ve emir verme baş gösterir değil mi?
Kusura bakmasın kimse...
Laf konuşmayı bilmeyen laf duymayı hak eder....
Lütfen yanlış anlamayın amacım tartışmak değil ama özellikle şu kırmızıya işaretlediğim yerde yazdıklarınızı hiç doğru bulmadım. Evli misiniz bilmiyorum ama eğer bir gün böyle bi cümle kurmanızı gerektirecek bir durum olursa kayınvalidenizi annenize düşman etmiş olursunuz. Henüz 5 yıllık evliyim böyle bir cümle kurmam için çok erken biliyorum ama bir gün gelinim çıkıpta bana böyle bir şey derse çok kırılır kızardım hemen ufacık bir sorunu büyütüp ailesine yetiştirmiş diye. Ban göre bu tip şeyler karşılıklı konuşarak halledilmeli, baktın konuşmaktan anlayan biri yok karşında o zaman Allaha havale etmeli doğru bildiğini yapmalı.Bakın onların her lafını dert etmeyin...
Ben olsam inadına eşim gittiğinde bile bile bir bahane bulur gitmezdim hoop doğru annemmin yanına...
Sen sensen ben de benim der çıkardım...
Eşimin yanında sıkıştırıyor mu? Üste çıkar siz bana bunları demiştiniz ben de beni sevmediğinizi düşündüm oyüzden gelmek istemedim çok kırgınım çok...
Kayınvalidesi kızınızın szie gelmesine karışsa üzülmez miydiniz? Ayrıca annem de çok üzüldü, ben kızımı onlara verdim diye benimle görüştürmek mi istemiyorlar diyor derim dumura uğratırım orada ne olduğunu şaşar kalırlar...
Aman Allah'tan kayınvalidem akıllı kadın anladı huyumu suyumu 2-3 ayda da neye nasıl tepki vereceğimi biliyor.
İyide her zaman bir olmaz ki, her zaman eşim uygun olmayabilir benimle gelemez bazen benim işim olur o annesine gider ben gitmem v.s. Hee gidince sorarlar illaki nerede, ne yapıyor diye eşimden işi var şurada v.s. diye söyler. Sormalarında ki amaç beni denetliyorlar demek değildir sadece eşim yalnız gittiği için meraktandır. Biz genellikle haftada bir gün benim aileme bir gün eşimin ailesine gideriz, eşimin ailesine gideceğimiz zaman genellikle eşimin erken geleceği vakitleri tercih ederim ki o da ailesiyle vakit geçirsin. Bazen de kendi aileme gittiğimde eşimin işi uzamış olur v.s. asla altında art niyet aramam bilirim ki gerçekten işi uzadığı için gelemiyordur o zamanda ben biraz oturur yemeğimi yer evime giderim. Hatta bazen özellikle eşimin olmadığı zamanlar giderim evde tek başıma yemek yapıp yemeyeyim diye yada yöresel bir yemek ister canım eşim pek sevme bilhassa onun olmadığı zamanlara denk getiririz. Bunca yıl hiç hesap etmedim kime ne sıklıkla gittiğimizi gerek göreceğimide sanmıyorum.ya canım bence bunu yapmayın işte, tamam topluma göre hayatımız belirlemicez ama bizim toplumda bu hoş karşılanmaz malesef, tamam sen haklısın kimseyi ilgilendirmez ama bence kaynanaya eşine beraber git, zamanla dın dın dın oğlunu dolduramaz hem sen varken, senin kaynanada o potansiyel var gibi çünkü
kendi annenede beraber gittiğin iz hariç, eşin işteyken git ekstradan
hayır ya neden böyle yorum yapıyorsunuz kız akıl danışmış yangına körükle gitmeyin... canım lütfen lütfen kadını kırmamaya çalış evliliğin ilk günler sakın kimsenin lafıyla hareket etme unutma o senin eşinin annesi ve eşinle mutlu olmak istiyorsan annesiylede iyi geçinmelisin demiyorum bak ama asla kötü olmamalısın... tabi annecim neden olmasın felan gibi kelimeler kullan sonra siz benim büyüğümsünüz hatalarım olursa söyleyin elimden geldiğince düzeltmeye çalışırım, sorunlarımız olursa eğer ben karşılıklı konuşurak çözmek istiyorum içimde büyütüp kin beslemek istemiyorum biz artık bi aileyiz felan de lütfen cnm bu ilk günler ele geçmez yüz göz olma sakın... hatta o seni kahvaltıya çağırmadıysa hafta sonu kur sofrayı sen çağır unutma o deliyse sen akıllsın... bak ben işe başladım burda bi kaç kız beni kıskandılar ilk günlerden iyi yere gelmemi çekemediler bana cephe aldılar her fırsatt laf soktular bi gün cvp vermedim aksine hep kibar davrandım karşılaştıysak siz buyrun siz geçin hep öncelik verdim inanır mısın şimdi kendileri gelip benle konuşmaya başladılar bende onlar gibi davransaydım ne olurdu??????????????
