- 7 Mart 2019
- 3.030
- 1.482
- 133
- 33
- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
-
Ya şaka mısınız silsinler borcu nerde demişim geri ödüyoruz diyorum anlayabiliyor musunuz borç olarak vermediler insan evladına verdiği paranın peşine düştüğünü ben bu ailede gördüm bizim ailelerimiz akrabalarımız böyle değil herkes evladına yardımcı destekci sizinkiler de eşimin ailesi gibiyse bilemiyorum :) tabi vermeselermiş madem bu kadar paralarına düşkünsKonu sahibi istiyor ki para geri verilmesin benle evlendi borcu silsinler .kocayi alinca borcunuda almis oluyorsun anlamiyor
Bide baska kardeş varsa onlarada haksizlik.onlarda diyecekler x kardesimize 30 bin borc verdin bizede okadar hesabimiza yatir .ailenin hespini karsilayacak durumu olmayabilir . 2 3 sene once 30 bin buyuk paraydi alim gucu yuksekti .hatta 1 sene once bile buyuk paraydi .
Umarım eşim de anlarEşiniz dur demeden asla durmazlar , benim eşim de verirdi ama ben eşime kuruş vermiyorum, elime ne geçse birikim yapıp onu dımdızlak bırakıyorum, o yüzden istese de yapamaz
Parayı kısın eşşek gibi anlar ...Umarım eşim de anlar
Benim ailem senin aileyide esinin ailesinide varlikta katlar ,konu benim ailem degil karistirma bence . :) okadar eli bolsa ailenin soyle babana ,parayi odeyip kv cenesini kapatsin .Ya şaka mısınız silsinler borcu nerde demişim geri ödüyoruz diyorum anlayabiliyor musunuz borç olarak vermediler insan evladına verdiği paranın peşine düştüğünü ben bu ailede gördüm bizim ailelerimiz akrabalarımız böyle değil herkes evladına yardımcı destekci sizinkiler de eşimin ailesi gibiyse bilemiyorum :) tabi vermeselermiş madem bu kadar paralarına düşküns
Siz sanırım okudugunuzu anlamıyorsunuz senin konu varlık yokluk meselesi de değil. Allah daha çok versin ailene kardeşim Ben geri silsinler de demiyorum geri ödüyoruz diyorum. Senin ailen sana harcanan verilen paranın hesabını yapıyor mu geri istiyor mu senden anlatabiliyor muyum neyseBenim ailem senin aileyide esinin ailesinide varlikta katlar ,konu benim ailem degil karistirma bence . :) okadar eli bolsa ailenin soyle babana ,parayi odeyip kv cenesini kapatsin .
Tum yazilarda borc benden once yapilmis niye geri istiyorlar ,benim ailemde verdi geri istemiyor onlar istiyorlar reröro diyende ben degilim .ben zaten 1 aylik gecikme konusinda hak verdim .ama silinmesini beklemeyin .baya bir beklentidesin cunku .
verdikleri parayı ödeyelim bitsin bi an önce istiyorum. Ama şuan ki yaptıkları aşırı sinir bozucu. Doğum yapıcam bu ay vermeyin sıkışacaksanız diyeceğine bi de veremiycem öbür ay vericem deyince laf saymışlar eşime anne olarak bilmiyorum ya böyle yapan bi anne hiç görmemiştimParayı kısın eşşek gibi anlar ...
