DÜNYA ÇOK KÖTÜ BİR YER

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
evet öyle.. bazen büyük insanlara soruyorum 50sinde 60ında eskiden de böyleydi diyorlar belki de fıtrat bu... yapacak hiçbir şey yok

Dünya herzaman böyleydi,kötülük ve ahlaksızlık her zaman vardi..sadece tv ve sosyal medya sayesinde çoğunu duyabiliyoruz.
Bu kirli dünyaya birde çocuk getirmek istemiyorum klişesinden ziyade,dünyaya getireceğim çocukları nasıl eğitmeliyim ki hem kendilerine hemde topluma faydaları olsun demeli..bir anne olarak korkularınızı anlayabiliyorum ama iyi ve güzel olan insanların da olduğunu biliyoruz bu yüzden bu kadar negatif düşünce ve umutsuz duyguları doğru bulmuyorum kendi adıma.

Adam yiyen dolu dışarıda hayat deyip yola devam ediyoruz ne yapalım.
Duygularıyla yasayan insanlar için hayat daha da zor maalesef

İyi çocuk yetiştirmek istersen iyi çocuk yetiştirirsin kötü çocuk yetiştirmek istersen kötü çocuk yetiştirirsin veya ne iyisiyle ne kötüsüyle ilgilenirsin çocuk iyi de kötüyü de başkalarından öğrenir bu sana bağlı ötekiler kötü diye seninde çocuğun kötü olacak değil bir çocuk ilk deneyimlerini öğrenimlerini annesinden alır dünya kötü diye kendini annelikten mahrum etmek çok saçma dünya ilk defa kötü değil herzaman kötüydü iyiler ve kötüler herzaman vardı ve hiç değişmez dünyada sadece iyiler ve İyilikler olsaydı adı dünya olmazdı cennet olurdu ama tabi kendine güvenin yoksa o başka

Bu dünyada tek kalıcı miras insandır, soydur.
Aman bu dünya çok kötü çocuk getirilmez meselesi tamamen tavşan ve dağ hikayesi.
Tercih etmeyebilsiniz o ayrı ama kendimi annelikten mahrum bırakmak gibi bir cümle yerine ‘ben gayet düzgün, ahlaklı, iyi ve doğruyu uygulamaya çalışan, ilkeleri olan ve faydalı bir insanım, benim evrene yapabileceğim en güzel şey, benim gibi insanları çoğaltmak, dolayısıyla çocuklar yapmalıyım ya da zulüm gören, kötü bir gidişata sürüklenen hayvan ve insanları elim yettiğince koruma altına alarak, doğru ve hakettiği yöne ulaşmasına yardımcı olmalıyım’ düşüncesini benimsemeniz gerekir.

Ahlanmak yerine, elinizi taşın altına koyun; seyretmeyin, emek verin.

Seninle aynı fikirdeyim
Beni en çok üzen savaşlar
Kendi bebeğim uyurken çıt çıkarttırmıyorum
Bomba altında uyuyan bebekler var

ayrıca dünya hepkötüydü biz duymuyorduk diyenlere diyorum ki ;
Hangimiz komşu teyzeye oyun oynamaya gitmedik evlere.
Şimdi yollar miyiz çocuklarımızi , hayır .
Hepimiz küçükken yazları gece yarılarına kadar sokakta idik. Ne bir kaybolma olurdu ne bir tecavüz ne başka birsey.
okula gidip geldiğim yol o kadar uzundu ki
Hava karanlık yürüye yürüye giderdim
Yazın iki kiz zeytinliklerin içinden sahile iner denize girerdik
Şimdi 1,90 lık kocamla o yoldan inemem basımıza bir bela gelir diye.
Kendi arabamda bile binince ilk işim paranoyak gibi kapıları kilitlemek oluyor
Eskiden böyle değildi
Eskiden sevgilimiz bize açılmaya utanırdı
Ayıp denen şeyler vardı
Şimdi komşu komşu ile birbirini aldatıyor ve bu normale döndü nerede ise .

