- 4 Eylül 2012
- 1.402
- 689
- 123
Bu dönem de çok daha hassas ve kırılgan oluyoruz. Deveyi pire yapıyoruz. Onların da bizi anlaması zor biz herseyi yaşayıp cekiyoruz onlar uzaktan izliyor. Bak daha 2 gün önce (zaman zaman çatı ağrısı oluyor) ağrım vardı ve bana dönüp hastalık hastası yarim dedi ! Bir bağırdım tabi 2 ay sonra zaten sen doguracaksin dimi diye ordan tartışma başladı daha doğrusu o sustu ben konuşup durdumÖyle kırıldım ki kızlar
Normal dogum yapmak istiyorum nasipse ve ilk olacak hersey cok korkuyorum ve heyecanlıyım ama kendimi bazen cok yalnız hissediyorum
Biraz önce esime normal doğumla alakalı arastirdigim bilgileri anlatıyordum ki bi nebze korkumu heyecanımı biriyle paylaşabileyim ama birden tepkisi cok Kırıcı oldu
" sanki Dünya'da ki ilk dogumu sen mi yapacaksın ne kadar abartıyorsun herkes dogum yapıyor ama sen Saçma sapan seyler üretiyorsun "
Aynen bunları söyledi
Ki ben öyle cok kafasını da sisirmiyorum kaç saattir telefonda oyun oynuyordu bi beş on dk oturduk meyve yerken bahsettim sadece ve tepkisi bu oldu
Öyle üzgünüm ki sizden başka teselli arayacağım kimsem yok
Hepsi ayni demek istemiyorum ama geneli böyle ve onları baba yapıyoruz bunun hic mi Değeri yokBu dönem de çok daha hassas ve kırılgan oluyoruz. Deveyi pire yapıyoruz. Onların da bizi anlaması zor biz herseyi yaşayıp cekiyoruz onlar uzaktan izliyor. Bak daha 2 gün önce (zaman zaman çatı ağrısı oluyor) ağrım vardı ve bana dönüp hastalık hastası yarim dedi ! Bir bağırdım tabi 2 ay sonra zaten sen doguracaksin dimi diye ordan tartışma başladı daha doğrusu o sustu ben konuşup durdumkarnin biraz büyüyünce hissedecek heyecanlanacaktir
Şoka mi girdi acaba ? Bekleyip istediğiniz planladığınız bir şekilde mi oldu ? Bizim tamamen sürpriz oldu ben tedaviye başlamıştım ve cok yeniydi 1 ay şoktan çıkamadı :) karnımda küçükken hiç hissetmiyordu heyecanlanicam birsey var ama senin içinde senin kadar hissedemiyorum senin kadar heyecanlı olamıyorum diyorduHepsi ayni demek istemiyorum ama geneli böyle ve onları baba yapıyoruz bunun hic mi Değeri yok
Her doktor randevusuna Tartışmalı gittik diyebilirim
Ben Anlayış ve ilgi bekliyorum o ise yapmacık yaptıkları dışında ilgisiz
Hep ben ondan daha istekliydim bu konuda pek planlayarak olmadı ama sürpriz de değildi istedik ikimizdeŞoka mi girdi acaba ? Bekleyip istediğiniz planladığınız bir şekilde mi oldu ? Bizim tamamen sürpriz oldu ben tedaviye başlamıştım ve cok yeniydi 1 ay şoktan çıkamadı :) karnımda küçükken hiç hissetmiyordu heyecanlanicam birsey ama senin içinde senin kadar hissedemiyorum senin kadar heyecanlı olamıyorum diyordu
her randevu ya birlikte gittik ve o zaman öyle bir aşkla bakıyordu ki o minicik bedene. Şimdi tekmeleri de hissediyor ve aslan oğlum at bakiym bi tekme diye diye seviyor. Alisacak sizin esinizde zaman verin
Keske girse benimle doguma da görse ama girmem dedi şimdiden
Cok teşekkür ederim kesinlikle dikkate alacağım tavsiyeniziGirmemeli bencede . Erkekleri olumsuz etkileyebiliyormuş.
