DÜNYA ÇOK KÖTÜ BİR YER

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bulunduğunuz semt çok kötü ise değiştirin

evet öyle.. bazen büyük insanlara soruyorum 50sinde 60ında eskiden de böyleydi diyorlar belki de fıtrat bu... yapacak hiçbir şey yok
Aynen öyle insan oglunun dogasın da var ama pastırmaya çalışmıyor lar bunları beşki bende dahilim buna insan genede masumlara mazlum lara üzülmeden yapamıyor

Seninle aynı fikirdeyim
Beni en çok üzen savaşlar
Kendi bebeğim uyurken çıt çıkarttırmıyorum
Bomba altında uyuyan bebekler var

ayrıca dünya hepkötüydü biz duymuyorduk diyenlere diyorum ki ;
Hangimiz komşu teyzeye oyun oynamaya gitmedik evlere.
Şimdi yollar miyiz çocuklarımızi , hayır .
Hepimiz küçükken yazları gece yarılarına kadar sokakta idik. Ne bir kaybolma olurdu ne bir tecavüz ne başka birsey.
okula gidip geldiğim yol o kadar uzundu ki
Hava karanlık yürüye yürüye giderdim
Yazın iki kiz zeytinliklerin içinden sahile iner denize girerdik
Şimdi 1,90 lık kocamla o yoldan inemem basımıza bir bela gelir diye.
Kendi arabamda bile binince ilk işim paranoyak gibi kapıları kilitlemek oluyor
Eskiden böyle değildi
Eskiden sevgilimiz bize açılmaya utanırdı
Ayıp denen şeyler vardı
Şimdi komşu komşu ile birbirini aldatıyor ve bu normale döndü nerede ise .
Aynen öyle benim düşüncemin ardın dan konu gerçekten özetlemişsiniz sizin gibi görüşlere sahip insanlara gerçekten saygıyla bakıyorum

Bulunduğunuz semt çok kötü ise değiştirin
Çok güzel bir yerdeyim ben bu olayların hiç biri yok ama diger yerler deki çocuklar masumlar sessiz kadınlar çaresizler onlar için üzülüyorm elimden bişey gelmiyor keike gelse diyorum

evet samsunda annesı tarafından ahlaklı sevgı dolu sanat seven biri olarak yetiştirilen bale öğretmenını hiç tanımadığı bır adam katletmişti canı sıkıldığı için.
İşte bende tam bunu anlatmak istiyorum insablar artık canı sıkılınc taciz ediyor tecavüz ediyor yada adam öldürüyor bazen iyiki müslümanım diyorum

Böyle yetistiriliyoruz malesef. Ve bu yetiştirmeyi yapan ailelerde değil artık. Eskiden bir tek televizyonu sorumlu tutardık simdi televizyon bile masum kaldı... Sahte hayatlar, yalan dünyalar izleye izleye insanların hayattan beklentileri değişti. Farklı öncelikler edindik. Eskiden dostluk, dürüstlük, milli ve manevi değerler uğruna can verilecek söylerken gunumuzde paraya tapılır olmus. Öğretmenim. Dersine girdiğim bir iki sınıfta bir soru sordum "biri size deseki falanca yerde falanca zamanda bayragini insanların içinde yak, sana 1 milyon dolar vereceğim dese ne yaparsuniz?" Diye. Farklı bir cevap duyacağını düşünmedim aslinda, herkes bayrağını korur diye düşünüyordum ki... Sukutu hayal arkadaşlar. Şok yaşadım. Diyor ki mesela "yakarım ama paranın yarısına bayrak alıp dağıtım." Kahroldum her bir cevapta. Bu çocuklar hepimizin elinden çıkıyor ama Instagram, YouTube hayatı yasamak istiyor. Hata doğru yonlendirememek belki de bilemiyorum...

