- 3 Nisan 2014
- 6.862
- 4.434
- 178
Bosanip bosanmayacagini bir kenara bıraktım.
Konu sahibi acaba nafaka alabilirmiyim yazmis....
Yani şu an tum derdiniz bu mu?
Nafaka alip alamayacaginiz mi?
Siz esinizle neden evlisiniz pardon da adam ikidir evden kovuyor. Belli ki calismamaniz adami rahatsız ediyor.
Neden bunu anlamamakta bu kadar israrcisiniz?
Annem 55 yasimda ise girdi diye konu acmissiniz. Arkadaslar onerilerde bulunmuslar annenize destek olabilmeniz icin ama sizin surekli bi bahaneniz bi mazeretiniz bi hastaliginiz yada baska bi durumunuz var.
Ya 55 yasinda anneniz calisirken hic utanmiyormusunuz evde oturmaya ? Esinizi konusturmaya ???
Kimse kusura bakmasin her erkek ayni dusuncede olmayabilir. Calisan bir es isteyebilir bu kisinin kendi tercihidir. Siz olsaydiniz calismayan bi erkekle evlenir miydiniz??? Simdiden nafaka derdine dustugunuze gore cevabını tahmin etmek hic te zor degil.. Nasil kendinize vicdaniniza yedirebiliyorsunuz?? Demekki esiniz yalniz hissediyor kendisini. Demekki sizden maddi yonde destek bekliyor yetisemiyor. Yetisemiyor ki annenizden borc istemis. Ne var bunda. Anlamiyorum ya. Bide nisanliyke calismiyordum bilerek evlendi yazmissiniz adamla senet sözleşme falan mi yaptiniz sen calis ben oturacagim şeklinde? Bikere sizin rahatsız olmaniz gerekiyor esiniz boylw borc altindayken annenizden dahi borc isteyecek derecede durumu kotuyken. Adam evden kovuyor hala nafaka dusunuyorsunuZ..........
Bide anlamadigim estetik yaptirmak icin parayi bulmussunuz demekki olabiliyormis.....
Adamin karakteri hakkında yorum yaptim zaten hamile kadin ne olursa olsun gecenin bi yarisi sokaga birakilmaz bu konuda sıkıntı yok. Ama herkes ayni dusuncede olacak diye birsey mi var sizce ? Size gore erkek evi gevindirmek zorunda olabilir ama demekki esi bu dusuncede olan birisi degil. Bide sunu anlayamıyorum ve anlayamayacagim. Bana da sizin yorumunuzda şu konu garip geldi. Demissiniz ki erkek evi gecindirmek zorunda. Evlenirken iyi gunde kotu gunde denmiyor mu? Yani iyi gunde de kötu gunde de birlik olunacak birbirimize destek olacagiz diye soz vermiyor mu ciftler???Sorun maddi sıkıntıdan kaynaklanmıyor, karaktersiz ve şerefsiz bir adamdan kaynaklanıyor
Maddi sıkıntı pek çok evlilikte oluyor yoksa
Kaldı ki ev geçindiremiyecekse neden evlenmiş ki.. gidip çalışan birini bulması gerekiyordu. parasına tamah edip
kadın her koşulda çalışacak diye bir şey yok. ama erkeğin görevi ev geçindirmek.
karısına çalışacaksın diye kağıt mı imzalatmış.
Eşini hiçbir gerekçe haklı göstermez, yorumunuzu garip buldum...
Nafaka alacak tabii bebek var ortada...
Konu sahibi de zaten iş aramış bulamamış görüşmelere gitmiş bir çok kez ama olmamış...
Bebeğim doğunca yine ararım iş başlarım demiş
Bu adam karısı çalışmaya başlasa bile düzelmez zaten...para içinde yüzse de düzelmez..
Ya canim benim zaten hamilesin, normalde bile ne kadar agir ve insafsizca yapilanlar bir de hamileyken boyle seyler sana yasatilmasi cok vicdansizca.Ben esinin insan oldugunu dusunmuyorum. Allahim senin ve bebeginin yaninda olsun insallah , ailenin seni sahiplenmesi lazim, baban nasil karsilar bu olaylari?Annen gibi "Yuvan bozulmasin" mantiginda midir?