Aileye gitmek tek başına gezmek değildir, o an öyle denk gelmiştir öyle olur. Tabii ki eşlerin birlikte gidip gelmeleri daha hoş olur ama biri uygun değilse bu diğerininde gitmemesi gerektiği anlamına gelmez. Hee bu süreklilik arz ederse o zaman başka, herkes yalnızca kendi ailesine gitse haklısınız ama burada öyle bir şey söz konusu değil.Şaşırdım sizin tutumunuza.. Şahsen bana aynı şeyi yapılsa bend ekayınvaliden( annenin) yaptığını yapardım. senin iki annen var. eşin annesine sen annene gidersen buna evlili denir mi?
kayınvaliden haklı üzgünüm... Sen anneni ne kadar çok özlesende bazı yörelerde anne kızın evine gelmez ve hatta derki kızım ailesine alışsın 1 ay görüşmezler... sen anne evine sık sık gidersen nasıl alışacaksın eşinin ailesine...
Ama alışcaksınız. Eşin sana anlayış göstermiş kırmamış ama daha fazla arana soğukluk girmesin 2 anneye de birlikte gidin. Eğer ayrı ayrı gezmelere başlarsınız ipin ucunu kaçırırsınız.. yani eşinizle aranızda problemler başlar.. aklınızda bulunsun !!! eşinia annesine gönderdiğin her an san akarşı doldurur.. o yüzden sen sen ol tek başına gönder me...
verseydin ağzının payını..şimdi ne diye burda dert yanıyorsun ki..
Konuşacaksın yoksa olmuyor tecrübeyle sabittir.
Lütfen yanlış anlamayın amacım tartışmak değil ama özellikle şu kırmızıya işaretlediğim yerde yazdıklarınızı hiç doğru bulmadım. Evli misiniz bilmiyorum ama eğer bir gün böyle bi cümle kurmanızı gerektirecek bir durum olursa kayınvalidenizi annenize düşman etmiş olursunuz. Henüz 5 yıllık evliyim böyle bir cümle kurmam için çok erken biliyorum ama bir gün gelinim çıkıpta bana böyle bir şey derse çok kırılır kızardım hemen ufacık bir sorunu büyütüp ailesine yetiştirmiş diye. Ban göre bu tip şeyler karşılıklı konuşarak halledilmeli, baktın konuşmaktan anlayan biri yok karşında o zaman Allaha havale etmeli doğru bildiğini yapmalı.
Evliyim 3 yılı deviriyoruz çok şükür .
Kayınvalidemle hiç böyle bir duruma düşmüşlüğümüz olmadı Allah da düşürmesin...
bu sözü şu niyetle sarf ettim...
Eğer karşımdaki kişi benim duygusal durumunun farkındaysa (ki anneemi bıraktım ya yalnızken başına bir şey gelir, gece su içmeye kalkar başı döner düşerse kimse duymazsa diye düşüne düşüne 1000 km yolu ağlaya ağlaya gitmiş biriyim ve bu tür laflara eşimin anne babası tarafından değil ama haLaları tarafından maruz kaldım ama onlarla yolum ayrı evim sapa yılda belki 1 kere ya görürüm ya görmem diye dikkate bile almadım.
ki eşimin halası bana anneni unut artık evin annen burada diyebilecek kadar düşüncesiz bir insandır
ama kayınpederim beni sakinleştirmek için bakma sen ona densiz geldi densiz gidecek diyebilme büyüklüğünü göstermiştir başkası olsa üstüne tuz biber de ekebilirdi) ve bunu bile bile böyle konuşuyorsa...
O cümleyi ilk evlendiğim günleri hatırlayarak yazıdm yani annemi yalnız bıraktım diye üzülürken onu her saniye arayıp sesini duyup sağlıklı iyi olduğunu öğrenmek için çaba sarf ederken düşündüm kendimi ve bana bu dense ve ısrarla kıyıya köşeye çeklip bu söylense en sonunda patlayıp ne derdim diye düşünerek söyledim...
Yani oğlu demiş anne üzerine gitme alışma evresinde sana gelilir diye...
Ne gerek var kızı sıkıştırmaya...
Unutmayalım ki bir insanı çok sıkıştırırsanız birgün o da sizi sıkıştırır...
Ha konu sahibi hemen gitsin bunu yapsın demem asla
ama kayınvalidesi sürekli bu ısrara devam ediyor ve inatla durumu görmezden geliyorsa...
Ozaman hala iyi niyetle yaklaşılır mı bilemem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?