Eşiniz her doğum yapanın yanında olmuş sanki. Her evde böyle konular konuşulur. Her kadın endişelenir, araştırma yapar v.s
Size tavsiyem araştırmalarınızı nefes teknikleri ve doğum egzersizi üzerinde yoğunlaştırın. Çok işinize yarayacak. Hayırlı doğumlar nasip olsun.
canim benim esim de girmedi doguma asla beni o halde gormek istemedi ben de istemedim zaten.. Ama onemli olan sen doguma girene kadar sanciyi cekerken yaninda olmasi zaten son anda aliyorlar dogumhaneye..Keske girse benimle doguma da görse ama girmem dedi şimdiden
Anladım canım bende istemiyorum zaten ama desteğini bekliyorum HAKLI olarakcanim benim esim de girmedi doguma asla beni o halde gormek istemedi ben de istemedim zaten.. Ama onemli olan sen doguma girene kadar sanciyi cekerken yaninda olmasi zaten son anda aliyorlar dogumhaneye..
Bence hic kafanda kurma dogumu asla dusunme.. Zamani gelince bir sekilde olacak zaten.. Ama itiraf edeyim ki kendimi hep soyle teselli ederdim icimden tamam efsunkaaar herkes dogurduysa sen de dogurabilirsin dimi sen de doguracaksin elbet karninda kalmayacak ya ne diye dusunuyorsun bosa derdim. :))
Dur daha şimdiden.. iyi olur inşallah sen içini sıkma gönlünü ferah tut eşinde zamanla anlayışlı olacak azıcık sabırHep ben ondan daha istekliydim bu konuda pek planlayarak olmadı ama sürpriz de değildi istedik ikimizde
Bide 4-5 çocuk istediğini Söyler hep bu yaptıklarından sonra ikinciyi bile zor düşünürüm önce baba olmanın sorumluluklarını öğrensin
Bende kendimi böyle teselli ediyorum doğru yolda miyimcanim benim esim de girmedi doguma asla beni o halde gormek istemedi ben de istemedim zaten.. Ama onemli olan sen doguma girene kadar sanciyi cekerken yaninda olmasi zaten son anda aliyorlar dogumhaneye..
Bence hic kafanda kurma dogumu asla dusunme.. Zamani gelince bir sekilde olacak zaten.. Ama itiraf edeyim ki kendimi hep soyle teselli ederdim icimden tamam efsunkaaar herkes dogurduysa sen de dogurabilirsin dimi sen de doguracaksin elbet karninda kalmayacak ya ne diye dusunuyorsun bosa derdim. :))
nerden bılecek kı dogum anında senın ne cekecegını.Öyle kırıldım ki kızlar
Normal dogum yapmak istiyorum nasipse ve ilk olacak hersey cok korkuyorum ve heyecanlıyım ama kendimi bazen cok yalnız hissediyorum
Biraz önce esime normal doğumla alakalı arastirdigim bilgileri anlatıyordum ki bi nebze korkumu heyecanımı biriyle paylaşabileyim ama birden tepkisi cok Kırıcı oldu
" sanki Dünya'da ki ilk dogumu sen mi yapacaksın ne kadar abartıyorsun herkes dogum yapıyor ama sen Saçma sapan seyler üretiyorsun "
Aynen bunları söyledi
Ki ben öyle cok kafasını da sisirmiyorum kaç saattir telefonda oyun oynuyordu bi beş on dk oturduk meyve yerken bahsettim sadece ve tepkisi bu oldu
Öyle üzgünüm ki sizden başka teselli arayacağım kimsem yok
Bebek rahmine ve yüreğine düşünce anlarsın tek odagın o olur ve bu durum gebelikte normaldir o senin canından daha değerlidir artık bi de hamilelik süreci çook farklı bana komik gelirdi yaşamadan önce.Ben bile henüz doğum yapmamış bir kadın olarak hamile kadınların doğum, çocuk; çocuklu kadınların çocuklarının okulu, ödevi, kursu muhabbetinden bayılıyorum. Muhtemelen kocanız da doğum yapmamış ve yapmayacak olmanın etkisiyle biraz bayılmıştır.
Sizi de anlamaya çalışıyorum, elbette ki hormonlarınız değişkendir. Ama kendinize pozitif telkinde bulunmaya çalışın, daha 6 ay var doğumunuza. Vakit yaklaştıkça o da babalık psikolojisine girip daha ilgili olacaktır.
Bilmiyorum böyle bir şey mümkün mü ama, daha 3 aylık hamileyken hayatınızın tek odağı bebeğiniz olmasa sizin için de daha iyi değil mi? Dediğim gibi, benim doğum tecrübem olmadığından böyle konuşuyorumdur belki ama
Çok beklenti içine girme akışına bırak asıl20.haftadan sonra o tekmelerde bak nasıl yapışıyo karnına eşin şimdi çok minik..Inşallah etkilenmez yavrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?