Ayrılacak olursak beni istememezlik etmezler. Olurda ayrılırsak annem bebeğime bakacak ben çalışacağım.
Adamin karakteri hakkında yorum yaptim zaten hamile kadin ne olursa olsun gecenin bi yarisi sokaga birakilmaz bu konuda sıkıntı yok. Ama herkes ayni dusuncede olacak diye birsey mi var sizce ? Size gore erkek evi gevindirmek zorunda olabilir ama demekki esi bu dusuncede olan birisi degil. Bide sunu anlayamıyorum ve anlayamayacagim. Bana da sizin yorumunuzda şu konu garip geldi. Demissiniz ki erkek evi gecindirmek zorunda. Evlenirken iyi gunde kotu gunde denmiyor mu? Yani iyi gunde de kötu gunde de birlik olunacak birbirimize destek olacagiz diye soz vermiyor mu ciftler???
Adam kayınvalidesinden borc istemek zorunda kalacak dueuma gelmis. Biraz da karsi taraf acisindan düşünelim . Bu eminim ki bir erkek icin cok zor bir durumdur. Hele ki borc aldigi oaranin geri istenmesi..... erkek icin onur kirici bisey bu ben anlayabiliyorum.. esinden destek beklemesinin neresi yanlis ???? Evlenirken deniyor iyi gunde kotu gunde. Bundan kotu ne olabilir adam kaymanasindan borc alacak duruma gelmis.. eee bu sefer de evi gecindirmek erkegin gorevi.. ya hani iyi gumde kotu gunde her durumda birbirimizin destekcisi olacagiz diyordun diye sorarlar adama.
Kaldi ki bende bu dusuncedeyim. Bana gore evi gecindirmek zorunda olan sadece erkek degil. Kadin da elini tasin altina bi zahmet koymali. Size ters ters gelebilir ama ben ve bircok tanidigim bu sekilde düşünüyoruz. Herkesin dusuncesi kendine....
Baska yorum yapmayacagim zira tartisacak gunumde degilim bugun
..
Sorun maddi sıkıntıdan kaynaklanmıyor, karaktersiz ve şerefsiz bir adamdan kaynaklanıyor
Maddi sıkıntı pek çok evlilikte oluyor yoksa
Kaldı ki ev geçindiremiyecekse neden evlenmiş ki.. gidip çalışan birini bulması gerekiyordu. parasına tamah edip
kadın her koşulda çalışacak diye bir şey yok. ama erkeğin görevi ev geçindirmek.
karısına çalışacaksın diye kağıt mı imzalatmış.
Eşini hiçbir gerekçe haklı göstermez, yorumunuzu garip buldum...
Nafaka alacak tabii bebek var ortada...
Konu sahibi de zaten iş aramış bulamamış görüşmelere gitmiş bir çok kez ama olmamış...
Bebeğim doğunca yine ararım iş başlarım demiş
Bu adam karısı çalışmaya başlasa bile düzelmez zaten...para içinde yüzse de düzelmez..
o aşamaya gelirseniz, nafaka istemek en doğal hakkın mitoz bölünmedin sonuçta... umarım aklı başına gelirde adam akıllı özür diler senden
Eşimde nişanlıyken tam bir sene işsiz kaldı. Cebinde beş kuruşu olmazdı. Bana telefon açardı. Sigaram yok diye. Ta buradan kalkıp sigara alır götürürdüm iki üç paket. Ona anneleri beş kuruş para vermezdi gider abur cubur alıp odasına koyardım. Borcu vardı. Çıtçıt saçlarımı sattım ona verdim. Altın küpelerimi sattım ona verdim. Ben bunların lafını bir kere etmedim ona. Aslada etmem. Nişanlıyken anneleri giderdi gezmeye beş kuruş parası olmazdı. Gider yiyecek alırdım. Ben ona destek oldum olmadım değil. Tartışmak için yazmadım ama yanlış anlaşılmak istemiyorum. Eşim işe girdi annesi durmadan para istedi olmadığını bile bile. Annesine yok deyince şerefsiz diye evlerden kovuldu. Geldi benim ailemin evine sığındı. Bunların hiçmi hatırı yoktu. Ne olursa olsun ben çalışmadım diye bunları haketmedim. Böyle olmamalıydı.