Ama herşeye rağmen harika gençler var. Gelecekten umitvarim. Çok güzel günler göreceğiz inşallah...
İnsaşşal güzel günler görürüz artık özentilik almış yerini ben fakir büyüdüm ama hiç bi zaman bayragımo para ugruna yakmazdım çok şükür şuan durumumuz iyi önceden öğretmenlere saygı duyulur du bize vatını bayragı ögrettigi için şimdi sadece meslek olarak görünüyor tabi istisnalar var benim tanıdıgım gördügüm öyle mükemmel öyle donanımlı ögretmenler var ki onlar sadece çocuklara olur

Ben ne kadar iyi olsam da dışar daki insan lar çok bozuk benim babam vefat etti halamlar amcamlar lar o kadar merhametli o kadar iyi insanlar dı ki babam ölür ölmez daha 40 çıkmadan bize bir sürü şey yaşattılar acımız çok yeniyken benim babam onlarında kardeşleriy di insanların gözüni para bürümüş bizler gibi istisnai kişiler bunı degiştirmiyor malesef

kendinizi istisnai bir iyilik numunesi olara görmeyin.her insanın içinde hem iyilik hemde kötülük vardır.
Sınanmadığınız olaylarda vereceğiniz tepkileri henüz bilemezsiniz. belki de bazı istisnai durumlarda içinizden canavar çıkar kim bilir ?

mazlumlara uzanan eller , çocuk cinayetleri, tecavüzler , herne sebeple olursa olsun can almak vs.. bunlar hariç diğer entrika düzeyindeki kötülükler de sadece tek taraf iyi veya kötü değildir bana göre.

Dünya neden böyle bozuk bi yer.
Her yerde birbirlerinin kuyuları kazan iftira atan kullanan aciz insanlar var ( belki bende bunlardan biriyim).
Çokk bunalıyorum.
Dürüst arkadaş dürüst eş bulmak çok zor artık.
Paran varsa insansın bu zaman da.
Bazen bu dünyaya çocuk bile getirmek istemiyorum
annelik denilen kutsan duygudan bile bazen kendimi mahrum bırakmak istiyorum
etrafta olan dünyada olan şeyleri gördükçe
artık kadın erkek fark etmiyor her 10 eşden 7 si birbirini aldatıyor
dünya beni çok boguyor
bir tek ben degilimdir umarım
bu dünyanın yalanlarından oyunlarından sıkılan
keşke herşey masallar daki kadar güzel olsa bu dünyanın mutluları çocuklar ve deliler
hiç birşeyden haberleri yok diyecegim
ama artık diyemiyorum
çünkü
çocuklara ve sessiz insanlara karşı taciz tecavüz hat safa da
Rabbim sonumuzu hayır etsin
bazı insanlar o kadar sapkınlaşmış ki
helak olan toplumlar dan hiç bi farkı yok
en anormal olan olay ları ne kadar da normalleş tirmiş bu pis dünya
benim gibi düşünen leri bekliyorum
(Bazen tek kişiyle bitmiyor herşey benim bu olaylara canım sıkılıyor begenmeyen aynı görüşte olmayan kişiler saçma sapan yorumlar yapmasın ben size görüşümü begendirmek zorunda degilim benim görüşüm bu açıda ne yapıyor sun ki sen diyerler mümkünse hiç yorum yapmasın)
Anti natalizm diye bir felsefe var, dünyanın, yaşamın, varoluşun başlı-başlına eziyet ve risklerle dolu olduğu üçün dünyaya başka bir canlı (çocuk) getirmekten vazgeçiyorlar. Gönüllü şekilde.
Bazıları bunu çevresel problemler, nüfus fazlalığına karşı çıkarak da yapıyorlar.

Ama net olan birşey var: Hayatta Acı Çekeceksin.

Herkes acı çekecek. Yani, çocukların da. Kaçınılmaz birşey bu. Hayat risklerle dolu. Siz sadece insanlardan bahsetmişsiniz ama dünya her taraflı kötü bir yer - hayvanlar da dayanılmaz acılar çekiyorlar. Dünya zaten fiziksel ve emosyonel olarak kötü bir yer.

Aciz olmayacaksınız. Bir hata bir kez yapılırsa hatadır sonrakiler seçimdir. Saf olmayı insanlara kendinizi kullandırtmayı seçmeyin.

