Dün toplu taşımada tacize uğradım!

Toplu tasimada tacize ugramayan var miymis yahu?
Ben ortaokul lise hep otobüsle gittim geldim. Taciz edilmediğim gün sayısı çok az. Bir de zor bela yer bulup popomu sağlama aldığımda yaşlılara yer vereceğiz diye ayakta giderdim. Rezillik. Özellikle fark edemedikleri veya kolay sindirildikleri icin küçük kızları hedef aldıklarını düşünüyorum. Biz yetiskin kadinlar bindigimiz otobus metrobuslerde ortaokul lise cocuklari icin gozlerimizi 4 acalim. Yetişkin olduktan sonra bir elin parmaklarını geçmiyor taciz anım.

Hangi birini anlatayım bilemedim :) bir keresinde omzuma başını koyup bir şeyler geveleyen adamın midesine dirseğimi geçirmiştim. Yığılıp kaldı olduğu yere. Sonra döve döve indirdiler kaçtı gitti. Bir keresinde üreme organını sürtmeye çalışan adama Allah ne verdiyse giriştim, yolcular da destek oldu sağolsunlar. Ben anlamaya çalışmıyorum, konuşmuyorum. Pata küte girişiyorum.

En kötüsü bana değil bir başka kıza yapılandı. Annemlerin balkonunda otururken bir kızın çığlığını duydum. Karşı taraf ağaçlık alan. Bir şey görülmüyor. Sadece "bırak beni bırak" diye bir ses. Ağaçların yanından bir iki adam geçti, zannediyorum başlarına bela almamak için bakıp kaçtılar. Ben elime telefon ve merdane alıp aşağı koştum. Bir yandan polisi arıyorum bir yandan koşuyorum. Annem de arkamda. Gözüm döndü kendimi düşünmüyorum bile. Ağaçların oraya gidince adamı kızın üstünde gördüm. Ağza alınmayacak küfürler eşliğinde saldırdım. Net hatırlamıyorum bacağına mı vurdum sırtına mı. Elim ayağım titriyordu zaten. Kızın pantolonunu indirmiş ama neyse ki bir şey yapamamış. Kaçmaya başladı. Bağırdım çağırdım kimse yetişemedi. Kız sinir krizi geçirdi sonra haliyle. Ailesi geldi polis geldi vs. Sonra ne oldu bilmiyorum. Ailesi kızı alıp gittiler. Polis de çevreyi aramaya başladı.

Çok uzattım, diyeceğim o ki sessiz kalmayın. Vurun, saldırın ve bağırın.

Evet yani ilk kez duyanlar var sasirdim.. lisede herhalde yuz kere basima gelmistir, dayanmayan da yanina oturup sohbet baslatir cunku cinsel acligin Afrikasidir bu ulke..
Çocukları ve genç kadınları taciz ediyorlar. En son metrobus ile 1.5 yıl ise gittim geldim sadece 2 vaka yaşadım. Ama genç kızlar çok daha fazla yaşıyorlardır. Orta okuldayken hergün yaşardım. Lise de azaldı haftada 3 falan. Üni de haftada 1 e düştü. Hatta bir keresinde önümde bir kız taciz edilmişti adam ereksiyon olmuş kıza degdiriyordu. Baştan sona izledim. Sesimi cikaramamistim korkmustum. O zaman 18 falandım. ama o olay ile cook ciddi bir aydınlanma yaşamıştım.

Sonra Eskişehir e gittim orada da 4 yil kaldim ama cok enteresan orada hiç olmadı. İstanbul muhitten bağımsız leş bir yer bence.

Ne yazık ki dün gece başımdan çok kötü bir olay geçti. Resmen o kadar insanın içinde tacize uğradım. Bunu anlamamla bağırmam bir oldu. Sonrası kavga bağırış çağırış. Üstelik ben sesimi çıkartınca kendi haklıymış gibi üzerime yürüdü. Otobüste bu duruma şahit olanlar sağ olsun yardımcı oldular. Zaten bu olaydan bir durak sonra da indi! Sizin başınızdan böyle bir şey geçti mi? Veya şahit oldunuz mu?
Geçti hemde kaç kez geçti başımdan. Malesef pislikler her yerdeler.

12 yıl olmuş, ş.refsizin biri arkama dayamıştı da adamı yere yapıştırmıştım. Kolumla boynuna doğru geçirmiştim.
Yere düştüğünde tekmelemediğime çok pişmanım.
aşırı tepki verdiğimi, adamın kafasını çarptığını falan söyleyip, adamı yerden kaldıranlar vardı. Neden bir iki kişinin en azından yüzüne tükürmedigini hala anlamıyorum. Durağa gelmeden otobüsü durdurup indim zaten.