Arkadaşlar göğüs küçültme ameliyatı sağlık sorunu olduğundan devlet karşılıyor..ve arkadaşın üstüne gitmek niye..
arkadaşım çocuk için acele etmişsin evliliğin oturmamış..ve bebeğin gereksinimleri çok olur..eşinden ayrılsan dahi yada ayrılmasan bebeğine bakacak kimin kimsen yok çalışamazsın..annen çalışıyor..kızkardeşinle aran kötü kayınvaliden desen ters biri onlarda maddi olarak problemli sanrım..azıcık fereha çıkmayı beklemen iyi olurdu..hamileyken sadece bir kişiden bari destek görmen iyi olurdu ama öyle bir kimsen yok herkez sana köstek..
bence maddi sıkıntı tartışmalarında en büyük etken kayınvalidede fitneliyorsa tartışma olur..eşi ozaman bebek olayını erteleyelim demeliydi..hamile kalmadan aklı nerdeydi..
Şuan en büyük sorunum hamile olmam. Allah büyük bakacağım başımın çaresine. Kimse yoksa Allah var. Ben işimi Allah'a bıraktım. Allah'tan hayırlısını diliyorum.
Adamin karakteri hakkında yorum yaptim zaten hamile kadin ne olursa olsun gecenin bi yarisi sokaga birakilmaz bu konuda sıkıntı yok. Ama herkes ayni dusuncede olacak diye birsey mi var sizce ? Size gore erkek evi gevindirmek zorunda olabilir ama demekki esi bu dusuncede olan birisi degil. Bide sunu anlayamıyorum ve anlayamayacagim. Bana da sizin yorumunuzda şu konu garip geldi. Demissiniz ki erkek evi gecindirmek zorunda. Evlenirken iyi gunde kotu gunde denmiyor mu? Yani iyi gunde de kötu gunde de birlik olunacak birbirimize destek olacagiz diye soz vermiyor mu ciftler???
Adam kayınvalidesinden borc istemek zorunda kalacak dueuma gelmis. Biraz da karsi taraf acisindan düşünelim . Bu eminim ki bir erkek icin cok zor bir durumdur. Hele ki borc aldigi oaranin geri istenmesi..... erkek icin onur kirici bisey bu ben anlayabiliyorum.. esinden destek beklemesinin neresi yanlis ???? Evlenirken deniyor iyi gunde kotu gunde. Bundan kotu ne olabilir adam kaymanasindan borc alacak duruma gelmis.. eee bu sefer de evi gecindirmek erkegin gorevi.. ya hani iyi gumde kotu gunde her durumda birbirimizin destekcisi olacagiz diyordun diye sorarlar adama.
Kaldi ki bende bu dusuncedeyim. Bana gore evi gecindirmek zorunda olan sadece erkek degil. Kadin da elini tasin altina bi zahmet koymali. Size ters ters gelebilir ama ben ve bircok tanidigim bu sekilde düşünüyoruz. Herkesin dusuncesi kendine....
Baska yorum yapmayacagim zira tartisacak gunumde degilim bugun
..
Evet böyle bir adamdan bebek sahibi olmak büyük bir hata olmuş maalesef...
Maddi sıkıntı herkes yaşayabilir ve yaşıyor da, bu yüzdn sorun da yaşanabilir.
Ama adam kadının ailesine bile sövüyor...maddi sebepler bahanesi olmuş...zaten başta sorunlu başlayan bir evlilik ailesnin istememesi vs vs.
Hayır ev kira ama sadece o çalıştığı için evin kirasını o ödüyor o yüzden o ev onunmuş. Onun olsun artık bir önemi yok zaten. Bebeğimiz planlı olmadı ama istenmeyen bir bebekte değildi. Beni ilk evden kovuşu değil bu daha öncede kovmuştu.
Şuan en büyük sorunum hamile olmam. Allah büyük bakacağım başımın çaresine. Kimse yoksa Allah var. Ben işimi Allah'a bıraktım. Allah'tan hayırlısını diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?