Ya belli ki kadın narsist ve bencil , oğlunun parasını yiyemedi diye hayıflanan bir anne ...verdikleri parayı ödeyelim bitsin bi an önce istiyorum. Ama şuan ki yaptıkları aşırı sinir bozucu. Doğum yapıcam bu ay vermeyin sıkışacaksanız diyeceğine bi de veremiycem öbür ay vericem deyince laf saymışlar eşime anne olarak bilmiyorum ya böyle yapan bi anne hiç görmemiştim
Evet fazlasıyla istemediğim halde hatta maaşı az olduğu halde yardım ediyorlar. Gelirken çuvalla patates alıyorlar yolda satıyorlar ya küçük çuval pirinç nohuttan kışlık yiyeceğime kadar getiriyor alıyorlar. Kurbanda bize et ayırıyorlar giderken de görmeden kenara para koyup gidiyorlar. Allah razı olsun. Sıkışık olduğumuz zamanlarda da istediğimizde verdiler ama borç olarak vermediler ödüycez diye ugrasmayın diyorlar geri verince kızıyorlar anne babayız biz anne babalar yapar alır ne vermesiymiş diye ama zorla veriyorum kızıyorum olmaz diyorum biz kazanıyoruz zaten diyorum.Sizin aileniz yardım ediyor mu?
Artık evlat anne baba falan olayı kalmadı maalesef. İhtiyaçları varsa ondan istiyorlar olabilirler.
Yeseymiş canım benden önce de kaç senedir çalışıyordu evlenince mi aklına gelmiş biz de aile kurduk çift maaşız diye ailede kimin eksiği ihtiyacı varsa biz mi karşılayacağızYa belli ki kadın narsist ve bencil , oğlunun parasını yiyemedi diye hayıflanan bir anne ...
O zaman sen de ailene söyle 5 kuruş vermesinler getirmesinler. Sanırım yeni evlisin ileride derler ki yapmasaydı ailen. Bir daha da bunlarla maddi konulara girmeyin.Evet fazlasıyla istemediğim halde hatta maaşı az olduğu halde yardım ediyorlar. Gelirken çuvalla patates alıyorlar yolda satıyorlar ya küçük çuval pirinç nohuttan kışlık yiyeceğime kadar getiriyor alıyorlar. Kurbanda bize et ayırıyorlar giderken de görmeden kenara para koyup gidiyorlar. Allah razı olsun. Sıkışık olduğumuz zamanlarda da istediğimizde verdiler ama borç olarak vermediler ödüycez diye ugrasmayın diyorlar geri verince kızıyorlar anne babayız biz anne babalar yapar alır ne vermesiymiş diye ama zorla veriyorum kızıyorum olmaz diyorum biz kazanıyoruz zaten diyorum.
İhtiyaçları varsa istiyorlardır diyorsun da şöyle evet borç ödüyorlar bizde eşimin aldıgını geri ödüyoruz. bu ay doğumdan dolayı veremiyorum deyince tamam oğlum diyebilir bu çok anlayıssızca bi davranıs bi anne olarak. Ama çok ihtiyacı olan insan gidip 3,500 e ayakkabı almaz evine halı almaz vs dimi yani zor durumda kaldıkları için değil gayet alışveriş de yapıyorlar geziyorlar da. Bu ay doğum masrafımız var deyince anlayış gösterebilirlerdi laf saymak yerine
Valla şu borç bi bitse de sussalar diyorum. Allah onlara daha çok versin gerçekten.Biz evlenirken kp hiç bir şey yapmadı. Hatta biz nişanlıyken eve mobilya alicam, evi boyaticam, düğün,yol parası, düğün kıyafetleri gibi seyler için para istedi. Yetmedi bizim düğünden hemen sonra bekar kaynima kredi çekti. Yarısını eşim ödedi. Yani halinize şükredin. Siz eşinizin aldığı borcu ödüyorsunuz.
Eşim akıllandi şükür. Şu an herkese param yok diye ağlıyor.
