dünyam karardı

erkek arkadasiniz sizden daha mantikli dusunuyor.sizi ortada birakmiyor cocuguna ve size sahip cikiyor, daha ne istiyorsunuz.cozum cok basit, ailelerde anlamadan hemen evlenin, uc ay icinde yani.bebek kismetiyle gelirmis.siz tutmus intihardan bahsediyorsunuz.egitimli birisiniz neden korkuyorsunuz ki.is ve as biryerden gelir ama o yavru gelirmi daha, gelmez.omur boyu vicdan azabida cekersiniz..'simdi su yasda olacakdi" vs.. diye..aklinizi basiniza alin ve erkek arkadasinizi dinleyin derim..allah yardimciniz olsun..

canim dinen de 10, haftadan once aldirmanin gunahi yok.

Anladigim kadariyla yasin kucuk, erkek ark in da oyle askere gitmemis, is yok, para yok, senin okul bitmemis, bebege yaziksa sana da yazik ona da yazik gunah.

Bir severek isteyerek evlenmek var bir de zorunluluktan apar topar. Sonradan sorun cikarsa ben ne yapmisim dersin.

Duygusal mesajlara aldanma bu ulkede hem yasal hem de dinen sakincasi yok kurtajin. 20 kusur yasinda 2 insani harcamak var bi yanda, diger yanda 20 kusur hucreli henuz insan olmayan bi fetusu harcamak var.

Hata yapmissin sonuclarina iki turlu de katlanacaksin, ikinizin ve ailelerin huzuru mutlulugu acisindan aldirin. Zaten altinda bit yenigi ararlar anlatmak durumnda kalirsin isler karisir iyice.[/QU

arkadaşa katılıyorum..iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor malesef..bir de şu şekilde düşün...iş yok para yok...o çocuk dünyaya geldiği zaman sana maddi yükünü de düşün...onu bir pamuklara sarmalayıp büyütmen var bir de zor güç büyütmen...iyi düşün..benim anlamadığımda yüksek lisans yapan bir kişisin ve korunma yöntemini bilmiyorsun..en iyi kararı yine sen veririsin..bizler yorum yaparız sadece...yıldırım nikahıyla evlenmem demek..eşin dostun agzına baklayı vermen(elalemden bizene diyenler olacak aileler takar böyle konuları) ve aileni zor duruma düşürmen demek...yani direk çocugu aldır demek haddime değil..ama her iki seçeneğide yazdım..karar senin..

allah askina yapmayin boyle.adamin hali vakti yerinde,annesi ev alabiliyorsa.hem uc kurus icin cocugun caninami kiyilir.gercek vicdanli insan kendi yediginden keserde, yinede evladina kiyamaz.eskiden cok fakir donemlerde bile, 9-12 cocuklu aileler vardi.onlar cocuklarina kiymadilar ve kismede aclikdan olmedi.gunumuz insanida luks tuketim masraflari kisilacak diye cocuklarina kiymaya basladi.amerikada hala kurtaj tartisiliyor onalrda cok karsi.ki onlarin cocuklari 11-12 yaslarinda hamile kalir ve kizin babasi o cocuga bakar yinede.bizim kulturumuzde bu yok ama.yaslari musait, egitimleride iyi cocugun maddi durumuda sorun degil gibi..bunca guzel sebep varken, o masum cana neden kiyilsin..biraz vicdanli olalim boyle nasihatlar verirken..cocuk rizki bollastirir, eksiltmeZ..bebegimiz geldikden sonra esim guzel bir is kurdu.biryerden eksildiyse, Allah bir yerden artirdi.canli sahidide biziz..sakin derim boyle bir hataya dusmeyin..
Kurani Kerimde cesitli mealleri var hepsinin gercegi bir:
Abdülbaki Gölpınarlı Meali
Evladınızı, yoksulluk korkusuyla öldürmeyin; onları da biz rızıklandırırız, sizi de. Şüphe yok ki onları öldürmek, pek büyük bir suçtur. *

Ali Bulaç Meali
Yoksulluk endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin; onlara ve size biz rızık veririz. Şüphesiz, onları öldürmek büyük bir hata (suç ve günah)dır.

Ahmet Varol Meali
Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onlara da sizi de biz rızıklandırız. Şüphesiz onların öldürülmesi büyük bir suçtur.