Cocuklar derken kendi doguracagin cocuklar mi? Kendi cocuklarinin gelecegini elbette dusunebilirsin, biz eşimle cocuk dunyaya getirmeyi dusunmuyoruz mesela.

Dunyadaki diger cocuklarsa onlari da oturup dusunmuyorum ben acikcasi herkes kendi dogurdugunu dusunse sorun kalmaz zaten, yapacak birsey yok bunlara.
Müslümanlık ta sadece kendini düşünme diye bir şey yok ama bu benim hem dinim gregi hem vicdanımın borçu masum çocukları da dşünmek keşke imkanım olsada tüm çocuklara yardım ede bilsem

Ne kadar da benim gibi düşünen birisi bende babamı kaybettim dediğiniz gibi iyiler bir anda kötü oluyorlar..
Çok garip bi dünyadayız ama bazı sığ düşünceli üyeler benim ne demek istedigimi anlaöadan karamsar düşünme herkes kötü ölelim o zaman şöyle böyle saçma sapan mesaj lar atmış

Aynı şeyleri düşünüyorum. O kadar haklısınız ki... elden bir şey gelmiyor. Yanlış zamana denk geldik. Hayat kötülerin iyilere yer kalmadı sanki... ben de neler yaşadım babamdan sonra. Akraba akrep sokar. Der başka şey demem. Ne bileyim Allah iyilerle karşılaştırsın. Zor çık zor..,
Tamam benimde sorunlarım var belli bi yaştayım am çocuklar ben onlar için üzülüyorum kisi burda demiş sen çocuk yapmayındüşünmüyorsan düyada ki çocukları niyr düşünüyorsun herkes kendi dogurdugunu düşünsün demiş ama yok öyle bişey

Değiştirmek için ne yaptınız?
Anne olmaktan vazgeçmek yerine vicdanlı, ahlaklı, sevmeyi bilen, merhametli çocuk yetiştirmeyi de düşünebilirdiniz mesela.
Malûm başka yerde hayat yok, şimdilik elimizdeki yer de burası.
Malumun ilanı yerine, neler yapabilirim diye konuşsak da bir faydası olsa keşke..
evet samsunda annesı tarafından ahlaklı sevgı dolu sanat seven biri olarak yetiştirilen bale öğretmenını hiç tanımadığı bır adam katletmişti canı sıkıldığı için.

Bdv de senin profilindeki insanlardan tiksiniyorum. Laf sokmak için pusuda bekleyen, bir kaç beğeni almak için derdinden bahseden birini küçümseyen, aşağılık kompleksli insanlarsınız hepiniz.
Ben de gördüm o gereksiz insanı cevap verme geregi bile duymadım ama şuan bu mesajın la bana tercüman olmuş😇

Verilmiş bir hayat var, iyi günümüzde olacak kötü günümüzde olacak, çok karamsarlık iyi değil bu bir süreçtir hep bu şekilde elbette devam etmeuecektir hayat değişime gebe ama mutlaka şu anki bulunduğunuz ortam değişecektir
Biz bi şekilde toparlıyoruz sorun şu çocuklar toparlayamıyorum tek olduklarında kendilerini koruyamıyor

Bu dünyada tek kalıcı miras insandır, soydur.
Aman bu dünya çok kötü çocuk getirilmez meselesi tamamen tavşan ve dağ hikayesi.
Tercih etmeyebilsiniz o ayrı ama kendimi annelikten mahrum bırakmak gibi bir cümle yerine ‘ben gayet düzgün, ahlaklı, iyi ve doğruyu uygulamaya çalışan, ilkeleri olan ve faydalı bir insanım, benim evrene yapabileceğim en güzel şey, benim gibi insanları çoğaltmak, dolayısıyla çocuklar yapmalıyım ya da zulüm gören, kötü bir gidişata sürüklenen hayvan ve insanları elim yettiğince koruma altına alarak, doğru ve hakettiği yöne ulaşmasına yardımcı olmalıyım’ düşüncesini benimsemeniz gerekir.