1 hafta okula gitmedim.
Diğer hafta annemin arabasını aldım, onunla gittim.
Sonra da kendi arabam oldu.
O günden beri toplamda 10 kere toplu taşıma kullanmadım.
Sanırım tacizden çok insanların tepkisizliği beni insanlardan soğutan.
En azından adamı yerden kaldırmak için el uzatmasalardı. Ben zaten başımın çaresine bakmıştım.

Yaklasik 4 sene once ise giderken sabah sokakta benimde basima geldi. Bisikletli sapkali bir cocuk kimsenin olmadigi esnada arkadan taciz etti bir eliylede agzimi kapadi. Arkamda oyle bir aci hissettim ki bicaklandim sandim. Meger sıkmış etimi. Elini isirip kendimi yere atmaya calistim ki arkamdaki diger elini ceksin diye ciglil attim hemen. Ama kimse cama bilr cikmadi cocuk kacti. Polise gidip sikayet ettim. Fotograflardan teshis etmeye calistim ama benzemetemedim kimseye. O cocuk yaklasik 3 4 gun ayni saatte ayni yerde bana denk geldi yine. Polisi aradim hemen suan sokakta diye polis gelmedi. Ikinci gun polis sabah kahvede cayini yudumluyordu o cocuk yine az ilerde beni bekliyordu. Hemen 155i aradim ekip o civarda yok bekleyin gelecek dediler. Kahvede gordugumu soyledim ama yine gelen olmadi. 3.gun kardesim birakti yanima yanasamadi. 4. Gun baktik polisten fayda yok babam elinde bir odun arabasiyla takip etti bende biber gazi aldim elime. Cocuk yine yanasti ve bana "sana hayatin boyunca unutamayacagim birsey yasattim" deyip siritti. Babam arabayla pesinden kovaladi ama cocuk ara sokaklarda bisikletiyle kayboldu. Birdaha da karsima cikmadi. Allaha sukur baskada birsey yasamadim. Ama o cocuk umarim hayatinin en buyuk acilarini yasar. Cok beddua ettim ve hala ediyorum.

Canım buna çok benzer bir durumu bende tramvayda yaşadım. Bacak/kalça bölgemde bir şeyler hissettim ama kimsenin günahını almayayım,zaten kalabalık istemeden olmuştur dedim sabrettim. Devam etti aynı his. Sonra çaktırmadan yanımdaki adamın önüne baktım... afedersiniz erekte olmuştu bir hayli belliydi yani... emin olduktan sonra bekledim diğer durağa gelene kadar. Hani durağa gelmeden,tramvay hareket halindeyken bağırıp çağırırsam adam bana bi şey yapar diye. Tahmin ettiğim gibi de oldu... tramvay durağına yaklaştığımda adama bağırdım birkaç kez in diye. Hiç anlamamış gibi yaptoiı bi de şerefsiz ben iyice sinirlendim adamı ittirdim. Ve ne oldu biliyo musun? Utanmadan çok masummuş gibi o da beni itti... bu esnada bir sürü insan, bir sürü erkek vardı etrafımda.. adam beni ittikten bile hiçkimse adama müdahale etmedi. Sadece beni ve adamı geri çektiler. Yaptıkları tek şey bu oldu. Sen kızı nasıl itersin deyip adama müdahale eden olmadı.. bizim erkeklerimiz klavye delikanlısı işte...adam indikten sonra ben sinirden ağladım. Sonra insanlar tacizciyi eleştirdiler vs vs. Hatta birisi işte kadın erkek ayrı araca binse böyle olmaz bile dedi cahilce. Çok benzer şeyler yaşamışız.

Bir şey diyeyim mi en cocukken geçti başımdan. Sapık o kadar cok ki. Çocukken yolda, okula giderken falan el hareketi yapıldıgını hatırlıyorum. Malesef. Gençliğimde en rahatsiz edeni beni konser çıkışı yanında karısı çocuğu olan bir adamın elle tacizine uğramıştım. Nasıl bağırdım döndüm yanında karısı çocuğu. Evde ağlamıştım.

Liseyken cok taciz edildim bunlardan bir tanesini hiç unutamıyorum.. Yolda giderken bir araba yanastı ve cok ama cok şiddetli bir sekilde popoma vurdu. Ben oldugum yere yığıldım. Günlerce popom ve belim agırdı. Yapan adinin eli kırılsın hala beddua ediyorum..
Otobüslerde ise malesef hala basıma gelebiliyor. Daha iki gün once olanı anlatayım.adam yanımda oturuyor. Oldukca dar bi alan.. Birden Arkasındaki kişiyle konusmak için yan dondu. Yan donerken kalçası kalçama degdi. Önce birsey demedim yanlıslıkla olmustur diye sonra yine aynı pozisyonda hareket edip degince ben cok sert bi sekilde uyardım adam eveledi geveledi sonrada gitti..