Ahmet Tekin Meali
Masrafların artacağı, yoksulluğa düşeceğiniz endişesiyle, yokluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onların da, sizin de rızkınızı, ekmeğinizi, aşınızı biz veriyoruz. Onları öldürmek büyük bir suç, büyük bir cinayettir.

Ali Fikri Yavuz Meali
Bir de fakirlik korkusu ile (Cahiliyyet devrinde olduğu gibi) çocuklarınızı öldürmeyin. Onlara da, size de rızkı biz veririz. Muhakkak ki onları öldürmek, çok büyük bir günah bulunuyor.

Diyanet İşleri Meali
Çocuklarınızı yoksulluk korkusuyla öldürmeyin. Biz onlara da size de rızık veririz. Onları öldürmek, şüphesiz büyük bir günahtır.

Son düzenleme:
saçmalama intihar çok büyük günah:20:
çocuğun canınada sakın kıyma.yapmışsınız bir hata tövbe edin evlenin.doğur çocuğunu.evlilik dışı yapmak günah ama çocuğu öldürmek daha günah :20:

Can çıkmadıkça herşey için mutlak çözüm vardır düşündüm de benimde gelebilirdi başıma neden olmasın ki ve ben yerinde olsaydım eğer sevgilim evlenelim dedi mutlak evlenirim okuluna gelince benim kuzenim evliyken yüksen lisans yaptı bebeği var şimdide yr.doç.için ta İsviçrelere gitti ne okulu ne işi nede bebeği engel olmadı birbirine ayrıca eşi bukadar üzmesine rağmen o pes etmedi evlenme şansın varsa evlen aldırma canım bende 1.buçuk aylık hamileyim harika bir duygu evlende sen de tadını çıkar bu duygunun Allah yardımcın olsun bu sınavı hakkıyla ver senmisin evlilik dışı ilişkiye giren rabbinde böle sınav verir ama sen onu aldırmayıp evlenip doğurursan Allah bence seni affeder tatlım kendine iyi bak hoşçakal...

Yüksek lisansa hazirlaniyorsun yasin 24 ama Adam akilli
korunamiyormusun??? Peki ya sevgiline ne demeli? Geri cekme diye
yontem olur mu Allah askina?!!! Nasil bir cahilliktir bu? Sonrada dersin utaniyorum, intihar düsünüyorum..tövbeeeee..

canim dinen de 10, haftadan once aldirmanin gunahi yok.

Anladigim kadariyla yasin kucuk, erkek ark in da oyle askere gitmemis, is yok, para yok, senin okul bitmemis, bebege yaziksa sana da yazik ona da yazik gunah.

Bir severek isteyerek evlenmek var bir de zorunluluktan apar topar. Sonradan sorun cikarsa ben ne yapmisim dersin.

Duygusal mesajlara aldanma bu ulkede hem yasal hem de dinen sakincasi yok kurtajin. 20 kusur yasinda 2 insani harcamak var bi yanda, diger yanda 20 kusur hucreli henuz insan olmayan bi fetusu harcamak var.

Hata yapmissin sonuclarina iki turlu de katlanacaksin, ikinizin ve ailelerin huzuru mutlulugu acisindan aldirin. Zaten altinda bit yenigi ararlar anlatmak durumnda kalirsin isler karisir iyice.

Bu yoruma katılıyorum, ikiniz de işsizsiniz, apar topar evlenip o çocuğa iyi bir gelecek sağlayamayacağınız ortada bence de aldırmalısın.

Araştırmadan yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar..HENAHa kesinlikle katılıyorum bunun 10haftası falan olmaz:20:Karnına düştükten sonra candır o...Herşeyden önce sende pişman olursun...Arkadaşların dedği gibi evlenince okumana devam edersin benim bebeğim var bende ders çalışıyorum...Allah sağlık ve ağız tadı versin yeter...İnşallah isteyen herkese nasip etsin Rabbim anneliği...Şu forumda bile forum takibe tıklayın 3 başlıktan biri çocuk sahibi olmak isteyenlerin topiği..Kıymetini bilin bence...

Araştırmadan yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar..HENAHa kesinlikle katılıyorum bunun 10haftası falan olmaz:20:Karnına düştükten sonra candır o...Herşeyden önce sende pişman olursun...Arkadaşların dedği gibi evlenince okumana devam edersin benim bebeğim var bende ders çalışıyorum...Allah sağlık ve ağız tadı versin yeter...İnşallah isteyen herkese nasip etsin Rabbim anneliği...Şu forumda bile forum takibe tıklayın 3 başlıktan biri çocuk sahibi olmak isteyenlerin topiği..Kıymetini bilin bence...