Ahlanmak yerine, elinizi taşın altına koyun; seyretmeyin, emek verin.
Dogru sen beni her förüyoruyor sun allah aşkına emek vermedigi mi nerden biliyorsun sırf yorum yapmak için yazmış sın mesele taşı elin altına koymak degil gerekdiginde daha büyük şeyler de yapa bilirim ama bu insanlıgın dogasıbda var ver biz bu olayı artık huy hali ne getirmişz

Böyle yetistiriliyoruz malesef. Ve bu yetiştirmeyi yapan ailelerde değil artık. Eskiden bir tek televizyonu sorumlu tutardık simdi televizyon bile masum kaldı... Sahte hayatlar, yalan dünyalar izleye izleye insanların hayattan beklentileri değişti. Farklı öncelikler edindik. Eskiden dostluk, dürüstlük, milli ve manevi değerler uğruna can verilecek söylerken gunumuzde paraya tapılır olmus. Öğretmenim. Dersine girdiğim bir iki sınıfta bir soru sordum "biri size deseki falanca yerde falanca zamanda bayragini insanların içinde yak, sana 1 milyon dolar vereceğim dese ne yaparsuniz?" Diye. Farklı bir cevap duyacağını düşünmedim aslinda, herkes bayrağını korur diye düşünüyordum ki... Sukutu hayal arkadaşlar. Şok yaşadım. Diyor ki mesela "yakarım ama paranın yarısına bayrak alıp dağıtım." Kahroldum her bir cevapta. Bu çocuklar hepimizin elinden çıkıyor ama Instagram, YouTube hayatı yasamak istiyor. Hata doğru yonlendirememek belki de bilemiyorum...

Ama herşeye rağmen harika gençler var. Gelecekten umitvarim. Çok güzel günler göreceğiz inşallah...

Ben ne kadar iyi olsam da dışar daki insan lar çok bozuk benim babam vefat etti halamlar amcamlar lar o kadar merhametli o kadar iyi insanlar dı ki babam ölür ölmez daha 40 çıkmadan bize bir sürü şey yaşattılar acımız çok yeniyken benim babam onlarında kardeşleriy di insanların gözüni para bürümüş bizler gibi istisnai kişiler bunı degiştirmiyor malesef
Ists sikinti herkesin 'ben cok iyiyim disaridakiler bozuk' diye dusunmesi.ne kadar hastalikli bir dusunce. Ben neysem disaridakiler de o diye dusundukce hersey degisecek

Müslümanlık ta sadece kendini düşünme diye bir şey yok ama bu benim hem dinim gregi hem vicdanımın borçu masum çocukları da dşünmek keşke imkanım olsada tüm çocuklara yardım ede bilsem

Amenerrasulü'nün anlamını okuyun ve üzerinde düşünün çok şey anlatır
İmtihan her devirde zordu, şimdi de zor
İnanacak, tutunacak yer belli başka çaremiz yok
Eğitimle, iyilikle, düşünmekle, okumakla, inanmakla bu dünyayı güzelleştirmek mümkün
42 yaşındayım iyiliğe dayanabilen çok az kötülük gördüm
Her kötü olayın ona dahil olan herkese bir sınav olduğuna inandım ve öyle yaşıyorum, keşkelerle dünya çok kötülerle ömür geçmiyor, boşa geçirdiğimiz her gün zarardayız. Tüm çocuklara, tüm yaşlılara, tüm hastalara yardım edemeyiz ama çevremize dokunabiliriz, iyilik böyle yayılan bir şey, dünya tü kaka demekte Müslüman'a yakışmaz, imtihana isyan şansımız yok çünkü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X