Aciz olmayacaksınız. Bir hata bir kez yapılırsa hatadır sonrakiler seçimdir. Saf olmayı insanlara kendinizi kullandırtmayı seçmeyin.
😂😂 alakaya maydonoz ben burda kendimden bahsetmedim ki çocuklar ne kadar güçlü ola bilir veya sessiz insanlar ne kadar sesini çıkarta bilir onları anlattım

Sabah sabah içime öküz oturttun tşk.
😂😂 sizin gibi duygusuzlar sadece böylr şeyleri okuyunca içine öküz oturuyorsa özür dilerim bu benim degil sizin suçunu kulaklarını kapatın gözlerinizide çünkü her gün sabah habarlerinde ögle haberlerin de akşam haberlerinde dünyanın ne kadar kötü bir yer oldugu artık çocuk tecavüzü kadına şiddet kadın ölümleri masumlara eziyet anlatılıyor tabi anlayana

😂😂 sizin gibi duygusuzlar sadece böylr şeyleri okuyunca içine öküz oturuyorsa özür dilerim bu benim degil sizin suçunu kulaklarını kapatın gözlerinizide çünkü her gün sabah habarlerinde ögle haberlerin de akşam haberlerinde dünyanın ne kadar kötü bir yer oldugu artık çocuk tecavüzü kadına şiddet kadın ölümleri masumlara eziyet anlatılıyor tabi anlayana
Sizsiniz duygusuz. Gerisini okumadım.

evet samsunda annesı tarafından ahlaklı sevgı dolu sanat seven biri olarak yetiştirilen bale öğretmenını hiç tanımadığı bır adam katletmişti canı sıkıldığı için.

Bir yerlerde birilerinin başına kötü şeyler geliyor zaten bunu inkar etmedim.
O anne de eminim acısına rağmen kızı ile geçirdiği zaman için sukrediyordur, kızı ile her anlamda gurur duyuyordur.
O Kız da, kısacık hayatında birilerinin hayatına dokunmuştur, birini mutlu etmiş, birine yardim etmiştir, öğrencilerine örnek olmuştur.
Sonu manyağı biri tarafından getirildi diye 25-30 yıllık hayatının çöp olduğunu düşünmüyorum.

Ne yapalım peki? Çözümünüz ne? Bir sonraki nesli düzgün yetiştirmek disinda ne önerirsiniz?
Profilleri karartalım, siyah kurdelalar takalım, mezarlara karanfiller koyalım, ölene rahmet, kötüye lanet okuyalım. Neyi değiştirdik?

Çok garip bi dünyadayız ama bazı sığ düşünceli üyeler benim ne demek istedigimi anlaöadan karamsar düşünme herkes kötü ölelim o zaman şöyle böyle saçma sapan mesaj lar atmış
Ben senin demek istediğini anladım sadece kendini değil diğer insanlarında kendisini düzeltmesini istiyorsun çünkü tek kendimi değiştirmekle bu kervan yürümez kafasındasın.Kimin hayatına dokunabilirsek kardır bize :)

😂😂 alakaya maydonoz ben burda kendimden bahsetmedim ki çocuklar ne kadar güçlü ola bilir veya sessiz insanlar ne kadar sesini çıkarta bilir onları anlattım
Ay maşallah merhamet timsalisiniz kimsenin aklına gelmemişti çocukların ses çıkaramadığı duygusuz olduğumuz için. İyi ki anlattınız ışıl ışıl olduk adeta.

Ben senin demek istediğini anladım sadece kendini değil diğer insanlarında kendisini düzeltmesini istiyorsun çünkü tek kendimi değiştirmekle bu kervan yürümez kafasındasın.Kimin hayatına dokunabilirsek kardır bize :)
Aynen öyle çokndogru anlamışsın 👍😇

evet dünya çok kötü bir yer ama hiçbir dönemde de mükemmel olmamıştır bence

Carl Sagan ne diyor bu hususta?
Dunya,su anda yasayabilecegimizi bildigimiz tek yer. Baska bir yere gitme ihtimalimiz yok,o teknolojimiz yok su anda. Elde bu var ve bunu guzellestirmek icin elimizden geleni yapmamiz gerekiyor. Oturup aman dunya kotu ah vah etsek elimize ne gececek?

İnsan varsa kötülük de vardır. Anne olmak istemiyorsanız da olmayın. Sizin bedeniniz,sizin kararınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X