Ben şahit oldum kız bagırınca şöför hemen açtı kapıyı kaçsın diye herkez kızdı niye actın polis çagıracaktık şöför napım olay büyüsemiydi demesinmi ...demekki şöförde aynı zihniyete sahipti..büyük konuşmayımda benim başıma gelicekkk varyaaa neyse uyarı almayalım gerisini siz anladınız..

Ne yazık ki dün gece başımdan çok kötü bir olay geçti. Resmen o kadar insanın içinde tacize uğradım. Bunu anlamamla bağırmam bir oldu. Sonrası kavga bağırış çağırış. Üstelik ben sesimi çıkartınca kendi haklıymış gibi üzerime yürüdü. Otobüste bu duruma şahit olanlar sağ olsun yardımcı oldular. Zaten bu olaydan bir durak sonra da indi! Sizin başınızdan böyle bir şey geçti mi? Veya şahit oldunuz mu?
Bende el tacizine ugradım yanımdan gecerken elinin tersini baldırıma degirdi ve ben daha 17yasndaydım ama iri yapım var ne fark ederse artık bunu yapan senmisin ee benim cene dururmu azıma ne geldiyse saydırdım kimse bisey anlamadı tbi mal mal baktı sanki sucu yok gbi ve hemen uzaklastı serefsizler toplulugu bunlar asıcan bunları hep

Ben bu yıl ilk defa yaşadım. 17 yaşındayım lise sondayım otobüse bindim her zamanki gibi. Altımda tayt vardı ama her zaman dikkat ederim uzun bir şey giyip arkayı kapamaya. Geçtim otobüsün cam kenarına tutunuyorum biliyorsunuz ortadaki o cam kenarını, her zaman geçtiğim yer. Neyse doldu baya otobüs arkamda da çok kişi var değiyorlar bana ama diyorum çok kalabalık ondandır. Çaprazımda da nerdeyse içime kadar giren de bir yaşıtım var. Bu böyle devam ederken ben arka tarafımda dairesel hareketler hissetmeye başladım. Dedim allah allah herhalde eli yanlışlıkla değiyor neden bilmiyorum ama taciz olduğunu düşünmek istemiyordum. Ben git gide eli basbaya hissetmeye başlayınca çok kötü oldum ve hiç ses çıkaramadım ama anladığım anda o durakta inmek için arkamı döndüm inmeye çalışırken bir kol uzandı bacağıma, bacağımı elliyor! İttim defol diyip ve hızlıca indim. Büyük ihtimalle yaşıtım olan o çocuktu çünkü tüm hamleler o taraftan geldi. Keşke ses çıkarsaydım diyorum ama çok panik olup inince ağlamaya başladım... Ne yazık ki deneyimlemiş ve bilinçlenmiş oldum...

Bu çok gerçek biliyor musunuz, kolu bacağı değmesin diye çaba veriyor genç erkekler gördüğüm hep toplu taşımalarda, başıma ne gelse orta yaşlı ya da yaşlı erkeklerdi hep.
ci sel deneyimi yüksek ve yaşlı olanlardan kork

bu ara tv'de de fotograf çeken pislikler çoştu, sanki internette hiç amacına uygun fotograf yok ya!

Bi konu açmıştım duraktaki amca diye ne sözlü ne fiziki sadece bakarak taciz ediyordu. Bagirmistim ne bakiyon diye. 3 5 gündür benden baya uzakta dikiliyor sabahları durakta. Ama ben tetikteyim her an kavga çıkarmaya.

Ben de 15 yaşında lisede otobüsteyken çok kötü bir tacize uğradım. Çocuktum sesimi çıkaramadım. Hala yaşadığım şeyi unutamıyorum. Zamanı geri getirip o adamı yumruklamak istiyorum. İyi ki de bağırıp çağırmışsınız ama insanlarda artık karışmamaya çalışıyor. Toplu iğne taşıyorum, hiç ses çıkarmadan birine batırmışlığım var. İleri gitseydi büyük iğne çıkaracaktım.

Daha bugun oglumu hastaneye gorurduk esimle...herif oturmus kizi var birde yaninda.. bastan asagi suzer ya bunu gorursunuz..icimden ne kufur varsa sayiyorum. Bakislarda cok rahatsiz edici olabiliyor

Back
X