AMINNNN:nazar:canim sana katiliyorum...:46::46::46::46:

canım, konunu okuduğumda tüylerim ürperdi, bana bundan 3-4 yıl önce bi arkadaşımın başına gelenleri hatırlattı. okuldan yeni mezun olmuştum ve yurttan ayrılmıştım, bi ev bulmam lazımdı. aracılar vasıtasıyla, 3 kızın yaşadığı bi eve dördüncü ev arkadaşı olarak gitmiştim. o ev arkadaşlarımın biri de, aynı senin yaşadıklarını yaşamıştı. sevgilisi evlenelim diye tutturmuş, kızın içini evliliğe ve bebeğe karşı ısıtmıştı. ilk başta aldırmak isteyen kız, bebeğim diye karnını sever olmuştu. sonra çocuk kızı 3 aydan fazla oyaladıktan sonra, ailem kabul etmiyor falan diyerek kaçtı gitti. kızcağız karnında nerdeyse 4 aylık olmak üzere bi bebekle kalakaldı. sonra gelsin yasal olmayan yollardan bir sağlıksız kürtaj, hastanelik olmalar, depresyonlar, uyku haplarıyla uyur hale gelmeler... çok berbat bi haldeydi o kız, ben sonra taşındım gittim, kıza ne oldu bilmiyorum ama her evlilik dışı bebek olayı duyduğumda aklıma bu geliyo, nolursun iyi düşün, sevgiline tamamen güveniyosan çık bu yola.. inşallah hakkında hayırlısı olur.

konuyu görünce yazmak istedim 10 yıllık eviyim ve bir evladım var sonrası zaten gelmedi vermedi allah...
evlenmeden önce benimde aklım çıkıyordu böyle bir iş başıma gelirse diye ölürüm biterim falan ...
hepsi boş evlat gerçekmiş.bazen düşünüyorum öyle bir şey olsa şimdiye kocaman olurdu diye şu an hiçte öyle korkınç görünmüyor.
kınayanın allah başına versin ama cinsellik 24 yaşında biri için normaldir.ailen ne kadar böyle şeylere karşı bile görünse de hiçmi genç olmamaışlar. eminin
içlerinden bir tarafları bumu anlayışla karşılar veya hiçç konduramaz derler ... yapılacak yok olan olmuş bir evladını olmasını kar say ve evlenin inan çocukların 6 yaşına kadar bir masrafları yok o zaman kadar da herşey yoluna girer.
bence böyle şeyleri abartmayaalım allah emretmedikçe yaprak düşmez...olmuş ve olanda hayır vardır.
senin sınavın bunu göğüslemek ..

cahilmisiniz siz arkadaşım?madem evlenmeden bunu yaşıyorsunuz bi araştırın.korunun.bi ton korunma yöntemi var..

daha embriyodur aldır diyen arkadaşlara soruyorum..o embriyoyu aldırmadığın taktirde can oluşmayacak mı?aldırınca can oluşmasını engellemiş olunmuyor mu?çok yanlış düşünüyorsunuz..

eğer evlenecekseniz bebeğini doğur.ilerde çok pişman olursun.ama evlenmeyecekseniz babasız bebek büyütmek zor olacağı için günaha girip cana kıyacaksın mecbur

cahilmisiniz siz arkadaşım?madem evlenmeden bunu yaşıyorsunuz bi araştırın.korunun.bi ton korunma yöntemi var..

daha embriyodur aldır diyen arkadaşlara soruyorum..o embriyoyu aldırmadığın taktirde can oluşmayacak mı?aldırınca can oluşmasını engellemiş olunmuyor mu?çok yanlış düşünüyorsunuz..

eğer evlenecekseniz bebeğini doğur.ilerde çok pişman olursun.ama evlenmeyecekseniz babasız bebek büyütmek zor olacağı için günaha girip cana kıyacaksın mecbur

Sizin mantığınızla korunmak da sakıncalı, çünkü korunmak da embriyo oluşmasını engelliyor o da sizin tabirinizle can oluşmasını engelliyor.