Diyorum anlamıyor ki biz anne babayız anne babalar yapar diyor onlar değişik bizi ilgilendirmez biz sizin için çalışıyoruz size yapmıycaz kime yapıcaz diyorlar. Eşimde farkında ailemin yaptıklarının böyle bi aileye denk geldiğim için şükrediyorum sağolsunlar diyor ama yapmasınlar herşeyi yapmaya çalışıyorlar diyor gerçekten öyle evde bişey bitti hemen babam halletmeye çalışıyor eşim dur diyor yok gidip kaşla göz arasında alıp geliyor eşime de derim bi daha borç isteme böyle yapıyorlar sonra derim. Ben zaten hiç borç alma taraftarı değilim de eşim alıyorduO zaman sen de ailene söyle 5 kuruş vermesinler getirmesinler. Sanırım yeni evlisin ileride derler ki yapmasaydı ailen. Bir daha da bunlarla maddi konulara girmeyin.
Ya işte maalesef ülkemizde evlat yetiştirmek demek geleceğe yatırım demek , millet geleceğini garantiye almak için doğuruyor eskiden beri böyle, hele de erkek çocuksa tamamdır yeme de yanında yat tabi şimdiki gelinler kaynanalara avcunu yalatıyor, eskilere bak hep yeme içme hesap kitap bir yaşıyordu insanlar , gelinler neler çekiyordu, günümüzde hala o geçmiş nesli devam ettirmek isteyen anneler var ama onların da nesli kuruyacak çünkü şimdiki gençlik gayet bireysel ve kendine odaklı yaşıyor, suanki durumda çok hoş değil ama ortasını bulamayacağımız kesin ...Yeseymiş canım benden önce de kaç senedir çalışıyordu evlenince mi aklına gelmiş biz de aile kurduk çift maaşız diye ailede kimin eksiği ihtiyacı varsa biz mi karşılayacağız
Aynen ortasını bulmak lazım. Anne babaya yapılır alınır benim gözüm parayı görmez heves eder bişeye kendim almak isterim eşimden önce ama bunlarınki sömürmeye çalışmak yemeye çalışmak oluyor oluyor yoksa alırız eksiğini hediye ederiz eşimin anne babası onlara da alırız benim aileme de. Ama onların yapmaya çalıştığı şey farklı böyle yaptıkları için de hiç bişey almak vermek gelmiyor içimden.Ya işte maalesef ülkemizde evlat yetiştirmek demek geleceğe yatırım demek , millet geleceğini garantiye almak için doğuruyor eskiden beri böyle, hele de erkek çocuksa tamamdır yeme de yanında yat tabi şimdiki gelinler kaynanalara avcunu yalatıyor, eskilere bak hep yeme içme hesap kitap bir yaşıyordu insanlar , gelinler neler çekiyordu, günümüzde hala o geçmiş nesli devam ettirmek isteyen anneler var ama onların da nesli kuruyacak çünkü şimdiki gençlik gayet bireysel ve kendine odaklı yaşıyor, suanki durumda çok hoş değil ama ortasını bulamayacağımız kesin ...
Valla şu borç bi bitse de sussalar diyorum. Allah onlara daha çok versin gerçekten.
Eşiniz nasıl akıllandı peki bizimki sonra gene unutuyor da
Geçmiş olsun Allah şifa versin inşallahEşim zaten farkındaydı ama anne baba hakkı diye susuyordu. 3 kere isteseler bir kere veriyordu.
En son kızımız kanser olunca gene aynı devam edince buz gibi oldu.
Sağolun. İsteme diyordum istiyordu bişey olmaz diyordu bide borç istediğimiz halde demekki paraları yetmiyor diyeceğine annesi isteklerde bulunuyordu umarım anlar eşim ama sonra gene unutur kesinAllahım yardımcınız olsun bir an önce ödeme kolaylığı versin inşallah arkadaşım.
Hibe ya da borç kişiden para almak her zaman sıkıntı bence.
Bugün durumları iyidir verirler yarın durumlar bozulur,geri isterler o an siz müsait olmazsınız gerginlik yaşanır,hiç hoş değil.
Eşiniz de farkındadır da yapacak bir şey yok,işte. Bir de o borç bitmeden kardeşten ara ara para istemiş,onların ağzına lafı eşiniz vermiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?