Sizin mantığınızla korunmak da sakıncalı, çünkü korunmak da embriyo oluşmasını engelliyor o da sizin tabirinizle can oluşmasını engelliyor.

çok komik:) korunmak can oluşmasını engelleyebilir ama oluşmuş cana kıymakla aynı kefeye mi koyuyorsun?

Çocuğun geleceğini düşünüp bakamazsın geleceğini etkiler şöyle olur böyle olur yazık günah diyen arkadaşlar çocuğu aldırınca cana kıyınca yazık günah olmuyor mu? bu nasıl bir vicdan! bu kadar düşüncelisinizde masum bir bebeğin hayatına son verilmesine nasıl bu kadar olumlu sıradan bişi gibi bakıyorsunuz hayretler içindeyim doğrusu !!!
Anne olmak evlat sahibi olabilmek bir kadına verilen en güzel lütuf kesinlikle ne bebeğine ne kendi hayatına son vermeyi düşünme aklından bile geçirme hem kariyer hem çocuk yapan bir sürü çift var ayrıca ailene gelince torun sevgisi onlara herşeyi unutturacaktır emin ol ;) belki hakkında hayırlısı böyle öle düşün ayrıca ikinizde çocuk yaşlarda değilsiniz yetişkin birer bireysiniz bence üstesinden gelebilirsin bu durumun sonuçta erkek arkadaşın arkasını dönüp gitmemiş bu sorumluluğu almaya hazır buda güzel üstelik sevdiğin adamla berabersin yani sevmediğin biriyle evlenmek zorunda değilsin ki !..

cahil değilizde evli bi arkadaşım hiçbişi olmuyo tüm arkadaşlarım öyle korunuyo dedi ama herkeste işe yaramıyomuş işte

Daha ne yorumlar okuycaz bakalım biri 10 haftadan önce aldırmak günahı yok yasal olarak bi sakıncası yok insan değil o sadece fetus diyor biri korunmakta o zaman günah embriyo olşumunu engelliyor diyor biri geleceğine yazık olur hiç düşünme aldır diyor bi biz duygusalız bunlar mantıklı şahsiyetler pesss doğrusu şaka gibi :)

Allahım sana yalvarıyorum nolur burda bu kadar bebek isteyen insan varken neden onlar ne gecem gece ne gündüzüm gündüz bunları okuyunca daha kötü oluyorum ben 1 buçuk senedir bunun savaşını verirken nasılda siz istemediğiniz halde oluyor şuan ağlıyarak yazıyorum bunları nasıl bi durum içindesin bilmiyorum ama yavruna kıyma :14:

cahil değilizde evli bi arkadaşım hiçbişi olmuyo tüm arkadaşlarım öyle korunuyo dedi ama herkeste işe yaramıyomuş işte

arkadaşına neden danışıyorsunki demekki o cahilmiş?sağlık ocağıda mı yok yaşadığın şehirde gidip soracak?hiç bir korunma yöntemi %100 koruyucu değildir diyor doktorlar(bende evli olan arkadaşlarımdan doktorların böyle dediğini duydum)o yöntem mi koruyacak.

Daha ne yorumlar okuycaz bakalım biri 10 haftadan önce aldırmak günahı yok yasal olarak bi sakıncası yok insan değil o sadece fetus diyor biri korunmakta o zaman günah embriyo olşumunu engelliyor diyor biri geleceğine yazık olur hiç düşünme aldır diyor bi biz duygusalız bunlar mantıklı şahsiyetler pesss doğrusu şaka gibi :)

aynen arkadaşım son derece katılıyorum sana:46:

Allahım sana yalvarıyorum nolur burda bu kadar bebek isteyen insan varken neden onlar ne gecem gece ne gündüzüm gündüz bunları okuyunca daha kötü oluyorum ben 1 buçuk senedir bunun savaşını verirken nasılda siz istemediğiniz halde oluyor şuan ağlıyarak yazıyorum bunları nasıl bi durum içindesin bilmiyorum ama yavruna kıyma :14:

canım benim ablamda 5 yıl bebek için uğraştı.çok zor kavuştuk yavrumuza.hiç umudunu yitirme.5 yıl sonunda ablama bebek nasip eden yüce Allahım sanada hayırlısıyla sağlıklı bi bebek nasip edecektir yeterki dua et ve tedavini ihmal etme canım.dua edicem senin için:54:

Back
X